Η λαϊκή βούληση χρόονια τώρα, μεταφράζεται με το ''άγιο'' ρουσφέτι. Τί στην ευχή; Δεν βλέπεις το ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων που έχουμε, βάσει πληθυσμού; Τυχαίο; Δεν νομίζω μάστορά μου.Kauldron έγραψε: ↑08 Μαρ 2021, 13:23Aν δεν υπήρχε η "ενισχυμένη αναλογική" (τι ευφημισμός για δικτατορία) να παραβιάζει τη λαϊκή βούληση, αυτά θα 'χανε λυθεί προ πολλού. Θα είχαν συγκυβερνήσει κάποιοι, θα βλέπαμε τί συνδυασμοί γίνονται (όπως πχ έγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα γινόταν ΝΔ-Σύριζα), θ' άνοιγαν μάτια, και το σύστημα που δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις θα έχανε τις καβάτζες του. Τώρα κυβερνάει ο ένας=> το σύστημα παίζει μπάλα με τις καβάτζες του στην αξιωματική αντιπολίτευση.Πασιφάη έγραψε: ↑08 Μαρ 2021, 13:16Να με συγχωρείς, αλλά αυτό που αποκομίζω είναι, πως τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη, προσπαθούν να στρέψουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη. Δεν μου κάνει εντύπωση. Έτσι είναι η πολιτική πρακτική. Η ουσία όμως χάνεται, διότι ο λαός είναι μονίμως εγκλωβισμένος, σε συγκεκριμένες επιλογές. Που ορίζονται από τα ίδια πρότυπα διαρκώς. Ποιά είναι αυτά; Κυβέρνηση - διαφωνίες- πορείες- συνδικάτα- της πουτάνας. Ανέκαθεν.
Αν εσύ το λοιπόν δεις πρόοδο και δουλειά για να αλλάξει το παραπάνω, σφύρα κλέφτικα.
Νοοτροπία μαν.
Αν είχαμε κοχόνες σαν Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον τόπο άδολα και βλεπαμε την Πατρίδα πολύ διαφορετικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Αλλά μας έφαγαν οι συμμορίες του καφενέ, της κάλπης, της πλατείας, της εκάστοτε Χάϊδως, ''που θέλει να βολέψει '' το καμάρι της. Και δως του συμφέροντα, και δως του χάρες και δως του, μια τεράστια ''ελεημοσύνη'' γα τον περήφανο Έλληνα. Που ξύπνησε μια μέρα και είδε το ''Αμερικάνικο όνειρο'' στην πόρτα του. Που ξέχασε ποιος είναι. Που προτίμησε να αμαυρώσει τη συνείδησή του για το εύκολο χρήμα και έστειλε στον κάλαθο της Λήθης, ιδανικά και αξίες.
Ψιτ..Ανέκαθεν, κυβερνούσε ο ένας. Ο ''όποιος''. Απλά ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να το αντιληφθείτε.
Οι καβάτζες της νοημοσύνης, στέρεψαν.