Ερώτηση-βοηθεια για εντοπισμό σφαλμάτων που προκαλουν κρασαρισμα σε προγραμμα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Ερώτηση-βοηθεια για εντοπισμό σφαλμάτων που προκαλουν κρασαρισμα σε προγραμμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 04:45

Εχω ενα προγραμμα που χρησιμοποιω για 3D εικονες και animation.

To εν λογω προγραμμα λοιπον λειτουργει με libraries τις οποιες λογω ογκου τις εχω μεταφορτώσει σε εξωτερικο σκληρο και απο εκει τραβάει το προγραμμα καθε φορά οτι χρειαζεται και φορτώνει τη λιστα με τα morphs απο ολα τα αρχεια.

Μεχρι χτες λειτουργουσε μια χαρα. Σημερα ομως που του αδειασα στον εξωτερικο σκληρό ενα κάρο νεα libraries καποια πρεπει να ηταν corrupted με αποτέλεσμα το προγραμμα να κρασαρει σε συγκεριμένες εργασίες η δεν κανει respond (ουσιαστικα λουπαρει συνεχεια επαναλαμβάνοντας την ιδια εργασια καθε φορα).

Οταν αποσυνεδεσα τον εξωτερικο σκληρο και αφησα το προγραμμα να δουλεψει με τα default μαμισια libraries δουλεψε ρολοι. Αρα σιγουρα καποια libraries πρεπει να ηταν χαλασμένα οταν κατέβηκαν. Προφανώς οταν κατεβάζει τη λιστα με τα morphs πρεπει να χτυπαει σε χαλασμένα αρχεια και για αυτο λουπαρει και μετα κρασάρει (αν δεν το κανω kill εγω το προγραμμα απο τα νευρα μου πρωτα επειδη θα εχει περάσει μιση ωρα που δεν θα ανταποκρινεται)

Το φυσιολογικο θα ηταν να αντικαθιστουσα τα χαλασμένα αρχεια. Αμ ομως δεν ξερω ποια ειναι. Οταν μεταφόρτωσα τα libraries τα εσβησα κατευθειαν απο την αρχικη αποθηκευση και τώρα δεν ξερω ποια ειναι τα χαλασμένα για να τα κανω repair. Ουτε να δω τις ημερομηνιες μπορώ γιατι τα αρχεια/φακελοι συγχωνευονται με αλλα και ειναι δυσκολο. Και γινεται ακομα πιο δυσκολο οταν εχεις να κανεις με ογκο 1.11 TB αρχειων οποτε αποκλειεται ο ελεγχος 1 προς 1.

Υπαρχει τροπος να ελεγξω ποια ειναι corrupted για να ξανακατεβάσω τα σωστα αρχεια αυτη τη φορα?

Υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο να μου δειχνει ποια αρχεια προκαλουν το κρασαρισμα η την αδράνεια του προγράμματος?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
nick

Re: Ερώτηση-βοηθεια για εντοπισμό σφαλμάτων που προκαλουν κρασαρισμα σε προγραμμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 02 Φεβ 2021, 04:58

Βασικά δεν χαλάνε ούτε γίνονται corrupted τα dll εκτός και αν κάποιος (ιός) τα αντικαταστήσει. Ίσως κατά το uninstall κάποιου άσχετου προγράμματος αφαιρέθηκαν από το σύστημα και κάποια dll που χρειαζόταν το δικό σου.

Άβαταρ μέλους
George_V

Re: Ερώτηση-βοηθεια για εντοπισμό σφαλμάτων που προκαλουν κρασαρισμα σε προγραμμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 05:05

Δεν είναι σε dll το πρόβλημα. Είναι στα καθαυτό αρχεία των μοντέλων (duf κτλ) όπου κάποια λείπουν η χαλάσανε.

Αν βγάλω τον εξωτερικό σκληρό με τα 1 ΤΒ libraries και τον αφήσω με τα default libraries το πρόγραμμα δουλεύει σφαίρα.

Πρςπι δλδ τώρα να ψάξω σε 1 ΤΒ αρχείων για το ποια είναι χαλασμένα η λείπουν. Και εδώ θέλω τα φώτα σας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 02 Φεβ 2021, 15:52

Αν σε ενδιαφέρει η ακεραιότητα κάποιων αρχείων, θα πρέπει να ασχοληθείς με το hashing. Θα κάνεις generate ένα hash για τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν και αν θες να ελέγξεις την ακεραιότητα τους, γιατί π.χ. τα πέρασες σε κάποιο νέο μέσο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα συγκρίνεις το αρχείο με το hash για να δεις να υπάρχει match. Αν δεν υπάρχει, το αρχείο σου δεν είναι ακέραιο.

Χωρίς κάτι τέτοιο δεν έχεις άμεσο τρόπο ελέγχου ακεραιότητας των αρχείων, εκτός και εάν το πρόγραμμα σου έχει λειτουργία ελέγχου ακεραιότητας των αρχείων duf και μπορεί να σου πει αν υπάρχει πρόβλημα με κάποιο από αυτά.

Τι μπορείς να κάνεις έμμεσα. voidtools.com, ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο αναζήτησης, το Everything. Έχει portable έκδοση, δε θέλει εγκατάσταση εκτός αν το θες. Που βασικά πρέπει να το θες, είναι αναπόσπαστο εργαλείο.

Θα βάλεις στη μπάρα αναζήτησης του το path με τα αρχεία του προγράμματος. Μπορείς επιπλέον να γράψεις και *.duf για να σου δείξει μόνο αυτά τα αρχεία. Θα σου δείξει όλα τα αποτελέσματα σε αυτό το φάκελο και όλους τους υποφακέλους.

Καταρχήν μπορείς να σορτάρεις κατά μέγεθος αρχείου. Μία ένδειξη προβλήματος ακεραιότητας είναι να δεις αρχεία με μέγεθος 0KB. Εσύ ξέρεις τι μέγεθος έχουν τα αρχεία σου συνήθως.

Ύστερα μπορείς να προσθέσεις τις στήλες Date Accessed, Date Modified και Date Created. Ανάλογα πως διαβάζει το πρόγραμμα σου τα αρχεία του, μπορεί να μην έχουν γίνει αλλαγές στα Attributes και αν π.χ. σορτάρεις βάσει Date Modified να σου δείξει ως πιο πρόσφατα τα αρχεία που πέρασες σήμερα.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 16:04

Ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω όταν επιστρέψω σπίτι.

Κάποιος μου είχε πει για ένα άλλο εργαλείο που λέγεται tailware η κάπως έτσι. Υποτίθεται ότι το βάζεις να δουλεύει παράλληλα με το πασχων πρόγραμμα κανοβτας την εργασία που το κρασαρει και μεταυτο σου λέει ποιο αρχειο έχει πρόβλημα. Ισχύει αυτό?

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 02 Φεβ 2021, 16:11

Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο.

Logs μπορεί να έχει και το ίδιο το πρόγραμμα που να σου δίνει κατεύθυνση τι φταίει για το πρόβλημα.

Ή να γράφει στον event viewer των windows. Μπορείς να ελέγξεις και εκεί.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 02 Φεβ 2021, 16:26

την τελευταια φορα που ζητησες βοηθεια μας εγραψες κανονικα ...next time

nostromos @ Πρόβλημα συνδεσιμοτητας σε λαπτοπ
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 17:35

nostromos έγραψε:
02 Φεβ 2021, 16:26
την τελευταια φορα που ζητησες βοηθεια μας εγραψες κανονικα ...next time

nostromos @ Πρόβλημα συνδεσιμοτητας σε λαπτοπ
Ήταν κάτι πολύ απλό που η λύση του ήταν κάτω από τη μυτ μου τότε. Δεν έγραψα κανέναν. Το Πχορουμ μου υπέδειξε τι έπρεπε να κάνω για να συνδεθώ.

Αλλά εδώ το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και τεχνικό. Αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει μια κατεύθυνση η κάποιο χρήσιμο εργαλείο είναι καλόδεχόυμενος.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2021, 19:42

George_V έγραψε:
02 Φεβ 2021, 04:45
Εχω ενα προγραμμα που χρησιμοποιω για 3D εικονες και animation.

To εν λογω προγραμμα λοιπον λειτουργει με libraries τις οποιες λογω ογκου τις εχω μεταφορτώσει σε εξωτερικο σκληρο και απο εκει τραβάει το προγραμμα καθε φορά οτι χρειαζεται και φορτώνει τη λιστα με τα morphs απο ολα τα αρχεια.

Μεχρι χτες λειτουργουσε μια χαρα. Σημερα ομως που του αδειασα στον εξωτερικο σκληρό ενα κάρο νεα libraries καποια πρεπει να ηταν corrupted με αποτέλεσμα το προγραμμα να κρασαρει σε συγκεριμένες εργασίες η δεν κανει respond (ουσιαστικα λουπαρει συνεχεια επαναλαμβάνοντας την ιδια εργασια καθε φορα).

Οταν αποσυνεδεσα τον εξωτερικο σκληρο και αφησα το προγραμμα να δουλεψει με τα default μαμισια libraries δουλεψε ρολοι. Αρα σιγουρα καποια libraries πρεπει να ηταν χαλασμένα οταν κατέβηκαν. Προφανώς οταν κατεβάζει τη λιστα με τα morphs πρεπει να χτυπαει σε χαλασμένα αρχεια και για αυτο λουπαρει και μετα κρασάρει (αν δεν το κανω kill εγω το προγραμμα απο τα νευρα μου πρωτα επειδη θα εχει περάσει μιση ωρα που δεν θα ανταποκρινεται)

Το φυσιολογικο θα ηταν να αντικαθιστουσα τα χαλασμένα αρχεια. Αμ ομως δεν ξερω ποια ειναι. Οταν μεταφόρτωσα τα libraries τα εσβησα κατευθειαν απο την αρχικη αποθηκευση και τώρα δεν ξερω ποια ειναι τα χαλασμένα για να τα κανω repair. Ουτε να δω τις ημερομηνιες μπορώ γιατι τα αρχεια/φακελοι συγχωνευονται με αλλα και ειναι δυσκολο. Και γινεται ακομα πιο δυσκολο οταν εχεις να κανεις με ογκο 1.11 TB αρχειων οποτε αποκλειεται ο ελεγχος 1 προς 1.

Υπαρχει τροπος να ελεγξω ποια ειναι corrupted για να ξανακατεβάσω τα σωστα αρχεια αυτη τη φορα?

Υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο να μου δειχνει ποια αρχεια προκαλουν το κρασαρισμα η την αδράνεια του προγράμματος?
Όταν λοιπόν έχεις το πρόγραμμά σου σε αυτή τη λούπα που δεν κάνει τίποτα όπως λες, θα ανοίξεις τον task manager και θα κάνεις generate memory dump του process. Πόση ram χρησιμοποιεί το πρόγραμμά σου;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 19:43

Δεν μπορώ να το ανοίξω γιατί όσο λουπαρει είναι σε κατάσταση non responding.

Ωπα άκυρο μαλάκια είπα.

Χρησιμοποιεί αρκετή αλλά όχι τόση ώστε να μου κρεμάει όλο το σύστημα. Επιβραδύνει ελαφρώς αλλά είναι πλήρως λειτουργικός όλος ο υπολογιστής.

Βέβαια το πρόβλημα μου είναι να βρω τη ρίζα του προβλήματος δλδ τα χαλασμένα αρχεία. Γιατί να κάνω memory damp?

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 02 Φεβ 2021, 20:20

George_V έγραψε:
02 Φεβ 2021, 19:43
Δεν μπορώ να το ανοίξω γιατί όσο λουπαρει είναι σε κατάσταση non responding.

Ωπα άκυρο μαλάκια είπα.

Χρησιμοποιεί αρκετή αλλά όχι τόση ώστε να μου κρεμάει όλο το σύστημα. Επιβραδύνει ελαφρώς αλλά είναι πλήρως λειτουργικός όλος ο υπολογιστής.

Βέβαια το πρόβλημα μου είναι να βρω τη ρίζα του προβλήματος δλδ τα χαλασμένα αρχεία. Γιατί να κάνω memory damp?
Το dump θα έχει μέγεθος όσο η ram που χρησιμοποιεί το προγραμμά σου (ουσιαστικά είναι dump της μνήμης), για αυτό σε ρώτησα.

Το ότι το πρόγραμμά σου είναι non-responding υποδεικνύει ότι κάτι κάνει block τι GUI thread. Υποθέτω κάποιο blocking call που προσπαθεί να κάνει acquire κάποιο lock που κάποιο άλλο thread δεν κάνει release. Σε κάθε περίπτωση χωρίς αν κάτσω να σου εξηγήσω πώς λειτουργεί ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, το memory dump μπορεί να μας υποδείξει διάφορα πράγματα, όπως αν πρόκειτα για κάποιο deadlock (και ποιος έχει το lock), από το stacktrace να καταλάβουμε (ίσως) που ακριβώς είναι το πρόβλημα , etc.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 02 Φεβ 2021, 20:26

Α οκ θα το δοκιμάσω και αυτό μόλις επιστρέψω σπίτι γιατί είμαι εκτός για δουλειές. Και θα δούμε πως θα εξελιχθεί.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 06 Φεβ 2021, 09:34

Το άλλο που σκέφτηκα ήταν να ξανακατεβάσω τα morphs μόνο και να τα πετάξω μέσα στο φάκελο έτσι ώστε να γράψω από πάνω τα οποία χαλασμένα.

Περιορίζω λίγο τον όγκο που θα πρέπει να ελεγχθεί αλλά και πάλι είναι 286 φάκελοι morph αρκετών GB.

To kραταω και αυτό σαν τελευταία λύση αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος να εντοπιστούν απευθείας τα corrupted libraries.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 11 Φεβ 2021, 18:30

Βασικα το ψιλοελυσα το ζητημα.

Διαχώρισα καποια αρχεια και ξαναπέρασα οτι θυμομουν οτι ειχα περάσει τελευταιο.

Τωρα δουλευει με σφαλιαρες μεν αλλα δουλευει. Οταν κολλάει το προγραμμα κλικάρω 2-3 φορές περιμένω 1 λεπτό ξεκολλάει και φορτώνει το Library (με ορισμένα σφάλματα βεβαια αλλα αυτα διορθωνονται)

Πως εγινε αυτο δεν ξέρω. Απλα δουλευει σαν παλια τηλεοραση που πρεπει να τη βαρέσεις για να παρει μπρος.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 11 Φεβ 2021, 19:52

τί μηχανημα εχεις;

αν αυτα τα αρχεια τα δουλευες απο εναν ssd δε θα ειχες ουτε τα hickups

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών