Πρέπει όπως και δήπωτε να βρούμε παραλληλισμό με το κομμουνισμό; Δεν υπάρχει, είναι εκτός θέματος.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 21:36Δε χρησιμοποιούσαν τον όρο hate speech θες να πεις. Κατά τα άλλα, η δεύτερη παράγραφο του σχολίου σου κρύβει την ουσία του πράγματος.
Δεν είμαι αισιόδοξος πως η εφαρμογή του νόμου θα είναι αποτελεσματική, ανεξαρτήτως της όποιας περιγραφής του . Θα καταλήξουμε είτε να δημιουργήσουμε ένα τερατώδη μηχανισμό λογοκρισίας ή μία τεράστια βιομηχανία αγωγών. Ή και τα δύο μαζί.
Το θέμα το είπαμε, είναι λεπτό. Αυτά που θέλει να θεραπεύσει ο νόμος είναι συγκεκριμένα: 1) το hate speech που είναι πιο ξεκάθαρο και 2) τις προτροπές για τρομοκρατία που είναι πιο διφορούμενο. Ειδικά στην αρχή κάποιοι θα τον ερμηνεύσουν διασταλτικά και θα θελήσουν να τον εκμεταλλευτούν αλλά σταδιακά οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα διαμορφώσουν ένα πλαίσιο.
Ύστερα, δε ξεκινάμε από το μηδέν. Ούτε σήμερα μπορείς να τραγουδήσεις ό,τι θέλεις και να είσαι σίγουρος ότι θα τη βγάλεις απολύτως καθαρή αν ασχοληθεί κανείς μαζί σου και σε καταγγείλει.
Διάβασες και λάθος και απλοϊκά αυτό που έγραψα. Όπως απλοϊκή είναι και αντίληψη σου για την ελευθερία του λόγου. Ούτε σήμερα έχεις απόλυτη ελευθερία του λόγου.Green Dragon έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 21:51Άρα θεωρείς ότι οι άνθρωποι είναι εντελώς ηλίθιοι και επειδή θα τους πει κάποιος να πέσουν από τον γκρεμό θα πάνε να το κάνουν. Πολύ άσχημος τρόπος σκέψης.
Δεν υπάρχουν επιχειρήματα κατά της ελευθερίας του λόγου που να στέκουν.