Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 29 Ιούλ 2018, 11:22

OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:51
Chainis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 09:47
OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:20

Στην Ελάτη Τρικάλων έχεις πάει ή προς πάνω στην Καστανιά;
Θα δεις τεράστια δάση από έλατα!
Μόνο που κανείς από τους ντόπιους δεν ξέρει ότι αυτά τα "δάση" τα έχουν φυτεύσει τα τελευταία 40 χρόνια!!!
Μπαΐρια ήταν όλα εκεί πάνω!!!
Τώρα το γάμησες.

Δηλαδή ένας ντόπιος 60άρης δεν ξέρει αν φυτεύτηκαν πριν 40 χρόνια;

Πάντως 40 περίπου χρόνια που πρωτοπήγα εκεί τα δάση ήταν το ίδιο, το πολύ πολύ ανάμεσα στα ντόπια έλατα να φύτεψαν οι δασολόγοι και καμιά άλλη ποικιλία.
Λαθος στη διατύπωση - μην βαράτε!!! Δεν είχα πιεί καν καφέ!!!
"Από τους μη ντόπιους" ήθελα να γράψω!!!

Πάντως είναι αλήθεια εν μέρη η παραδρομή μου - πήγα τον πατέρα μου στο χωριό του το 2008, στην Τζούρτζια στα Τρίκαλα μετά από 50+ που είχε να πάει και δεν θυμόταν τόσο δέντρο...

.

Το ότι δεν θυμάται τόσα δέντρα οφείλεται στο ότι τότε είχε πολλά κοπάδια που δεν έχει τις τελευταίες δεκαετίες και δεν είναι το μοναδικό μέρος.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 29 Ιούλ 2018, 11:22

Λευκός Λύκος έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:15
Nero έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:09

Σχετικό άσχετό αλλά αυτός δεν είχε αποπεμφθεί γιατί προσπάθησε να πλακώσει στο ξύλο χρυσαυγίτες μέσα στη βουλή? :roll:
Δεν νομίζω να τον διώξανε από τα ουκ.τι ειπε;δεν μου ανοίγει το βίντεο.
ότι αρχηγός του λιμενικού είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς πριν το βράδυ,πριν τη συνάντηη με τον Τσίπρα. Θα το πίστευα αλλά έχω αμφιβολίες γιατί είναι Αυτιάς και μάλιστα ο γλίτσας χρησιμοποιεί και τον συνηθισμένο μελοδραματικό τόνο του+ βάλανε τον Μπαλτάκο να εμφανιστεί στην εκπομπή με τη στολή της υπηρεσίας του. Άθλιο στήσιμο σε γενικές γραμμές

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 29 Ιούλ 2018, 11:24

foscilis πρέπει να είσαι τελείως αγεωγράφητος.
Δεν έχεις καμία εικόνα-αντίληψη των μεγεθών και της έκτασης της γης.

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 29 Ιούλ 2018, 11:25

Nero έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:22
Λευκός Λύκος έγραψε:
Nero έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:09

Σχετικό άσχετό αλλά αυτός δεν είχε αποπεμφθεί γιατί προσπάθησε να πλακώσει στο ξύλο χρυσαυγίτες μέσα στη βουλή? :roll:
ότι αρχηγός του λιμενικού είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς πριν το βράδυ,πριν τη συνάντηη με τον Τσίπρα. Θα το πίστευα αλλά έχω αμφιβολίες γιατί είναι Αυτιάς και μάλιστα ο γλίτσας χρησιμοποιεί και τον συνηθισμένο μελοδραματικό τόνο του+ βάλανε τον Μπαλτάκο να εμφανιστεί στην εκπομπή με τη στολή της υπηρεσίας του. Άθλιο στήσιμο σε γενικές γραμμές
Καλά ο Αυτιάς είναι μεγάλη λινάτσα.Αστο.
Για νεκρούς σίγουρα ξέρανε από πολυ νωρίς.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 29 Ιούλ 2018, 11:25

Λευκός Λύκος έγραψε:
Λογικά μιλάει. Τονε ρωτάει ο γλίτσας (Αυτιάς) τι ωρα ήξερε για τα πρώτα θύματα και αυτος του λεει εκεινη την ωρα δεν κοιταζα το ρολοι μου παντως πριν βραδυασει. Και οτι ειδοποιησε τον αρχηγο του λημενικου αμεσα. Και οταν τονε ρωταει ο γλιτσας αν ο αρχηγος ειδοποησε τον υπουργο παλι του λεει (πολυ λογικα) αυτο δεν το γνωριζω.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 29 Ιούλ 2018, 11:26

Highlander έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 00:59
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 00:57
Highlander έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 00:53
Απορία Aντώναρου
Συνήθως οι βλάκες δεν έχουν απορίες.

Πρωτοτυπεί ο Αντώναρος.
Ευφυέστατος και έμπειρος πολιτικός.
Ο μόνος σοβαρός που είχε μείνει στη ΝΔ, η οποία έχει εξελιχθεί πλέον σε ηγετική φυσιογνωμία των λαϊκιστών.
Ο σανός που σερβίρει έχει καταρριφθεί από την αποκάλυψη για το φέικ δημοσίευμα του έθνους και την αναγνώριση του υπόπτου που έκαιγε χόρτα και προκάλεσε την πυρκαϊά. Το δε, δεύτερο, από επίσημα χείλη. Και τα δύο έχουνε μπει εδώ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 29 Ιούλ 2018, 11:27

Highlander έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 01:00
Οι πέντε δράσεις για την επόμενη ημέρα της φονικής πυρκαγιάς
Σε εφαρμογή μπαίνουν άμεσα τα πέντε σημεία δράσης στα οποία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο μετά την πολύωρη συνεδρίασή του, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εφαρμογή μπαίνουν άμεσα τα πέντε σημεία δράσης στα οποία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο μετά την πολύωρη συνεδρίασή του, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Επί τάπητος τέθηκαν οι αδυναμίες και οι παθογένειες από την πλευρά της Πολιτείας -όλα τα προηγούμενα χρόνια- και οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στον οικιστικό ιστό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπό το πρίσμα αυτό «με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος δημιουργείται εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης οικιστικών στρεβλώσεων». Αρχικά θα καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, και ακολούθως θα σχεδιαστεί ακόμα και από την αρχή - όπου κριθεί αναγκαίο - ο τρόπος δόμησης, ώστε να μην ξαναβιώσει η χώρα ανάλογες τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι, εξηγούσαν.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκε και ο τρόπος λειτουργίας της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό της, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και την ευρωπαϊκή εμπειρία, ώστε τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται και επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να επεκταθούν άμεσα και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, οι μεικτές περιπολίες (αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός) οι οποίες λειτουργούν ήδη στο Μάτι και φαίνεται να αποδίδουν.

Επίσης, αποφασίστηκε «η τάχιστη υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης τα οποία ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ώστε να ωφεληθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, χωρίς να απαιτούνται δεκάδες δικαιολογητικά για τους δικαιούχους».

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει σαφές σχέδιο αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό που σύστησε η κυβέρνηση στην ΤτΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην εκπόνηση σχεδίου, ώστε μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να αξιοποιηθούν και στις οικιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή.

«Τίποτα δεν θα χτιστεί όπως ήταν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σύγκρουση» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

https://left.gr/news/oi-pente-draseis-g ... -pyrkagias
Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 29 Ιούλ 2018, 11:28

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:21

Καλά, αν υποψιαστώ ότι δεν έχετε βάλει φωτορυθμικά γύρω από το σπίτι για τους περαστικούς που θέλουν να κάνουν βραδυνό μπάνιο "εδώ η πρόσβαση για την καλύτερη παραλία, προτιμήστε μας" θα χάσω πάσα ιδέα, λέμε.
Τώρα ρε αγάπη, μεταξύ μας, στο νησί δεν ξέρω κανένα να έχει εξοχικό, το σπίτι μου το κανονικό είναι μπροστά στη θάλασσα. Δηλαδή και σαν οικογένεια που έτυχε και είχαμε κάτι "που αποκαλούσαμε" εξοχικό, για την ακρίβεια ήταν ένα παράπηγμα που ο φάδερ επέμενε να περνάμε κάθε καλοκαίρι μέρες εκεί για "διακοπές στη φύση κάθε ΣΚ", χωρίς ρεύμα κλπ, για να ψαρεύει, αλλά πιο πολύ με κάμπινγκ έμοιαζε, παρά με εξοχικό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Ιούλ 2018, 11:32

Cecily Anne έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:28
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:21

Καλά, αν υποψιαστώ ότι δεν έχετε βάλει φωτορυθμικά γύρω από το σπίτι για τους περαστικούς που θέλουν να κάνουν βραδυνό μπάνιο "εδώ η πρόσβαση για την καλύτερη παραλία, προτιμήστε μας" θα χάσω πάσα ιδέα, λέμε.
Τώρα ρε αγάπη, μεταξύ μας, στο νησί δεν ξέρω κανένα να έχει εξοχικό, το σπίτι μου το κανονικό είναι μπροστά στη θάλασσα. Δηλαδή και σαν οικογένεια που έτυχε και είχαμε κάτι "που αποκαλούσαμε" εξοχικό, για την ακρίβεια ήταν ένα παράπηγμα που ο φάδερ επέμενε να περνάμε κάθε καλοκαίρι μέρες εκεί για "διακοπές στη φύση κάθε ΣΚ", χωρίς ρεύμα κλπ, για να ψαρεύει, αλλά πιο πολύ με κάμπινγκ έμοιαζε, παρά με εξοχικό.
Ήταν δηλαδή κάτι σαν τον Homo Erectus αν η καβάτζα με σκηνή είναι ο αυστραλοπίθηκος και το δίπατο των 200 τ.μ. είναι ο Homo Sapiens στην εξελικτική γραμμή της σχέσης των Ελ με τον κοινόχρηστο πόρο της παραλίας.

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 29 Ιούλ 2018, 11:33

Ρε τι καζάνα έχει ο Μπαλτακος;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Ιούλ 2018, 11:34

Λευκός Λύκος έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:33
τι γλώσσα είναι αυτό;

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 29 Ιούλ 2018, 11:36

foscilis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:34
Λευκός Λύκος έγραψε:
τι γλώσσα είναι αυτό;
Σαλλονικιώτικα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 29 Ιούλ 2018, 11:38

foscilis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:32

Ήταν δηλαδή κάτι σαν τον Homo Erectus αν η καβάτζα με σκηνή είναι ο αυστραλοπίθηκος και το δίπατο των 200 τ.μ. είναι ο Homo Sapiens στην εξελικτική γραμμή της σχέσης των Ελ με τον κοινόχρηστο πόρο της παραλίας.
Το γάμησες ρεεε.
Αν το δίπατο των 350 είναι ο μέσος νησιώτης και η καβάτζα με τη σκηνή ο λεμούριος, εγώ έκανα διακοπές στον μπονόμπο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 29 Ιούλ 2018, 11:40

Λευκός Λύκος έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:36
foscilis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 11:34
Λευκός Λύκος έγραψε:
τι γλώσσα είναι αυτό;
Σαλλονικιώτικα.
τι σημαίνει "καζάνα"; :)
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 29 Ιούλ 2018, 11:42

Εγώ καζάνα θα έλεγα την κατσαρόλα του Οβελίξ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών