Λοξίας έγραψε: ↑20 Ιαν 2021, 23:53
stavmanr έγραψε: ↑20 Ιαν 2021, 23:19
Λοξίας έγραψε: ↑20 Ιαν 2021, 23:17
Για εσένα όλοι είναι "ένα". Γηγενείς, αλλοδαποί, λαθρομετανάστες, νόμιμοι μετανάστες, αιτούντες άσυλο...τα πάντα ένα, έτσι;
Όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναγνωρίζω homo gigenus, homo metanastus, homo aituntus asylus και λοιπές συστηματικές παραταξινομήσεις ειδών στις οποίες κάποιοι διαπρέπετε.
Ούτε κι όταν μιλάμε για εγκλήματα.
1. Κατά την προσφιλή σου τακτική, αγνόησες μια ολόκληρη πρόταση. Αυτήν που έχω υπογραμμίσει. Η οποία αιτιολογεί το συμπέρασμά μου, ασχέτως αν είναι σωστό ή όχι.
Ρώτησες αν για εμένα όλοι οι άνθρωποι είναι "ένα". Σου απάντησα ότι
σε όσα αφορούν την ανθρώπινη ιδιότητά τους και τα δικαιώματα που απορρέουν από εκείνη, φυσικά, καθότι δεν αναγνωρίζω περισσότερα από ένα είδη ανθρώπων στα οποία να εφαρμόζονται διαφορετικά δικαιώματα.
Αφού γνωρίζεις πολύ καλά, πως ΔΕΝ μπορείς να διώξεις όλους τους γηγενείς από την χώρα τους. ΠΩΣ απαιτείς να φωνάζω στον δρόμο "έξω όλοι οι Έλληνες", αν εγκληματίσει ένας γηγενής; Γίνεται αυτό; ΟΧΙ δεν γίνεται. Συνεπώς, έριξες παπαριά-πυροτέχνημα.
Στους παράνομους μετανάστες όμως, αυτό μπορώ να το φωνάξω, διότι αυτό γίνεται. Μπορώ να τους διώξω και μάλιστα νόμιμα.
Μα ούτε και όλους τους μετανάστες μπορείς να διώξεις σε οποιαδήποτε περίπτωση... Υπάρχουν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, αγνώστου προέλευσης κλπ.
Επομένως έπρεπε καταρχήν να μου πεις ότι η πρόταση "έξω οι μετανάστες είναι ανεδαφική, οπως και η πρόταση έξω οι έλληνες". Αντ' αυτού πάλι κενολογείς. Ψάχνεσαι να πιαστείς από κάτι, μία τρίχα για να βγάλεις τα απωθημένα σου απέναντι σε αυτόν που στοχοποιείς κάθε φορά στο διάλογο.
2. Κωλοτουμπιάζεις προσπαθώντας να μετακυλίσεις το ζήτημα εκεί που ΔΕΝ ανήκει. Ως συνήθως...
ΔΕΝ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα.
Πάντοτε μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα.
Δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα χωρίς την αναφορά στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τέτοιες κενόλογες συζητήσεις συναντάμε μόνο με νεοναζί, που λέγαμε παραπάνω.
3. Διαστρεβλώνεις ψευδόμενος, κατά την πάγια τακτική σου. ΔΕΝ υπάρχουν παραταξινομήσεις.
Ο γηγενής είναι όρος. Ο παράτυπος μετανάστης είναι όρος. Ο αλλοδαπός είναι όρος. Ο νόμιμος ματανάστης είναι όρος, ο πρόσφυγας είναι όρος...
Και το Άγιον Όρος είναι όρος...
Όπως έγραψα παραπάνω, κάθε ένας που αρνείται την αναγνώριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνάνθρωπό του είτε αναγνωρίζει εκ των πραγμάτων παραταξινομήσεις ανθρώπινων ειδών είτε είναι παλαβός.
Καταλαβαίνες λοιπόν γιατί συμπεριφέρομαι απέναντί σου έτσι;
Φυσικά.
Δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένο λόγο πέρα από το γινάτι που βγάζει μάτι.
Αυτό σε φτιάχνει, αυτό σε συγκινεί. Δεν σου κρατώ κακία.