Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιούλ 2018, 14:49

Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:47
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:16
Σε αυτό το νήμα, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, αποδείξαμε το εύρος και το βάθος της σκατοψυχιάς μας.

Ας σταματήσουμε για λίγο να πληκτρολογούμε και ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας. Προσωπικά ντρέπομαι.
Μαλακία διαπίστωση. Εγώ έβρισα 2 άτομα και δεν έβγαλα πάρα το 1% της σκατοψυχιάς μου. :102:

Ωστόσο πιο ενδιαφέρον θα είχε να παρατηρήσεις τι μηχανισμούς έχει η ψυχούλα μας να μας βάζει όλους σωστούς και οι άλλοι να χαλάνε το σκηνικό μιας κατά τ΄άλλα άγιας ζωής μας.

Αυτοκριτική για ποιο πράγμα; Που αρνιόμουν μια ζωή τα κυριλίκια, τα εξοχικά, τις διακοπές, τα αυθαίρετα, τον πλούτο και τη βόλεψη; Που δεν έπαιρνα σακούλες όταν ψώνιζα λίγα πράγματα ή πήγαινε με δικές μας τσάντες και καλοί πολίτες κορόιδευαν τη γραφικότητα μου; Που ήμουν καταγγελτικός και στην πλευρά των διαδηλωτών ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες;

Όχι ρε φίλε έχω κάνει αυτοκριτική στη ζωή μου και έχω καταλήξει σε συμπεράσματα.
Διακρίνω τη σκατοψυχιά και δεν τη γενικεύω ούτε την απλώνω παντού.

Σκατοψυχιά και εμμονή και εν τέλει αχρηστίλα κοινωνική, είναι να κάνεις πολιτική σπέκουλα.
Ακριβώς επειδή μόνο αυτό σε νοιάζει στην καθημερινότητα. Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τα φιλτράρεις και προωθείς μόνο ότι γουστάρεις εσύ. ότι σε φτιάχνει εσένα.
και μπρος στη θλίψη που επικρατεί για κάποιον έχει μεγαλύτερη σημασία να δείξει την ατάκα ενός πολιτικού για να έχει να λέει. Δηλαδή να έχει να παίζει.

Ξόδεμα ψυχής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 25 Ιούλ 2018, 14:51

:a040: Το δράμα ενός ζαιου :a040:

[phorumised]
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 25 Ιούλ 2018, 14:53

Lugozzi έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 13:24
αυτοί είναι οι ζαίοι
δες ρε βλάκα τον εαυτό σου στον καθρέφτη
αυτός τα λέει ευθέως τα σκατά που έχει στο μυαλό του

Εικόνα
https://mobile.twitter.com/geminimars79

Αυτο το πουσταριο ειναι. Ελπιζω να το βρουνε και να το γαμησουν.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Ιούλ 2018, 14:53

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:16
Σε αυτό το νήμα, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, αποδείξαμε το εύρος και το βάθος της σκατοψυχιάς μας.

Ας σταματήσουμε για λίγο να πληκτρολογούμε και ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας. Προσωπικά ντρέπομαι.
Κάνεις μεγάλο λάθος. Προσωπικά αρνήθηκα να μιλήσω ακόμη και για κυβερνητικές ευθύνες μέχρι να καταλαγιάσει λίγο το πράγμα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 25 Ιούλ 2018, 14:55

πω ρε φίλε συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ιστορίες που πραγματικά σου φέρνουν ανατριχίλα και αναγούλα...
οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται...

πότε θα σταματήσει όλος αυτός ο πόνος;

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 25 Ιούλ 2018, 14:56

Orion22 έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:51
:a040: Το δράμα ενός ζαιου :a040:

[phorumised]
Ποιο δράμα ρε γελοίο σκουπίδι; Έδωσα απάντηση στο πνεύμα που προωθεί ο άλλος.
Πετάγεσαι να μας θυμίσεις ότι είσαι μαλάκας; Δεν χρειάζεται. Για την άλλη τη σαπιαντέρα έχω αναφερθεί δεν υπάρχει κάτι να προσθέσουμε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 25 Ιούλ 2018, 14:59

metaxoskolikas έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:52
και κυρίως η κλιματική αλλαγή
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 25 Ιούλ 2018, 15:00

Η τραγωδία δεν έχει τέλος. Ο αριθμός των νεκρών άγνωστος. Οι αγνοούμενοι δεν μπορούν να υπολογιστούν. Οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Οι άστεγοι αμέτρητοι. Οι υποδομές κατεστραμμένες. Βέβαια, τούτες τις ώρες, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει άμεση βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ' όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους. Και η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Όμως, όσο οι ώρες περνούν, αποκαλύπτεται ότι αυτό που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ανατολική Αττική και την Κινέτα, ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα με πολιτικές ευθύνες.

Οι ευθύνες βρίσκονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θυσιάζει την προστασία της ζωής και των περιουσιών του λαού στο βωμό των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους.

Ετσι, λοιπόν, τα λαϊκά στρώματα της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας βρίσκονται στο έλεος φυσικών ή μη φυσικών καταστροφών. Όταν βρέχει πνίγονται, με τη ζέστη καίγονται, με έναν σεισμό πλακώνονται από τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, ουκ ολίγες φορές στον «Ριζοσπάστη», με παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και με τη δράση των κομμουνιστών σε μαζικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, έχουν αναδειχθεί τα μεγάλα κενά στη θωράκιση των λαϊκών στρωμάτων. Ανύπαρκτα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα. Σοβαρές ελλείψεις και κενά στην Πυροσβεστική, παρά τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των πυροσβεστών. Παντελής έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού που να παίρνει υπόψη τις ανάγκες προστασίας ζωών και περιουσιών. Έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων, διαφυγής και συγκέντρωσης κόσμου σε ανοιχτούς χώρους. Σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές παντός τύπου. Όλα αυτά κάνουν περιοχές μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης να είναι στην πραγματικότητα «ποντικοπαγίδες» και να εκθέτουν τους κατοίκους σε απίστευτους κινδύνους.

Βεβαίως και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται σε «ασύμμετρους κινδύνους», αφήνει υπονοούμενα σχεδιασμένων εμπρησμών κ.λπ. Αυτό το ενδεχόμενο είναι πάντα υπαρκτό και τουλάχιστον το ΚΚΕ πάντα αναδείκνυε τις αιτίες που ανάβουν το σπίρτο των πυρκαγιών, σε αντίθεση με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, που στο παρελθόν έψαχνε τις αιτίες στις φλεγόμενες ουρές των αλεπούδων και των σκίουρων και κατηγορούσε το Κόμμα για «συνωμοσιολογία». Ομως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα ανοχύρωτες απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους απειλή για τη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων. Δεν μπορούν δηλαδή πίσω από αυτό το ενδεχόμενο να κρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης και αρχών της Τοπικής Διοίκησης, δεν μπορούν να γίνονται άλλοθι. Γιατί το ερώτημα που τίθεται είναι, τότε τι μπορεί να συμβεί σε πολύ πιο σοβαρά περιστατικά;

Τα έργα ζωτικής σημασίας δεν επιλέγονται γιατί δεν έχουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σχέδια και μέτρα σκοντάφτουν πάνω στην εμπορευματική χρήση της γης, άλλα αντιφάσκουν με τα διάφορα επιχειρηματικά επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των «αναπτυξιακών» σχεδιασμών, δαπάνες για την πυροπροστασία, την ενίσχυση της Πυροσβεστικής δεν υλοποιούνται ενώ την ίδια στιγμή ιεραρχούνται στρατιωτικές δαπάνες με ΝΑΤΟικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και σε διάφορα αλλά σημεία εγκαταλελειμμένοι, χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη να τους προσανατολίσει για το τι πρέπει να κάνουν, αν πρέπει να φύγουν, να μείνουν, πού να πάνε, χωρίς να υπάρχει κανείς να τους βοηθήσει να απεγκλωβιστούν.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες, σε πρώτο πλάνο είναι η σωτηρία και η αλληλεγγύη σε όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ανακοίνωση του ΚΚΕ, με την οποία καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τα μέλη της ΚΝΕ, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αλληλεγγύης, της άμεσης βοήθειας, της εθελοντικής δουλειάς, στις διεκδικήσεις των πληγέντων. Ταυτόχρονα, η οργή, η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν προβληματισμός για την πολιτική που θυσιάζει την προστασία τη ζωή και των περιουσιών του λαού.
https://www.902.gr/eidisi/apopseis-shol ... en-egklima
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 25 Ιούλ 2018, 15:01

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 25 Ιούλ 2018, 15:02

Δράμα έγραψα; Λάθος. το ηθικό μπλεονέκτημα του κατσαπλιά ήθελα να γράψω
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 25 Ιούλ 2018, 15:03

Lugozzi έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 13:24
αυτοί είναι οι ζαίοι
δες ρε βλάκα τον εαυτό σου στον καθρέφτη
αυτός τα λέει ευθέως τα σκατά που έχει στο μυαλό του

Εικόνα
:078:

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 25 Ιούλ 2018, 15:04

Χαοτικός έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 14:47
Αυτοκριτική για ποιο πράγμα; Που αρνιόμουν μια ζωή τα κυριλίκια, τα εξοχικά, τις διακοπές, τα αυθαίρετα, τον πλούτο και τη βόλεψη; Που δεν έπαιρνα σακούλες όταν ψώνιζα λίγα πράγματα ή πήγαινε με δικές μας τσάντες και καλοί πολίτες κορόιδευαν τη γραφικότητα μου; Που ήμουν καταγγελτικός και στην πλευρά των διαδηλωτών ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες;

Όχι ρε φίλε έχω κάνει αυτοκριτική στη ζωή μου και έχω καταλήξει σε συμπεράσματα.
Διακρίνω τη σκατοψυχιά και δεν τη γενικεύω ούτε την απλώνω παντού.
:fp::fp:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 25 Ιούλ 2018, 15:04

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
25 Ιούλ 2018, 15:01
Εικόνα
Υποκρισία. Να κουρέψουν το χρέος, αν θέλουν να βοηθήσουν.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 25 Ιούλ 2018, 15:05

Λελ, ο αιώνιος έλλην
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”