Διάλογοι με μια πρώην μου

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Διάλογοι με μια πρώην μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Φεβ 2021, 14:58

Cecily Anne έγραψε:
11 Φεβ 2021, 14:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Φεβ 2021, 14:50

Θα στην πω όσο πιο λακωνικά μπορώ για να μη σε κουράσω.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη σου στο φόρουμ (και χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σου στο περί ανέμων) έχω την αίσθηση ότι η έντονη τάση προς τη θρησκεία που ανέπτυξες τα τελευταία χρόνια ήταν απλώς μια αντίδραση/άμυνα/σανίδα σωτηρίας για να ανταπεξέλθεις στην μετάβαση από την πόλη στο χωριό.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν είσαι παιδί του χωριού αλλά της πόλης και από αυτό ξεκινούν όλα τα προβλήματα σου.

ΥΓ. Να συμπληρώσω ότι δεν βλέπω το "χωριό" υποτιμητικά ούτε την "πόλη" κάτι καλύτερο. Eίναι θέμα χαρακτήρα, επιθυμιών και εμπειριών. Εγώ πχ έχω έντονη τάση φυγής προς το χωριό, αν και είμαι παιδί της πόλης.
Μπα, κλασικό θύμα εξαπάτησης, λόγω αγαθοσύνης. Την έχουν βρει αγαθή και της τα μασάνε. Λίγο να την αφήσεις να μιλήσει, θα μας κάνει το μισό προϋπολογισμό κεριά, λιβάνια, μνημόσυνα, άρτους, αγιασμούς, δωρεές και τα τοιαύτα.
Μα περιλαμβάνεται κι αυτό σ' αυτό που έγραψα. Τα κεριά, τα λιβάνια και τα μνημόσυνα αφορούν στην αναζήτηση ενός σταθερού νοήματος σ' αυτό που κάνει.

Επαναλαμβάνω ότι δεν το παίζω ψυχολόγος, έτσι;

Την προσωπική άποψη μου αναφέρω, μπορεί να είναι τελείως λάθος. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 11 Φεβ 2021, 15:00

bluerose έγραψε:
11 Φεβ 2021, 14:36
Μη το κουνήσεις από κει ας φυγει αυτός
Αν δε πατας σταθερά στα ποδια σου και μπορείς να επιβιώσεις δημιουργικά χωρίς εμπόδια κάπου μην το κουνάς

Το περιβαλλον μετράει αλλά να μπορουμε να κλαδεψουμε κι ένα δέντρο, αν ζουμε σε ζουγκλα γιατί; Μη βασιζεσε σε άλλους τόσο, όσο
έχεις σκεφτεί ποιες προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν στην επαρχία;
τί ονειρευόσουν όταν το προγραμμάτιζες, πριν πας;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Φεβ 2021, 15:14

Cecily Anne έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Παρακολουθώντας την εξέλιξη σου στο φόρουμ (και χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα σου στο περί ανέμων) έχω την αίσθηση ότι η έντονη τάση προς τη θρησκεία που ανέπτυξες τα τελευταία χρόνια ήταν απλώς μια αντίδραση/άμυνα/σανίδα σωτηρίας για να ανταπεξέλθεις στην μετάβαση από την πόλη στο χωριό.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν είσαι παιδί του χωριού αλλά της πόλης και από αυτό ξεκινούν όλα τα προβλήματα σου.

ΥΓ. Να συμπληρώσω ότι δεν βλέπω το "χωριό" υποτιμητικά ούτε την "πόλη" κάτι καλύτερο. Eίναι θέμα χαρακτήρα, επιθυμιών και εμπειριών. Εγώ πχ έχω έντονη τάση φυγής προς το χωριό, αν και είμαι παιδί της πόλης.
Μπα, κλασικό θύμα εξαπάτησης, λόγω αγαθοσύνης. Την έχουν βρει αγαθή και της τα μασάνε. Λίγο να την αφήσεις να μιλήσει, θα μας κάνει το μισό προϋπολογισμό κεριά, λιβάνια, μνημόσυνα, άρτους, αγιασμούς, δωρεές και τα τοιαύτα.
Δεν χρειάζεται λακωνικότητα για να πεις τα πράγματα με τ'όνομά τους. Λες απλά.
'' Ακου ρε Μπλού μου, σε συμπαθούμε, αλλά προσπάθησε λίγο να γράφεις πιο κατανοητά, μπας και σε καταλάβουμε. Προσπάθησε να δεις και την μεριά του Μπλουρόζη, που πρέπει να διαχειριστεί ένα γαμήσι οικονομικό φορτίο.
Σταμάτησε να ασχολείσαι με γέροντες που δεν σου προσφέρουν κάτι απτό, και ασχολησου λίγο με τον άνθρωπό σου.
Κάνε προσπάθεια για τη ζωη σου και εστίασε στα σημαντικά της καθημερινότητάς σου. Κι αν κάπου κολωσεις, όλο και κάποιοι απ'το ίδρυμα που λέγεται φόρουμ, θα σου πουν μια κουβέντα. Όχι απαραίτητα για να κάνουν πλάκα, αλλά για να σε βοηθήσουν. Κυρίως όμως, βάλε σκοπό στη ζωή σου να αντιμετωπίσεις την απόγνωση που ρέει απ'τα μπατζάκια σου''
Ουφ. Αυτό με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα που με διακατέχει.
Πάω να βάλω ένα τσίπουρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 11 Φεβ 2021, 15:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:15

ΓΑΛΗ έγραψε:

Βγήκε δλδ και κάτι καλό από αυτό

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:19

Cecily Anne έγραψε:

Οχι καμμια σχέση
Αλλά δεν είναι κακό να μην πας με άδεια χέρια
Άργους ζυμωνουμε, τελευταία έμαθα και το κίτρινο αλευρι πρεπει να παμε να το παρουμε απ την εκκλησία γιατι βγαίνει ίδια ποιοτητα, δεν μας αφήνει να αγοράζουμε. Ουτε σφραγίδα γιατί με εκείνη βγαίνει καλυτερα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:20

νύχτα έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:00
bluerose έγραψε:
Αν δε πατας σταθερά στα ποδια σου και μπορείς να επιβιώσεις δημιουργικά χωρίς εμπόδια κάπου μην το κουνάς

Το περιβαλλον μετράει αλλά να μπορουμε να κλαδεψουμε κι ένα δέντρο, αν ζουμε σε ζουγκλα γιατί; Μη βασιζεσε σε άλλους τόσο, όσο
Νυχτα, αυτό που κάνω τώρα
Άργησε μερικά χρόνια εάν ήμουν εκεί θα είχα ήδη τελειώσει το δευτερο δε
Γιατί χωρίς δευτερο πτυχιο δεν μπαίνεις έχει πολλες
Ξοδευω αρκετά για μεταφορικά και χρειάστηκε 3 φορές σε μια μέρα να παω και να ερθω γιατί είχα ξεχάσει κατι

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:23

Αλλά τεσπα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Φεβ 2021, 15:27

bluerose έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:15
Νομίζω ότι από το οτιδήποτε μπορεί να βγει κάτι καλό ή κακό.

Συνήθως προκύπτουν και τα δύο μαζί και είμαστε εμείς αυτοί που θα επιλέξουμε σε τι θα εστιάσουμε.

Αυτό που θέλω να πω κουκλί μου είναι να αποενοχοποιηθείς πλήρως γι' αυτά που εσύ θεωρείς καλά και επιθυμητά, χωρίς να ψάχνεσαι στη γνώμη των άλλων. Και να προσπαθήσεις όσο μπορείς να πλησιάσεις τον τρόπο ζωής που τα εκφράζει. Είσαι καλός και θετικός άνθρωπος, γι' αυτό και στο λέω. Υπάρχει και ο υγιής εγωϊσμός. Κι αυτό που λείπει από την κοινωνία μας είναι ο εγωϊσμός των καλών ανθρώπων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 11 Φεβ 2021, 15:29

bluerose έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:20
Ξοδευω αρκετά για μεταφορικά και χρειάστηκε 3 φορές σε μια μέρα να παω και να ερθω γιατί είχα ξεχάσει κατι
εννοείς πως αυτό που κάνεις τώρα σε ανάγκασε να μετακομίσεις;
μετακόμισες λόγω εργασίας;

ή

αυτό που κάνεις τώρα σε δυσκολεύει λόγω μετακίνησης;

εγώ ρώτησα ποιο ήταν το δέλεαρ της εγκατάστασης στην επαρχία σε πρώτη φάση
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 11 Φεβ 2021, 15:35

Ασέβαστος έγραψε:
11 Φεβ 2021, 13:41
Nostalgia έγραψε:
11 Φεβ 2021, 13:26

Δεν με ρωτησες. Χθες το πρωι επρεπε να σηκωθουμε νωρις για κατι δουλειες, οταν γυριζαμε προς το μεσημερι πισω με πηρε τηλεφωνο ο τεχνικος να ερθει να δει το πλυντηριο πιατων που εχει χαλασει, του ειπα να ερθει. Τσακωθηκαμε γιατι το σπιτι επειδη φυγαμε πρωι δεν ηταν ετοιμο να υποδεχτει τον τεχνικο. :003:
ε, ναι, για τετοια μας τα πρηζουν συνηθως.

τελευταιος δικος μου καβγαδακος προχτες, με εστειλε σμ να παρω κατι, κι εγω ειπα να παω απο τον αλλο δρομο, αλλα λογω βροχων κολλησα λιγο στη λασπουρια, νταξ εφαγα κανα μισαωρο να βγω, ομως εγινα συσκατος κι εγω και το αυτοκινητο, με αυτη την αργιλωδη λασπη σαν πηλο.
με αρχισε τη γκρινια οτι θα πλενει, εκανα σκατα την εισοδο, ουτε το χερουλι της πορτας δεν μπορει να πιασει για να μπει στο αυτκινητο κλπ, δικιο ειχε αλλα εκανα κινηση ματ "θα βγαλω το πιεστικο τωρα, θες να σου καθαρισω τιποτα με την ευκαιρια";

ε, εκανα τις τεντες, την αυλη και τα επιπλα του κηπου. κοπηκε μαχαιρι η γκρινια μην και το μετανιωσω, περασα και την ωρα μου εξω στη λιακαδα, ολα καλα.
Καλα και σε μενα η γκρινια ηταν μικρη, μεχρι να μαζεψουμε λιγο το σπιτι και να ερθει ο αλλος, μετα οταν εφυγε ασχοληθηκαμε με το αν αξιζει να το φτιαξουμε ή να παρουμε νεο. Πλακετα πλυντηριου πιατων 130€ συν το ΦΠΑ, ενω του εχω αλλαξει μονος μου ηδη τρομπα νερου, διακοπτη ον/οφφ και διακοπτη πορτας. Καινουριο το ειχαμε παρει νομιζω 300κατι. Δεν γαμιομαστε λεω εγω....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:27
bluerose έγραψε:

Συνήθως προκύπτουν και τα δύο μαζί και είμαστε εμείς αυτοί που θα επιλέξουμε σε τι θα εστιάσουμε.

Αυτό που θέλω να πω κουκλί μου είναι να αποενοχοποιηθείς πλήρως γι' αυτά που εσύ θεωρείς καλά και επιθυμητά, χωρίς να ψάχνεσαι στη γνώμη των άλλων. Και να προσπαθήσεις όσο μπορείς να πλησιάσεις τον τρόπο ζωής που τα εκφράζει. Είσαι καλός και θετικός άνθρωπος, γι' αυτό και στο λέω. Υπάρχει και ο υγιής εγωϊσμός. Κι αυτό που λείπει από την κοινωνία μας είναι ο εγωϊσμός των καλών ανθρώπων.
Έτσι είναι, άργησα αλλά το κατάλαβα
Μέσα σε όρια όμως για να μην δυσκολεψουμε και τον άλλο
Προτιμάει να με σπουδάζει παρα να με παει πισω, το ίδιο είναι σε έξοδα
Όταν κι αν επιτρέψει ο Θεός και δει ότι δεν γίνεται θα με παει
Αν το αφηνα θα εγκλωβιζομουν άσχημα
Και από την μεριά του Πάτερ
Αν έχεις ζήλο για κάτι(καλο) κάντο τώρα
Γιατί ο ζήλος φευγει

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 11 Φεβ 2021, 15:39

bluerose έγραψε:
νύχτα έγραψε:
bluerose έγραψε:

Δεν έχεις κάποιο τρόπο να απασχοληθεις κάπως εργασιακά;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 11 Φεβ 2021, 15:42

Naida έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:39
bluerose έγραψε:
νύχτα έγραψε:

Δεν έχεις κάποιο τρόπο να απασχοληθεις κάπως εργασιακά;
Αφου σου είχα πει στο τσατ
Απασχολουμε στο μαγαζί, Ζ δε ξερει με αυτές τις καινουργιες μηχανές να βγάλει
Ως όλα τα διαδικαστικά που δεν είναι λίγα
Αλλά εγώ θέλω αυτό που ήθελα από παντα κι επιδραει κι η δυσκολη εποχή που ζουμε
Κάτι πιο σταθερο

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 11 Φεβ 2021, 15:43

Gherschaagk έγραψε:
11 Φεβ 2021, 14:22
Nostalgia έγραψε:
11 Φεβ 2021, 13:26
Gherschaagk έγραψε:
10 Φεβ 2021, 20:26

Εμείς για τέτοια μαλώνουμε συνήθως.

Εσύ γιατί δεν λες;
Δεν με ρωτησες. Χθες το πρωι επρεπε να σηκωθουμε νωρις για κατι δουλειες, οταν γυριζαμε προς το μεσημερι πισω με πηρε τηλεφωνο ο τεχνικος να ερθει να δει το πλυντηριο πιατων που εχει χαλασει, του ειπα να ερθει. Τσακωθηκαμε γιατι το σπιτι επειδη φυγαμε πρωι δεν ηταν ετοιμο να υποδεχτει τον τεχνικο. :003:
Ντροπή σας που δεν ήταν τακτοποιημένο το σπίτι αλλά δεν της ρίχνω φταίξιμο για αυτό γιατί είμαι σίγουρη πως δεν βοηθάς.

Η αφήγηση είναι στεγνή, δεν κατάλαβα τίποτα.
Πως να γινει υγρη μια αφηγηση για ενα μη τακτοποιημενο σαλονι/κουζινα. Κατσε να προσπαθησω λιγο.

Ο νεροχυτης ηταν γεματος με τα πιατα της προηγουμενης βραδιας, βρεγμενα και απλυτα....

Υ.Γ: Φυσικα και βοηθαω στις δουλειες του σπιτιου, οχι οσο αυτη, αλλα βοηθαω.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Φεβ 2021, 15:45

bluerose έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Φεβ 2021, 15:27
bluerose έγραψε:

Έτσι είναι, άργησα αλλά το κατάλαβα
Μέσα σε όρια όμως για να μην δυσκολεψουμε και τον άλλο
Προτιμάει να με σπουδάζει παρα να με παει πισω, το ίδιο είναι σε έξοδα
Όταν κι αν επιτρέψει ο Θεός και δει ότι δεν γίνεται θα με παει
Αν το αφηνα θα εγκλωβιζομουν άσχημα
Και από την μεριά του Πάτερ
Αν έχεις ζήλο για κάτι(καλο) κάντο τώρα
Γιατί ο ζήλος φευγει
Ναι, μέσα σε όρια. Αρκεί να υπάρχει μια ισορροπία.

Κι αυτό ακριβώς είναι το πιο δύσκολο πράγμα, μάτια μου. :)

Η συνεχής, αδιόρατη μετατόπιση αυτών των ορίων προς μία μόνον κατεύθυνση ή χώρο, η φάση όπου αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που παραχώρησες με καλή διάθεση, γίνεται αντιληπτό ως φυσικό κεκτημένο από τον άλλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών