Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 28 Ιούλ 2018, 23:20

enaon έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:10
ειναι και οι μέρες που κάνω τον κήπο, μετά πολλές χρονιές που τον έχω κάνει βέβαια οπότε μπορώ να το παίζω μάγκας πλέον, και είναι πολύ εκνευριστικό να διαβάζω οτι καίμε τα χόρτα.

Κάποτε έβγαινε μισό φορτηγάκι και έλεγα είναι λίγα, τι να κάνουμε, σακούλες και κλαδιά, χάος. Πέντε χρόνια τώρα που έχω αναπτύξει τεχνικές βουντού δεν πετάω ούτε σακουλάκι, τα τρώει όλα. Ανάμεσα στα οπωροφόρα έχω κάνει λάκκους, σε μερικούς βάζω χόρτα που είναι έτοιμο χώμα σε 3 μήνες, σε άλλους φρούτα που έχουν πέσει και ρίζες απο τα χόρτα και πιο χοντρά, και είναι έτοιμα σε 6 μήνες, και σε άλλους κλαδιά κλπ, που είναι έτοιμα σε 1-1.5 χρόνο. Σκεπάζω από πάνω με χώμα, ισιώνω, απλώνω το επιπλέον χώμα που βγάζω κάθε φορά στα δέντρα, είναι τακτοποιημένα και εύκολα. Υπάρχουν σημεία που ακόμα βρίσκω καρβουνιασμένα από κάποτε που τα καίγαμε, πριν αρχίσουμε να τα πετάμε, αλλά σίγουρα το πιο λειτουργικό είναι να τα δίνουμε στο χώμα να τα φάει.
Ντροπή εσύ που ξέρεις από εργαλεία να παιδεύεσαι έτσι.
Παίρνεις έναν θρυμματιστή κλαδιών και χόρτων να τα κάνεις όλα κομφετί.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 28 Ιούλ 2018, 23:25

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:20
Ντροπή εσύ που ξέρεις από εργαλεία να παιδεύεσαι έτσι.
Παίρνεις έναν θρυμματιστή κλαδιών και χόρτων να τα κάνει όλα κομφετί.
έχω ρε δολοφόνο χορταριών της μακίτα με μπαταρία, πατάω στο κήπο και είμαι σαν τον τερμινάτορ, περνάω και αφήνω πίσω μου σφαγή. Έχω ακόμα και ειδικό κάδο κομπόστας, τον έφερα τότε που το άμαζον τα έστελνε όλα δωρεάν, μαζί με βαριοπούλα, τζουγκράνα κλπ, άχρηστος. :003:

Θρηματηστή δεν έχω οκ, έχω σκεφτεί να πάρω, αλλά τα μεγάλα κλαδιά τα κατάω για προσάναμμα κλπ, και τα μικρά τα θάβω.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 28 Ιούλ 2018, 23:29

enaon έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:25
έχω ρε δολοφόνο χορταριών της μακίτα με μπαταρία, πατάω στο κήπο και είμαι σαν τον τερμινάτορ, περνάω και αφήνω πίσω μου σφαγή.
Βρε αυτό είναι τελείως ψόφιο. Μόνο αν έχεις κήπο μέχρι 300 τετραγωνικά κάνει.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 28 Ιούλ 2018, 23:29

Θα ήταν καλό για τη σύγκριση να ξέρω και αν είχε γίνει συμβούλιο με τους επιτελείς την ώρα της φωτιάς, το ποιες διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί στον Καραμανλή και τι ακριβώς είχε λεχθεί στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους καθ' ύλην αρμόδιους.
τι σημασια εχει ,ενας αντιπεριφερειαρχης ενας δημαρχος ενας πυροσβεσης ενας χαμηλοβαθμος αξκος και μεγαλος αθωωθηκε για 40 νεκρους ,για 90 βαλε εναν δημαρχο ακομα εναν αστυνομικο και εναν πυροσβεστη.

τι κλαρια βαζεις στο χωμα που ειναι ετοιμα σε 1αμιση χρονο?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 28 Ιούλ 2018, 23:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 28 Ιούλ 2018, 23:30

Observer: Οργισμένοι οι Έλληνες πυροσβέστες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις πυρκαγιές
«Οι Έλληνες πυροσβέστες προσχωρούν στη δημόσια κατακραυγή για τις θανατηφόρες πυρκαγιές» αναφέρει το δημοσίευμα – «Η κυβέρνηση δεν λέει ότι υπήρξαν χιλιάδες μικρά λάθη» που οδήγησαν σε πρωτοφανή αριθμό θανάτων δήλωσε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών
Οργή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ατόμων εκφράζουν μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Observer.

Ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει ότι οι αρχές δεν ήταν μόνο θλιβερά κακές στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά απέτυχαν να απολογηθούν για την τραγωδία.
«Η Πυροσβεστική συνέστησε την εκκένωση της περιοχής αλλά δεν εισακούστηκε»

«Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν υπήρξαν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, αλλά αυτό που δεν λέει είναι ότι υπήρξαν χιλιάδες μικρά λάθη», δήλωσε στον Observer, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα λάθη δημιούργησαν το μεγάλο λάθος και γι' αυτό είχαμε έναν τόσο πρωτοφανή αριθμό θανάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, η Πυροσβεστική συνέστησε την εκκένωση της περιοχής, αλλά δεν εισακούστηκε. Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία δεν κατάφερε να προβλέψει τους ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 124 χλμ/ώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

«Απλά δεν μπορούσαν να απογειωθούν με τέτοιους ανέμους. Εάν η μετεωρολογική υπηρεσία είχε αυξήσει το επίπεδο κινδύνου και εξέδιδε προειδοποίηση, τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να είχαν πάει σε διαφορετικό αεροδρόμιο. Και επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη, οι πόροι μας ήταν διάσπαρτοι» επέμεινε ο κ. Σταθόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός δεν φάνηκε καλά ενημερωμένος για το μέγεθος της καταστροφής»

Η κυβέρνηση μένει εκτεθειμένη από την ιστορία. Σε μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές, πολλά θύματα ήταν παιδιά και τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να «χτενίζουν» γη και θάλασσα για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

«Από την αρχή, οι αρχές φαίνεται ότι υποτίμησε την κλίμακα και την ταχύτητα των πυρκαγιών κατά μήκος των ακτών της Αττικής. Όταν οι φλόγες είχαν ήδη καταστρέψει το Μάτι, όπου ο αριθμός των νεκρών είναι και ο μεγαλύτερος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε καλά ενημερωμένος για το μέγεθος της καταστροφής, λέγοντας στους Έλληνες μετά από συνάντηση στο κέντρο επιχειρήσεων: “Ορισμένοι συμπολίτες μας είναι σε κίνδυνο... Ορισμένοι έχουν παγιδευτεί στις παραλίες. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα”», αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αλλά δεν δέχεται την παραίτηση Τόσκα

«Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, αλλά συνέχισε να μην ικανοποιεί τις εκκλήσεις για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, και άλλων αξιωματούχων. Απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο, επανέλαβε τον ισχυρισμό του Τόσκα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνεται να δείχνουν εμπρησμό», προσθέτει ο συντάκτης.

Όμως, αναφέρει το δημοσίευμα, η αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής απέρριψε τη θεωρία, υποστηρίζοντας ότι «η πυρκαγιά είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε από κάποιον που έκαιγε ξύλα στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, όπου όπως είναι γνωστό ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ταυτότητα του ανθρώπου είναι ήδη γνωστή».

Βαρουφάκης: Οι κυβερνήσεις θεωρούν βολικό να κατηγορούν τους εμπρηστές ακόμη και ξένους πράκτορες

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις, κατά παράδοση, θεωρούν βολικό να κατηγορούν τους κερδοσκόπους, τους εμπρηστές, τους τρομοκράτες, ακόμη και τους ξένους πράκτορες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. «Οι υπάλληλοι αποφεύγουν να παραδεχθούν την έλλειψη ετοιμότητας και την αποτυχία τους να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τους κατάλληλους νόμους και τους κανονισμούς ασφαλείας», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δύο παραιτήσεις αντιδημάρχων στο Μαραθώνα, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από τις πυρκαγιές, επικαλούμενοι λόγους συνείδησης.

Η λιτότητα έχει επιπτώσεις στην πυροπροστασία

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα έχει παίξει επίσης ρόλο στην αδυναμία των αρχών να ανταποκριθούν στην καταστροφή. Το επιχείρημά του βρίσκει σύμφωνο τον κ. Σταθόπουλο, που σημειώνει ότι οι περικοπές έχουν καταστήσει άχρηστο τουλάχιστον το 30% των πυροσβεστικών μηχανών.

«Περίπου το 15% του στόλου μας των 1.750 οχημάτων είναι εκτός δρόμων επειδή έχουν χρόνια προβλήματα και είναι παλιά», δήλωσε. «Περίπου 15% των οχημάτων χρειάζονται ανταλλακτικά την προμήθεια των οποίων δεν μπορούμε να αντέξουμε. Ως πυροσβέστες, παίρνουμε όρκο να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Γνωρίζουμε πότε να προτείνουμε την εκκένωση των περιοχών, αλλά για κάποιο λόγο η σύστασή μας δεν εισακούστηκε. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για τη χώρα και οφείλονται συγγνώμες», κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος.

Εικόνα

https://www.protothema.gr/greece/articl ... purkagies/

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 28 Ιούλ 2018, 23:32

Naida έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:10
nik_killthemall έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 18:55

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, όσο έβλεπα το βίντεο. Καμμία αναφορά σε νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους. Όλα έβαιναν καλώς. Αφού κάποια στιγμή, μου πέρασε από το μυαλό ότι είχαν βάλει λάθος βίντεο από ένα συμβούλιο για κάποια πυρκαγιά που δεν είχε νεκρούς.
ασε ρε συ, που μου το παιζουν ολες ξαφνου οσιες λουκιες που θιχτηκαν απτην "ασύλληπτη" πολιτικη εκμεταλλευση του σκρινσο του σκαι και τις φωτο του ζιμενς απο τζακι με το κουγκαρ, όταν οι ιδιοι κανουν πολιτικη εκμεταλλευση πατωντας πανω σε αδικηματα ανθρωποκτονιων και αποκρυψης νεκρων και αγνοουμενων ...

Και εμισθος ρε μλκα να εισαι δεν τα ανεχεσαι αυτα !
Τι εννοείτε απόκρυψη νεκρών και αγνοουμένων; υπάρχουν κι άλλοι; :o
νομίζω δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός κι αυτό είναι περίεργο

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιούλ 2018, 23:33

Πάνας έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:15
Παιδιά είναι αδικαιολόγητοι... δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είναι τελείως λάθος όλα.

Στην δασοπυρόσβεση πετάει ελικόπτερο και συντονίζει την φωτιά....υπήρχε ελικόπτερο;

Αν υπήρχε δεν έβλεπε την κατεύθυνση της φωτιάς και την ταχύτητά της;
Αν δεν υπήρχε... γιατί δεν υπήρχε;

Αυτό θα έπρεπε να δώσει την εντολή εκκένωσης.
Ένα drone αρκούσε.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια » 28 Ιούλ 2018, 23:34

enaon έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 21:49
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 21:46
Το τραγικό είναι ότι όντως έπρεπε να κλείσει η Μαραθώνος αλλά όχι για τα αυτοκίνητα που έφευγαν για Ραφήνα ή Μαραθώνα αλλά για τα αυτοκίνητα που έρχονταν. Αυτοί, όσους δεν πρόλαβαν να φύγουν, τους έστειλαν πίσω.
ο αρχηγός της αστυνομίας το αρνήθηκε αυτό στην συνέντευξη, είπε ότι ο δρόμος ήταν κλειστός για μέσα μόνο, όχι για έξω. Έχουμε μαρτυρίες οτι είναι όπως τα λές;
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 28 Ιούλ 2018, 23:34

Drexler έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:30
Κρυβονται οι βετερανοι των λαικων αγωνων.

μπορούν να κάνουν κι αλλιώς;
απότι φαίνεται οι ευθύνες τους είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αρχικά φαίνονταν

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 28 Ιούλ 2018, 23:35

metaxoskolikas έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:30

«Περίπου το 15% του στόλου μας των 1.750 οχημάτων είναι εκτός δρόμων επειδή έχουν χρόνια προβλήματα και είναι παλιά», δήλωσε. «Περίπου 15% των οχημάτων χρειάζονται ανταλλακτικά την προμήθεια των οποίων δεν μπορούμε να αντέξουμε. Ως πυροσβέστες, παίρνουμε όρκο να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Γνωρίζουμε πότε να προτείνουμε την εκκένωση των περιοχών, αλλά για κάποιο λόγο η σύστασή μας δεν εισακούστηκε. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για τη χώρα και οφείλονται συγγνώμες», κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος.
Για πείτε... τι πάει να πει δεν εισακούστηκε; ποιος συντονίζει;
the end

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 28 Ιούλ 2018, 23:35

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:29
enaon έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:25
έχω ρε δολοφόνο χορταριών της μακίτα με μπαταρία, πατάω στο κήπο και είμαι σαν τον τερμινάτορ, περνάω και αφήνω πίσω μου σφαγή.
Βρε αυτό είναι τελείως ψόφιο. Μόνο αν έχεις κήπο μέχρι 300 τετραγωνικά κάνει.
δεν το έχεις δοκιμάσει, δεν είναι ψόφιο, αλλά ναι ο κήπος είναι λίγο πιο μεγάλος σε παρτέρια :)

SpoilerShow
έχω φέρει και βαριοπούλα απο το άμαζον δωρεάν, απλά να δω αν θα έρθει, τρελοί άνθρωποι ήταν τότε. :)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 28 Ιούλ 2018, 23:38

vagabondo έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:33
Πάνας έγραψε:
Παιδιά είναι αδικαιολόγητοι... δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είναι τελείως λάθος όλα.

Στην δασοπυρόσβεση πετάει ελικόπτερο και συντονίζει την φωτιά....υπήρχε ελικόπτερο;

Ένα drone αρκούσε.
Δεν υπήρχε ελικόπτερο; δεν σηκώθηκε κανένα να κάνει εκτίμηση της κατάστασης; αυτό λέμε;
the end

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 28 Ιούλ 2018, 23:38

zteo έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:46
Lugozzi έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:41
zteo έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:01

ΚΚΕ ψηφισα και ψηφιζω.Απλα εχω ποιο καθαρη πολιτικη σκεψη απο τους λυσσασμενους Νεοδημοκρατες της γραμμης Γεωργιαδη ((εξουσια με καθε μεσο)).
όταν λες κάθε μέσο
εννοείς και με τα όπλα
πχ λαϊκή εξέγερση κλπ?
Εννοω οτι προσπαθειτε να ανεβειτε στην εξουσια αντιγραφωντας την τακτικη του Συριζα.Δηλαδη να ανεβειτε στην εξουσια αξιοποιωντας την οργη του λαου χωρις σαφες πολιτικη προταση εξουσιας.Ειδες πως γυρισε μπουμερανγκ αυτο στον Συριζα.
καλά ντάξει η νδ λέει απλά ότι μπορεί να βάλει κανά μέτρο λιγότερο (που δεν πρόκειται)
ο συριζα βγήκε λέγοντας ότι θα φέρει μισθούς ελβετίας και θα βάλει τη μέρκελ με τον σόιμπλε να προσκυνούν

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 28 Ιούλ 2018, 23:42

Πάνας έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:35
metaxoskolikas έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:30

Για πείτε... τι πάει να πει δεν εισακούστηκε; ποιος συντονίζει;
θα βγουν αυτά σιγά σιγά στη φόρα...
άντε για να τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιούλ 2018, 23:44

vagabondo έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 23:33
Πάνας έγραψε:
Ένα drone αρκούσε.
Τί λέτε ρε παιδιά για ελικόπτερα και drone;
Με 9-11 μποφόρια τί μπορεί να σταθεί στον αέρα για συντονισμό;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών