Το παιχνίδι της ισότητας, των κραυγών και των λυγμών

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Το παιχνίδι της ισότητας, των κραυγών και των λυγμών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 15:42

Λοξίας έγραψε:
25 Ιαν 2021, 13:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 12:57
Κατά τη γνώμη μου, οι ευάλωτες καταπιεσμένες* κοινωνικές και εθνοτικές φυλετικές ομάδες, δικαιούνται ευνοϊκή μεταχείριση και μία στοιχειώδη κρατική υποστήριξη των βασικών αναγκών που αφορούν στην επιβίωση τους. Αυτό που δεν δικαιούνται είναι να θεωρήσουν τη συγκεκριμένη προσφορά ως ένα κεκτημένο δικαίωμα και να αποδεχθούν ότι το οποιοδήποτε δικαίωμα συνεπάγεται και την αντίστοιχη υποχρέωση.

Το να επικαλείται ο οποιοσδήποτε ευάλωτος το νόμο μόνον όταν τον συμφέρει και συγχρόνως να απαιτεί το δικαίωμα στη σειριακή παραβατικότητα επειδή είναι ευάλωτος, είναι παράλογο.

*Πρασίνησα το "ευάλωτες καταπιεσμένες" γιατί είναι απολύτως ασαφείς χαρακτηρισμοί, τους οποίους μπορεί να επικαλεσθεί ο οποιοσδήποτε για το οτιδήποτε.

Κι αυτή ακριβώς η ελαστικότητα των εννοιών, είναι ένα βασικό πρόβλημα.
Πας καλά; Τι λες στο κοκκινισμένο; :o
Θα απαιτήσεις υποχρεώσεις από μια ευάλωτη ομάδα; Οι ευάλωτες ομάδες έχουν μόνον δικαιώματα. Δεν το ξέρεις;
Μπας και είσαι ρατσίστρια; :lol:
Ναι, απαιτώ ΚΑΙ υποχρεώσεις από τις ευάλωτες ομάδες. Και ναι, θεωρώ ότι αν δεν τις δέχονται, τότε αυτό που διεκδικούν δεν είναι σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά το δικαίωμα στην κατάχρηση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων.

Και όχι, δεν θεωρώ ότι είμαι ρατσίστρια.

Αντιθέτως, θεωρώ εκτός από ρατσιστή και ανόητο, όποιον δεν αποδέχεται την ισορροπημένη σχέση μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Γιατί το να θεωρείται ισότιμος πολίτης, όποιος δεν δέχεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, δεν έχει το ζητούμενο της ισοτιμίας/ισονομίας αλλά το ζητούμενο στο δικαίωμα μιας σειριακής αυθαιρεσίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 16:18

Από θεάσεις το θέμα, πάει σαν το λαγό.

Από συμμετοχές, σαν κουτσή κότα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 25 Ιαν 2021, 16:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
25 Ιαν 2021, 12:13
Οι ευάλωτες καταπιεσμένες κοινωνικές και εθνοτικές φυλετικές ομάδες δικαιούνται ευνοϊκότερη μεταχείριση και κατανόηση από τα δικαστήρια και την κοινωνία έναντι των κυρίαρχων κοινωνικών εθνικών φυλετικών ομάδων ;
Κατά τη γνώμη μου, οι ευάλωτες καταπιεσμένες* κοινωνικές και εθνοτικές φυλετικές ομάδες, δικαιούνται ευνοϊκή μεταχείριση και μία στοιχειώδη κρατική υποστήριξη των βασικών αναγκών που αφορούν στην επιβίωση τους. Αυτό που δεν δικαιούνται είναι να θεωρήσουν τη συγκεκριμένη προσφορά ως ένα κεκτημένο δικαίωμα και να αποδεχθούν ότι το οποιοδήποτε δικαίωμα συνεπάγεται και την αντίστοιχη υποχρέωση.

Το να επικαλείται ο οποιοσδήποτε ευάλωτος το νόμο μόνον όταν τον συμφέρει και συγχρόνως να απαιτεί το δικαίωμα στη σειριακή παραβατικότητα επειδή είναι ευάλωτος, είναι παράλογο.

*Πρασίνησα το "ευάλωτες καταπιεσμένες" γιατί είναι απολύτως ασαφείς χαρακτηρισμοί, τους οποίους μπορεί να επικαλεσθεί ο οποιοσδήποτε για το οτιδήποτε.
Πρασίνισα κι εγώ κάτι με τη σειρά μου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 25 Ιαν 2021, 16:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 15:42
Ναι, απαιτώ ΚΑΙ υποχρεώσεις από τις ευάλωτες ομάδες. Και ναι, θεωρώ ότι αν δεν τις δέχονται, τότε αυτό που διεκδικούν δεν είναι σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά το δικαίωμα στην κατάχρηση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων.

Αντιθέτως, θεωρώ εκτός από ρατσιστή και ανόητο, όποιον δεν αποδέχεται την ισορροπημένη σχέση μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Γιατί το να θεωρείται ισότιμος πολίτης, όποιος δεν δέχεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, δεν έχει το ζητούμενο της ισοτιμίας/ισονομίας αλλά το ζητούμενο στο δικαίωμα μιας σειριακής αυθαιρεσίας.
Το ξέρω ρε...σε πειράζω, αλλά ήξερα ότι θα απαντούσες "κανονικά", παρ' όλο που θα καταλάβαινες το πείραγμα :wink
Σε τρώει και εσένα βλέπω... :lol:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 16:33

Γιάννης έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
25 Ιαν 2021, 12:13
Οι ευάλωτες καταπιεσμένες κοινωνικές και εθνοτικές φυλετικές ομάδες δικαιούνται ευνοϊκότερη μεταχείριση και κατανόηση από τα δικαστήρια και την κοινωνία έναντι των κυρίαρχων κοινωνικών εθνικών φυλετικών ομάδων ;

Τι ακριβώς θέλεις να διασαφηνίσω; Αν θέλεις να αναφέρω περιπτώσεις όπου υπάρχει ανισόρροπη σχέση μεταξύ της επίκλησης του χ δικαιώματος και άρνησης της ψ υποχρέωσης, θα το κάνω.

Σε όλα τα φερόμενα ως ευάλωτα πεδία.

Θέλεις; Αν ναι, θα το κάνω. Έχω έτοιμη λίστα. :lol:

Αρκεί να αναλάβεις κι εσύ την υποχρέωση να διασαφηνίσεις τις ενστάσεις σου (αν έχεις) χωρίς αόριστες αναφορές και τσιτάτα.

Την αναλαμβάνεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 16:41

Λοξίας έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 15:42

Το ξέρω ρε...σε πειράζω, αλλά ήξερα ότι θα απαντούσες "κανονικά", παρ' όλο που θα καταλάβαινες το πείραγμα :wink
Σε τρώει και εσένα βλέπω... :lol:
Φυσικά και το ξέρω ότι με πείραζες. Αλλά ξέρω επίσης ότι αν κι εσύ έθεσες τα συγκεκριμένα ερωτήματα ως "πείραγμα", υπάρχουν δεκάδες φορουμίτες που τα κάνουν στα σοβαρά.

Οπότε, οι απαντήσεις μου αφορούσαν τόσο σε σένα όσο και στους άλλους. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 25 Ιαν 2021, 16:42

A)Ποιό είναι ακριβώς το παιχνίδι?
B) Υποτίθεται πως δε θέλουμε αποπροσανατολισμό της συζήτησης αλλά έχουμε αναφέρει ήδη τη Ρωσία, τη Κίνα, τον Ερντογάν,τον
Σίσι, τον Όρμπαν, τον εθνικισμό, τη Γιουγκοσλαβία, την ΕΣΣΔ, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τη θεωρία περί συμφερόντων του ΑΙΝΕΙΑΝ
που κολλάει σε όλα τα νήματα, τους Ρομά και πάει λέγοντας.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 25 Ιαν 2021, 16:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:33
Γιάννης έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Τι ακριβώς θέλεις να διασαφηνίσω; Αν θέλεις να αναφέρω περιπτώσεις όπου υπάρχει ανισόρροπη σχέση μεταξύ της επίκλησης του χ δικαιώματος και άρνησης της ψ υποχρέωσης, θα το κάνω.

Αρκεί να αναλάβεις κι εσύ την υποχρέωση να διασαφηνίσεις τις ενστάσεις σου (αν έχεις) χωρίς αόριστες αναφορές και τσιτάτα.

Την αναλαμβάνεις;
Την αναλαμβάνω.

Λοιπόν:

Στηρίζω την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και την υποχρέωση όλων να τον τηρούν χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι ευάλωτοι είτε όχι.

Δεν έχω αντίρρηση στην στοιχειώδη βοήθεια και υποστήριξη προς ευάλωτα άτομα και ομάδες, ούτε στην ευνοϊκή τους μεταχείριση όπου χρειάζεται. Αλλά σε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση (θεωρώ ότι) δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η ανοχή στην παραβατικότητα.

Γενικότερα, δεν ανανγνωρίζω κανένα "δικαίωμα στην παραβατικότητα", είτε σειριακή είτε μεμονωμένη, ούτε σε "ευάλωτους" ούτε σε κανέναν. Δεν νοείται ισότητα χωρίς ισονομία, η ανοχή στην παραβατικότητα είναι συνταγή για μετατροπή σε κωλοχανείο, στην Ελλάδα το βλέπουμε αυτό καθημερινά από τις 18 Οκτωβρίου 1981 και εφεξής.

Αυτή η είναι η διασαφήνιση μου όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Δεν απαιτώ από τους "ευάλωτους" που τυγχάνουν κάποιας υποστήριξης κάποια άλλη υποχρέωση, μόνο να υπόκεινται στους ίδιους νόμους και στις ίδιες υποχρεώσεις που υπόκειμαι κι εγώ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αυτό. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά σαφές, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω σαφέστερο. Ελπίζω να καλύπτει.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 16:53

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:42
B) Υποτίθεται πως δε θέλουμε αποπροσανατολισμό της συζήτησης αλλά έχουμε αναφέρει ήδη τη Ρωσία, τη Κίνα, τον Ερντογάν,τον
Σίσι, τον Όρμπαν, τον εθνικισμό, τη Γιουγκοσλαβία, την ΕΣΣΔ, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τη θεωρία περί συμφερόντων του ΑΙΝΕΙΑΝ
Αυτό που έχω γράψει από την αρχή.
Ποια παιδάκια θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι της ισότητας σε ένα όντως ισότιμο πλαίσιο, τηρώντας τους κανόνες της ίδιας αντιμετώπισης για το ίδιο έγκλημα;
Αυτό αφορά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα κράτη το ίδιο έγκλημα. Και ο τρόπος αντιμετώπισης τόσο σε κορυφαίο διπλωματικό επίπεδο, όπως και στην αντιμετώπιση του από τα μμε, σοσιαλμίντια, όπως και τις αντιδράσεις των μεμονωμένων ατόμων, κινείται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο.

Ο Αινειάν, θα καταληξει σε αναλύσεις για τους πλούσιους και ισχυρούς, ακόμη και στο θέμα της μαγειρικής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 25 Ιαν 2021, 16:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:53
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:42
Αυτό που έχω γράψει από την αρχή.
Ποια παιδάκια θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι της ισότητας σε ένα όντως ισότιμο πλαίσιο, τηρώντας τους κανόνες της ίδιας αντιμετώπισης για το ίδιο έγκλημα;
Αυτό αφορά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα κράτη το ίδιο έγκλημα. Και ο τρόπος αντιμετώπισης τόσο σε κορυφαίο διπλωματικό επίπεδο, όπως και στην αντιμετώπιση του από τα μμε, σοσιαλμίντια, όπως και τις αντιδράσεις των μεμονωμένων ατόμων, κινείται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο.

Ο Αινειάν, θα καταληξει σε αναλύσεις για τους πλούσιους και ισχυρούς, ακόμη και στο θέμα της μαγειρικής.
Μα και στο θέμα της μαγειρικής οι πλούσιοι τρώνε καλύτερα !! :smt005:
Από ακριβοπληρωμένους σεφ :wink

Άβαταρ μέλους
Paris
Phorum.gr user: ΜΕΓΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Paris » 25 Ιαν 2021, 17:00

ο Αινειαν μου θυμιζει ενα περιστατικο (που υποτιθεται συνεβη αλλα μαλλον ηταν αστειο και δειγμα νοοτροπιας) που μου εχει περιγράψει ενας του πολεμικου ναυτικου
σε επιθεωρηση και ενω υπηρξε παρατηρηση για μη λειτουργια σε μηχανημα πεταγόταν συνεχως παρα το οτι του ελεγαν να σκασει και να το βουλωσει καποιος κελευστης και επεμενε πως δεν ειναι δυνατον γιατι το εχουν βαψει προσφατα :003:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιαν 2021, 17:06

Γιάννης έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 16:33
Γιάννης έγραψε:

Την αναλαμβάνεις;
Την αναλαμβάνω.

Λοιπόν:

Στηρίζω την αυστηρή εφαρμογή του νόμου και την υποχρέωση όλων να τον τηρούν χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι ευάλωτοι είτε όχι.

Δεν έχω αντίρρηση στην στοιχειώδη βοήθεια και υποστήριξη προς ευάλωτα άτομα και ομάδες, ούτε στην ευνοϊκή τους μεταχείριση όπου χρειάζεται. Αλλά σε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση (θεωρώ ότι) δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η ανοχή στην παραβατικότητα.

Γενικότερα, δεν ανανγνωρίζω κανένα "δικαίωμα στην παραβατικότητα", είτε σειριακή είτε μεμονωμένη, ούτε σε "ευάλωτους" ούτε σε κανέναν. Δεν νοείται ισότητα χωρίς ισονομία, η ανοχή στην παραβατικότητα είναι συνταγή για μετατροπή σε κωλοχανείο, στην Ελλάδα το βλέπουμε αυτό καθημερινά από τις 18 Οκτωβρίου 1981 και εφεξής.

Αυτή η είναι η διασαφήνιση μου όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Δεν απαιτώ από τους "ευάλωτους" που τυγχάνουν κάποιας υποστήριξης κάποια άλλη υποχρέωση, μόνο να υπόκεινται στους ίδιους νόμους και στις ίδιες υποχρεώσεις που υπόκειμαι κι εγώ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αυτό. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά σαφές, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω σαφέστερο. Ελπίζω να καλύπτει.
Δεν με καλύπτει απλώς, συνυπογράφω μέχρι τελείας.

Το μόνον που δεν κατάλαβα είναι το γιατί θεώρησες ασαφές το
το οποιοδήποτε δικαίωμα συνεπάγεται και την αντίστοιχη υποχρέωση
το οποίο κι εγώ έθεσα ως ένα από τα βασικά θεμέλια της ισονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι ακόμη κι αυτή η παρεξήγηση, λειτούργησε θετικά στη διασαφήνιση των πραγμάτων. :smt023
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 25 Ιαν 2021, 17:07

Δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ακόμα καί για τους εκατομμυριούχους, τί όχι;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 25 Ιαν 2021, 17:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιαν 2021, 12:04

Με σαφείς ερωτήσεις και απαντήσεις και χωρίς τις πατερίτσες της δημιουργικής ασάφειας ή τις άσχετες χαριτωμενιές αποπροσανατολισμού. Επίσης χωρίς προσωπικές αναφορές, θετικές ή μη. Κάτι σαν τεστ με καλυμμένο το όνομα.

Αυτό, για να αποφύγω τα ντόμινος που δημιουργούνται συνήθως στα νήματα, όπου το θέμα είναι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας και εξελίσσεται σε αντιπαραθέσεις στοιχείων για την αρχιτεκτονική της Ακρόπολης και τους βασανισμούς των μαύρων.

Για να το κάνω λοιπόν πιο εύκολο, αν βλέπω μια ασαφή απάντηση, θα την κοκκινίζω και αν γίνει ένσταση θα εξηγώ το γιατί. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε θέτει μια ερώτηση και βρίσκει ασαφή την απάντηση μου ή οποιουδήποτε άλλου χρήστη.

Έτσι, για να υπάρχει μια οπτική αποτύπωση για τους χρήστες που έχουν τις περισσότερες ασαφείς απαντήσεις, στον οποιονδήποτε διάλογο αφορά σε σεξιστικά, ρατσιστικά, ιδεολογικά κλπ εγκλήματα, που οι ίδιοι καταγγέλουν.

Παίζουμε; :)
ΠΟΥΣΤΙΑ!!!
:003:

Είμαι μέσα.
:D:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 25 Ιαν 2021, 17:09

Και εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς συζητείται εδω περα. Μιλάει με γρίφους η γερόντισσα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών