Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 20 Φεβ 2021, 21:37

Γιάννης έγραψε:
17 Φεβ 2021, 19:00
Στύγιος έγραψε:
13 Φεβ 2021, 15:56
Αναβαθμίζω δωρεάν με δικά μου απάρτια τον 1 και μοναδικό υπολογιστή του γραφείου καθηγητών : από 2gb 667 Mhz > 4 gb 800Mhz μνήμες και με ψύκτρα + Νvidia 720Gt από καθόλου... ο υπολογιστής από κει που σερνόταν ,πάει "σφαίρα" και το επιμύθιον της μαλάκω ,της άσχετης διευθύντριας: "Εεεε μήπως να πάει πιο γρήγορα;" :fp:
E, δεν μπαίνεις στον πειρασμό να της πεις "βάλτο στον κώλο σου να γκαζώσει μωρή κάμπια!";
Έχει και συνέχεια , διότι πάμε στο σχολείο προχτές και υπολογιστής δεν υπάρχει! "Αααα τον έδωσα για αναβάθμιση" είπε η μαλάκω , "δηλαδή αυτό που έκανα ήταν για πέταμα;" τη ρωτάω . "Μήπως θα κάνεις τούρμπο υπολογιστή με μητρική του 2005 ;" Δεν απάντησε και φυσικά δεν ασχολούμαι με τίποτα επιπλέον ξανά ,το πήρα το μάθημα μου..

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 21 Φεβ 2021, 01:04

Στύγιος έγραψε:
20 Φεβ 2021, 21:37
Γιάννης έγραψε:
Στύγιος έγραψε:
13 Φεβ 2021, 15:56
Αναβαθμίζω δωρεάν με δικά μου απάρτια τον 1 και μοναδικό υπολογιστή του γραφείου καθηγητών : από 2gb 667 Mhz > 4 gb 800Mhz μνήμες και με ψύκτρα + Νvidia 720Gt από καθόλου... ο υπολογιστής από κει που σερνόταν ,πάει "σφαίρα" και το επιμύθιον της μαλάκω ,της άσχετης διευθύντριας: "Εεεε μήπως να πάει πιο γρήγορα;" :fp:
E, δεν μπαίνεις στον πειρασμό να της πεις "βάλτο στον κώλο σου να γκαζώσει μωρή κάμπια!";
Έχει και συνέχεια , διότι πάμε στο σχολείο προχτές και υπολογιστής δεν υπάρχει! "Αααα τον έδωσα για αναβάθμιση" είπε η μαλάκω , "δηλαδή αυτό που έκανα ήταν για πέταμα;" τη ρωτάω . "Μήπως θα κάνεις τούρμπο υπολογιστή με μητρική του 2005 ;" Δεν απάντησε και φυσικά δεν ασχολούμαι με τίποτα επιπλέον ξανά ,το πήρα το μάθημα μου..
Είναι πάντοτε προβληματικό όταν παίρνονται αποφάσεις από ανθρώπους που είναι άσχετοι και ντρέπονται να ρωτήσουν ή νομίζουν ότι ξέρουν. Φίλος αναπληρωτής έχει σκάσει ένα σωρό λεφτά από την τσέπη του για να έχει εξοπλισμό να κάνει μάθημα της προκοπής. Φυσικά αυτά δεν θα τα μάθουν και δεν θα τα εκτιμήσουν ποτέ οι γονείς και κάποιοι "συνάδελφοι" τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία γιατί "χαλάει την πιάτσα".

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 21 Φεβ 2021, 01:13

ST48410 έγραψε:
21 Φεβ 2021, 01:04
Στύγιος έγραψε:
Γιάννης έγραψε:

Είναι πάντοτε προβληματικό όταν παίρνονται αποφάσεις από ανθρώπους που είναι άσχετοι και ντρέπονται να ρωτήσουν ή νομίζουν ότι ξέρουν. Φίλος αναπληρωτής έχει σκάσει ένα σωρό λεφτά από την τσέπη του για να έχει εξοπλισμό να κάνει μάθημα της προκοπής. Φυσικά αυτά δεν θα τα μάθουν και δεν θα τα εκτιμήσουν ποτέ οι γονείς και κάποιοι "συνάδελφοι" τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία γιατί "χαλάει την πιάτσα".
Να μη σου πω ,χωρίς να περιαυτολογήσω , πόσες εργατώρες, υλικό και χρόνο δαπάνησα τα προηγούμενα χρόνια για να αναβαθμίσω δωρεάν όλους τους υπολογιστές του σχολείου.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 21 Φεβ 2021, 01:20

Στύγιος έγραψε:
21 Φεβ 2021, 01:13
Να μη σου πω ,χωρίς να περιαυτολογήσω , πόσες εργατώρες, υλικό και χρόνο δαπάνησα τα προηγούμενα χρόνια για να αναβαθμίσω δωρεάν όλους τους υπολογιστές του σχολείου.
Μπορώ να φανταστώ. Γενικά αυτά καλό είναι να τα κάνει κάποιος επειδή θέλει για τα παιδιά και για τον εαυτό του. Αν έρθει το ευχαριστώ, έχει καλώς. Αν δεν έρθει δεν αξίζει να στεναχωριέσαι.
Επίσης ότι δεν πληρώνουν, δεν το εκτιμούν. Κακώς αλλά συμβαίνει συνέχεια. Παραχώρησα κι εγώ για ένα διάστημα ένα μουσικό όργανο για να εξυπηρετήσω μια κατάσταση και μου το γύρισαν με πιτσιλιές από λαδομπογιά.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 21 Φεβ 2021, 12:37

Γω κακίζω και τους άσχετους καθηγητές . 5 λάπτοπ είχαμε προ καιρού και φέτος κατάφεραν και βγάλανε εκτός τα 2 σε διάστημα 6 μηνών!! Φυσικά εγώ έχω το δικό μου + δικό μου προτζέκτορα ,καλώδια ,ηχεία.Δεν εμπιστεύομαι πλέον τίποτα και κανέναν.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 21 Φεβ 2021, 12:58

Δημοκρατικός έγραψε:
30 Δεκ 2020, 17:42
Μετά το desktop για σερφάρισμα και ένα 2000cc αυτοκίνητο (δεν είναι ανάγκη να το τρέχετε και να καίει πολύ), και γιατί όχι, και μια μεζονέτα με δάνειο.

Εικόνα
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 21 Φεβ 2021, 13:01

Αντί για όρους χρήσης θα έπρεπε όλοι να μάθουν απέξω τον ορισμό.
Green Dragon δε μπορώ να δεχθώ ότι αυτό το πράμα είναι ο διάδοχος, τέτοια κατάντια, με τίποτα.

.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 21 Φεβ 2021, 22:13

sys3x έγραψε:
21 Φεβ 2021, 13:01
Green Dragon δε μπορώ να δεχθώ ότι αυτό το πράμα είναι ο διάδοχος, τέτοια κατάντια, με τίποτα.
Μερικοί ακόμα που το αρνιόντουσαν τελικά ήρθαν στα λόγια μου. Όχι όλοι αλλά με λίγη βοήθεια σιγά σιγά τον παίρνουν πρέφα.

Μην τον παρεξηγείς, είναι ημιτρόλ. Εμένα μου αρέσει πάντως και μπορείς και να συζητήσεις μια χαρά αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοεί πραγματικά και τι όχι.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 21 Φεβ 2021, 22:35

Νon4me έγραψε:
30 Δεκ 2020, 19:02
Την καρτα γραφικων δεν την εβαλα . σου ειπα πως αυξανονται τα ανεμιστηρια αν ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΗ . και ναι σερφαρισμα στο ιντερνετ δεν ειναι μονοπυρηνο στο 1ghz για να φορτωνεις μονο φορα . με 4-5-6 καρτελες στο κρομ αν ψαχνεις βιντεο και εχεις και μια ανοιχτη να παιζει ταυτοχρονα κανα ταβλι θες κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου .
Εκεί το ζητούμενο είναι μνήμη, αλλά 6 ταμπς δεν είναι τίποτε. Έχω σε φφ κάπου 350 και ανεβάζει μνήμη > 20 γιγα, όμως έχω 64 οπότε δεν με απασχολεί. Ο παλιός είχε 32 κι έτσι δούλευε λίγο σουάπ.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Φεβ 2021, 14:45

Green Dragon έγραψε:
21 Φεβ 2021, 22:13
sys3x έγραψε:
21 Φεβ 2021, 13:01
Μερικοί ακόμα που το αρνιόντουσαν τελικά ήρθαν στα λόγια μου. Όχι όλοι αλλά με λίγη βοήθεια σιγά σιγά τον παίρνουν πρέφα.

Μην τον παρεξηγείς, είναι ημιτρόλ. Εμένα μου αρέσει πάντως και μπορείς και να συζητήσεις μια χαρά αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοεί πραγματικά και τι όχι.
Πολύ χλωμά τα βλέπω όλα αυτά που λες αδερφέ, σχεδόν κίτρινα μη σε πω.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Φεβ 2021, 14:48

sharp έγραψε:
21 Φεβ 2021, 22:35
Νon4me έγραψε:
30 Δεκ 2020, 19:02
Την καρτα γραφικων δεν την εβαλα . σου ειπα πως αυξανονται τα ανεμιστηρια αν ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΗ . και ναι σερφαρισμα στο ιντερνετ δεν ειναι μονοπυρηνο στο 1ghz για να φορτωνεις μονο φορα . με 4-5-6 καρτελες στο κρομ αν ψαχνεις βιντεο και εχεις και μια ανοιχτη να παιζει ταυτοχρονα κανα ταβλι θες κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις στο μυαλο σου .
Εκεί το ζητούμενο είναι μνήμη, αλλά 6 ταμπς δεν είναι τίποτε. Έχω σε φφ κάπου 350 και ανεβάζει μνήμη > 20 γιγα, όμως έχω 64 οπότε δεν με απασχολεί. Ο παλιός είχε 32 κι έτσι δούλευε λίγο σουάπ.
20 γίγα μου φαίνονται υπερβολικά για φφ, εγώ με 150 - 200 σελίδες μονίμως ανοιχτές είμαι γύρω στα 12 και λιγότερο σύνολο.
Σε κρομ με 10 - 20 σελίδες τα φτάνεις άνετα πάντως 🤣

.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 22 Φεβ 2021, 16:07

Άνοιξε άλλα τόσα και θα τα φτάσεις.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 22 Φεβ 2021, 16:56

Τον εαυτό σας κοροιδευετε με τόσα ανοιγμένα ταμπς. Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 23 Φεβ 2021, 00:14

Dwarven Blacksmith έγραψε:
22 Φεβ 2021, 16:56
Τον εαυτό σας κοροιδευετε με τόσα ανοιγμένα ταμπς. Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.
Παραξήγησις, δεν είναι τα ίδια, ούτε τα ανοίγω ξανά κάθε μέρα. Προκύπτουν από πολλές μέρες, από κάτι που θέλω να δω ή να κάνω και να το αναβάλω (πχ να την πω σε κάποιον εδώ μέσα :003: ). Και επειδή χρησιμοποιώ hibernate μένουν για καιρό σε διαφορετικά παράθυρα. Shutdown/restart παίζει μια φορά το μήνα σε μένα ή αν με εκβιάσει η Μάικροσοφτ με update που κι αυτό το γράφω τις περισσότερες φορές. Το σύνολο το διαβάζω όταν κάποια στιγμή θέλω να κλείσω το παράθυρο και μού λέει "σίγουρα θές να κλείσεις 350 tabs;" :smt005: .

Πριν κάτι χρόνια κρεμούσε η φώφη, αλλά τώρα σκυλί, έχει περάσει όλα τα κραστεστ.

Α και bookmarks έχω κάτι χιλιάδες... άλλος χαμός από κει. Πολλές φορές σώζω τα tabs σε μαζικά bmks για να τα δω αργότερα και ποτέ δεν το κάνω. Μερικά πρέπει να είναι πια διπλά, αλλά έχω βρει έναν καλό open source manager για sqlite και καααάποια στιγμή θα ασχοληθώ. Είμαι καλά γιατρέ μου; :lol:

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 23 Φεβ 2021, 00:35

Στύγιος έγραψε:
21 Φεβ 2021, 01:13
ST48410 έγραψε:
21 Φεβ 2021, 01:04
Στύγιος έγραψε:

Αξιέπαινο αυτό, μπράβο!
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών