Fluffy έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 15:21
Scouser έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 15:15
Fluffy έγραψε: ↑08 Νοέμ 2020, 15:11
να δραστηριοποιούμαστε κατά των συμφεροντων της ελλαδας;
ΌΙχι, υπέρ τους, δεν πρέπει να αφήνεται η Τουρκία να φαίνεται ως ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος στην περιοχή. Για να καταλάβεις τι εννοώ, θα πρέπει να μην πιστεύεις παραμυθάκια τύπου
ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
Ενω εσυ δεχεσαι τη λογική της ψωροκώσταινας, και επομενως χαμενοι είμαστε εντος και εκτος νατο αλλα εντος είμαστε λιγοτερο χαμενοι.
φυσικά και δεν έχουν τιποτα να χωρισουν, αν είναι όμως ουρες των αστικων τους ταξεων θα σερνονται απο αυτές ως και τον πόλεμο αν οι αστικες ταξεις ελλαδας και τουρκιας δεν τα βρουν στο τραπεζι, γιατι ας μη ξεχνάμε ο πόλεμος είναι η προεκταση της πολιτικης με αλλα μεσα.
Θα στο εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Στο ΝΑΤΟ μπήκαμε πολύ σωστά τη δεκαετία του 1950 για να προστατευτούμε από τον κίνδυνο που υπήρχε από τον Βορρά, λόγω των επιθετικών τάσεων που είχαν τα γειτονικά κομμουνιστικά κράτη. Το ΝΑΤΟ μας βοήθησε πολύ στον τομέα αυτό, αφού κομμουνιστική επίθεση δεν εκδηλώθηκε ποτέ. Από τη στιγμή που ο Ψυχρός Πόλεμος έληξε και ο κομμουνιστικός κίνδυνος εξαφανίστηκε, έπαψε να υπάρχει και λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ γενικότερα. Αυτό όμως εξακολούθησε να υπάρχει γιατί: α) οι Αμερικανοί το αντιμετωπίζουν σαν μηχανισμό διατήρησης της επιρροής τους στην Ευρώπη, β) τα ευρωπαϊκά κράτη το αντιμετωπίζουν σαν μια αφορμή για να μην επενδύουν στην άμυνά τους και γ) (αυτό θα σου αρέσει) είναι ένας έτοιμος ανά πάσα στιγμή στρατιωτικός μηχανισμός για την υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ισχυρών δυτικών δυνάμεων (βλ. Γιουγκοσλαβία, Λιβύη), έστω και αν αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα αίτια δημιουργίας του.
Προφανώς, τίποτα από αυτά τα τρία δεν συμφέρει ή ενδιαφέρει την Ελλάδα. Επιπλέον το ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως εμπόδιο στην ανάπτυξη ενιαίας στρατιωτικής δομής της ΕΕ, ενώ είναι και το πάτημα μέσω του οποίου η Τουρκία μένει αγκιστρωμένη στον δυτικό κόσμο. Η Ελλάδα δεν θα είχε κανέναν λόγο να παραμείνει, αν δεν υπήρχε το ζήτημα της Τουρκίας. Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι φεύγοντας από το ΝΑΤΟ, αφήνεις την Τουρκία εκεί μόνη της και συνεπώς σε οποιαδήποτε μελλοντική αντιπαράθεση το ΝΑΤΟ δεν θα είναι απλώς ουδέτερο, θα είναι
εναντίον σου. Και δεν θα αναφερθώ καν στα οφέλη που θα απολαμβάνει μόνη της σε περίοδο ειρήνης (πχ πρόσβαση σε πληροφορίες, σε τεχνογνωσία, σε διπλωματικό κεφάλαιο ως μόνη αξιόπιστη σύμμαχος στην περιοχή κτλ).
Οπότε ναι, δεν μας συμφέρει η ύπαρξη του ΝΑΤΟ και θα ήταν ευχής έργο να διαλυθεί κάποια στιγμή. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να λέμε πως πρέπει να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ.