http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=1008209Οι μαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στη Ραφήνα είναι άκρως αποκαλυπτικές, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Η φωτιά υποτιμήθηκε, η Πυροσβεστική πιάστηκε στον ύπνο, οι δυνάμεις ήταν περιορισμένες, ο συντονισμός μηδενικός και οι Αρχές ασυντόνιστες και βραδυπορούσες.
Με άλλα λόγια, χάθηκε ο έλεγχος από την πρώτη ώρα.
Η φωτιά δεν κατέστη δυνατό να συγκρατηθεί, πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος, η κυκλοφορία διεκόπη, οι δρόμοι μπλόκαραν και μόνη διέξοδος για τους κακότυχους συμπολίτες μας απέμεινε η θάλασσα.
Με τη διαφορά ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όταν αντελήφθησαν τον κίνδυνο ήταν πλέον αργά. Το θερμικό φορτίο των πυρακτωμένων πεύκων έτρεχε ταχύτερα από τη φωτιά, δυσχέραινε τις κινήσεις των απελπισμένων που έψαχναν μέσα στους καπνούς να βρουν τα δύο δρομάκια - τα μόνα που επέτρεψε η αυθαίρετη δόμηση - για να φθάσουν στη θάλασσα.
Κάπως έτσι διαμορφώθηκε μια αλυσίδα καταστροφής και φθάσαμε στην εκατόμβη των νεκρών.
Το γεγονός είναι βαρύ και ασήκωτο, δεν επιτρέπει καμία δικαιολογία ούτε επιείκεια.
Αρμόδιοι υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το μεγάλο κακό που βρήκε τη χώρα.
Απεδείχθησαν μικροί και ανάξιοι να χειρίζονται δημόσιες υποθέσεις, δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας.
Το δυστύχημα είναι ότι το γνωρίζουν οι ίδιοι όπως μαρτυρεί η ενοχική τους στάση και συμπεριφορά.
Εχουν περάσει τόσες μέρες από τη συμφορά και δεν έχει τολμήσει ούτε ένας να πλησιάσει στο θυσιαστήριο του θανατηφόρου κράτους.
Κρύβουν και κρύβονται.
Ας μην αυταπατώνται όμως.
Οι ευθύνες τους θα αποκαλυφθούν και η καταδίκη τους θα επέλθει. Γιατί απλούστατα οι πολίτες γνωρίζουν πια.
Πυρκαγιες στην Αττική
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Re: Πυρκαγιες στην Αττική
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
@ ritzeri
η κακή σχεδίαση των παρκινγκ στην αθηνών λαμίας [JJ mode off]
η κακή σχεδίαση των παρκινγκ στην αθηνών λαμίας [JJ mode off]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 26 Ιούλ 2018, 20:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
όχι δε φταιει "το κράτος", υπαρχουν υπευθυνοι που έπρεπε στοιχειωδώς να συντονίσουν μια κατάσταση κρισης και εχουν ονοματεπωνυμο
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Γι' αυτο ακριβως η λογικη "πως τολμας και του τη λες για το αυθαιρετο" ειναι κιβδηλη: του τη λεω επειδη πηρε κι αλλους στο λαιμο του. Και θα τονε γαμησω τριδιπλα on top of ο,τι του εκανε η φυση.
- billy huge
- Phorum.gr user: Billy Huge
Οι στιγμές αγωνίας που έζησε ζευγάρι Δανών την ώρα της πυρκαγιάς
Τις δραματικές στιγμές που έζησε στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική διηγήθηκε ζευγάρι Δανών, μιλώντας στην ΕΡΤ.
"Ο συναγερμός καπνού ηχούσε προκαλώντας πανικό, ο κόσμος φώναζε και ούρλιαζε, τα παιδιά έκλαιγαν, όλα τα παιδιά έκλαιγαν. Επικρατούσε πανικός. Εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε. Ακούγαμε τα αυτοκίνητα γύρω μας να εκρήγνυνται και βλέπαμε τις φλόγες, ήταν σαν πύρινες φλόγες που πετούσαν στον ουρανό. Έτσι, η μόνη μας διέξοδος ήταν η θάλασσα, ήταν η μόνη μας ελπίδα», ανέφερε η Τερέζα, κρατώντας στην αγκαλιά της τα δύο της παιδιά.
«Προσπαθήσαμε να κρυφτούμε πίσω από μία πλαγιά, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι και εκεί ήταν πολύ ζεστά. Τότε είδαμε ένα πλοιάριο και συμφωνήσαμε ότι ήταν η μόνη μας διέξοδος. Βάλαμε τα παιδιά στη βάρκα, αλλά ήταν σαν τον Τιτανικό, όλοι προσπαθούσαν να μπουν στη βάρκα, αλλά δεν υπήρχε χώρος για όλους. Ο Κέναθ κι εγώ πηδήξαμε έξω από τη βάρκα και ρίξαμε τη βάρκα στη θάλασσα και αφήσαμε χώρο για να μπουν κι άλλοι. Πατούσαμε πάνω σε αχινούς για να φτάσουμε στη θάλασσα».
Από την πλευρά του, ο Κέναθ είπε: «Ανοιχτήκαμε στη θάλασσα, αλλά μπορούσαμε να δούμε κι άλλο κόσμο στην ακτή που ήθελε να μπει στη βάρκα. Αν γινόταν αυτό δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε δύο μέτρα. Τα κύματα ήταν τόσο ψηλά που ζητήσαμε από τους άνδρες να εγκαταλείψουν τη βάρκα, γιατί δεν θα τα καταφέρναμε αν όλοι επέβαιναν στη βάρκα. Κανείς όμως δεν ήθελε να κατέβει, γι’ αυτό και η βάρκα γέμισε νερό και σύντομα βυθίστηκε. Τώρα είχαμε πέσει όλοι στη θάλασσα. Τότε καταλάβαμε ότι η ελπίδα είναι το μόνο που μας έχει απομείνει, αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή».
Και στη συνέχεια ανέφερε: «Στην αρχή όλοι κολυμπούσαμε μαζί, όμως αμέσως μετά ένας άνδρας που δεν τον γνωρίζαμε πνίγηκε μπροστά στα μάτια μας. Εμείς συνεχίζαμε, αλλά τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που η γυναίκα μου έμεινε πίσω, τα κύματα την άρπαζαν. Δεν μπορούσα να την πιάσω, ήμουν με τα παιδιά μου. Η γυναίκα μου ούρλιαζε να φροντίζω τα παιδιά μου. Μου ήταν δύσκολο να κολυμπάω για τόσες ώρες συνέχεια χωρίς να γνωρίζω τι γίνεται με τη γυναίκα μου. Δεν ήξερα αν ήταν ακόμα πίσω μας ή όχι όταν κολυμπούσα με τα παιδιά. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη».
http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ella ... in-ora-tis
Έφεδρος καταδρομέας έσωσε τους γονείς του και άλλα επτά άτομα στο Μάτι
Ένας έφεδρος καταδρομέας με βαθμό ανθυπολοχαγού, αφού γλίτωσε τους ηλικιωμένους γονείς του, έσωσε μικρούς και μεγάλους από βέβαιο θάνατο.
Ο λόγος για τον Αντρέα Τριανταφυλλίδη, ιδιωτικό υπάλληλο σήμερα, ο οποίος όταν έπιασε φωτιά στο Μάτι, τα παράτησε όλα και έτρεξε στους δικούς του.
Παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους, το σπίτι του και τους φίλους του.
«Ενημερώθηκα από τους γονείς μου, 80 ετών περίπου, ότι υπάρχει φωτιά στον Βουτζά και ότι έβλεπαν καπνούς κάπου μακριά. Εφησυχάστηκα και συνέχισα τη δουλειά μου στη Κηφισιά. Ακριβώς μετά από δέκα λεπτά ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με παίρνει ο πατέρας μου πανικόβλητος πως η φωτιά είχε φτάσει κοντά τους. Ξεκίνησα κατευθείαν. Πήρα την Αττική Οδό και έφτασα μέχρι το Πικέρμι, το οποίο ήταν κλειστά από την τροχαία. Εγώ όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στους γονείς μου, την περιουσία μου και τους φίλους μου. Πήγα στη Λούτσα και μετά στην παραλία Ραφήνας, όπου κατάλαβα ότι δεν μπορώ να την προσεγγίσω» λέει ο 45χρονος καταδρομέας.
Χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε το αυτοκίνητο του και ξεκίνησε πεζοπορία προς το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Όλα αυτά την στιγμή που η φωτιά έκαιγε τα πάντα και είχε φτάσει στη Ραφήνα.
«Αφήνω το αυτοκίνητο μου και όπως ήμουν ντυμένος από το γραφείο, παίρνω τον πυροσβεστήρα και ένα μπουκάλι νερό και ξεκινάω πεζοπορία να έρθω στο Μάτι να τους βρω. Από το δρόμο οι πυροσβέστες δεν με σταμάτησε κανείς, ήταν χάος, ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει το δρόμο στην είσοδο της Ραφήνας. Όταν έφτασα στο Κόκκινο Λιμανάκι που καιγόντουσαν τα σπίτια δεξιά και αριστερά, ήταν μια κόλαση. Άρχισα πια να προβληματίζομαι εάν η επιλογή που έκανα είναι ορθή. Κρίνοντας ότι μπορώ, συνέχισα τη διαδρομή μου και όσο έμπαινα πιο μέσα ήταν χειρότερα. Υπήρχαν παντού αποκλεισμένα αυτοκίνητα καμένα. Στο κέντρο περίπου συναντάω έναν κύριο με μηχανάκι και πάμε μαζί. Στα 100 μέτρα σταματάμε γιατί είχε πέσει η κολόνα της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε πάλι πεζοί με τις κολόνες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Υπολογίζαμε χρονικά ποτέ να περάσουμε, γιατί οι κολόνες έπεφταν. Έτσι φτάσαμε μέχρι την Αργυρά Ακτή. Εκεί άρχισαν οι πιο συγκλονιστικές εικόνες, καθώς ήταν όλα τα αυτοκίνητα καμένα και κατεστραμμένα» λέει συγκλονισμένος στo protothema.gr ο Αντρέας, πατέρας δύο κοριτσιών.
Μετά από αυτήν την εικόνα στην Αργυρά Ακτή, ο 45χρονος άντρας ταράζεται και αρχίζει να τρέχει προς το σπίτι του χωρίς να λογαριάζει τι βλέπει μπροστά του και που πάει.
«Προχωράω τρέχοντας, ούτε έβλεπα πια μπροστά μου, προχωράω στο σπίτι μου, ήμουν από τους σκανδαλωδώς ευνοημένους που δεν πάθαμε ζημιά, μια αποθήκη μόνο, οπότε μπαίνω μέσα και οι γονείς μου καθόντουσαν στο σπίτι θεωρώντας ότι είναι πιο καλός ο αέρας. Τους έβγαλα στην θάλασσα και αφού είδα ότι ήταν ασφαλείς τους είπα πρέπει να πάω να βοηθήσω, έχω οικογένεια και δεν μπορούσα να μην το κάνω. Πήγα στο σπίτι έβαλα την παραλλαγή μου των καταδρομών, φόρεσα για ηθικό τον μπερέ μου και κρατώντας ένα φακό και μερικά μπουκάλια νερό στην τσάντα ξεκίνησα» υπογράμμισε.
Ο έφεδρος καταδρομέας όταν βγήκε πάλι έξω από το σπίτι του σκέφτηκε μόνο την προσφορά με θάρρος και με ηθικό ακμαίο μιας και οι γονείς του ήταν καλά, ξεκίνησε τον αγώνα του από τον οποίο έσωσε πολλές ζωές.
«Έξω όταν βγήκα ενθάρρυνα τον κόσμο να πάει στην παραλία χωρίς να φοβάται και να αναπνεύσει χαμηλά να σκύβει για να αναπνεύσει. Πήγα και βρήκα μικρά παιδιά που είχαν καεί τα ποδαράκια τους και δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Μια μικρή την έβαλα στην πλάτη μου γιατί είχαν καεί οι πατούσες τις και κρεμιόταν και κρατούσα από τα χέρια άλλα παιδιά. Τους πήγαινα σε ασφαλές σημεία που έκρινα εγώ γιατί δεν είχε έρθει κανείς να τους βοηθήσει, με έβλεπαν σαν κάποια Αρχή, όμως τους εξήγησα ότι είμαι ιδιώτης και πως έβαλα την παραλλαγή μου για την προστασία μου» είπε και συνέχισε: «Κουβάλησα σχεδόν εφτά με οκτώ άτομα τα οποία μετέφερα σε παραλίες και ασφαλή σημεία, όταν περπατούσα φορτωμένος τουλάχιστον 300 και 400 μέτρα, βλέπαμε τον θάνατο και προσπαθούσα να ενθαρρύνω τους τραυματίες και τους σοκαρισμένους λέγοντας τους πως όλα καλά και όταν πήγαινα να πιώ μια γουλιά νερό γύριζα την πλάτη και έκλαιγα, δεν μπορείς να μην λυγίσεις με τέτοια συμφορά, με τόσους ανθρώπους να βρίσκονται αβοήθητοί και νεκροί».
http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ella ... epta-atoma
Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής: «Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί»
Μιλώντας στις κάμερες ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που καλούνται να ζήσουν και οι επαγγελματίες ιατροδικαστές.
«Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει «Κάποια είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».
«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση στα χρόνια της δουλειάς μου. Δεν είχε καμία σχέση, το Ηλιος ήταν ψυχολογικά αναμενόμενο επειδή ήταν αεροπορική τραγωδία. Είναι χειρότερα και από το Σάμινα. Εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα χάθηκαν τόσες ζωές. Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Ηλίας Μπογιώκας ανέφερε πως οι νεκροτομές που έχουν γίνει ως τώρα είναι 74 με 75, ενώ συνεχίζονται οι τοξικολογικές εξετάσεις. Κατά κύριο λόγο η αιτία θανάτου είχε να κάνει με τη φωτιά, ενώ υπήρχαν και νεκροί από πνιγμό.
Τέλος, ο Ηλίας Μπογιώκας εξέφρασε τον φόβο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, οι νεκροί ως τώρα είναι 83 με τις έρευνες στα σπίτια στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι Αττικής αλλά και στη θάλασσα, να συνεχίζονται.
http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ella ... ati-kaikan
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billy huge την 26 Ιούλ 2018, 20:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Vae Victis
Ρε παιδιά μην πάμε μακρυά... αυθαίρετα ξεαυθαίρετα θα έπρεπε εφόσον υπάρχει τόση συγκέντρωση κόσμου όπου έχουν δημιουργήσει δήμο να έχουν σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου. Όχι μόνο φωτιάς.
Αλλά τα χρήματα του δήμου κάποιοι τα έτρωγαν μάλλον γιατί ο δήμος της νέας Μάκρης χρεοκόπησε νομίζω και δεν έφτιαχναν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την πυροπροστασία όπου για αυτούς είναι το νο1 κίνδυνος.
Αλλά τα χρήματα του δήμου κάποιοι τα έτρωγαν μάλλον γιατί ο δήμος της νέας Μάκρης χρεοκόπησε νομίζω και δεν έφτιαχναν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την πυροπροστασία όπου για αυτούς είναι το νο1 κίνδυνος.
the end
-

tough motherfucker
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:14Ναι μεν είναι αλητεία, αλλά κρατάω και μια απόσταση από τη δική σου στάση επειδή το θύμα σ' αυτή την περίπτωση ίσως είναι ένοχο με τη νομική έννοια του όρου. Όχι φυσικά ότι είναι αρμόδια η φύση να δικάσει και να καταδικάσει ένα αυθαίρετο και τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του.
Σίγουρα φέρουν και τα θύματα μερος της ευθύνης - πρώτα απο όλα σαν μελη της σαθρής ελληνικης κοινωνιας που παρήγαγε αυτα τα φαινομενα συνολικα σε ολες τις περιοχες της Ελλαδας (ηθικη αυτουργια) και μετα ειδικοτερα σαν φυσικοι αυτουργοι οταν οι ιδιοι εχτιζαν αυθαιρετα στη συγκεκριμενη περιοχη.
Και ξέρεις ποιός δεν έχει κανενα δικαίωμα να τους πει ο,τιδήποτε για αυτο; Τα ίδια θρασύτατα σκουπιδια που τους το λένε σημερα και που πριν δυο χρόνια τους έλεγαν ταναποδα.
Πώς τολμάνε τα σκούπιδια και βγαίνουνε να μιλήσουνε για αυθαιρετα ενω μεχρι προχθες διαδηλωνανε για να μεινουνε τα αυθαιρετα γαμω το φελεκι τους;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ειχαν τα θυματα αλλη επιλογη περα απο το να παρανομησου Γιοχι και εχουν ευθυνη?Yochanan έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:34Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:14Ναι μεν είναι αλητεία, αλλά κρατάω και μια απόσταση από τη δική σου στάση επειδή το θύμα σ' αυτή την περίπτωση ίσως είναι ένοχο με τη νομική έννοια του όρου. Όχι φυσικά ότι είναι αρμόδια η φύση να δικάσει και να καταδικάσει ένα αυθαίρετο και τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του.
Σίγουρα φέρουν και τα θύματα μερος της ευθύνης - πρώτα απο όλα σαν μελη της σαθρής ελληνικης κοινωνιας που παρήγαγε αυτα τα φαινομενα συνολικα σε ολες τις περιοχες της Ελλαδας (ηθικη αυτουργια) και μετα ειδικοτερα σαν φυσικοι αυτουργοι οταν οι ιδιοι εχτιζαν αυθαιρετα στη συγκεκριμενη περιοχη.
Και ξέρεις ποιός δεν έχει κανενα δικαίωμα να τους πει ο,τιδήποτε για αυτο; Τα ίδια θρασύτατα σκουπιδια που τους το λένε σημερα και που πριν δυο χρόνια τους έλεγαν ταναποδα.
Πώς τολμάνε τα σκούπιδια και βγαίνουνε να μιλήσουνε για αυθαιρετα ενω μεχρι προχθες διαδηλωνανε για να μεινουνε τα αυθαιρετα γαμω το φελεκι τους;
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Τι δημάρχους είχαν όλα αυτά τα μέρη;Ο ψινάκης ΛΑΟΣ δεν είναι;Ξέρουμε κάτι άλλο για τους λοιπούς τι είναι;Πάνας έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:32Ρε παιδιά μην πάμε μακρυά... αυθαίρετα ξεαυθαίρετα θα έπρεπε εφόσον υπάρχει τόση συγκέντρωση κόσμου όπου έχουν δημιουργήσει δήμο να έχουν σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου. Όχι μόνο φωτιάς.
- Dwarven Blacksmith
Έτσι είναι, can't have it both ways.Yochanan έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:34Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:14Ναι μεν είναι αλητεία, αλλά κρατάω και μια απόσταση από τη δική σου στάση επειδή το θύμα σ' αυτή την περίπτωση ίσως είναι ένοχο με τη νομική έννοια του όρου. Όχι φυσικά ότι είναι αρμόδια η φύση να δικάσει και να καταδικάσει ένα αυθαίρετο και τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του.

- dna replication
- Phorum.gr user: dna
στην ελλάδα έχει συνοικισμούς στα δάση και στις παραλίες "δικαστικά" "ταχυδρομικών" "καθηγητών" "γεωπονικά" κ.λ.π. έχει αυθαίρετα, έχει διαδικασίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων που δημιουργήθηκαν όλοι όταν κυβερνούσε η δεξιάΕλβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:14Μονο στην γεμάτη από καμμένα κόκκινα μυαλά ελλαδαρα μπορείς να ακούσεις τόσο επικές παπαριες.dna replication έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 17:00γι'αυτό λέτε οτι η Ελλάδα είναι κομμουνιστική χώρα:Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 16:42
Μόνον που εκει δεν είναι ούτε Αυθαίρετα ούτε Παράνομα
γιατί μπορούσε μέσα στο κράτος της Δεξιάς ο κάθε μικρομεσαίος εθνολαϊκιστής να καταπατήσει και να αυθαιρετήσει, να φτιάξει ένα σύλλογο, έναν οικοδομικό συνεταιρισμό, να τα βρει με το δήμαρχο , με τον βουλευτή του, με το κόμμα του και να έχει πρόσβαση σε δημόσια αγαθά και προσόδους.
Αντιθέτως στις χώρες του ωρίμου και νοικοκυρεμένου καπιταλισμού αυτά είναι προνόμια που μόνο μια μικρή ελιτ ανθρώπων μπορούν να καρπωθούν

ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ
λουκ ιτ απ
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
πάλι μακριά απο τα φωτα της δημοσιότητας επισκεφθηκε ο Κουλης τους πυρόπληκτους?
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι ότι χρεοκόπησαν τον δήμο χωρίς να κατασκευάσουν κανένα έργο πυροπροστασίας... έστω κρουνούς για το θεαθήναι!Heritage86 έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:37Τι δημάρχους είχαν όλα αυτά τα μέρη;Ο ψινάκης ΛΑΟΣ δεν είναι;Ξέρουμε κάτι άλλο για τους λοιπούς τι είναι;Πάνας έγραψε: ↑26 Ιούλ 2018, 20:32Ρε παιδιά μην πάμε μακρυά... αυθαίρετα ξεαυθαίρετα θα έπρεπε εφόσον υπάρχει τόση συγκέντρωση κόσμου όπου έχουν δημιουργήσει δήμο να έχουν σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου. Όχι μόνο φωτιάς.
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πράκτορες στην βορειοανατολική Αττική
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 14 Αύγ 2024, 15:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
14 Αύγ 2024, 15:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ιός του Δυτικού Νείλου - Πρώτο κρούσμα στην Αττική
από πήζον bot » 14 Αύγ 2024, 20:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 1 Απαντήσεις
- 314 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
14 Αύγ 2024, 20:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Aλλη μια αποτυχια της κυβερνησης.Έως 50% η αύξηση τα ενοικια στην Αττική
από Μαδουραίος » 22 Οκτ 2024, 08:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1345 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
23 Οκτ 2024, 23:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κατασκευάζονται υπόγεια πυρηνικά καταφύγια και στην Αττική - Πώς εξοπλίζονται
από βοθρατζης » 29 Νοέμ 2024, 08:43 » σε Εσωτερική Πολιτική - 52 Απαντήσεις
- 1084 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
30 Νοέμ 2024, 13:02
-