Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3728
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 16:41

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:19
dotcom έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:18
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:14


Από τη στιγμή που σκότωσε αμάχους, όχι.

Το ζουμί είναι ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί, ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες που κάνουν ανενόχλητοι εθνοκαθαρσεις, επιλέγουμε ποιοι από τους δικτάτορες μπορούν να κάνουν ανενόχλητα εθνοκαθάρσεις και ποιοι όχι αλλά πρέπει και αυτοί να ελέγχονται.
Δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει.
Ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες και εθνοκαθαρσεις
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
O Μπάιντεν και οι ΗΠΑ βαφτίζουν δικτάτορες όποιον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους(Σαντάμ,Μιλόσεβιτς,Καντάφι, Μαδούρο κτλ) και τα κάνουν μουσκεμα.Πρόσφατο παράδειγμα ο Μαδούρο που ο νέος υπουργός εξωτερικών του Μπάιντεν τον έβαλε στόχο ξεκάθαρα αλλά επειδή δεν μπορεί πια η χώρα του να εισβάλει και να αιματοκυλει χώρες και λαούς (έχουν περάσει πια αυτές οι εποχές ευτυχώς) λένε πως θα δοκιμάσουν με οικονομικές κυρώσεις να τον αναγκάσουν να δώσει την θέση του στον πραξικοπηματια Γκουαιδο: https://www.protothema.gr/world/article ... nezouelas/ .Ο Μπάιντεν ως γερουσιαστής και ως αντιπροεδρου έχει απο 1973 και μετά άφθονο αίμα αθώων στα χέρια του.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29672
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 21 Ιαν 2021, 16:46

Fluffy έγραψε:
21 Ιαν 2021, 14:58
Τζο Μπάιντεν: «Εγώ πίεσα τον Κλίντον να βομβαρδίσει την Σερβία»

Γράφει ο Νίκος Μόττας

Ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται. Ήδη ορισμένα αστικά επιτελεία έχουν αρχίσει να φιλοτεχνούν το πορτραίτο του νέου Δημοκρατικού προέδρου, επιχειρώντας να πείσουν ότι η εναλλαγή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα επιφέρει θετικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Το έργο δεν είναι καθόλου καινούργιο. Την εκλογή Δημοκρατικών υποψηφίων στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ ακολουθεί πάντα μια…«ελπίδα» ότι η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη θα μετατραπεί – ως εκ θαύματος – από δυνάστης των λαών σε… «περιστέρι της ειρήνης». Το 1960 η «ελπίδα» ήταν ο Κένεντι, to 1976 ήταν ο Κάρτερ, το 1992 ο Κλίντον, το 2008 ο Μπαράκ Ομπάμα και σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Για το τι συνέβη κατά τις προεδρίες Κένεντι, Κάρτερ, Κλίντον και Ομπάμα μιλάει από μόνη της η Ιστορία. Δεν θα σταθούμε εκεί. Θα πάμε κατευθείαν στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο προκειμένου να θυμήσουμε ορισμένες πτυχές της μακρόχρονης πολιτικής δράσης του ως γερουσιαστή.

Ήδη από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990, όταν οι αντεπαναστατικές δυνάμεις επικρατούσαν στην Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ αναδεικνύονταν σε ένθερμο υποστηρικτή της επεμβατικής ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Χωρίς το αντίβαρο της ΕΣΣΔ και στην αυγή ενός μονοπολικού κόσμου, η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έπρεπε, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, να παρεμβαίνει στρατιωτικά σε όποιο σημείο του πλανήτη κρίνει αναγκαίο. Πάντοτε, βέβαια, υπό το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Να τι γράφει στο βιβλίο της «The Contenders» (2008) η βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Λόρα Φλάντερς:

«Τις τελευταίες δεκαετίες, ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Γερουσίας, (ο Μπάιντεν) έχει σταθερά θέση υπέρ του επεμβατισμού, προωθώντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ, ως η μόνη υπερδύναμη, θα πρέπει να παρεμβαίνει – στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, ή και μόνη της – προκειμένου να προλαβαίνει γενοκτονίες, να διατηρεί την ειρήνη και να προωθεί την ειρήνη. Κατά την προεδρία Κλίντον, παρότρυνε την επέμβαση στη Βοσνία και στήριξε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. Πιο πρόσφατα, επιχειρηματολόγησε υπέρ μιας διαμεσολάβησης στο Νταρφούρ, ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις…» [1].
Βομβαρδίστε τους Σέρβους…

Η περίπτωση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, της οποίας ο δημοκρατικός γερουσιαστής υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, είναι χαρακτηριστική. Ήδη από το 1992, από το ξεκίνημα δηλαδή της αιματοχυσίας στην πρ. Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ο Μπάιντεν παρότρυνε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει το εμπάργκο όπλων προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προκειμένου να ενισχυθεί ο στρατός των βόσνιων μουσουλμάνων ενάντια στους σερβοβόσνιους.

Η θέση του Τζο Μπάιντεν υπέρ μιας αμερικανονατοϊκής στρατιωτικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν ήδη ξεκάθαρη από το 1993, όταν και κάλεσε δημόσια την- νεοεκλεγείσα τότε – κυβέρνηση Κλίντον και το ΝΑΤΟ να προβούν σε βομβαρδισμούς σερβικών θέσεων. Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα όσα γράφει, με τον απαραίτητο κυνισμό που διακρίνει τους ιμπεριαλιστές, ο ίδιος ο Μπάιντεν στα απομνημονεύματα του που κυκλοφόρησαν το 2008:

«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Για μένα, όμως, ήταν εύκολο να το λέω. Ήταν ο Κλίντον που θα έπαιρνε την ευθύνη». [2]

Και συνεχίζει ο τότε γερουσιαστής: «Το Μάρτη του 1999 έφερα (στη Γερουσία) εισήγηση απόφασης με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να εμποδίσει την γενοκτονία (sic) που επιχειρούσε ο Μιλόσεβιτς στο Κόσοβο. Με την αποφασιστικότητα του Κλίντον το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τους Σέρβους το 1999».

Το ιμπεριαλιστικό σφαγείο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κράτησε 78 ολόκληρα μερόνυχτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών, ο Μπάιντεν συμβούλευε τον Κλίντον να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, μέχρι να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει ο Μιλόσεβιτς.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που προώθησε και στήριξε σθεναρά ο Τζο Μπάιντεν στο ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστά.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Ρίχτηκαν πάνω από 500.000 βόμβες, εκ των οποίων 35.450 περιείχαν 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου (απαγορευμένου από τις Διεθνείς Συνθήκες) που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, να προκαλεί σοβαρές ασθένειες. Δολοφονήθηκαν πάνω από 2.500 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι. Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, ενώ ανυπολόγιστες υπήρξαν οι υλικές καταστροφές.
Υπέρ του πολέμου στο Ιράκ

Η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο κ. Μπάιντεν υπήρξε σημαιοφόρος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ως γερουσιαστής ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ το 2003 και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Λιβύη και την Συρία.

Από το 1998, ο γερουσιαστής Μπάιντεν είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ προκειμένου να εκδιωχθεί ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σε άρθρο του στην Washington Post, ο Τζο Μπάιντεν έγραφε πως «ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον Σαντάμ είναι μια μεγάλη στρατιωτική επέμβαση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» [3].

Το 2002, σιγοντάροντας την κυβέρνηση Μπους και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, ο κ. Μπάιντεν υιοθετούσε δημόσια τα επιχειρήματα περί κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς Σαντάμ. Χρόνια αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν και πως η επίκληση τους δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ισοπέδωσε τη χώρα.

Το 2009 ο Μπάιντεν έγινε ο 47ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2017. Κατα τη διάρκεια αυτών των ετών, η κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν φρόντισε να διαψεύσει πανηγυρικά όσους έκαναν λόγο για «νέα πνοή στο Λευκό Οίκο» και «ελπίδα» για μια «νέα εξωτερική πολιτική»: Οι λαοί της Συρίας, της Λιβύης, της Ουκρανίας και άλλων χωρών όπου πάτησε το πόδι του ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός το βίωσαν από πρώτο χέρι.

Όσο για το νέο αμερικανό πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, κρίνοντας από την μακρά θητεία του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ισχύουν τα λόγια του ποιητή: Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι», αμέτρητες φορές οι εχθροί μου.

[1] Flanders, Laura, 2007. The Contenders. Seven Stories Press, σελ.178 & 181.
[2] Biden, Joe, 2008. Promises to Keep: On Life and Politics. Random House, σελ. 285-288.
[3] The Washington Post, 19 Σεπτ. 1998.

Εικόνα
Σωστές οι επισημάνσεις αυτές. Καλό είναι να τις επισημάνετε και σε κάποιους αταλάντευτους κομμουνιστές που παρασύρθηκαν απο το αριστερό ρεύμα της εποχής και γοητεύτηκαν απο την Αριστερά του Μπαϊντενισμού:


Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 21 Ιαν 2021, 16:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 11646
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 21 Ιαν 2021, 16:46

Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:12
Καθόλου απίθανο λογω άνοιας, να ξαναβομβαρδισει τη Σερβία.
:lol:
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:49

Mitharadir έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:41
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:19
dotcom έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:18
Ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες και εθνοκαθαρσεις
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
O Μπάιντεν και οι ΗΠΑ βαφτίζουν δικτάτορες όποιον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους(Σαντάμ,Μιλόσεβιτς,Καντάφι, Μαδούρο κτλ) και τα κάνουν μουσκεμα.Πρόσφατο παράδειγμα ο Μαδούρο που ο νέος υπουργός εξωτερικών του Μπάιντεν τον έβαλε στόχο ξεκάθαρα αλλά επειδή δεν μπορεί πια η χώρα του να εισβάλει και να αιματοκυλει χώρες και λαούς (έχουν περάσει πια αυτές οι εποχές ευτυχώς) λένε πως θα δοκιμάσουν με οικονομικές κυρώσεις να τον αναγκάσουν να δώσει την θέση του στον πραξικοπηματια Γκουαιδο: https://www.protothema.gr/world/article ... nezouelas/ .Ο Μπάιντεν ως γερουσιαστής και ως αντιπροεδρου έχει απο 1973 και μετά άφθονο αίμα αθώων στα χέρια του.
Οι Σαντάμ, Μιλόσεβιτς καί Καντάφι όντως ήταν δικτάτορες.
Ο Μιλόσεβιτς εκτός από δικτάτορας είχε και πλάνο εθνοκάθαρσης.
Ο μαδουρο είναι εκλεγμένος και δεν κάνει καμία εθνοκάθαρση, στην περίπτωση της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ ξεκάθαρα είναι υπεύθυνες για την ανθρωπιστική κρίση.
Ο Τραμπ έλεγε οτι ο Μπάιντεν είναι ακροαριστερός, πράκτορας της Βενεζουέλας και άλλα παλαβά που προφανώς δεν ίσχυαν.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 21 Ιαν 2021, 16:49

Ένας κύκλος κλείνει, μια νέα εποχή αιματος αρχίζει στις ΗΠΑ.

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 21 Ιαν 2021, 16:50

Golden Age έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:46
Fluffy έγραψε:
21 Ιαν 2021, 14:58
Τζο Μπάιντεν: «Εγώ πίεσα τον Κλίντον να βομβαρδίσει την Σερβία»

Γράφει ο Νίκος Μόττας

Ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει, ο Τζο Μπάιντεν έρχεται. Ήδη ορισμένα αστικά επιτελεία έχουν αρχίσει να φιλοτεχνούν το πορτραίτο του νέου Δημοκρατικού προέδρου, επιχειρώντας να πείσουν ότι η εναλλαγή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ θα επιφέρει θετικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Το έργο δεν είναι καθόλου καινούργιο. Την εκλογή Δημοκρατικών υποψηφίων στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ ακολουθεί πάντα μια…«ελπίδα» ότι η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη θα μετατραπεί – ως εκ θαύματος – από δυνάστης των λαών σε… «περιστέρι της ειρήνης». Το 1960 η «ελπίδα» ήταν ο Κένεντι, to 1976 ήταν ο Κάρτερ, το 1992 ο Κλίντον, το 2008 ο Μπαράκ Ομπάμα και σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Για το τι συνέβη κατά τις προεδρίες Κένεντι, Κάρτερ, Κλίντον και Ομπάμα μιλάει από μόνη της η Ιστορία. Δεν θα σταθούμε εκεί. Θα πάμε κατευθείαν στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο προκειμένου να θυμήσουμε ορισμένες πτυχές της μακρόχρονης πολιτικής δράσης του ως γερουσιαστή.

Ήδη από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990, όταν οι αντεπαναστατικές δυνάμεις επικρατούσαν στην Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ αναδεικνύονταν σε ένθερμο υποστηρικτή της επεμβατικής ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Χωρίς το αντίβαρο της ΕΣΣΔ και στην αυγή ενός μονοπολικού κόσμου, η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έπρεπε, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, να παρεμβαίνει στρατιωτικά σε όποιο σημείο του πλανήτη κρίνει αναγκαίο. Πάντοτε, βέβαια, υπό το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Να τι γράφει στο βιβλίο της «The Contenders» (2008) η βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Λόρα Φλάντερς:

«Τις τελευταίες δεκαετίες, ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Γερουσίας, (ο Μπάιντεν) έχει σταθερά θέση υπέρ του επεμβατισμού, προωθώντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ, ως η μόνη υπερδύναμη, θα πρέπει να παρεμβαίνει – στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, ή και μόνη της – προκειμένου να προλαβαίνει γενοκτονίες, να διατηρεί την ειρήνη και να προωθεί την ειρήνη. Κατά την προεδρία Κλίντον, παρότρυνε την επέμβαση στη Βοσνία και στήριξε την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. Πιο πρόσφατα, επιχειρηματολόγησε υπέρ μιας διαμεσολάβησης στο Νταρφούρ, ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις…» [1].
Βομβαρδίστε τους Σέρβους…

Η περίπτωση της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία, της οποίας ο δημοκρατικός γερουσιαστής υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, είναι χαρακτηριστική. Ήδη από το 1992, από το ξεκίνημα δηλαδή της αιματοχυσίας στην πρ. Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ο Μπάιντεν παρότρυνε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει το εμπάργκο όπλων προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη προκειμένου να ενισχυθεί ο στρατός των βόσνιων μουσουλμάνων ενάντια στους σερβοβόσνιους.

Η θέση του Τζο Μπάιντεν υπέρ μιας αμερικανονατοϊκής στρατιωτικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία ήταν ήδη ξεκάθαρη από το 1993, όταν και κάλεσε δημόσια την- νεοεκλεγείσα τότε – κυβέρνηση Κλίντον και το ΝΑΤΟ να προβούν σε βομβαρδισμούς σερβικών θέσεων. Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα όσα γράφει, με τον απαραίτητο κυνισμό που διακρίνει τους ιμπεριαλιστές, ο ίδιος ο Μπάιντεν στα απομνημονεύματα του που κυκλοφόρησαν το 2008:

«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Για μένα, όμως, ήταν εύκολο να το λέω. Ήταν ο Κλίντον που θα έπαιρνε την ευθύνη». [2]

Και συνεχίζει ο τότε γερουσιαστής: «Το Μάρτη του 1999 έφερα (στη Γερουσία) εισήγηση απόφασης με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να εμποδίσει την γενοκτονία (sic) που επιχειρούσε ο Μιλόσεβιτς στο Κόσοβο. Με την αποφασιστικότητα του Κλίντον το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τους Σέρβους το 1999».

Το ιμπεριαλιστικό σφαγείο του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία κράτησε 78 ολόκληρα μερόνυχτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών, ο Μπάιντεν συμβούλευε τον Κλίντον να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, μέχρι να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει ο Μιλόσεβιτς.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που προώθησε και στήριξε σθεναρά ο Τζο Μπάιντεν στο ζήτημα της Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστά.

Συνοπτικά αναφέρουμε:

Ρίχτηκαν πάνω από 500.000 βόμβες, εκ των οποίων 35.450 περιείχαν 15 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου (απαγορευμένου από τις Διεθνείς Συνθήκες) που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά, να προκαλεί σοβαρές ασθένειες. Δολοφονήθηκαν πάνω από 2.500 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι. Σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, ενώ ανυπολόγιστες υπήρξαν οι υλικές καταστροφές.
Υπέρ του πολέμου στο Ιράκ

Η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ο κ. Μπάιντεν υπήρξε σημαιοφόρος των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ως γερουσιαστής ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ το 2003 και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα τάχθηκε υπέρ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Λιβύη και την Συρία.

Από το 1998, ο γερουσιαστής Μπάιντεν είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ προκειμένου να εκδιωχθεί ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σε άρθρο του στην Washington Post, ο Τζο Μπάιντεν έγραφε πως «ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον Σαντάμ είναι μια μεγάλη στρατιωτική επέμβαση, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» [3].

Το 2002, σιγοντάροντας την κυβέρνηση Μπους και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπλερ, ο κ. Μπάιντεν υιοθετούσε δημόσια τα επιχειρήματα περί κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς Σαντάμ. Χρόνια αργότερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι τέτοια όπλα ουδέποτε υπήρξαν και πως η επίκληση τους δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα για τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση που ισοπέδωσε τη χώρα.

Το 2009 ο Μπάιντεν έγινε ο 47ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2017. Κατα τη διάρκεια αυτών των ετών, η κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν φρόντισε να διαψεύσει πανηγυρικά όσους έκαναν λόγο για «νέα πνοή στο Λευκό Οίκο» και «ελπίδα» για μια «νέα εξωτερική πολιτική»: Οι λαοί της Συρίας, της Λιβύης, της Ουκρανίας και άλλων χωρών όπου πάτησε το πόδι του ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός το βίωσαν από πρώτο χέρι.

Όσο για το νέο αμερικανό πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν, κρίνοντας από την μακρά θητεία του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ισχύουν τα λόγια του ποιητή: Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι», αμέτρητες φορές οι εχθροί μου.

[1] Flanders, Laura, 2007. The Contenders. Seven Stories Press, σελ.178 & 181.
[2] Biden, Joe, 2008. Promises to Keep: On Life and Politics. Random House, σελ. 285-288.
[3] The Washington Post, 19 Σεπτ. 1998.

Εικόνα
Σωστές οι επισημάνσεις αυτές. Καλό είναι να τις επισημάνετε και σε κάποιους αταλάντευτους κομμουνιστές που παρασύρθηκαν απο το αριστερό ρεύμα της εποχής και γοητεύτηκαν απο την Αριστερά του Μπαϊντενισμού:


Ο Γκόλντεν που έλεγε για τον μαοισμο του Μπάιντεν και των δημοκρατικών κατηγορεί τον μπογιοπουλο για οπορτουνισμο :-?

Planis

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis » 21 Ιαν 2021, 16:53

Μην ασχολείστε με συριζαίους και λοιπούς νεοταξίτες. Όταν πιστεύεις με τέτοιο πάθος τέτοιες ανοησίες, καταλήγεις να κάνεις την ύπαρξή σου να είναι ένα μηδενικό και φυσικά μετά προσπαθείς να κάνεις και τους άλλους μηδενικά προκειμένου να μην νιώθεις άσχημα για την κατάντια σου. Μακριά λοιπόν και όχι λογομαχίες και ερωταποκρίσεις.

Κάποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε καν να τους απευθύνεται ο λόγος προσωπικά γιατί απλούστατα οι ίδιοι έχουν «πετύχει» να μην έχουν πρόσωπο· αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον φόρεσαν τα φίμωτρα με τόση χαρά ωσάν να προσδοκούσαν κάτι τέτοιο από καιρό πριν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Planis την 21 Ιαν 2021, 16:58, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 21 Ιαν 2021, 16:55

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:18
talaipwros έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:15
Και ο Μπλεμπουμπης με τον Τραμπ, ποιος να το περίμενε
για θύμησέ μας ρε τρολαίπωρε πόσους λαούς βομβάρδισε ο τραμπ;
Και γιατί είπαμε οι βομβαρδισμοί λαών είναι εξ ορισμού κακοί?

Ας πούμε, το να μην βομβαρδίσεις δικτάτορες-γενοκτόνους, ή να αφήνεις άλλους να βομβαρδίζουν και να επιβάλουν την δική τους εχθρική προς τα συμφέροντα της Δύσης ατζέντα, γιατί είναι καλό;
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3728
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 17:04

Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:49
Mitharadir έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:41
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:19


Ώστε να μην υπάρχουν δικτάτορες και εθνοκαθαρσεις
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
O Μπάιντεν και οι ΗΠΑ βαφτίζουν δικτάτορες όποιον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους(Σαντάμ,Μιλόσεβιτς,Καντάφι, Μαδούρο κτλ) και τα κάνουν μουσκεμα.Πρόσφατο παράδειγμα ο Μαδούρο που ο νέος υπουργός εξωτερικών του Μπάιντεν τον έβαλε στόχο ξεκάθαρα αλλά επειδή δεν μπορεί πια η χώρα του να εισβάλει και να αιματοκυλει χώρες και λαούς (έχουν περάσει πια αυτές οι εποχές ευτυχώς) λένε πως θα δοκιμάσουν με οικονομικές κυρώσεις να τον αναγκάσουν να δώσει την θέση του στον πραξικοπηματια Γκουαιδο: https://www.protothema.gr/world/article ... nezouelas/ .Ο Μπάιντεν ως γερουσιαστής και ως αντιπροεδρου έχει απο 1973 και μετά άφθονο αίμα αθώων στα χέρια του.
Οι Σαντάμ, Μιλόσεβιτς καί Καντάφι όντως ήταν δικτάτορες.
Ο Μιλόσεβιτς εκτός από δικτάτορας είχε και πλάνο εθνοκάθαρσης.
Ο μαδουρο είναι εκλεγμένος και δεν κάνει καμία εθνοκάθαρση, στην περίπτωση της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ ξεκάθαρα είναι υπεύθυνες για την ανθρωπιστική κρίση.
Ο Τραμπ έλεγε οτι ο Μπάιντεν είναι ακροαριστερός, πράκτορας της Βενεζουέλας και άλλα παλαβά που προφανώς δεν ίσχυαν.
Για τον Σαντάμ έλεγαν οι ΗΠΑ πως θέλει να διαπράξει τη γενοκτονία των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ,για τον Μιλόσεβιτσ έλεγαν πως θέλει να διαπράξει την γενοκτονία των Αλβανών του Κοσοβου και των Βόσνιων και για τον Καντάφι έλεγαν(η ΥΠΕΞ των Ομπάμα-Μπάιντεν η Κλίντον) ότι διαπράτει γενοκτονία του.....λαού του(εκεί δεν υπήρχαν μειονότητες εθνικές για να του καταλογιστεί εθνική γενοκτονία οπότε βρήκανε άλλη δικαιολογία).Ο Σαντάμ,ο Μιλόσεβιτσ,ο Καντάφι κτλ ήταν τόσο δικτάτορες όσο ο Μάο,ο Λένιν,ο Στάλιν,ο Χρουστωφ,ο Κάστρο,ο
Mengistu Haile Mariam , ο Τσαουσέσκο,o Samora Moisés Machel κτλ.Όλοι αυτοί κυβέρνησαν σε μονοκομματικό καθεστώς(κάποιοι όπως ο Σι Τζινπινγκ,ο Κάστρο κτλ κυβερνούν ακόμα σε μονοκομματικό καθεστώς.Ειναι δικτάτορες(όσοι κυβερνούν ακόμα);Ήταν δικτάτορες(όσοι απο όσους ανέφερα και δεν ζούνε πια);Ο Μπάιντεν μόνος του ως γερουσιαστής και αντιπρόεδρος έχει στα χέρια του πολύ περισσότερο αίμα απο όσο έχουν όλοι αυτοί οι ηγέτες τα ονόματα των οποίων ανέφερα πιο πάνω.Απο το 1973 δεν έχει αφήσει ούτε μια αιματηρή επέμβαση των ΗΠΑ που να μην στηρίξει.Στο Βιετνάμ όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική(δεκαετία του 1970) έβριζε όσους αντιτίθονταν στον πόλεμο ως προδότες.Μετα το βιετνάμ τάχθηκε υπέρ και στήριξε και κάθε άλλη αιματηρή επέμβαση των ΗΠΑ.Και τώρα ως πρόεδρος που δεν μπορούν πια οι ΗΠΑ να επέμβουν στρατιωτικά σε άλλες χώρες επειδή έχουν αποδυναμωθεί πάρα πολύ(και σε κανέναν δεν λείπουν οι εποχές που όποτε ήθελαν οι ΗΠΑ μπορούσαν να μπουκάρουν στρατιωτικά σε μια χώρα να σφάξουν κόσμο και να κάνουν την δουλειά τους) δεν τον νοιάζει η ανθρωπιστική κρίση σε Βενεζουέλα και Βολιβία αλλα μόνο πως να ξεφορτωθεί τους εκλεγμένους προέδρους Μαδούρο και Μοραλες.Γιατί;Για να βάλει δικούς του πραξικοπηματίες στην εξουσία.Αλλα η Κίνα δεν θα τον αφήσει να πετύχει με τις κυρώσεις του(οι οποίες δεν στρέφονται κατα των κυβερνήσεων Βενεζουέλας και Βολιβίας αλλα κατά των λαών τους).

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 21 Ιαν 2021, 17:09

Ζεσταίνουν τις μηχανές τα B-52.

Δικτάτορες στους τρούπες σας.

Oι ΗΠΑ επιστρέφουν στον πλανήτη!
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 21 Ιαν 2021, 17:11

Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Ιαν 2021, 15:12
Καθόλου απίθανο λογω άνοιας, να ξαναβομβαρδισει τη Σερβία.
Αν αρχίσει η σερβική κυβέρνηση να δολοφονεί αμάχους πάλι, φυσικά και ναι. Η δε Ελλάδα, αυτή την φορά θα πρέπει συμμετάσχει ενεργά, στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων και να μην ντροπιαστεί και πάλι όπως τότε. Να δοκιμάσει και τα Rafales.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 15499
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 21 Ιαν 2021, 17:19

Δημοκρατικός έγραψε:
21 Ιαν 2021, 17:09
Ζεσταίνουν τις μηχανές τα B-52.

Δικτάτορες στους τρούπες σας.

Oι ΗΠΑ επιστρέφουν στον πλανήτη!
δεν πάνε πουθενά, οι πιλότοι έχουν κοβιντ και δουλεύουν από το σπίτι, με drone μόνο
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Δημοσιεύσεις: 9221
Εγγραφή: 04 Αύγ 2018, 01:00
Phorum.gr user: Seleykos
Τοποθεσία: Sapan

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 21 Ιαν 2021, 17:22

Mitharadir έγραψε:
21 Ιαν 2021, 17:04
Highlander έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:49
Mitharadir έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:41


O Μπάιντεν και οι ΗΠΑ βαφτίζουν δικτάτορες όποιον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους(Σαντάμ,Μιλόσεβιτς,Καντάφι, Μαδούρο κτλ) και τα κάνουν μουσκεμα.Πρόσφατο παράδειγμα ο Μαδούρο που ο νέος υπουργός εξωτερικών του Μπάιντεν τον έβαλε στόχο ξεκάθαρα αλλά επειδή δεν μπορεί πια η χώρα του να εισβάλει και να αιματοκυλει χώρες και λαούς (έχουν περάσει πια αυτές οι εποχές ευτυχώς) λένε πως θα δοκιμάσουν με οικονομικές κυρώσεις να τον αναγκάσουν να δώσει την θέση του στον πραξικοπηματια Γκουαιδο: https://www.protothema.gr/world/article ... nezouelas/ .Ο Μπάιντεν ως γερουσιαστής και ως αντιπροεδρου έχει απο 1973 και μετά άφθονο αίμα αθώων στα χέρια του.
Οι Σαντάμ, Μιλόσεβιτς καί Καντάφι όντως ήταν δικτάτορες.
Ο Μιλόσεβιτς εκτός από δικτάτορας είχε και πλάνο εθνοκάθαρσης.
Ο μαδουρο είναι εκλεγμένος και δεν κάνει καμία εθνοκάθαρση, στην περίπτωση της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ ξεκάθαρα είναι υπεύθυνες για την ανθρωπιστική κρίση.
Ο Τραμπ έλεγε οτι ο Μπάιντεν είναι ακροαριστερός, πράκτορας της Βενεζουέλας και άλλα παλαβά που προφανώς δεν ίσχυαν.
Για τον Σαντάμ έλεγαν οι ΗΠΑ πως θέλει να διαπράξει τη γενοκτονία των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ,για τον Μιλόσεβιτσ έλεγαν πως θέλει να διαπράξει την γενοκτονία των Αλβανών του Κοσοβου και των Βόσνιων και για τον Καντάφι έλεγαν(η ΥΠΕΞ των Ομπάμα-Μπάιντεν η Κλίντον) ότι διαπράτει γενοκτονία του.....λαού του(εκεί δεν υπήρχαν μειονότητες εθνικές για να του καταλογιστεί εθνική γενοκτονία οπότε βρήκανε άλλη δικαιολογία).Ο Σαντάμ,ο Μιλόσεβιτσ,ο Καντάφι κτλ ήταν τόσο δικτάτορες όσο ο Μάο,ο Λένιν,ο Στάλιν,ο Χρουστωφ,ο Κάστρο,ο
Mengistu Haile Mariam , ο Τσαουσέσκο,o Samora Moisés Machel κτλ.Όλοι αυτοί κυβέρνησαν σε μονοκομματικό καθεστώς(κάποιοι όπως ο Σι Τζινπινγκ,ο Κάστρο κτλ κυβερνούν ακόμα σε μονοκομματικό καθεστώς.Ειναι δικτάτορες(όσοι κυβερνούν ακόμα);Ήταν δικτάτορες(όσοι απο όσους ανέφερα και δεν ζούνε πια);Ο Μπάιντεν μόνος του ως γερουσιαστής και αντιπρόεδρος έχει στα χέρια του πολύ περισσότερο αίμα απο όσο έχουν όλοι αυτοί οι ηγέτες τα ονόματα των οποίων ανέφερα πιο πάνω.Απο το 1973 δεν έχει αφήσει ούτε μια αιματηρή επέμβαση των ΗΠΑ που να μην στηρίξει.Στο Βιετνάμ όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική(δεκαετία του 1970) έβριζε όσους αντιτίθονταν στον πόλεμο ως προδότες.Μετα το βιετνάμ τάχθηκε υπέρ και στήριξε και κάθε άλλη αιματηρή επέμβαση των ΗΠΑ.Και τώρα ως πρόεδρος που δεν μπορούν πια οι ΗΠΑ να επέμβουν στρατιωτικά σε άλλες χώρες επειδή έχουν αποδυναμωθεί πάρα πολύ(και σε κανέναν δεν λείπουν οι εποχές που όποτε ήθελαν οι ΗΠΑ μπορούσαν να μπουκάρουν στρατιωτικά σε μια χώρα να σφάξουν κόσμο και να κάνουν την δουλειά τους) δεν τον νοιάζει η ανθρωπιστική κρίση σε Βενεζουέλα και Βολιβία αλλα μόνο πως να ξεφορτωθεί τους εκλεγμένους προέδρους Μαδούρο και Μοραλες.Γιατί;Για να βάλει δικούς του πραξικοπηματίες στην εξουσία.Αλλα η Κίνα δεν θα τον αφήσει να πετύχει με τις κυρώσεις του(οι οποίες δεν στρέφονται κατα των κυβερνήσεων Βενεζουέλας και Βολιβίας αλλα κατά των λαών τους).
Είναι φιλοπόλεμοι οι μπαγάσες οι δημοκρατικοί. Το κακό είναι ότι πάντα υποστηρίζουν τους πιο μαλάκες.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 3728
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 21 Ιαν 2021, 17:23

Δημοκρατικός έγραψε:
21 Ιαν 2021, 17:09
Ζεσταίνουν τις μηχανές τα B-52.

Δικτάτορες στους τρούπες σας.

Oι ΗΠΑ επιστρέφουν στον πλανήτη!
Τίποτα δεν ζεσταίνουν.Οι ΗΠΑ δεν είναι πια σε θέση να μπουκάρουν σε όποια χώρα δεν τους αρέσει να σφάζουν κόσμο και κοσμάκη και μετά να φεύγουν αφήνωντας πίσω τους χάος.Πάνε πια εκείνες οι εποχές και δεν λείπουν σε κανέναν νοήμων άνθρωπο.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Δημοσιεύσεις: 21672
Εγγραφή: 28 Ιουν 2018, 23:56
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Στα χέρια του Τζο Μπάιντεν το αίμα των βαλκανικών λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Ιαν 2021, 17:24

Δημοκρατικός έγραψε:
21 Ιαν 2021, 16:55

Και γιατί είπαμε οι βομβαρδισμοί λαών είναι εξ ορισμού κακοί?
signature material
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών