Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 26 Ιούλ 2018, 16:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:20
paul25 έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:18

Τα αυθαιρετα ειναι προβλημα σε περιπτωση που υπαρχει η υπηρχε σχεδιο πολιτικης προστασια. Αλλα εφοσον δεν υπαρχει σχεδιο και ουτε θα υπαρξει, τοτε δεν αποτελουν προβλημα.
Αποτελούν όμως λύση. :8)
Δηλαδη;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 26 Ιούλ 2018, 16:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 15:45
Μα δεν καταλαβαίνεις;
Αν ξεκινήσουν από τους πυρόπληκτους θα μπορούν να αποδώσουν όλη την ευθύνη στους πυρόπληκτους. Είναι ένα έμμεσο damage contrlol.
Απλώς θα έχει ατυχή εξέλιξη. Γι' αυτούς.
Γαλή από την άλλη πλευρά κάνετε το ίδιο πράγμα κι εσείς. Και όταν λέω "εσείς" εννοώ όσους πιστεύετε ότι για την καταστροφή φταίει μόνο ο Τσίπρας.
Σε μια πρώτη ανάγνωση εκ του αποτελέσματος ευθύνεται, ναι.

Αλλά το να ακούγονται και κάποιες διαφορετικές απόψεις που μπορεί να ευθύνονται για αυτήν την τραγωδία (έστω και αν αυτές τις αιτίες πρέπει να τις ψάξουμε πολύ πίσω στο χρόνο ... παρόλα αυτά παραμένουν αιτίες) δε σημαίνει ότι δίνουμε ελαφρυντικά στον Τσίπρα ή τον απαλλάσσουμε έστω και στο ελάχιστο από τις ευθύνες που του αναλογούν.

Γιατί αν πραγματικά μας ενδιαφέρει το πρόβλημα να λυθεί έστω και μακροπρόθεσμα (δεν μιλάω για τα πρόσκαιρα ανακουφιστικά μέτρα των πυρόπληκτων) θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση (πχ φταίει μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα) και να μπουν όλα πάνω στο τραπέζι.

Όπως εσύ λες εσύ ότι η κυβέρνηση θέλει να φορτώσει τις ευθύνες μόνο στην μια πλευρά το ίδιο κάνετε κι εσείς με το να "απαγορεύετε" να ακούγονται και διαφορετικές απόψεις πάνω στην αγωνία σας μη και τυχόν πάρει κανένα ελαφρυντικό ο Τσίπρας.
Μέσα από αυτό το πρίσμα, όμως, αν εξετάζετε το θέμα παραβλέπετε και άλλους εξίσου σημαντικούς παράγοντες που πιθανώς συνετέλεσαν στην καταστροφή.

Συγγνώμη για το β΄πληθυντικό. Δεν σημαίνει ότι εντάσσω κι εσένα μέσα αλλά με αφορμή αυτό που είπες απάντησα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bizeli την 26 Ιούλ 2018, 16:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 26 Ιούλ 2018, 16:25

paul25 έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:18
nemo έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:07
Και η Κηφισιά το χαλανδρι Παλλήνη Αγια Παρασκευή κλπ αυθαίρετα ήταν και είναι
Μη πω ότι όλη η Ελλάδα είναι χτισμένη αυθαίρετα ..

δηλαδη και το δικο σας σπιτι ..να τα κατεδαφίσουμε;

πάτε καλά βρε σεις !την περίπτωση ενός αυθαίρετου πάνω σε ρέμα δεν το συζητώ
αλλά έχουν κτισθεί και με νόμιμο τρόπο πάνω στα ρέματα στην Αθήνα όταν οι βλάχοι παππούδες σας ήρθαν από τα χωριά

Στο Μάτι όλα τα κτίσματα έχουν κτισθεί αυθαίρετα από το 1960 και έχουν νομιμοποιηθεί
και ένα τυφλό σημείο υπάρχει μόνο, το οποίο με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν από πέντε χρόνια αν θυμάμαι καλά
λογικά θα το έχουν ανοίξει-και δεν γίνεται παντού να υπάρχουν δρόμοι στο συγκεκριμένο μέρος είναι γκρεμός
επίσης δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό-συσχετισμό του αυθαίρετου με την πυρκαγιά
πραγματικά με πάει αλλού το γεγονός του ενός παπάρα από το κέντρο της Αθήνας μπροστά σε μια οθόνη
να γράφει λες και ξύπνησε μετά από πενήντα χρόνια ύπνου για τα αυθαίρετα σαν την πηγή του κάθε κακού
Τα αυθαιρετα ειναι προβλημα σε περιπτωση που υπαρχει η υπηρχε σχεδιο πολιτικης προστασια. Αλλα εφοσον δεν υπαρχει σχεδιο και ουτε θα υπαρξει, τοτε δεν αποτελουν προβλημα.
οκ είσαι το ένα από τα ελάχιστα σοβαρά άτομα που έχουν κάτι να πουν
συνήθως όταν επικρατεί το αντίθετο οι λέξεις χάνουν το νόημα τους

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 26 Ιούλ 2018, 16:26

ST48410 έγραψε:
Δεν είναι ωραία εικόνα. Πολλοί με επιτελικές θέσεις που θα έπρεπε να συντονίζουν κάθονται και τρώνε χρόνο για να του δώσουν να καταλάβει.
Δεν ξέρω αν είναι προβλεπόμενη διαδικασία αλλά μου φαίνεται ανόητη.
αυτή είναι η εικόνα που θέλουν οι ψηφοφόροι (κι όχι μόνο οι ελ) με τον ηγέταρο χαντς ον, από τον χοντρό με το αμπέχωνο το '07 μέχρι και τον αρχιπασόκο Σροεντερ να βουτά στις πλημμύρες (και να κερδίζει τις εκλογές)

κι όπως έγραψε παραπάνω ο φίλος θα χάσαν κανένα 10λεπτο, δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά το αν η κουστωδία του κοντού είχε άγνοια ή έπαιζε πρόλογος για να εμφανισθεί ον τοπ της κατάστασης ο κοντός
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Ιούλ 2018, 16:27

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:23
Λελ,
τεσπα, όταν βρούμε ένα θέμα που είναι γελοίο θα σου απαντήσω :)

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 26 Ιούλ 2018, 16:27

Chainis έγραψε:
dna replication έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 15:44
περιοχή 1945 - 2007
αυτά ανάμεσα στο δρόμο και τη θάλασσα μάλλον είναι και καταπατημένα και αυθαίρετα.
Αυτά πάνω από το δρόμο μάλλον είναι μόνο αυθαίρετα

Εικόνα
Καλά δεν βλέπεις ότι ήταν χωράφια οριοθετημένα μέχρι την θάλασσα, άρα ιδιόκτητα;
Που την είδες την καταπάτηση;
τα φιλετα τα πρώτα στη θαλλασα κάτω από τον φιδογυριστό δρομο που ακολουθεί την παραλία δεν ήταν τίποτα, σκίνα ήταν
Καταπατήθηκαν, στη συνέχεια νομιμοποιήθηκαν και κάποιοι έγιναν πλούσιοι με αρπαγή δημόσια περιουσίας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 26 Ιούλ 2018, 16:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Ιούλ 2018, 16:27

enaon έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:14
Πολύ απότομα το έριξες στη βαθιά ανάλυση.

Στηρίζεις ή δεν στηρίζεις μέχρι τέρμα μια τέτοια διαδικασία;

Ειλικρινά όμως. :wink

Υγ. Δεν έχω εξοχικό.
τι διαδικασία, αυτή που λέει το μπιζέλι, ελέγχου; Στιρίζω ό,τι βγάζει συνοχή και οδηγεί εκεί που θέλουμε να πάμε, αν καταλαβαίνουμε που οδηγεί αυτό που περιγράφει το μπιζέλι και θέλουμε να πάμε εκέι, μιά χαρά ναι, είναι λογικός τρόπος.
Αν δεν θέλουμε βιλαέτι που λέει ο άγις, πρέπει τώρα που έκατσε η στραβή, να τους αλλάξουν και τα φώτα λιγάκι, να καταλάβουν το ενός κακού μύρια έπονται, όπως θα γινόταν στην Αγγλία για παράδειγμα.

Δεν είμαι σίγουρος οτι θα μας αρέσει πολυ όταν το κράτος γίνει οργανωμένο, αλλά ναι, αυτός είναι ο δρόμος.
Μη χρησιμοποιείς πληθυντικό, δεν έχω κάνει αυθαιρεσία, ώστε να θέλω να καλύψω κάτι.

Αν δέχεσαι να πέσει ο ίδιος πέλεκυς στους πολίτες που ζήτησαν διευκόλυνση για τη χ ή ψ αυθαιρεσία και στους διοικητικούς που την υπέγραψαν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Βάλε όποιο χρονικό όριο θέλεις προς τα πίσω. Χωρίς παραγραφές, πειθαρχικά και διάφορες τέτοιες μαλακίες για τους δεύτερους, έτσι; Όπως θα πληρώσει ο γιος ή ο εγγονός αυτού που έχει το αυθαίρετο έτσι να πληρώσει και ο γιος ή εγγονός του κρατικού αξιωματούχου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 26 Ιούλ 2018, 16:29

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 26 Ιούλ 2018, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 26 Ιούλ 2018, 16:30

Μαυροβασίλης έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:26
ST48410 έγραψε:
Δεν είναι ωραία εικόνα. Πολλοί με επιτελικές θέσεις που θα έπρεπε να συντονίζουν κάθονται και τρώνε χρόνο για να του δώσουν να καταλάβει.
Δεν ξέρω αν είναι προβλεπόμενη διαδικασία αλλά μου φαίνεται ανόητη.
αυτή είναι η εικόνα που θέλουν οι ψηφοφόροι (κι όχι μόνο οι ελ) με τον ηγέταρο χαντς ον, από τον χοντρό με το αμπέχωνο το '07 μέχρι και τον αρχιπασόκο Σροεντερ να βουτά στις πλημμύρες (και να κερδίζει τις εκλογές)

κι όπως έγραψε παραπάνω ο φίλος θα χάσαν κανένα 10λεπτο, δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά το αν η κουστωδία του κοντού είχε άγνοια ή έπαιζε πρόλογος για να εμφανισθεί ον τοπ της κατάστασης ο κοντός
Τι να σου πω; Εκείνη την ώρα που πιθανότατα κάποιοι κινδύνευαν ίσως από πνιγμό στην θάλασσα θα τους ήθελα όλους στο πόστο τους και έναν να αναλάβει την επικοινωνία/ενημέρωση του πρωθυπουργού. Κάποιοι μπορεί να περίμεναν εντολές και το πεντάλεπτο να μέτρησε. Επίσης και επικοινωνιακά μιλώντας η εικόνα μου φαίνεται προβληματική.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 26 Ιούλ 2018, 16:31

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:09
Προτείνω στους ευαισθητοποιημένους βόρειους να βοηθήσουν το κυβερνητικό έργο οργανώντας κλιμάκια για εμπεριστατωμένες έρευνες αυθαιρεσίας στη Χαλκιδική, που έχει το ίδιο περιβάλλον με το Μάτι. Πυκνή βλάστηση κοντά στη θάλασσα, πολλά πεύκα κλπ
Και στη Χαλκιδική τα ίδια σκατά και χειρότερα.
Δεν έχω θέμα μόνο με το Μάτι ή την Αττική.
Και για εδώ τις ίδιες απόψεις έχω και έχω πέσει πολλές φορές από τα σύννεφα με αυτά που έχω δει.
Τώρα το να οργανώσω εγώ κλιμάκιο, αν και το λες ειρωνικά και δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά ας πούμε πιάνω τη σπόντα που πετάς δεν είναι κάτι στο χέρι μου ούτε μπορώ να δώσω εγώ τη λύση.
Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ τουλάχιστον ως πολίτης είναι να είμαι νόμιμη.
Να κυνηγήσω η ίδια την παρανομία δεν έχω τέτοια δικαιοδοσία από το κράτος.

Heritage86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heritage86 » 26 Ιούλ 2018, 16:32

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:27
enaon έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:14
Πολύ απότομα το έριξες στη βαθιά ανάλυση.

Στηρίζεις ή δεν στηρίζεις μέχρι τέρμα μια τέτοια διαδικασία;

Ειλικρινά όμως. :wink

Υγ. Δεν έχω εξοχικό.
τι διαδικασία, αυτή που λέει το μπιζέλι, ελέγχου; Στιρίζω ό,τι βγάζει συνοχή και οδηγεί εκεί που θέλουμε να πάμε, αν καταλαβαίνουμε που οδηγεί αυτό που περιγράφει το μπιζέλι και θέλουμε να πάμε εκέι, μιά χαρά ναι, είναι λογικός τρόπος.
Αν δεν θέλουμε βιλαέτι που λέει ο άγις, πρέπει τώρα που έκατσε η στραβή, να τους αλλάξουν και τα φώτα λιγάκι, να καταλάβουν το ενός κακού μύρια έπονται, όπως θα γινόταν στην Αγγλία για παράδειγμα.

Δεν είμαι σίγουρος οτι θα μας αρέσει πολυ όταν το κράτος γίνει οργανωμένο, αλλά ναι, αυτός είναι ο δρόμος.
Μη χρησιμοποιείς πληθυντικό, δεν έχω κάνει αυθαιρεσία, ώστε να θέλω να καλύψω κάτι.

Αν δέχεσαι να πέσει ο ίδιος πέλεκυς στους πολίτες που ζήτησαν διευκόλυνση για τη χ ή ψ αυθαιρεσία και στους διοικητικούς που την υπέγραψαν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Βάλε όποιο χρονικό όριο θέλεις προς τα πίσω. Χωρίς παραγραφές, πειθαρχικά και διάφορες τέτοιες μαλακίες για τους δεύτερους, έτσι; Όπως θα πληρώσει ο γιος ή ο εγγονός αυτού που έχει το αυθαίρετο έτσι να πληρώσει και ο γιος ή εγγονός του κρατικού αξιωματούχου.
Εικόνα
αγριόγατα
Τσσσς :goodpost:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 26 Ιούλ 2018, 16:33

ουτε τωρα παραιτηθηκε κανεις απο την κυβερνηση; μετα απο ολα οσα εγιναν; μα ειναι δυνατον;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Ιούλ 2018, 16:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 16:27

αγνόησε τον πληθυντικό αν δεν σου αρέσει, δεν μιλάμε οι δύο μας όταν λέμε για θέματα όλων. Έχω βρεθεί αρετές φορές στον συμβολαιογράφο, πάντα κάνω το αστειάκι: τώρα εσύ δεν πέρπει να τα ακούς και καλά αυτά, δεν εισαι εδώ και καλά ε;.

Σου λέω στιρίζω, δεν καταλαβαίνω αν καταλαβαίνεις τί σημαίνει αλήθεια αυτό. Θα ζούσες σε ένα άλλο κόσμο μετά, μπορεί πολύ καλύτερο, αλλά διαφορετικό. Τεσπα, είναι πέρα απο τα όρια της ουτοπίας αυτό νομίζω.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 26 Ιούλ 2018, 16:35

τα αυθαίρετα φταίνε παιδιά και η κλιματική αλλαγή

πάμε παρακάτω
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 26 Ιούλ 2018, 16:35

Φαίνεται ότι πλησιάζει κακοκαιρία το λεκανοπέδιο από τα Δυτικά. Προσοχή τις επόμενες ώρες σε Μάνδρα και περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και γενικότερα.
Κάντε ένα time-out στην απονομή ευθυνών.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών