Έχω το επιτέλους το 8αρι και τον προηγούμενο μήνα διάβασα σε αυτό.

Στην κυριολεξία το χειρότερο βιβλίο που έχω διαβάσει και δεν είναι amateur προσπάθεια κάποιου 12χρονου.
Οι συγγραφείς πρέπει να έκαναν ένα γρήγορο copy-paste κάποιων μη-αγγλόφωνων πηγών και έπειτα το πέρασαν από τον αυτόματο μεταφραστή.
Επίσης δεν ήξεραν τι διάολο έγραφαν, π.χ. την διαφορά μεταξύ του A6M και του Ki-84 για ένα βιβλίο για το πρώτο... FFS!
Είναι τραγικό σε φορμάτ, περιγραφές, φωτό και περιεχόμενο.
Εξαιρετικό για να δει κάποιος πως να μην γράψει βιβλίο.

Στο 20-30% δεν άντεξα και το άφησα...

Το καλύτερο βιβλίο για το θέμα που έχω διαβάσει.
Είναι λίγο αδύναμο στα σημεία, όπως π.χ. αναλύσεις, αλλά έχει απίστευτο πλούτο για ένα θέμα που δεν βρίσκει κανείς εύκολα πληροφορίες.

Ακόμη ένα βιβλίο από τα δεκάδες copy-paste βιβλία του πάλαι ποτέ luft46.com που κυκλοφορούν (και στα Ελληνικά μερικά).
Μια απίστευτη μετριότητα σε περιεχόμενο, απεικονίσεις και φορμάτ. Όπως δηλαδή τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά για το θέμα, καλά να είναι οι wheraboos...

Το άφησα στην μέση διότι δεν είχε να προσφέρει τίποτα νέο.
Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Επιτέλους τελείωσα και τον δεύτερο τόμο. Είναι αξιόλογο βιβλίο διότι είναι του 16ου αιώνα και είναι αυτοβιογραφία του ιδίου.
Φυσικά είναι εξαιρετικά biased,αλλά είναι πολύ σημαντικό για την κατανόηση της ιστορίας της περιοχής, δίχως τους σύγχρονους political correct ρεφορμισμούς που εμφανίζονται σε νεότερα συγγράμματα.
Μπορεί κάποιος να το κατεβάσει τζάμπα και νόμιμα από εδώ:
http://www.gutenberg.org/ebooks/32475

Καλό και πολύ περιεκτικό βιβλίο για το θέμα.
Έχει βέβαια και το συνηθισμένο bias του Thornbull, που σε μερικά σημεία κσεροχύνει για το πόσο καλύτεροι ήταν οι σαμουράι έναντι στους Κινέζους, Κορεάτες και Ευρωπαίους.

Πέραν αυτών των μικροανωμαλιών, είναι το βιβλίο για κάποιον που θέλει μια καλή επιφανειακή ανάλυση για το θέμα.