Ναι δε σου είπα για την ρητή θέση μου ότι ο μπουμερισμός είναι τρόπος σκέψης γιατί φαντάστηκα ότι εκεί τα 5 εγκεφάλικά σου κύτταρα θα πιαστούν για το χορό του Ζαλόγγου.Kauldron έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:08Μ' έχεις αποκαλέσει μπούμερ άπειρες φορές, οπότε το "σαν" το χρησιμοποιείς αντί του "ώς", σαν κλασικός μουρλένιαλ. Άστο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:06Η λέξη "σαν" ξέρεις τι σημαίνει, μπονόμπο;
Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με μιμήσεις χεριών και εικονίτσες γιατί είναι μια αφηρημένη έννοια, δεν εκπλήσσομαι που δεν κατάφερε να στη μάθει ο εκπαιδευτής σου.
Τελικά κάνει πολύ ζέστη, ή πολύ κρύο?
- Dwarven Blacksmith
Re: Τελικά κάνει πολύ ζέστη, ή πολύ κρύο?

-
ότι δηλαδή θα ήταν μη αναμενόμενο να το διπλολες και στις 2 εκδοχές σε κάθε ποστ;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:07Ναι γιατί έτσι του ζητάς να στη βρει και στις δύο εκδοχές στο ίδιο ποστ, μπούμερ.Γενιά της Αγαμίας έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:05έβαλα χωρίς τόνο και με τόνο και έβγαλε 3 - ούτε για δεκάλεπτο της ώρας δηλαδή

- EKPLIKTIKOS
Σου φαίνεται εξωφρενικό οτι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον έχει αρνητικές συνέπειες; Άσε το τι γίνεται στη μεγάλη κλίμακα, το γεγονός οτι η Αθήνα με όλες τις πολυκατοικίες δεν έχει χώρους πρασίνου σε αφήνει αδιάφορο, ενώ υπάρχουν έξυπνες λύσεις διαθεσιμες; Τη βρίσκεις να αναπνέεις όλα αυτά τα καυσαέρια οταν υπάρχουν αλλες εναλλακτικές κ πιο πράσινες μορφές μετακίνησης;
Ok, μπούμερ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:11Ναι δε σου είπα για την ρητή θέση μου ότι ο μπουμερισμός είναι τρόπος σκέψης γιατί φαντάστηκα ότι εκεί τα 5 εγκεφάλικά σου κύτταρα θα πιαστούν για το χορό του Ζαλόγγου.Kauldron έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:08Μ' έχεις αποκαλέσει μπούμερ άπειρες φορές, οπότε το "σαν" το χρησιμοποιείς αντί του "ώς", σαν κλασικός μουρλένιαλ. Άστο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:06
Η λέξη "σαν" ξέρεις τι σημαίνει, μπονόμπο;
Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με μιμήσεις χεριών και εικονίτσες γιατί είναι μια αφηρημένη έννοια, δεν εκπλήσσομαι που δεν κατάφερε να στη μάθει ο εκπαιδευτής σου.
Είναι γνωστό, οτι δε χάνεις ποτέ.
Εξωφρενικά μου φαίνονται πολλά. Και φυσικά έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας οτι εισπνέουμε καυσαέρια.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 00:18Σου φαίνεται εξωφρενικό οτι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον έχει αρνητικές συνέπειες; Άσε το τι γίνεται στη μεγάλη κλίμακα, το γεγονός οτι η Αθήνα με όλες τις πολυκατοικίες δεν έχει χώρους πρασίνου σε αφήνει αδιάφορο, ενώ υπάρχουν έξυπνες λύσεις διαθεσιμες; Τη βρίσκεις να αναπνέεις όλα αυτά τα καυσαέρια οταν υπάρχουν αλλες εναλλακτικές κ πιο πράσινες μορφές μετακίνησης;
Αλλά αν είναι για να έχω καθαρό αέρα, να πληρώνω τη βενζίνη, καθώς και τα είδη πρώτης ανάγκης (αφού μεταφέρονται στις πόλεις με κάποια οχήματα, που καίνε κάποια καύσιμα. Όταν αυξάνονται τα καύσιμα, αυξάνεται και η τιμή των αγαθών), σε βαθμό που να μη φτάνει ο μισθός (όποιοι και όσο έχουμε) για να τ' αγοράσουμε, αναγκαστικά θα εισπνέω καυσαέρια, και όσο αντέξω.
Αυτά βέβαια φαίνονται περίεργα, σε άτομα που δεν έχουν αυτοκίνητο, δεν πληρώνουν τα ίδια τη θέρμανση του σπιτιού τους, ούτε και αγοράζουν τα υλικά με τα οποία προετοιμάζονται τα γεύματά τους. Και δε λέω εσένα, αλλά κάτι Γκρέτες και Γκρετίνους.
- hellegennes
Δεν ξέρω σε ποια βερζιόν της Θεσσαλονίκης ζεις, αλλά θύμισέ μου πόσες μέρες έκανε κάτω από 10 βαθμούς στην Θεσσαλονίκη αυτόν τον χειμώνα;
Αλλά αν θέλεις μια σύγκριση, αυτό είναι από το δελτίο τιμών της ΕΜΜΥ:

Αυτό που βλέπεις εδώ είναι η μέση θερμοκρασία Νοεμβρίου του 2011 και Νοεμβρίου του 2020 για τις ελληνικές πόλεις. Δεν ξέρω αν παρατηρείς κάποια διαφορά μεταξύ 2011 και 2020, να είσαι σίγουρος πάντως ότι δεν είναι τυχαία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν βρίσκεις τραγική ειρωνεία στο ποστ που κριτικάρεις την χρήση του «σαν» αντί του «ως» να χρησιμοποιείς αμέσως μετά το «σαν» αντί του «ως»;

Όχι ότι υφίσταται βέβαια αυτό το πράγμα. Είναι μπαμπινιωτισμός. Το «σαν» και το «ως» ανέκαθεν είχαν θέση και ψεύτικης ιδιότητας/παρομοίωσης και αληθινής ιδιότητας. Ο Μπαμπινιώτης προσπάθησε να μας πείσει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται το καθένα για διαφορετικό πράγμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επίτηδες το 'κανα bre. Aν και είχα την εντύπωση οτι έκανα λάθος που χρησιμοποιούσα αδιακρίτως τα "ως" και τα "σαν" (το κάνω καιρό τώρα).hellegennes έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 02:29Δεν βρίσκεις τραγική ειρωνεία στο ποστ που κριτικάρεις την χρήση του «σαν» αντί του «ως» να χρησιμοποιείς αμέσως μετά το «σαν» αντί του «ως»;
Όχι ότι υφίσταται βέβαια αυτό το πράγμα. Είναι μπαμπινιωτισμός. Το «σαν» και το «ως» ανέκαθεν είχαν θέση και ψεύτικης ιδιότητας/παρομοίωσης και αληθινής ιδιότητας. Ο Μπαμπινιώτης προσπάθησε να μας πείσει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται το καθένα για διαφορετικό πράγμα.
Επί του θέματος. Η θερμοκρασία του Νοεμβρίου μπορεί να είναι υψηλότερη, η θερμοκρασία του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου, κάποιων εξ, αυτών ή όλων, μπορεί να είναι μικρότερη. Δε λέει κάτι από μόνο του.
- hellegennes
Κανένα πρόβλημα, θα σου δείξω το γράφημα για όλους τους μήνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτός δεν είναι ο ίδιος που ανακάλυψε και τα πετρέλαια του Αιγαίου;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Το κοίτασμα του Πρίνου το έχεις ακουστά, ή να σου το φέρουμε σιγά σιγά?
Το εχει γυρισει σε καλοκαιρι αυτες τις μερες , πριν λιγες βδομαδες ειχε χιονια και ψοφο .
Μέχρι η τρέχουσα κατάσταση του κλίματος να σταθεροποιηθεί σε ζεστή, θα έχουμε μεγάλες εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου, πολύ μεγαλύτερες από όσες είχαμε στα παιδικά μας χρόνια.Kauldron έγραψε: ↑05 Ιαν 2020, 12:13Από λίγο πιο παλιά:
https://www.kathimerini.gr/1031369/arti ... hs-allaghsΜετά, φταίει η ζέστη για τους δριμείς χειμώνες της Ευρώπης (η πλάκα είναι οτι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έχει ζέστη):Ολοένα περισσότερες ζεστές ημέρες και λιγότερες κρύες νύχτες στην Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής
http://physics4u.gr/blog/2019/04/03/%CE ... BD-%CE%B1/
Ξέρουν τί τους γίνεται οι μετεωρολόγοι? Ή είναι απλά φερέφωνα των αλλαγοκλιματάκιδων, για να μας περάσουν το μήνυμα "πληρώστε φόρους να δροσίσει/ζεστάνει"?
Όταν αλλάζει το κλίμα, αποσταθεροποιείται ο καιρός.
Μέχρι η τρέχουσα κατάσταση του κλίματος να σταθεροποιηθεί σε ζεστή, θα έχουμε μεγάλες εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου, πολύ μεγαλύτερες από όσες είχαμε στα παιδικά μας χρόνια.Kauldron έγραψε: ↑05 Ιαν 2020, 12:13Από λίγο πιο παλιά:
https://www.kathimerini.gr/1031369/arti ... hs-allaghsΜετά, φταίει η ζέστη για τους δριμείς χειμώνες της Ευρώπης (η πλάκα είναι οτι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έχει ζέστη):Ολοένα περισσότερες ζεστές ημέρες και λιγότερες κρύες νύχτες στην Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής
Ξέρουν τί τους γίνεται οι μετεωρολόγοι? Ή είναι απλά φερέφωνα των αλλαγοκλιματάκιδων, για να μας περάσουν το μήνυμα "πληρώστε φόρους να δροσίσει/ζεστάνει"?
Χλμ πάτησα 2 φορές υποβολη κατά λάθος και το σύστημα μου αναγνώρισε 2 πόστς...
Διάβαζα οτι για το πρόσφατο κύμα ψύχους έφταιγε η κατάρρευση του πολικού στροβίλου. Είναι κάτι άνεμοι που κρατούν τον πολικό αέρα "κλειδωμένο" στο Βορρά. Όταν είναι αδύναμοι, κρύος αέρας ξεφεύγει και πετάγεται προς Νότο.axilmar έγραψε: ↑27 Φεβ 2021, 12:27Μέχρι η τρέχουσα κατάσταση του κλίματος να σταθεροποιηθεί σε ζεστή, θα έχουμε μεγάλες εναλλαγές μεταξύ ζεστού και κρύου, πολύ μεγαλύτερες από όσες είχαμε στα παιδικά μας χρόνια.Kauldron έγραψε: ↑05 Ιαν 2020, 12:13Από λίγο πιο παλιά:
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πόλυ όμορφο το rainbow κύπελο και πολύ όμορφη η κίνηση του Coffee Lab
από Μαδουραίος » 20 Μάιος 2023, 16:45 » σε Κοινωνικά θέματα - 10 Απαντήσεις
- 1305 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
21 Μάιος 2023, 11:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να και μία πάρα πολύ σημαντική είδηση...
από Nøel » 03 Αύγ 2023, 10:01 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 573 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nøel
03 Αύγ 2023, 14:04
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μην κάθεστε πολύ ώρα στα πλατάνια του Μπακογιαννη
από Frappezitis » 14 Ιούλ 2023, 18:32 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 4 Απαντήσεις
- 270 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
14 Ιούλ 2023, 18:47
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
23 Αύγ 2024, 19:35