Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
lolek1

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 29 Ιούλ 2018, 08:01

ο τυπος την γλυτωσε μονο γιατι δεν καηκε το σπιτι. ηταν αφελεστατος αφου δεν εφυγε πολυ νωριτερα απο αυτο ωστε να μην αναγκαστει να κανει αλχημειες με την μπανιερα και τους πυροσβεστηρες. επιπλεον καθεται και ψεκαζει με μια γελοια παροχη νερου σαν μαλακας.
δεν τον κατηγορω, πολλοι ειμαστε μαλακες απλα αλλη φορα να μην ειναι τοσο σιγουρος για τον εαυτο του.
για τη ιστορια διαβασα οτι δεν καηκαν τα σπιτια που ειχαν καλης ποιοτητας κουφωματα παραθυρα κτλ ετσι η φωτια δεν μπηκε στο εσωτερικο τους απλα περασε και εφυγε

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 29 Ιούλ 2018, 08:03

ST48410 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 07:52
enaon έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 02:58
Μηχανικός έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 02:28
Δεν κατάλαβα ποιόν βρίζει, τον αέρα ή τον Θεό;
τον δήμο μάλλον, Ψινάκη λέει, και πιο λίγο έχει πέι καιγόμαστε ολίγον τι, τα έχει πάρει με το αγόρι μας και του αφήνει ενθύμιο.
Ναι, αυτό ακούω και εγώ: Ψινάκη τα τηλέφωνα που σου χω κάνει για τα ξερά χόρτα δεν λέγονται

Δεύτερη μαρτυρία για ξερά χόρτα.

Ωστόσο το video αυτό βάζει και μία άλλη παράμετρο. Τόσες σελίδες λέγαμε ότι θα πρέπει οι πολίτες να υπακούσουν στις αρχές και όταν τους ζητηθεί εκκένωση να το κάνουν. Εδώ ο τύπος πήρε ρίσκο και του βγήκε. Προφανώς είχε περισσότερες γνώσεις, εκπαίδευση και προετοιμασία από το μέσο όρο αλλά αν είχε καεί τώρα θα τον κατηγορούσαμε ότι με την ξεροκεφαλιά του πήρε στο λαιμό του την οικογένειά του.
Απ' ότι είπε δεν υπήρχε κανείς από πυροσβεστική κτλ να βοηθήσει. Όπως επίσης αν είχε δοθεί εντολή και αυτός παρέμενε και καιγόταν την πολιτεία θα κατηγορούσαμε και πάλι.Και σωστά, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τους παίρνουν με το ζόρι. Αν γνώριζε όμως και είχε τρόπο διαφυγής και έκατσε να προστατέψει τα ντουβάρια και ρίσκαρε τα παιδιά του πρέπει να του αφαιρεθεί η επιμέλεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 29 Ιούλ 2018, 08:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 29 Ιούλ 2018, 08:04

ST48410 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 07:52
enaon έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 02:58
Μηχανικός έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 02:28
Δεν κατάλαβα ποιόν βρίζει, τον αέρα ή τον Θεό;
τον δήμο μάλλον, Ψινάκη λέει, και πιο λίγο έχει πέι καιγόμαστε ολίγον τι, τα έχει πάρει με το αγόρι μας και του αφήνει ενθύμιο.
Ναι, αυτό ακούω και εγώ: Ψινάκη τα τηλέφωνα που σου χω κάνει για τα ξερά χόρτα δεν λέγονται

Δεύτερη μαρτυρία για ξερά χόρτα.

Ωστόσο το video αυτό βάζει και μία άλλη παράμετρο. Τόσες σελίδες λέγαμε ότι θα πρέπει οι πολίτες να υπακούσουν στις αρχές και όταν τους ζητηθεί εκκένωση να το κάνουν. Εδώ ο τύπος πήρε ρίσκο και του βγήκε. Προφανώς είχε περισσότερες γνώσεις, εκπαίδευση και προετοιμασία από το μέσο όρο αλλά αν είχε καεί τώρα θα τον κατηγορούσαμε ότι με την ξεροκεφαλιά του πήρε στο λαιμό του την οικογένειά του.
Να διευκρινησουμε κατι το να περιμενουμε οτι θα γινοταν σοβαρη εκκενωση επειδη θα το ελεγε η τηλεοραση η επειδη θα εβγαινε ενα αυτοκινητο με ντουντουκα ειναι κοροιδια.Μια σοβαρη επιχειρηση εκκενωσης χωρου συντονιζεται και καθοδηγηται με την παρουσια εξειδικευμενων επαγγελματιων.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 29 Ιούλ 2018, 08:05

δεν καηκαν τα σπιτια που ειχαν καλης ποιοτητας κουφωματα παραθυρα
+

ολα αυτα πρεπει να ερευνηθουν σοβαρα ,αν ειναι να σωζεται κοσμος να απαγορευσουν τις ξυλινες σκεπες τις περγκολες τα ξυλινα κουφωματα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:09

perseus έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:05
δεν καηκαν τα σπιτια που ειχαν καλης ποιοτητας κουφωματα παραθυρα
+

ολα αυτα πρεπει να ερευνηθουν σοβαρα ,αν ειναι να σωζεται κοσμος να απαγορευσουν τις ξυλινες σκεπες τις περγκολες τα ξυλινα κουφωματα.
Δίκιο έχεις αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Εδώ η πολιτεία δεν μπορεί να εποπτεύσει αυθαίρετους μαντρότοιχους θα μπορέσει να δει αν έβαλες πέργκολα στην ταράτσα σου;

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2018, 08:12

perseus έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:34
βελανιδιες εκει θελει να καταληξει ,το επιχειρημα του εχει τοση λογικη οσο το "ελα μωρε παντα η φωτια προς Διονυσο παει".
Όχι... :smt018
Υπήρχαν και άλλα δέντρα, όπως καστανιές, καρυδιές, αμυγδαλιές.

ΥΓ
Και το σιτάρι και το κριθάρι δεν υπήρχαν στην Ελλάδα το 10.000 π.χ.
Όπως και τα κοτόπουλα και οι πάπιες δεν υπήρχαν στην Ελλάδα πριν το 700π.χ.

Οπότε ας αφήσουμε αυτή τη γελοιότητα περί "ενδημικών ειδών" στην άκρη...

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:15

lolek1 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:01
ο τυπος την γλυτωσε μονο γιατι δεν καηκε το σπιτι. ηταν αφελεστατος αφου δεν εφυγε πολυ νωριτερα απο αυτο ωστε να μην αναγκαστει να κανει αλχημειες με την μπανιερα και τους πυροσβεστηρες. επιπλεον καθεται και ψεκαζει με μια γελοια παροχη νερου σαν μαλακας.
δεν τον κατηγορω, πολλοι ειμαστε μαλακες απλα αλλη φορα να μην ειναι τοσο σιγουρος για τον εαυτο του.
για τη ιστορια διαβασα οτι δεν καηκαν τα σπιτια που ειχαν καλης ποιοτητας κουφωματα παραθυρα κτλ ετσι η φωτια δεν μπηκε στο εσωτερικο τους απλα περασε και εφυγε
Naida έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:03
Απ' ότι είπε δεν υπήρχε κανείς από πυροσβεστική κτλ να βοηθήσει. Όπως επίσης αν είχε δοθεί εντολή και αυτός παρέμενε και καιγόταν την πολιτεία θα κατηγορούσαμε και πάλι.Και σωστά, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τους παίρνουν με το ζόρι. Αν γνώριζε όμως και είχε τρόπο διαφυγής και έκατσε να προστατέψει τα ντουβάρια και ρίσκαρε τα παιδιά του πρέπει να του αφαιρεθεί η επιμέλεια.
Αν υπήρχε έγκαιρη υπεύθυνη ενημέρωση και οργανωμένη εκκένωση και αυτός είχε αρνηθεί θα συμφωνούσα μαζί σας. Όμως λέει ότι

«Ολα έγιναν τόσο γρήγορα που έπρεπε να δράσουμε αστραπιαία και ψύχραιμα» λέει. «Το μόνο που σε σκοτώνει σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο πανικός». Οταν τον ρωτάω πώς έδρασε, περιγράφει τη διαδικασία με απλά και σχολαστικά βήματα. «Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση». Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Σε αυτή την περίπτωση και με την περιορισμένη οπτική της κατάστασης που έχει κάποιος από το έδαφος έκανε μία εκτίμηση, πήρε ρίσκο και του βγήκε. Δεν νομίζω επίσης ότι καταβρέχει για να σώσει την περιουσία του. Νομίζω ότι προσπαθεί να αποφύγει να καούν τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο. Δεν μου φαίνεται παράλογο και έστω και με αυτό το λάστιχο κάτι γίνεται. Δεν προσπαθεί να σβήσει την φωτιά.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2018, 08:16

Chainis έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 19:40

Ευχαριστώ, δεν ήξερα τι είναι το φόνιο και το είδα τώρα αλλά δεν θα πάρω.

Πάντως εγώ θεωρώ ενδημικό κάθε φυτό που έχει έρθει από οπουδήποτε εδώ ταιριάζει με το κλίμα ευδοκιμεί και αναπαράγεται, είτε έχει 6.000 χρόνια εντοπιότητας είτε 200 όπως η πατάτα.
Αυτό είναι το λογικό: να αξιοποιείς κάθε χρήσιμο φυτό και δέντρο - και από την άλλη να εξαφανίζεις κάθε άχρηστο παράσιτο όπως το πεύκο, ακόμα και εάν ήρθε μόλις φέτος στην Ελλάδα.

ΥΓ
Σε λίγο το φόνιο θα είναι ενδημικό - όπως είναι και το κοτζιμπέρι ή το κουμκουάτ πλέον!!! :smt005:

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:20

OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:16
Αυτό είναι το λογικό: να αξιοποιείς κάθε χρήσιμο φυτό και δέντρο - και από την άλλη να εξαφανίζεις κάθε άχρηστο παράσιτο όπως το πεύκο, ακόμα και εάν ήρθε μόλις φέτος στην Ελλάδα.
Μου κάνει εντύπωση η αναφορά σου στο πεύκο ως παράσιτο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καιγόμαστε. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα ακούσει κάποια πολεμική εναντίον του πεύκου. Αν τέλος πάντων είναι κοινός τόπος στους ειδικούς αυτή η γνώση γιατί τόσα χρόνια οι αναδασώσεις δεν περιλαμβάνουν άλλα είδη;

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2018, 08:20

[
Βρε δεν πρέπει να έχεις δει ποτέ δάση, δεν έχεις ανέβει ποτέ σε βουνά.

Καλά τα παραθαλάσσια δάση του πεύκου σαν το δάσος της Στροφυλιάς με κουκουναριές και χαλέπιο πεύκη λίγοι τα ξέρουν.

Εικόνα

Εικόνα
[/quote]

Λίγοι όμως ξέρουν ότι αυτά τα δάση δεν υπήρχαν εκεί πριν από 200 χρόνια!!!
Για ψάξε να δεις το πότε φυτεύτηκαν εκεί...
Όπως και άλλες παρόμοιες φυτείες μονοκαλλιεργειών στην Ελλάδα...

ΥΓ
Στην Ελάτη Τρικάλων έχεις πάει ή προς πάνω στην Καστανιά;
Θα δεις τεράστια δάση από έλατα!
Μόνο που κανείς από τους ντόπιους δεν ξέρει ότι αυτά τα "δάση" τα έχουν φυτεύσει τα τελευταία 40 χρόνια!!!
Μπαΐρια ήταν όλα εκεί πάνω!!!

.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 29 Ιούλ 2018, 08:26

ST48410 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:15

Αν υπήρχε έγκαιρη υπεύθυνη ενημέρωση και οργανωμένη εκκένωση και αυτός είχε αρνηθεί θα συμφωνούσα μαζί σας. Όμως λέει ότι

«Ολα έγιναν τόσο γρήγορα που έπρεπε να δράσουμε αστραπιαία και ψύχραιμα» λέει. «Το μόνο που σε σκοτώνει σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο πανικός». Οταν τον ρωτάω πώς έδρασε, περιγράφει τη διαδικασία με απλά και σχολαστικά βήματα. «Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση». Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Σε αυτή την περίπτωση και με την περιορισμένη οπτική της κατάστασης που έχει κάποιος από το έδαφος έκανε μία εκτίμηση, πήρε ρίσκο και του βγήκε. Δεν νομίζω επίσης ότι καταβρέχει για να σώσει την περιουσία του. Νομίζω ότι προσπαθεί να αποφύγει να καούν τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στο κτίριο. Δεν μου φαίνεται παράλογο και έστω και με αυτό το λάστιχο κάτι γίνεται. Δεν προσπαθεί να σβήσει την φωτιά.
Τι να σου πω βρε συ, εγώ πάντως αν ήξερα ότι η η φωτιά καίει λίγο πιο πάνω(πριν φτάσει τόσο κοντά),μένω μες στο δάσος και είχα τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι και δεν έβλεπα πουθενά πυροσβεστική θα είχα φύγει από αρκετά νωρίς. Αυτό πιστεύω είναι το σωστό. Αυτός πήρε μια απόφαση να μη φύγει και φαντάζομαι το έκανε γιατί θεώρησε πως έτσι θα γλιτώσει τα παιδιά του και ελπίζω όχι για να σώσει το σπίτι του.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2018, 08:28

ST48410 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:20
OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:16
Μου κάνει εντύπωση η αναφορά σου στο πεύκο ως παράσιτο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καιγόμαστε. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα ακούσει κάποια πολεμική εναντίον του πεύκου. Αν τέλος πάντων είναι κοινός τόπος στους ειδικούς αυτή η γνώση γιατί τόσα χρόνια οι αναδασώσεις δεν περιλαμβάνουν άλλα είδη;
Πρώτον γιατί το πεύκο μεγαλώνει πολύ γρήγορα και αυτό είναι ωραίο στα μάτια των ιθαγενών...
Δεύτερον δείχνει ότι οι πολιτικοί κάνουν κάτι - π.χ όταν μαλακίζονται περί αναδασώσεων...
Τρίτον γιατί μεγαλώνει πολύ εύκολα στα φυτώρια και άρα είναι φτηνό.
Τέταρτον, γιατί με βάση μία πολύ καλά οργανωμένη προπαγάνδα από τους οικοπεδοφάγους έχετε μάθει ότι το πεύκο είναι "υγιεινό".
Πέμπτον, γιατί με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά φυτεύουν την επόμενη φωτιά - κάτι που βολεύει άνετα τους πολιτικούς οι οποίοι τα παίρνουν από τους εμπρηστές οικοπεδοφάγους και έχουν πελατεία από τα καθίκια που χτίζουν αυθαίρετα σε καμμένες εκτάσεις και φυσικά τους ίδιους τους οικοπεδοφάγους και όλο το σύμπλεγμα της οικοδομής...

Από το 1950 (από την μεγάλη πυρκαϊά που έκαψε το τεράστιο παραθαλάσσιο δάσος στη Βουλιαγμένη) παίζεται ένα χοντρό και γελοίο παιχνίδι σε βάρος σας, ενώ εσείς απλά γίνεστε παρανάλωμα της φωτιάς!!!

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:35

Naida έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:26
ST48410 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:15

Τι να σου πω βρε συ, εγώ πάντως αν ήξερα ότι η η φωτιά καίει λίγο πιο πάνω(πριν φτάσει τόσο κοντά),μένω μες στο δάσος και είχα τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι και δεν έβλεπα πουθενά πυροσβεστική θα είχα φύγει από αρκετά νωρίς. Αυτό πιστεύω είναι το σωστό. Αυτός πήρε μια απόφαση να μη φύγει και φαντάζομαι το έκανε γιατί θεώρησε πως έτσι θα γλιτώσει τα παιδιά του και ελπίζω όχι για να σώσει το σπίτι του.
Είχα βάλει σε άλλη σελίδα το βίντεο του σεφ που ανέβασε στο facebook όταν ή φωτιά ήταν αρκετά μακρυά και την χάζευαν. Σε 40 λεπτά ο άνθρωπος έκανε την τελευταία του ανάρτηση ότι χρειάζεται θαύμα για να σωθούν που τελικά δεν έγινε και χάθηκε αυτός με γυναίκα και 2 παιδιά.
Πιθανολογώ και τον από πάνω ότι όταν πήρε είδηση την φωτιά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να φύγει προς τον δρόμο. Αν είδε και τίποτα παρατημένα οχήματα να φράζουν τα στενά καταλαβαίνεις...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:36

lolek1 έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:34
Φτιάξε λίγο τις παραθέσεις γιατί μοιάζει να λέω τα δικά σου. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 29 Ιούλ 2018, 08:38

OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:28
Πρώτον γιατί το πεύκο μεγαλώνει πολύ γρήγορα και αυτό είναι ωραίο στα μάτια των ιθαγενών...
Δεύτερον δείχνει ότι οι πολιτικοί κάνουν κάτι - π.χ όταν μαλακίζονται περί αναδασώσεων...
Τρίτον γιατί μεγαλώνει πολύ εύκολα στα φυτώρια και άρα είναι φτηνό.
Τέταρτον, γιατί με βάση μία πολύ καλά οργανωμένη προπαγάνδα από τους οικοπεδοφάγους έχετε μάθει ότι το πεύκο είναι "υγιεινό".
Πέμπτον, γιατί με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά φυτεύουν την επόμενη φωτιά - κάτι που βολεύει άνετα τους πολιτικούς οι οποίοι τα παίρνουν από τους εμπρηστές οικοπεδοφάγους και έχουν πελατεία από τα καθίκια που χτίζουν αυθαίρετα σε καμμένες εκτάσεις και φυσικά τους ίδιους τους οικοπεδοφάγους και όλο το σύμπλεγμα της οικοδομής...

Από το 1950 (από την μεγάλη πυρκαϊά που έκαψε το τεράστιο παραθαλάσσιο δάσος στη Βουλιαγμένη) παίζεται ένα χοντρό και γελοίο παιχνίδι σε βάρος σας, ενώ εσείς απλά γίνεστε παρανάλωμα της φωτιάς!!!
Καταλαβαίνω τα επιχειρήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίλογος. Μου κάνει εντύπωση που δεν ακούστηκε κάτι σχετικό τόσα χρόνια. Δεν με ικανοποιεί ή εξήγηση ότι τα έπαιρναν οι πολιτικοί. Και σε άλλους τομείς επίσης τα παίρνουν αλλά μέσω αντικρουόμενων συμφερόντων μαθαίνουμε κάτι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών