Υπάρχει και η επιλογή "αποψίλωση των δέντρων γύρω από τα καλώδια της ΔΕΗ".πατησιωτης έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 21:54Τι να σώσω αγαπητέ όταν με όλα αυτά ανοίξανε θέμα υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ οι πλούσιοι που μένουν στα βορεια προάστεια με την αβάντα του λαικισμού και της αριστεράς.John Dear έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 20:42Τώρα το έσωσες δηλαδή;πατησιωτης έγραψε: ↑15 Φεβ 2021, 16:24
Στο Μάτι κάηκαν άνθρωποι.Εδώ το μέτρο ελήφθη προληπτικά.Σε πληροφορώ ότι σε όλο τον κόσμο οι υποδομές έχουν προδιαγραφές ανάλογες με το πρόβλημα της περιοχής ακόμη και για θέματα που στοιχίζουν ζωές.Ο αντισεισμικός κανονισμός π.χ. ΔΙΑΦΕΡΕΙ ανάλογα με τη ζώνη σεισμικότητος.Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι μέρος που δεν έχει σεισμούς πρέπει να έχει τα ίδια μπετά με την Ιαπωνία αλλά αυτό δεν γίνεται και δεν το κάνει κανένας.Ούτε κανείς βάζει τα ίδια αεροβοηθήματα σε αεροδρόμιο που κλείνει δύο μέρες τον χρόνο από ομίχλη με αυτά αεροδρομίου που κλείνει έξι μήνες.
Η φαντασία ενός δήθεν λαικού καθεστώτος με εκατό χιλιάδες εντατικές και εκχιονιστικά στην Αθήνα όσα και στο Αμβούργο καλή είναι αλλά δεν πραγματοποιείται.
Διότι βέβαια σε κανονικές συνθήκες κανείς δεν θα τολμούσε να πει δώστε 100 χιλιάρικα το χιλιόμετρο για να γίνει υπόγειο το δίκτυο στην Εκάλη αλλά τώρα πέφτει μαύρο δάκρυ για τα δένδρα που έπεσαν και μένουν για τρεις μέρες χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι και φυσικά η μόνη οριστική λύση είναι υπόγειο δίκτυο,δεν είναι να ορισθούν οι αρμοδιότητες ΔΕΗ και δήμων αφού σε παρόμοια περίπτωση ότι και να έκαναν τα δέντρα θα έπεφταν.
Είναι κλασική οικονομική επιλογή να μην επενδύεις σε περιπτώσεις που συμβαίνουν κάθε δέκα χρόνια αλλά σε αυτές να κλείνεσαι μέσα τρεις μέρες και να τελειώνει η ιστορία.Στοιχίζει πολύ λιγότερο,είναι πολύ απλό.
Όπως είναι παράλογο να πάρει ο Σουηδός πυροσβεστικά αεροπλάνα έτσι είναι παράλογο να πάρεις και εσύ τα εκχιονιστικά της Σουηδίας.
Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
-
- Δημοσιεύσεις: 40252
- Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Ναι για συνηθισμένα χιόνια,όχι για το χθεσινό.Δεν έπεσαν κλαδιά,έπεσαν δέντρα ολόκληρα και δεν έπεσαν δέκα ή εκατό αλλά χίλια.Επομένως πάλι πολλά θα έπεφταν παρεκτός και τα έκοβες τελείως ή άφηνες μόνο τον κορμό.Αλλά σε αυτό θα ήσαν αντίθετοι αυτοί που τώρα φωνάζουν γιατί αν δεν έχεις δέντρα ποιός ο λόγος να πας να μείνεις εκεί πληρώνοντας πενταπλάσια τιμή για τα ίδια τετραγωνικά;
- ΜπλεΜπουμπυς
- Δημοσιεύσεις: 20369
- Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
- Τοποθεσία: Πανταχου παρων
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Eπειδή γράφτηκαν στη λογική του damage control διάφορα παπατζιλίκια ας δούμε τι γράφει ένας πολίτης στο capital.gr που δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα:aljawn έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 21:32Στο μεταξύ, μίλησα με τον κουμπάρο μου (που μένει Άνοιξη) και μου ανέφερε ότι πάνε για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα/νερό, αλλά και ότι δεν έχει φανεί γκρέιντερ για να καθαρίσει ούτε τις βασικές οδικές αρτηρίες της περιοχής. Καμία σχέση με τον χιονιά του 2008, όπου τέλος πάντων, το κράτος είχε εμφανιστεί στο διήμερο. Πρακτικά αν δεν ήσουν προετοιμασμένος (νερά, ξηρά τροφή) την έχεις πουτσίσει εντελώς φέτος γιατί πρέπει να κάνεις τέσσερα χιλιόμετρα στο χιόνι για να πας στα Γκούντις της Εθνικής (και αυτά ήταν κλειστά για κάποιο διάστημα).
μας κάνεις πλάκα; έχεις αντιληφθεί τι έχει γίνει;;; μιλάμε για ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού της αθήνας χωρίς ρεύμα 3ο 24ωρο και έχει ο θεός.
Αλλάξαμε σπίτι και αυτό γιατί έχουμε τη δυνατότητα, νομίζεις ότι έχουν πολλοί εύκαιρο 2ο άδειο εξοπλισμένο σπίτι;;;
Μιλάμε έχουν παγώσει τα ντουβάρια, χωρίς θέρμανση, δεν δουλεύει ούτε το φυσικό αέριο, χωρίς δυνατότητα να μαγειρέψεις και να κάνεις ένα μπάνιο, χάλασαν όλα στον καταψύκτη, χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ, όλοι άρρωστοι γιατί άλλο το κρύο έξω και άλλο το κρύο μέσα στο σπίτι και τον ύπνο.
Πήγα κέντρο αθήνα και φόρτισα 3 powerbanks και 2 φακούς για να τους μοιράσω, όλη μέρα σήμερα έκανα το γραφείο φορτιστήριο.
Προφανώς 4 ώρες, 10 ώρες, 1 μέρα, 1μιση άντε μέρα, να πεις οκ πρωτοφανής κακοκαιρία. Μιλάμε ξεκίνησε από δευτέρα βράδυ και αύριο είναι Πέμπτη. Άλλοι δεν είχαν και νερό μέχρι σήμερα το πρωί. Ούτε στο μπαγκλαντές δεν γίνονται αυτά!
Τι να πας να δικαιολογήσεις τώρα, ότι αυτά λογικό να γίνονται άμα χιονίζει 2 μέρες κάθε 10 χρόνια. Όχι βένομ, δεν χιονίζει 2 μέρες τα 10 χρόνια, αυτό ισχύει για τη γλυφάδα ίσως, όχι για τα βόρεια προάστεια, κάνει ένα γερό χιονιά 2-3 ημέρων κάθε 2-3 χρόνια. Ναι αυτός ήταν εντονότερος, αλλά οκ κράτησε 1 24ωρο και ήδη από σήμερα νωρίς το πρωί έλιωσε το χιόνι, δεν έγινε και σιβηρία.
Αυτά που συμβαίνουν δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν ούτε 1 φορά στα 30 χρόνια, μιλάμε για πλήρη διάλυση.
Κατανοείς τη χαοτική διαφορά, σε αποτέλεσμα, κίνδυνο, αλλά και διάλυση μηχανισμού, στη μεταξύ διακοπής ρεύματος για 1 24ωρο και διακοπής για 3 μέρες;;;
Και από πάνω και θράσος να λένε ψέματα, αποκαταστάθηκε το 90% των νοικοκυριών λένε και δεν ντρέπονται, το 20% έχει αποκατασταθεί, μόλις μίλησα με δεδδηε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εμάς ούτε αύριο το πρωί, ένα χάος και προετοιμαζόμαστε για σενάριο νκα μην υπάρχει ρεύμα έως και Παρασκευή.
Εντωμεταξύ, άσε τα σπίτια, πόσα μαγαζιά εστίασης και μίνι μάρκετ πετάνε πράγματα από ψυγεία, πόσα λεφτά πεταμένα και με όλα τα μαγαζιά κλειστά να μην μπορείς να προμηθευθείς 2 πράγματα αν δεν έχεις, με μόνο τα σούπερμαρκετ ανοικτά κ αυτά να κατεβαίνουμε στο κέντρο για να τα βρούμε.
Καταλαβαίνεις δε τι γίνεται αν έχεις κανένα ηλικιωμένο, που δεν σου λέω για αυτούς με τα οξυγόνα, σκέψου απλά ηλικιωμένο ή παιδί 3 μέρες σε παγωμένο πλέον σπίτι, να αρπάξουν κανένα κρύωμα ή πνευμονία.
Και δεν μιλάμε για καμία εκάλη ή απομακρυσμένη περιοχή στην ανατολική αττική, όπου μένουν βιλλούχοι που αρέσκονται στην εξοχική ζωή, μιλάμε για κάργα αστική περιοχή και πυκνοκατοικημένη δίπλα στην κηφισίας και 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
https://www.capital.gr/forum/thread/705 ... Id=7059056
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Αποψίλωση των δασών πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Πόσο μάλλον δίπλα στα καλώδια του ρεύματος.πατησιωτης έγραψε: ↑17 Φεβ 2021, 23:47Ναι για συνηθισμένα χιόνια,όχι για το χθεσινό.Δεν έπεσαν κλαδιά,έπεσαν δέντρα ολόκληρα και δεν έπεσαν δέκα ή εκατό αλλά χίλια.Επομένως πάλι πολλά θα έπεφταν παρεκτός και τα έκοβες τελείως ή άφηνες μόνο τον κορμό.Αλλά σε αυτό θα ήσαν αντίθετοι αυτοί που τώρα φωνάζουν γιατί αν δεν έχεις δέντρα ποιός ο λόγος να πας να μείνεις εκεί πληρώνοντας πενταπλάσια τιμή για τα ίδια τετραγωνικά;
Αντί για 1000 δέντρα, θα ήταν 200. Πάλι κέρδος είναι.
Και δεν νομίζω ότι με την συντήρηση των δασών, θα έπεφτε και η αξία στην περιοχή.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν το δούμε και φιλελεύθερα, ας πληρώσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τις ζημιές από την τσέπη τους... αφού θέλουν τα σπίτια τους μέσα στο δάσος. Σωστά;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
-
- Δημοσιεύσεις: 40252
- Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Εγώ δεν έχω αντίρρηση με αυτό.Απλά σου λέω ότι άνοιξαν θέμα υπογειοποίησης που κοστίζει ο κούκος αηδόνι και έρχεται και Ταμείο Ανάκαμψης.

-
- Δημοσιεύσεις: 40252
- Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Φαίνεται ότι η Αίγυπτος είναι πλουσιότερη χώρα μιας και στο Κάιρο π.χ. το ηλεκτρικό δίκτυο είναι υπογειοποιημένο ε;πατησιωτης έγραψε: ↑18 Φεβ 2021, 00:09Εγώ δεν έχω αντίρρηση με αυτό.Απλά σου λέω ότι άνοιξαν θέμα υπογειοποίησης που κοστίζει ο κούκος αηδόνι και έρχεται και Ταμείο Ανάκαμψης.

Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Δεν το βλέπω γιατί τα χρήματα είναι πάρα πολλά.
Εκεί που πρέπει να "επενδύσει" η χώρα είναι η οργάνωση.
Από το άρθρο: θα ξεμπερδεύαμε δια παντός από τον κίνδυνο των μπλακ άουτ και με τη συζήτηση «ποιος ευθύνεται για το κλαδί που δεν κόπηκε»
Ναι... πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μπορούμε να κόβουμε στην ώρα τους τα κλαδιά...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Σωστός. Το μείζον είναι τι δεν έγινε σωστά τώρα. Το θέμα πήγε στην υπογειοποίηση ως damage control.nrg έγραψε: ↑18 Φεβ 2021, 00:28
Δεν το βλέπω γιατί τα χρήματα είναι πάρα πολλά.
Εκεί που πρέπει να "επενδύσει" η χώρα είναι η οργάνωση.
Από το άρθρο: θα ξεμπερδεύαμε δια παντός από τον κίνδυνο των μπλακ άουτ και με τη συζήτηση «ποιος ευθύνεται για το κλαδί που δεν κόπηκε»
Ναι... πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μπορούμε να κόβουμε στην ώρα τους τα κλαδιά...
Πετάει κάποιος κάτι για να πάει εκεί η συζήτηση.
Ωστόσο και έτσι να πάρουμε αυτή τη πάσα, έχει συγκροτηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Όχι ιδεατό, όχι ξηγημένο, εμπεριέχει όμως τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων υποδομής.
Καμία επιτροπή γραφειοκρατών θα αρνείτο να εγκρίνει ένα δημόσιο έργο για υπογειοποίηση καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος.
Αλλά όπως προείπαμε ακόμα και να γινόταν αύριο το πρωί κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτό το χάλι. Σημασια έχει λοιπόν τι έγινε και τι γίνεται τώρα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Δεν ήθελα να στεναχωρήσω τον πατησιώτηΑρχέλαος έγραψε: ↑18 Φεβ 2021, 00:47Σωστός. Το μείζον είναι τι δεν έγινε σωστά τώρα. Το θέμα πήγε στην υπογειοποίηση ως damage control.nrg έγραψε: ↑18 Φεβ 2021, 00:28
Δεν το βλέπω γιατί τα χρήματα είναι πάρα πολλά.
Εκεί που πρέπει να "επενδύσει" η χώρα είναι η οργάνωση.
Από το άρθρο: θα ξεμπερδεύαμε δια παντός από τον κίνδυνο των μπλακ άουτ και με τη συζήτηση «ποιος ευθύνεται για το κλαδί που δεν κόπηκε»
Ναι... πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μπορούμε να κόβουμε στην ώρα τους τα κλαδιά...
Πετάει κάποιος κάτι για να πάει εκεί η συζήτηση.
Ωστόσο και έτσι να πάρουμε αυτή τη πάσα, έχει συγκροτηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Όχι ιδεατό, όχι ξηγημένο, εμπεριέχει όμως τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων υποδομής.
Καμία επιτροπή γραφειοκρατών θα αρνείτο να εγκρίνει ένα δημόσιο έργο για υπογειοποίηση καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος.
Αλλά όπως προείπαμε ακόμα και να γινόταν αύριο το πρωί κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτό το χάλι. Σημασια έχει λοιπόν τι έγινε και τι γίνεται τώρα.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να δοθούν για σοβαρές υποδομές (πχ μετρό και συγκοινωνίες στις μεγάλες πόλεις) και όχι για πολυτέλειες. Το πρόβλημα έτσι και αλλιώς οφείλεται στην ανικανότητα της διοίκησης και όχι στο δίκτυο καθεαυτό.
Εδώ το μετρό στην Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να παραδοθεί το 2012 και δεν το βλέπω να το εγκαινιάζει ούτε ο Κυριάκος...
Πέτσας: Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021».
Αυτά όμως για να ολοκληρωθούν θέλουν ανθρώπους που γνωρίσουν την δουλεία και όχι διάττοντες αστέρες που διορίστηκαν με σκοπό να αρμέξουν το δημόσιο.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Με την αχρηστεία που τους δέρνει, είναι θέμα χρόνου οι 100 νεκροί.
Βασικά, έχουμε πολύ περισσότερους, λόγω κορονοϊού, αλλά με τα πετσώματα αλλάζουν διαρκώς την συζήτηση.
Βασικά, έχουμε πολύ περισσότερους, λόγω κορονοϊού, αλλά με τα πετσώματα αλλάζουν διαρκώς την συζήτηση.
My Life had stood, a Loaded Gun
- ΜπλεΜπουμπυς
- Δημοσιεύσεις: 20369
- Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
- Τοποθεσία: Πανταχου παρων
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
αχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχα έλα ρε δεν μπορώ άλλο
Λογικά δεν έχει μείνει δέντρο όρθιο

Λογικά δεν έχει μείνει δέντρο όρθιο
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- ΜπλεΜπουμπυς
- Δημοσιεύσεις: 20369
- Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
- Τοποθεσία: Πανταχου παρων
Re: Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση.
Ορίστε ρε παιδιά που γκρινιάζετε για τις διακοπές ρεύματος ...κάντε λίγο υπομονή .. έρχονται οι σωτήρες !

Διπλές φοδρες στις τσέπες τους ξύλωνοντας τις δικές μας!

Διπλές φοδρες στις τσέπες τους ξύλωνοντας τις δικές μας!
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Όταν παίρνεις «επενδυτική βαθμίδα», δεν χρειάζεται η Εθνική Οδός
από Μαδουραίος » 09 Σεπ 2023, 10:18 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 244 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
09 Σεπ 2023, 10:40
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 105 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
18 Φεβ 2025, 08:29
-
- 17 Απαντήσεις
- 455 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης
10 Ιαν 2025, 17:17
-
- 11 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
07 Δεκ 2023, 09:27