Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιούλ 2018, 22:49

Πάνας έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:16
enaon έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:00

οκ, οπότε έχουμε.
Κάτι πρόχειρο, θα υπάρχουν κι άλλα.

Τέλειος σχεδιασμός. Εύγε.
Ελπίζω να έχουμε αντίστοιχους και για τη Θράκη. Θα τους τσακίσουμε τους τούρκοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 28 Ιούλ 2018, 22:51

Ελπίζω να έχουμε αντίστοιχους και για τη Θράκη. Θα τους τσακίσουμε τους τούρκοι.
λες να ειναι καλυτεροι αυτοι?

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 28 Ιούλ 2018, 22:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:39
Αναμένεται σχόλιο τύπου, "και τί φταίει ο τσίπρας, ο τόσκας και η δούρου αν κάποιοι πυροσβέστες έκαναν του κεφαλιού τους; Θα κατηγορήσετε την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών ΚΑΙ γι' αυτό;"
Γιατί να μην πούνε ότι φταίνε τα σώματα ασφαλείας που είναι στην πλειοψηφία τους <φασίστες>;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιούλ 2018, 22:55

Το προφίλ 65χρονου που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι
Γνώριμος στις Αρχές
φαίνεται να είναι ο 65χρονος ιδιώτης ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε την φονική πυρκαγιά που σκόρπισε τον θάνατο στην Ανατολική Αττική.
Καημό το έχω να πιάσουν και κάποιον που δεν είναι γνώριμος στις αρχές.

Έτσι γι' αλλαγή.

Τόσο κοινωνικές αρχές, δεν υπάρχουν πουθενά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 28 Ιούλ 2018, 22:55

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 21:25
Πάνας έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 21:20
Σοβαρά τώρα δεν μπαίνω στο πολιτικό παιχνιδάκι σας... προσπαθώ να βρω τι φταίει πραγματικά, γιατί και η ΝΔ να ήταν κυβέρνηση ο Ψινάκης πάλι θα ήταν στο ερημονήσι και θα τσακιζόταν να έρθει μετά τετελεσμένων όπως και έγινε...
Ο Δήμαρχος δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι σε επιφυλακή, μπορούσε να λείπει με άδεια.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας που είναι ο γενικός συντονιστής όλων,
πως ήταν στην Άνδρο αυτές τις επικίνδυνες για φωτιές μέρες;
https://www.protothema.gr/politics/arti ... tragodias/
θα κατέβαινε για δήμαρχος με τον σύριζα στην Άνδρο
τώρα δε νομίζω να κατέβει πουθενά
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Ιούλ 2018, 22:56

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αναμένεται σχόλιο τύπου, "και τί φταίει ο τσίπρας, ο τόσκας και η δούρου αν κάποιοι πυροσβέστες έκαναν του κεφαλιού τους; Θα κατηγορήσετε την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών ΚΑΙ γι' αυτό;"
Γιατί να μην πούνε ότι φταίνε τα σώματα ασφαλείας που είναι στην πλειοψηφία τους <φασίστες>;
Σιγα δεν θα την πεσουν σε απλους μπατσους,το πολλη σε κανεναν γαλονα και εαν παλι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιούλ 2018, 22:59

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιούλ 2018, 23:00

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
Καλά, εγώ τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τον αρχιφασισταρά οδηγό του περιπολικού που προσπαθούσε να γλυτώσει από τον ψόφο τους αστούς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιούλ 2018, 23:10

perseus έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 22:47
γιατι σου φαινεται περιεργο?
Οι κατηγορούμενοι είναι:
1. Η Σοφία Νικολοπούλου. Είναι η ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, όταν μαγείρευε. Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας ως όφειλε και καθυστέρησε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική.
2. Ο Χαράλαμπος Καφύρας νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρώην Νομάρχης Ηλείας
Το 2007, ενώ είχε γνώση του εγγράφου της Πολιτικής Προστασίας διεκπεραίωσε τα καθήκοντά του με επιφανειακό τρόπο και δεν διασφάλισε αν ο μηχανισμός αντιμετώπισης μπορεί να ανταποκριθεί.
3. Ο Πανταζής Χρονόπουλος πρώην δήμαρχος Ζαχάρως. Σύμφωνα με το δικαστήριο καταδικάστηκε για αδιαφορία να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα ενώ διέθεσε τα χρήματα της πυροπροστασίας του 2007 για έργα οδοποιίας και όχι για το σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί.
4. Ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροσβέστης, τότε πυροφύλακας Μίνθης. Σύμφωνα με το δικαστήριο καταδικάστηκε για έλλειψη της δέουσας προσοχής και επιμέλειας με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση και την επέκταση της φωτιάς, καθώς καθήκον του ήταν να αναγγείλει την πυρκαγιά και όχι απλά να την επιβεβαιώσει στην υπηρεσία του.
5. Ο Νίκος Μιχαλόπουλος ο τότε επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων.
Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν φρόντισε να επανδρώσει το κλιμάκιο της Κρέστενας με όσα άτομα μόνιμο προσωπικό ήταν απαραίτητα.
Στους Χαράλαμπο Καφύρα, Σοφία Νικολοπούλου και Νίκο Μιχαλόπουλο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Τ[font]ο δικαστήριο αθώωσε τον Φώτη Παππά τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην καταδικαστεί, καθώς «έκανε ότι μπορούσε» για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. [/font]
Όλοι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν έφεση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/art ... z5Ma2mNB3k
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Απ' ό,τι βλέπω στη λίστα είναι αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, αρχηγός πυροσβεστικού σώματος κλπ

Θα ήταν καλό για τη σύγκριση να ξέρω και αν είχε γίνει συμβούλιο με τους επιτελείς την ώρα της φωτιάς, το ποιες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί στον Καραμανλή και τι ακριβώς είχε λεχθεί στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους καθ' ύλην αρμόδιους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 28 Ιούλ 2018, 23:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 28 Ιούλ 2018, 23:10

ειναι και οι μέρες που κάνω τον κήπο, μετά πολλές χρονιές που τον έχω κάνει βέβαια οπότε μπορώ να το παίζω μάγκας πλέον, και είναι πολύ εκνευριστικό να διαβάζω οτι καίμε τα χόρτα.

Κάποτε έβγαινε μισό φορτηγάκι και έλεγα είναι λίγα, τι να κάνουμε, σακούλες και κλαδιά, χάος. Πέντε χρόνια τώρα που έχω αναπτύξει τεχνικές βουντού δεν πετάω ούτε σακουλάκι, τα τρώει όλα. Ανάμεσα στα οπωροφόρα έχω κάνει λάκκους, σε μερικούς βάζω χόρτα που είναι έτοιμο χώμα σε 3 μήνες, σε άλλους φρούτα που έχουν πέσει και ρίζες απο τα χόρτα και πιο χοντρά, και είναι έτοιμα σε 6 μήνες, και σε άλλους κλαδιά κλπ, που είναι έτοιμα σε 1-1.5 χρόνο. Σκεπάζω από πάνω με χώμα, ισιώνω, απλώνω το επιπλέον χώμα που βγάζω κάθε φορά στα δέντρα, είναι τακτοποιημένα και εύκολα. Υπάρχουν σημεία που ακόμα βρίσκω καρβουνιασμένα από κάποτε που τα καίγαμε, πριν αρχίσουμε να τα πετάμε, αλλά σίγουρα το πιο λειτουργικό είναι να τα δίνουμε στο χώμα να τα φάει.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 28 Ιούλ 2018, 23:11

κι άλλο εκσυγχρονιστικό μαστερστροουκ
http://ellinikahoaxes.gr/2018/07/28/emp ... fake-news/
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 28 Ιούλ 2018, 23:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:00
Καλά, εγώ τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τον αρχιφασισταρά οδηγό του περιπολικού που προσπαθούσε να γλυτώσει από τον ψόφο τους αστούς.
Nα'ναι καλά τα παληκάρια μας εδώ που από αυτο το ταπεινό μετερίζι του διαδικτύου μοιράζουν αυτά τουλάχιστουν ψόφους σε αντιδραστικούς και ετσι ισοφαρίζουν κάπως την κατασταση και αναλαμβάνουνε εκείνοι, σαν νέοι και ικανοί συριζαίοι τα δρώμενα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 28 Ιούλ 2018, 23:15

Παιδιά είναι αδικαιολόγητοι... δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είναι τελείως λάθος όλα.

Στην δασοπυρόσβεση πετάει ελικόπτερο και συντονίζει την φωτιά....υπήρχε ελικόπτερο;

Αν υπήρχε δεν έβλεπε την κατεύθυνση της φωτιάς και την ταχύτητά της;
Αν δεν υπήρχε... γιατί δεν υπήρχε;

Αυτό θα έπρεπε να δώσει την εντολή εκκένωσης.
the end

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 28 Ιούλ 2018, 23:18

Αυτά συμβαίνουν στην χώρα του άρπα κόλλα του ό,τι φάμε ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 28 Ιούλ 2018, 23:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών