Μα το γιωτομπαλο που λες βρίσκεται στον στρατό όχι επειδή το θέλει αλλά γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική. Ετσι αντί να εκπαιδεύεται νιώθει πως κάνει αγγαρεία. Τέλος όσον αφορά τους αριθμούς που λες αυτοί δεν είναι που κρίνουν το αποτέλεσμα. Με κατάλληλο εξοπλισμό και επαγγελματικο στρατό η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ζούμε σε εποχή που ο αριθμός των στρατιωτών δεν είναι ο παράγοντας που κρίνει την ισχύ ενος στρατού αλλά ο εξοπλισμός του.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Κίνα, Ρωσία,Ινδία κτλ) έχουν επαγγελματικό στρατό.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 12:33Το Ισραήλ έχει υποχρεωτική θητεία, και το ίδιο χρειάζεται και η Ελλάδα, προκειμένου να έχει αριθμούς ικανούς ν' αντιμετωπίσουν τον εχθρό.Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 12:28Στο Ισραήλ το 1/3 του πληθυσμού παίρνει απαλλαγή απο την θητεία (υπερορθόδοξοι Εβραίοι και Αραβες Ισραηλινοί).Και αυτό Γιατ κατάλαβαν ότι το να αναγκάζεις μη πρόθυμους να υπηρετήσουν με το ζόρι θητεία δεν οδηγεί πουθενά στο να γίνει καλύτερος ο στρατός. Δεν έχει νόημα να αναγκάζεις π.χ τον Καρανικα να υπηρετήσει θητεία ενώ δεν θέλει, μόνο βαρίδι γίνεται. Συν το ότι πλέον στον ελληνικό στρατό δεν κάνουν κάποια αξιόλογη εκπαίδευση όπως είναι σήμερα, περισσότερο κάνουν αγγαρείες και καψωνια για να περνάνε την ώρα τους.Εκπαίδευση τίποτα το αξιόλογο.Γι αυτό πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και να γίνει ο στρατός επαγγελματικός και πιο αποτελεσματικος.Αυτό θα βελτιώσει σαφώς την μαχητικότητα του.
Τα περί "μη καλής εκπαίδευσης" τ' ακούω βερεσε. Δηλαδή το γιωτόμπαλο, που δε σηκώνει το χέρι του να κάνει ένα απλό πράγμα, ξαφνικά θα γίνει σούπερ κομάντο αν του βάλουν εκπαίδευση Αμερικανού σήαλ. Τρίχες κατσαρές, που τις λένε τα μηδενάκια, δηλαδή οι τεμπελχανάδες, που και στην πολιτική τους ζωή άχρηστοι είναι, για να δικαιολογηθούν.
Και όποιος δεν θέλει να πειθαρχήσει, ο ΕΣ έχει πάρα πολλούς τρόπους να του δώσει κίνητρο.
Αυτοκτονία λόγω bullying στον στρατό καταγγέλλει ο πατέρας του 23χρονου
Re: Αυτοκτονία λόγω bullying στον στρατό καταγγέλλει ο πατέρας του 23χρονου
- EKPLIKTIKOS
Κατά πάσα πιθανότητα όπως είπε κ ο σκουζερ κάφροι φαντάροι ευθύνονται, αλλά θα έπρεπε οι ανώτεροι να έχουν το νου τους. Το ότι εσύ ή εγω ή οποιασδήποτε δε λύγισε δε σημαίνει οτι όλοι είμαστε ίδιοι. Κ γω ζω σε μια κοινωνία γεμάτη χοντρούς κ φαγητό γεμάτο λίπος, αλλα δεν έγινα χοντρός. Ούτε πρεζάκιας, ούτε τζογαδορος, κτλ κτλ. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται προσοχή, δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, δεν ξέρουμε τι περνάει ο καθένας κ πώς το βιώνει, κ όπως δε θα κατηγορούσε κάνεις κάποιον που έχει πρόβλημα στην καρδιά αν πάθει ανακοπή, το ίδιο ισχύει κ γι αυτούς τους ανθρώπους, τόσο στην κοινωνία οσο κ στον στρατόGeorge_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 21:22Καλα και εγω ειχα φαει βρισιδια και χριστοπαναγιες απο Λοχαγό μεχρι Συνταγματαρχη αλλα δεν πηγα να φουντάρω κιολας...
Ολο ελεγα "δεν θα απολυθω καποια στιγμη? 18 μηνες ειναι θα περασουν..."
Καποιοι ισως δεν αντέχουν την πιεση αλλα το θεωρω υπερβολη να πας να φουντάρεις γιατι ο Διοικητης σε τρέχει και σου κανει καψωνια. Ολοι τα περάσαμε αυτα.
Με βάση τις κατηγορίες του πατέρα δεν ήταν μόνο κάποιοι στρατιώτες αυτοί που ενοχλούσαν τον νεαρό αλλά και αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοι.Αυτή η δεύτερη κατηγορία είναι χειρότερη διότι αν είσαι λίγο μάγκας ή λίγο σκληρός τους φαντάρους μπορείς μα τους χειριστεις κερδίζοντας τον σεβασμό τους.Τους ανώτερους αξιωματικούς όμως και μάγκας να είσαι και σκληρος αν σε βάλουν στο μάτι την γαμησες.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:24Κατά πάσα πιθανότητα όπως είπε κ ο σκουζερ κάφροι φαντάροι ευθύνονται, αλλά θα έπρεπε οι ανώτεροι να έχουν το νου τους. Το ότι εσύ ή εγω ή οποιασδήποτε δε λύγισε δε σημαίνει οτι όλοι είμαστε ίδιοι. Κ γω ζω σε μια κοινωνία γεμάτη χοντρούς κ φαγητό γεμάτο λίπος, αλλα δεν έγινα χοντρός. Ούτε πρεζάκιας, ούτε τζογαδορος, κτλ κτλ. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται προσοχή, δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, δεν ξέρουμε τι περνάει ο καθένας κ πώς το βιώνει, κ όπως δε θα κατηγορούσε κάνεις κάποιον που έχει πρόβλημα στην καρδιά αν πάθει ανακοπή, το ίδιο ισχύει κ γι αυτούς τους ανθρώπους, τόσο στην κοινωνία οσο κ στον στρατόGeorge_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 21:22Καλα και εγω ειχα φαει βρισιδια και χριστοπαναγιες απο Λοχαγό μεχρι Συνταγματαρχη αλλα δεν πηγα να φουντάρω κιολας...
Καποιοι ισως δεν αντέχουν την πιεση αλλα το θεωρω υπερβολη να πας να φουντάρεις γιατι ο Διοικητης σε τρέχει και σου κανει καψωνια. Ολοι τα περάσαμε αυτα.
Kαι οι αριθμοί χρειάζονται. Και η αγγαρεία, και η αναμονή, κι αυτά είναι μέρος των καθηκόντων, ακόμα και σε καιρό πολέμου. Μήπως πιστεύεις οτι οι καθαριότητες θα γίνονται μόνες τους? Ή οτι το φαγητό θα έρχεται απ' τον ουρανό? Ή οτι θα πολεμάς με τη ξιφολόγχη στα δόντια 24 ώρες το 24ωρο?Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:13Μα το γιωτομπαλο που λες βρίσκεται στον στρατό όχι επειδή το θέλει αλλά γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική. Ετσι αντί να εκπαιδεύεται νιώθει πως κάνει αγγαρεία. Τέλος όσον αφορά τους αριθμούς που λες αυτοί δεν είναι που κρίνουν το αποτέλεσμα. Με κατάλληλο εξοπλισμό και επαγγελματικο στρατό η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ζούμε σε εποχή που ο αριθμός των στρατιωτών δεν είναι ο παράγοντας που κρίνει την ισχύ ενος στρατού αλλά ο εξοπλισμός του.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Κίνα, Ρωσία,Ινδία κτλ) έχουν επαγγελματικό στρατό.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 12:33Το Ισραήλ έχει υποχρεωτική θητεία, και το ίδιο χρειάζεται και η Ελλάδα, προκειμένου να έχει αριθμούς ικανούς ν' αντιμετωπίσουν τον εχθρό.Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 12:28
Στο Ισραήλ το 1/3 του πληθυσμού παίρνει απαλλαγή απο την θητεία (υπερορθόδοξοι Εβραίοι και Αραβες Ισραηλινοί).Και αυτό Γιατ κατάλαβαν ότι το να αναγκάζεις μη πρόθυμους να υπηρετήσουν με το ζόρι θητεία δεν οδηγεί πουθενά στο να γίνει καλύτερος ο στρατός. Δεν έχει νόημα να αναγκάζεις π.χ τον Καρανικα να υπηρετήσει θητεία ενώ δεν θέλει, μόνο βαρίδι γίνεται. Συν το ότι πλέον στον ελληνικό στρατό δεν κάνουν κάποια αξιόλογη εκπαίδευση όπως είναι σήμερα, περισσότερο κάνουν αγγαρείες και καψωνια για να περνάνε την ώρα τους.Εκπαίδευση τίποτα το αξιόλογο.Γι αυτό πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και να γίνει ο στρατός επαγγελματικός και πιο αποτελεσματικος.Αυτό θα βελτιώσει σαφώς την μαχητικότητα του.
Τα περί "μη καλής εκπαίδευσης" τ' ακούω βερεσε. Δηλαδή το γιωτόμπαλο, που δε σηκώνει το χέρι του να κάνει ένα απλό πράγμα, ξαφνικά θα γίνει σούπερ κομάντο αν του βάλουν εκπαίδευση Αμερικανού σήαλ. Τρίχες κατσαρές, που τις λένε τα μηδενάκια, δηλαδή οι τεμπελχανάδες, που και στην πολιτική τους ζωή άχρηστοι είναι, για να δικαιολογηθούν.
Και όποιος δεν θέλει να πειθαρχήσει, ο ΕΣ έχει πάρα πολλούς τρόπους να του δώσει κίνητρο.
Η θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική, και καλώς είναι. Και καλώς αυξήθηκε (και λίγο πήγε).
Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.Η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών του κόσμου (μεταξύ αυτών και οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Ινδία κτλ):δημιουργία επαγγελματικού στρατού και κατάργηση υποχρεωτικής θητείας(που ισχύει μόνο σε τρία κράτη της ΕΕ και αυτά τα τρία είναι η Ελλάδα,η Κύπρος και η Αυστρία).Στις ΗΠΑ η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε μετά την ήττα στο Βιετνάμ και την επακόλουθη λαϊκή αγανάκτηση. Αποδείχθηκε πως η δημιουργία επαγγελματικού στρατού περισσότερο ωφέλησε παρά έβλαψε τις ΗΠΑ στρατιωτικά.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:45Kαι οι αριθμοί χρειάζονται. Και η αγγαρεία, και η αναμονή, κι αυτά είναι μέρος των καθηκόντων, ακόμα και σε καιρό πολέμου. Μήπως πιστεύεις οτι οι καθαριότητες θα γίνονται μόνες τους? Ή οτι το φαγητό θα έρχεται απ' τον ουρανό? Ή οτι θα πολεμάς με τη ξιφολόγχη στα δόντια 24 ώρες το 24ωρο?Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:13Μα το γιωτομπαλο που λες βρίσκεται στον στρατό όχι επειδή το θέλει αλλά γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική. Ετσι αντί να εκπαιδεύεται νιώθει πως κάνει αγγαρεία. Τέλος όσον αφορά τους αριθμούς που λες αυτοί δεν είναι που κρίνουν το αποτέλεσμα. Με κατάλληλο εξοπλισμό και επαγγελματικο στρατό η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ζούμε σε εποχή που ο αριθμός των στρατιωτών δεν είναι ο παράγοντας που κρίνει την ισχύ ενος στρατού αλλά ο εξοπλισμός του.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Κίνα, Ρωσία,Ινδία κτλ) έχουν επαγγελματικό στρατό.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 12:33
Το Ισραήλ έχει υποχρεωτική θητεία, και το ίδιο χρειάζεται και η Ελλάδα, προκειμένου να έχει αριθμούς ικανούς ν' αντιμετωπίσουν τον εχθρό.
Η θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική, και καλώς είναι. Και καλώς αυξήθηκε (και λίγο πήγε).
Οχι, η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν κράτη όπως το Ισραήλ, που έχουν εχθρούς ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, και οχι κάπου στον κόσμο, με τα σύνορά τους λίγο πολύ εξασφαλισμένα ή χωρες που μπορούν να εξασφαλίσουν ικανούς αριθμούς και με μή υποχρεωτική θητεία, λόγω πληθυσμού.Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και Λως μα σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία Έται όπως γίνεται σήμερα πλέον.Η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών του κόσμου (μεταξύ αυτών και οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Ινδία κτλ):δημιουργία επαγγελματικού στρατού και κατάργηση υποχρεωτικής θητείας(που ισχύει μόνο σε τρία κράτη της ΕΕ και αυτά τα τρία είναι η Ελλάδα,η Κύπρος και η Αυστρία).Στις ΗΠΑ η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε μετά την ήττα στο Βιετνάμ και την επακόλουθη λαϊκή αγανάκτηση. Αποδείχθηκε πως η δημιουργία επαγγελματικού στρατού περισσότερο ωφέλησε παρά έβλαψε τις ΗΠΑ στρατιωτικά.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:45Kαι οι αριθμοί χρειάζονται. Και η αγγαρεία, και η αναμονή, κι αυτά είναι μέρος των καθηκόντων, ακόμα και σε καιρό πολέμου. Μήπως πιστεύεις οτι οι καθαριότητες θα γίνονται μόνες τους? Ή οτι το φαγητό θα έρχεται απ' τον ουρανό? Ή οτι θα πολεμάς με τη ξιφολόγχη στα δόντια 24 ώρες το 24ωρο?Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:13
Μα το γιωτομπαλο που λες βρίσκεται στον στρατό όχι επειδή το θέλει αλλά γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική. Ετσι αντί να εκπαιδεύεται νιώθει πως κάνει αγγαρεία. Τέλος όσον αφορά τους αριθμούς που λες αυτοί δεν είναι που κρίνουν το αποτέλεσμα. Με κατάλληλο εξοπλισμό και επαγγελματικο στρατό η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ζούμε σε εποχή που ο αριθμός των στρατιωτών δεν είναι ο παράγοντας που κρίνει την ισχύ ενος στρατού αλλά ο εξοπλισμός του.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Κίνα, Ρωσία,Ινδία κτλ) έχουν επαγγελματικό στρατό.
Τί δουλειά έχεις εσύ να συγκρίνεσαι με υπερδυνάμεις?
Θέλω η χώρα μου να γίνει μεγάλη δύναμη γι αυτό συγκρίνομαι με.υπερδυνάμεις. Παλιά ήμουν κατά του επαγγελματικου στρατού αλλά πλέον έχω μελετήσει σχετικά με αυτό το θέμα και άλλαξα γνώμη. Θεωρώ πως θα ευεργετήσει την Ελλάδα και το αξιόμαχο του στρατού. Αλλωστε ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Ελλάδας (πιθανόν και η πλειοψηφία) είναι πλέον υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας(δες και ψήφισε κι εσύ αν θες εδώ: https://www.galop.gr/index.php?cid=0;pid=1203#anchor1 ).Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:54Οχι, η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν κράτη όπως το Ισραήλ, που έχουν εχθρούς ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, και οχι κάπου στον κόσμο, με τα σύνορά τους λίγο πολύ εξασφαλισμένα ή χωρες που μπορούν να εξασφαλίσουν ικανούς αριθμούς και με μή υποχρεωτική θητεία, λόγω πληθυσμού.Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και Λως μα σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία Έται όπως γίνεται σήμερα πλέον.Η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών του κόσμου (μεταξύ αυτών και οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Ινδία κτλ):δημιουργία επαγγελματικού στρατού και κατάργηση υποχρεωτικής θητείας(που ισχύει μόνο σε τρία κράτη της ΕΕ και αυτά τα τρία είναι η Ελλάδα,η Κύπρος και η Αυστρία).Στις ΗΠΑ η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε μετά την ήττα στο Βιετνάμ και την επακόλουθη λαϊκή αγανάκτηση. Αποδείχθηκε πως η δημιουργία επαγγελματικού στρατού περισσότερο ωφέλησε παρά έβλαψε τις ΗΠΑ στρατιωτικά.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:45
Kαι οι αριθμοί χρειάζονται. Και η αγγαρεία, και η αναμονή, κι αυτά είναι μέρος των καθηκόντων, ακόμα και σε καιρό πολέμου. Μήπως πιστεύεις οτι οι καθαριότητες θα γίνονται μόνες τους? Ή οτι το φαγητό θα έρχεται απ' τον ουρανό? Ή οτι θα πολεμάς με τη ξιφολόγχη στα δόντια 24 ώρες το 24ωρο?
Τί δουλειά έχεις εσύ να συγκρίνεσαι με υπερδυνάμεις?
Δεν ψηφίζω υπέρ τέτοιου πράγματος. Υποχρεωτική θητεία 18 μηνών. Τελεία και παύλα.
- Rocco Siffredi
αν επιτρεπεται που υπηρετησες;Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.
Λαμία.Εσύ;Rocco Siffredi έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 15:14αν επιτρεπεται που υπηρετησες;Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.
Αυτό που λες για 18 μήνες δεν το υποστηρίζει ούτε το 25% των ελλήνων.Οι περισσότεροι ήταν είτε ικανοποιημένοι με τους 9 μήνες είτε ήτα υπέρ μείωσης.Η μείωση όμως δεν είναι παραγωγική.Κατάργηση θητείας χρειάζεται και δημιουργία επαγγελματικού στρατού.
υλικου πολέμου ? τυχαια σου ηρθε εκει η μεσολαβησε κανεις ?Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 16:35Λαμία.Εσύ;Rocco Siffredi έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 15:14αν επιτρεπεται που υπηρετησες;Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.

- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Τechnically speaking η θητεία δεν έχει καταργηθεί στην Αμερική. Απλά κάνουν λίγο το κορόιδο. Όλοι οι άντρες είναι υποχρεωμένοι μεταξύ 18 και 25 να κάνουν Registration στους καταλόγους εφεδρείας για θητεία και αν δεν το κάνει κάποιος δεν παίρνει υποτροφία σε πανεπιστήμιο ούτε φοιτητικό δάνειο. Μετά το Βιετνάμ απλά δεν ζητάνε κληρωτους. Αλλά άμα ενός Προέδρου του τη βαρέσει δε χρειάζεται να την επανασυστησει με νόμο ούτε καν με εκτελεστικό Διάταγμα. Και προφορικά δίνει την εντολή να ξαναπαιρνουν κληρωτους.Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.Η καλύτερη λύση είναι αυτή που ακολουθούν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών του κόσμου (μεταξύ αυτών και οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα, Ινδία κτλ):δημιουργία επαγγελματικού στρατού και κατάργηση υποχρεωτικής θητείας(που ισχύει μόνο σε τρία κράτη της ΕΕ και αυτά τα τρία είναι η Ελλάδα,η Κύπρος και η Αυστρία).Στις ΗΠΑ η υποχρεωτική θητεία καταργήθηκε μετά την ήττα στο Βιετνάμ και την επακόλουθη λαϊκή αγανάκτηση. Αποδείχθηκε πως η δημιουργία επαγγελματικού στρατού περισσότερο ωφέλησε παρά έβλαψε τις ΗΠΑ στρατιωτικά.Kauldron έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:45Kαι οι αριθμοί χρειάζονται. Και η αγγαρεία, και η αναμονή, κι αυτά είναι μέρος των καθηκόντων, ακόμα και σε καιρό πολέμου. Μήπως πιστεύεις οτι οι καθαριότητες θα γίνονται μόνες τους? Ή οτι το φαγητό θα έρχεται απ' τον ουρανό? Ή οτι θα πολεμάς με τη ξιφολόγχη στα δόντια 24 ώρες το 24ωρο?Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:13
Μα το γιωτομπαλο που λες βρίσκεται στον στρατό όχι επειδή το θέλει αλλά γιατί η θητεία είναι υποχρεωτική. Ετσι αντί να εκπαιδεύεται νιώθει πως κάνει αγγαρεία. Τέλος όσον αφορά τους αριθμούς που λες αυτοί δεν είναι που κρίνουν το αποτέλεσμα. Με κατάλληλο εξοπλισμό και επαγγελματικο στρατό η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει θαύματα. Ζούμε σε εποχή που ο αριθμός των στρατιωτών δεν είναι ο παράγοντας που κρίνει την ισχύ ενος στρατού αλλά ο εξοπλισμός του.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι υπερδυνάμεις (ΗΠΑ,Κίνα, Ρωσία,Ινδία κτλ) έχουν επαγγελματικό στρατό.
Στα καθ ημάς υπηρετώντας στα ΤΘ για 18 μήνες ως υπαξιωματικος μπορώ να πω ότι έμαθα και 5 πράγματα περί τα στρατιωτικά. Οκ προφανώς δεν έγινα ούτε Ιούλιος Καίσαρας η Αννίβας αλλά δεν είμαι και ανίδεος. Μάθαμε 5 πράγματα για να μπορούμε να κρατήσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση αν χρειαστεί.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Κέντρο Υποστήριξης Υλικού ΠολέμουAnimal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 16:35Λαμία.Εσύ;Rocco Siffredi έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 15:14αν επιτρεπεται που υπηρετησες;Animal έγραψε: ↑05 Μαρ 2021, 14:51Διαφωνώ.Εχω υπηρετήσει θητεία και ειλικρινά δεν έμαθα τίποτα απολύτως σχετικα με τον πόλεμο. Τα μόνα που έμαθα είναι πως να καθαρίζω πατάτες και πως να σκουπίζω. Πήγα στον στρατό με ενθουσιασμό που θα εκπαιδευτώ να πολεμαω και τελικά βαρέθηκα την ζωή μου αφού έχασα 9 μήνες χωρίς να μάθω κάτι ουσιαστικό για τον πόλεμο. Ανούσια η θητεία ετσι όπως γίνεται σήμερα πλέον.
Πολύ χρήσιμη υπηρεσία
Τώρα , για να μιλήσω και με νοοτροπία του παλαιού καιρου σαν απόστρατος αξιωματικός , ένας στρατιώτης θα πρέπει να είναι και λίγο αναίσθητος και ψημένος σε τέτοιες καταστάσεις πως λέμε ένας στρατιώτης δεν πεινάει δεν διψάει δεν κρυώνει δεν πονάει δεν ..Scouser έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 21:34Σχεδόν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για μπούλινγκ από κάφρους συφάνταρους, συνήθως κωλόπαιδα 18-20 χρονών που έχουν ακόμα τη νοοτροπία του νταή του σχολείου και μυρίζονται αδυναμία.George_V έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 21:22Καλα και εγω ειχα φαει βρισιδια και χριστοπαναγιες απο Λοχαγό μεχρι Συνταγματαρχη αλλα δεν πηγα να φουντάρω κιολας...
διαμαρτύρεται κλπ κλπ
Η δουλειά των στρατιωτών είναι να είναι έτοιμοι να πάνε για πόλεμο, πράγμα που είναι πολύ βάρβαρο και οδυνηρό πραγμα και δεν κάνει για ευαίσθητους και καλομαθημένους ανθρώπους
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επιδημία ενδοοικογενειακής βίας στον Στρατό
από Jimmy81 » 24 Αύγ 2024, 19:55 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 283 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81