Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nick
Δημοσιεύσεις: 5320
Εγγραφή: 25 Μάιος 2018, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 21 Ιαν 2021, 16:11

Ναναι καλα o κομμουνιστής προεδρος της Ιταλιας Μασσιμο Νταλεμα που δεν τσιγκουνευτηκε τις βομβες στη Σερβια.
https://oralhistorykosovo.org/massimo-dalema/

Άβαταρ μέλους
Scouser
Δημοσιεύσεις: 11924
Εγγραφή: 13 Αύγ 2020, 23:18

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 21 Ιαν 2021, 16:12

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:34
nostromos έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:32
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:30


Αριστερός είμαι, όχι αριστεροακροδεξιος μιλοσεβιτσοφιλος ή κουκουες.
Ο Μιλόσεβιτς ήταν σφαγεας δικτστορας, ανεξαρτήτως των κουτσουκελων του ΝΑΤΟ
ανηκεις σε καποιο κομματικο χωρο ...? οχι ενταγμενα απαραιτητα ... απλα τι σε αντιπροσωπευει απο τα υπαρκτα αριστερα σχηματα της χωρας ...? απο περιεργεια ρωταω
Με αντιπροσωπεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το μερα25.
Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από το 2007. :003:
Άρα φαντάζομαι ήσουν υπέρ της καταδίκης Κλίντον από το λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε με εισαγγελέα τον Κοντονη:
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Scouser την 21 Ιαν 2021, 16:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 15577
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 21 Ιαν 2021, 16:12

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:34
nostromos έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:32
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:30


Αριστερός είμαι, όχι αριστεροακροδεξιος μιλοσεβιτσοφιλος ή κουκουες.
Ο Μιλόσεβιτς ήταν σφαγεας δικτστορας, ανεξαρτήτως των κουτσουκελων του ΝΑΤΟ
ανηκεις σε καποιο κομματικο χωρο ...? οχι ενταγμενα απαραιτητα ... απλα τι σε αντιπροσωπευει απο τα υπαρκτα αριστερα σχηματα της χωρας ...? απο περιεργεια ρωταω
Με αντιπροσωπεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το μερα25.
Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από το 2007. :003:
Ήσουν στις φωτιές στην Ηλεια και από τον πολύ καπνό σου μείνε κουσουρι? Έχεις τον οίκτο μας
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27342
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 21 Ιαν 2021, 16:13

Fluffy έγραψε:
21 Ιαν 2021, 14:58
Τζο Μπάιντεν: «Εγώ πίεσα τον Κλίντον να βομβαρδίσει την Σερβία»

Γράφει ο Νίκος Μόττας

Ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται. Ήδη ορισμένα αστικά επιτελεία έχουν αρχίσει να φιλοτεχνούν το πορτραίτο του νέου Δημοκρατικού προέδρου, επιχειρώντας να πείσουν ότι η εναλλαγή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα επιφέρει θετικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Το έργο δεν είναι καθόλου καινούργιο. Την εκλογή Δημοκρατικών υποψηφίων στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ ακολουθεί πάντα μια…«ελπίδα» ότι η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη θα μετατραπεί – ως εκ θαύματος – από δυνάστης των λαών σε… «περιστέρι της ειρήνης». Το 1960 η «ελπίδα» ήταν ο Κένεντι, to 1976 ήταν ο Κάρτερ, το 1992 ο Κλίντον, το 2008 ο Μπαράκ Ομπάμα και σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Για το τι συνέβη κατά τις προεδρίες Κένεντι, Κάρτερ, Κλίντον και Ομπάμα μιλάει από μόνη της η Ιστορία. Δεν θα σταθούμε εκεί. Θα πάμε κατευθείαν στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο προκειμένου να θυμήσουμε ορισμένες πτυχές της μακρόχρονης πολιτικής δράσης του ως γερουσιαστή.

Ήδη από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990, όταν οι αντεπαναστατικές δυνάμεις επικρατούσαν στην Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ αναδεικνύονταν σε ένθερμο υποστηρικτή της επεμβατικής ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Χωρίς το αντίβαρο της ΕΣΣΔ και στην αυγή ενός μονοπολικού κόσμου, η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έπρεπε, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, να παρεμβαίνει στρατιωτικά σε όποιο σημείο του πλανήτη κρίνει αναγκαίο. Πάντοτε, βέβαια, υπό το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Να τι γράφει στο βιβλίο της «The Contenders» (2008) η βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Λόρα Φλάντερς:

«Τις τελευταίες δεκαετίες, ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Γερουσίας, (ο Μπάιντεν) έχει σταθερά θέση υπέρ του επεμβατισμού, προωθώντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ, ως η μόνη υπερδύναμη, θα πρέπει να παρεμβαίνει – στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, ή και μόνη της – προκειμένου να προλαβαίνει γενοκτονίες, να διατηρεί την ειρήνη και να προωθεί την ειρήνη. Κατά την προεδρία Κλίντον, παρότρυνε την επέμβαση στη Βοσνία και στήριξε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. Πιο πρόσφατα, επιχειρηματολόγησε υπέρ μιας διαμεσολάβησης στο Νταρφούρ, ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις…» [1].
Βομβαρδίστε τους Σέρβους…

Η περίπτωση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, της οποίας ο δημοκρατικός γερουσιαστής υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, είναι χαρακτηριστική. Ήδη από το 1992, από το ξεκίνημα δηλαδή της αιματοχυσίας στην πρ. Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ο Μπάιντεν παρότρυνε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει το εμπάργκο όπλων προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προκειμένου να ενισχυθεί ο στρατός των βόσνιων μουσουλμάνων ενάντια στους σερβοβόσνιους.

Η θέση του Τζο Μπάιντεν υπέρ μιας αμερικανονατοϊκής στρατιωτικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν ήδη ξεκάθαρη από το 1993, όταν και κάλεσε δημόσια την- νεοεκλεγείσα τότε – κυβέρνηση Κλίντον και το ΝΑΤΟ να προβούν σε βομβαρδισμούς σερβικών θέσεων. Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα όσα γράφει, με τον απαραίτητο κυνισμό που διακρίνει τους ιμπεριαλιστές, ο ίδιος ο Μπάιντεν στα απομνημονεύματα του που κυκλοφόρησαν το 2008:

«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Για μένα, όμως, ήταν εύκολο να το λέω. Ήταν ο Κλίντον που θα έπαιρνε την ευθύνη». [2]

Και συνεχίζει ο τότε γερουσιαστής: «Το Μάρτη του 1999 έφερα (στη Γερουσία) εισήγηση απόφασης με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να εμποδίσει την γενοκτονία (sic) που επιχειρούσε ο Μιλόσεβιτς στο Κόσοβο. Με την αποφασιστικότητα του Κλίντον το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τους Σέρβους το 1999».

Το ιμπεριαλιστικό σφαγείο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κράτησε 78 ολόκληρα μερόνυχτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών, ο Μπάιντεν συμβούλευε τον Κλίντον να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, μέχρι να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει ο Μιλόσεβιτς.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που προώθησε και στήριξε σθεναρά ο Τζο Μπάιντεν στο ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστά.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Ρίχτηκαν πάνω από 500.000 βόμβες, εκ των οποίων 35.450 περιείχαν 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου (απαγορευμένου από τις Διεθνείς Συνθήκες) που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, να προκαλεί σοβαρές ασθένειες. Δολοφονήθηκαν πάνω από 2.500 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι. Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, ενώ ανυπολόγιστες υπήρξαν οι υλικές καταστροφές.
Υπέρ του πολέμου στο Ιράκ

Η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο κ. Μπάιντεν υπήρξε σημαιοφόρος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ως γερουσιαστής ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ το 2003 και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Λιβύη και την Συρία.

Από το 1998, ο γερουσιαστής Μπάιντεν είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ προκειμένου να εκδιωχθεί ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σε άρθρο του στην Washington Post, ο Τζο Μπάιντεν έγραφε πως «ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον Σαντάμ είναι μια μεγάλη στρατιωτική επέμβαση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» [3].

Το 2002, σιγοντάροντας την κυβέρνηση Μπους και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, ο κ. Μπάιντεν υιοθετούσε δημόσια τα επιχειρήματα περί κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς Σαντάμ. Χρόνια αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν και πως η επίκληση τους δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ισοπέδωσε τη χώρα.

Το 2009 ο Μπάιντεν έγινε ο 47ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2017. Κατα τη διάρκεια αυτών των ετών, η κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν φρόντισε να διαψεύσει πανηγυρικά όσους έκαναν λόγο για «νέα πνοή στο Λευκό Οίκο» και «ελπίδα» για μια «νέα εξωτερική πολιτική»: Οι λαοί της Συρίας, της Λιβύης, της Ουκρανίας και άλλων χωρών όπου πάτησε το πόδι του ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός το βίωσαν από πρώτο χέρι.

Όσο για το νέο αμερικανό πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, κρίνοντας από την μακρά θητεία του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ισχύουν τα λόγια του ποιητή: Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι», αμέτρητες φορές οι εχθροί μου.

[1] Flanders, Laura, 2007. The Contenders. Seven Stories Press, σελ.178 & 181.
[2] Biden, Joe, 2008. Promises to Keep: On Life and Politics. Random House, σελ. 285-288.
[3] The Washington Post, 19 Σεπτ. 1998.

Εικόνα
Είμαστε σίγουροι για την ορθότητα της επιλογής μας δεν χρειάζονται περεταίρω επιχειρήματα :102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:14

Gewponos90 έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:04
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:26
Σφαγεας ήταν ο Μιλόσεβιτς.
Και ο Κλίντον ελευθερωτης
Από τη στιγμή που σκότωσε αμάχους, όχι.

Το ζουμί είναι ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες που κάνουν ανενόχλητοι εθνοκαθαρσεις, αλλά πρέπει και αυτοί να ελέγχονται.
Δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.

dotcom
Δημοσιεύσεις: 2354
Εγγραφή: 26 Ιουν 2019, 15:45
Phorum.gr user: dotcom

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 21 Ιαν 2021, 16:18

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:14
Gewponos90 έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:04
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:26
Σφαγεας ήταν ο Μιλόσεβιτς.
Και ο Κλίντον ελευθερωτης
Από τη στιγμή που σκότωσε αμάχους, όχι.

Το ζουμί είναι ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες που κάνουν ανενόχλητοι εθνοκαθαρσεις, επιλέγουμε ποιοι από τους δικτάτορες μπορούν να κάνουν ανενόχλητα εθνοκαθάρσεις και ποιοι όχι αλλά πρέπει και αυτοί να ελέγχονται.
Δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:19

dotcom έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:18
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:14
Gewponos90 έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:04


Και ο Κλίντον ελευθερωτης
Από τη στιγμή που σκότωσε αμάχους, όχι.

Το ζουμί είναι ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες που κάνουν ανενόχλητοι εθνοκαθαρσεις, επιλέγουμε ποιοι από τους δικτάτορες μπορούν να κάνουν ανενόχλητα εθνοκαθάρσεις και ποιοι όχι αλλά πρέπει και αυτοί να ελέγχονται.
Δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.
Ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες και εθνοκαθαρσεις
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35462
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 21 Ιαν 2021, 16:19

Scouser έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:12
Άρα φαντάζομαι ήσουν υπέρ της καταδίκης Κλίντον από το λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε με εισαγγελέα τον Κοντονη:

Στον ΣΥΡΙΖΑ η μετατόπιση από το σοβιετοσύστημα στο σοροσύστημα έγινε και γίνεται με αδιόρατα βηματάκια και συνεχείς εσωκομματικές ισορροπίες.Πρέπει να είσαι χομπίστας για να παρακολουθείς τις διελκυστίνδες των συνιστωσών και των Ρενέ και Ομπρελλών. :D Πάντως οι σκληροπυρηνικοί σοβιετόφιλοι έφυγαν μαζί με τον Λαφαζάνη.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3734
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 16:28

Ο Τζο Μπάιντεν έχει στηρίξει ως γερουσιαστής που ήταν 35 χρόνια (1973-2008) όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ(δεν μπόρεσα να βρω μία έστω παρέμβαση που να μην την στήριξε).Επίσης ως αντιπρόεδρος του Ομπάμα έπαιξε ρόλο και στην Αραβική άνοιξη το 2011 και στην επακόλουθη δημιουργία του Ισλαμικού κράτους. Απο τους πιο σάπιους κατεστημένους πολιτικούς των ΗΠΑ.

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:28

Scouser έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:12
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:34
nostromos έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:32


ανηκεις σε καποιο κομματικο χωρο ...? οχι ενταγμενα απαραιτητα ... απλα τι σε αντιπροσωπευει απο τα υπαρκτα αριστερα σχηματα της χωρας ...? απο περιεργεια ρωταω
Με αντιπροσωπεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το μερα25.
Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από το 2007. :003:
Άρα φαντάζομαι ήσουν υπέρ της καταδίκης Κλίντον από το λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε με εισαγγελέα τον Κοντονη:
[img]https://i.postimg.cc/HL3dz6hm/kaza ... .jpg[/img]
Φεικ
https://www.euro2day.gr/news/highlights ... thrio.html
Κατά τ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά πριν το 2015 ήταν ένα κόμμα ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό με ύπαρξη διαφορετικών απόψεων, πάντα όμως με ένα προοδευτικό και αριστερό πρόσημο.
Δε συμπαθώ του Κλίντον, αλλά από έναν κόσμο με δικτάτορες που κάνουν εθνοκαθαρσεις και που δεν υποκρίνονται καν ότι ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλύτεροι είναι.

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3734
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 16:30

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:14
Κολυμπηθρόξυλο δεν θα αφησει ορθιο ο πολεμοχαρης.
Πολύ θα ήθελε να μην αφήσει ούτε κολυμπηθροξυλο αλλά η δύναμη των ΗΠΑ δεν είναι πια αρκετή για να τα καταφέρει.

dotcom
Δημοσιεύσεις: 2354
Εγγραφή: 26 Ιουν 2019, 15:45
Phorum.gr user: dotcom

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 21 Ιαν 2021, 16:31

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:19
dotcom έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:18
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:14


Από τη στιγμή που σκότωσε αμάχους, όχι.

Το ζουμί είναι ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες που κάνουν ανενόχλητοι εθνοκαθαρσεις, επιλέγουμε ποιοι από τους δικτάτορες μπορούν να κάνουν ανενόχλητα εθνοκαθάρσεις και ποιοι όχι αλλά πρέπει και αυτοί να ελέγχονται.
Δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.
Ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες και εθνοκαθαρσεις
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Μόνο που κάποιες φορές ξεφορτωνόμαστε έναν αιμοσταγή εθνοκαθάριστή δικτάτορα (Σαντάμ,Καντάφι,Ταλιμπάν,(Άσσαντ;:)) και καταλλήγουμε με 150 αιμοσταγής εθνοκαθάριστές δικτατορίσκους.

Τι να κάνουμε, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Δημοσιεύσεις: 16492
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:44
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 21 Ιαν 2021, 16:32

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:34
nostromos έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:32
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:30


Αριστερός είμαι, όχι αριστεροακροδεξιος μιλοσεβιτσοφιλος ή κουκουες.
Ο Μιλόσεβιτς ήταν σφαγεας δικτστορας, ανεξαρτήτως των κουτσουκελων του ΝΑΤΟ
ανηκεις σε καποιο κομματικο χωρο ...? οχι ενταγμενα απαραιτητα ... απλα τι σε αντιπροσωπευει απο τα υπαρκτα αριστερα σχηματα της χωρας ...? απο περιεργεια ρωταω
Με αντιπροσωπεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το μερα25.
Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από το 2007. :003:
Kαι μαλακας απο το 1989
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:34

Yochanan έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:32
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:34
nostromos έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:32


ανηκεις σε καποιο κομματικο χωρο ...? οχι ενταγμενα απαραιτητα ... απλα τι σε αντιπροσωπευει απο τα υπαρκτα αριστερα σχηματα της χωρας ...? απο περιεργεια ρωταω
Με αντιπροσωπεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το μερα25.
Είμαι ΣΥΡΙΖΑ από το 2007. :003:
Kαι μαλακας απο το 1989
Ο,τι πει το εληνομπζυχο γατι είναι νόμος. :102:

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3734
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 16:36

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:26
Σφαγεας ήταν ο Μιλόσεβιτς.
Και ο κομμουνιστής Μιλόσεβιτς και ο Σαντάμ και ο Καντάφι δεν ήταν δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες. Μήπως όμως το χάος που δημιούργησε στις χώρες τους η πτώση τους έφερε καλύτερα αποτελέσματα; Τόσοι αθώοι πέθαναν εξαιτίας των παρεμβάσεων των ΗΠΑ που ο Μπάιντεν ως γερουσιαστής που ήταν(1973-2008) καο ως αντιπροεδρος μετά στήριξης κάθε στρατιωτικής παρέμβαση των ΗΠΑ απο το Βιετνάμ μέχρι την Αραβική Ανοιξη.Εχει στα χέρια του το αίμα όλων αυτών των αθώων ανθρώπων. Και οι ΗΠΑ ακόμα και τώρα που παρακμάζουν και είναι πια ανίκανες για στρατιωτικής παρεμβάσεις λόγω αποδυνάμωσης τους προσπαθούν με άλλα μέσα να πετύχουν τους στόχους τους.Π.χ στη Βενεζουέλα στηρίζουν τον πραξικοπηματία Γκουαιδο(και θα συνεχίσει να στηρίζει ο Μπάιντεν όπως δήλωσε με ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις στον λαό της Βενεζουέλας) και προσπαθούν να στραγγαλισουν οικονομικά τον Μαδούρο για να επιφέρουν την πτώση του(να ναι καλά η Κίνα που δεν αφήνει τις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν να φέρουν σε πέρας το πραξικόπημα τους).

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών