Green Dragon έγραψε: ↑01 Φεβ 2021, 09:22
πατησιωτης έγραψε: ↑01 Φεβ 2021, 09:18
Στις περισσότερες τριτοκοσμικές χώρες δεν υπάρχει καραντίνα ή υπάρχει κατά περιόδους πολύ σύντομες.
Ο πληθυσμός είναι νεανικός,πολλοί ζουν σε χωριά,τα ταξίδια είναι σπάνια,για να μην πω ότι σε πολλές κάνει ζέστη.
Πάρε για παράδειγμα την Αίγυπτο.Νομίζεις ότι ασχολείται εκεί το κράτος όπως εδώ με τον κορωνοιό;Ο κόσμος ήδη ζει σε φτώχεια,ο πληθυσμός έφθασε τα 110 εκατομμύρια και δεν έχουν να τον θρέψουν λόγω του αριθμού και όχι λόγω ιού και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 20 έτη ενώ έχουν λιγότερα θύματα από εμάς.
ΟΙ χώρες που γίνεται φασαρία είναι οι καλομαθημένες χώρες της Ευρώπης,η Αφρική είναι αλλού.
Μα αυτό λέω ουσιαστικά αν το προσέξεις, ποτέ δεν θα φτάσουμε στην απόλυτη πείνα επειδή θ' ανοίξουμε πολύ πιο πριν από αυτό το σημείο. Η Αίγυπτος που λες είναι ήδη κοντά σε αυτό και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκλεισε ποτέ ουσιαστικά. Δεν μπορούσε.
Άρα...
Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς κλείσαμε εμείς.

Με βάση την κλασική οικονομία που μαθαίναμε παιδιά στον προηγούμενο αιώνα δεν κλείσαμε τίποτε.Ούτε η γεωργία ούτε η βιομηχανία,όσες υπάρχουν,έκλεισαν.
Το 2020 είχαμε αύξηση της γεωργικής παραγωγής και αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προιόντων μάλιστα.Τα μόνα εργοστάσια που έκλεισαν είναι αυτά στα οποία εμφανίσθηκαν πολλά κρούσματα.
Η εντύπωση ότι κλείσαμε υπάρχει επειδή η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε οικονομία υπηρεσιών και έκλεισε η λαοθάλασσα των καφετεριών και των μπαρ.Αυτά όμως είναι η ουσία της οικονομίας;
Ο μόνος συναλλαγματοφόρος τομέας των υπηρεσιών είναι ο τουρισμός που όμως δεν ανοίγει εάν δεν καταπολεμηθεί η επιδημία παγκοσμίως και όχι στην Ελλάδα μόνο.Τα υπόλοιπα είναι πάρεργα.Αντί να πας στο καφέ σου έχει κλειστό το καφέ,δίνει 534 ευρώ στο προσωπικό και το μέρος του μισθου σου που θα πήγαινε εκεί μένει στον τραπεζικό λογαριασμό σου.
Εν τω μεταξύ η ελληνική οικονομία είναι το 2% της ευρωζώνης και βγάζεις ομόλογα που τα αγοράζει η Λαγκάρντ και δίνεις επιδόματα.Οσο οι ευρωπαικές αρχές σε θεωρούν δικαιολογημένο μπορείς να συνεχίζεις αυτό το βιολί.Και η διαφορά από τα μνημονιακά χρόνια είναι ότι τώρα σε θεωρούν δικαιολογημένο.