Ποτέ δεν αντιμετώπισε ο ένας τον άλλον με τέτοιους όρους. Συμφωνούσαμε ότι διαφωνούσαμε. Αλλά ήταν γερός αντίπαλος.Nandros έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:14Και είμαι σίγουρος ότι σου έκανε πολλά ρουά ματ!ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 19:40Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική για την Ορθοδοξία. Αλλά, συνήθως δεν συναντώ κάτι πέρα από τσιτάτα του τρέχοντος συρμού, κοπτοραπτική κειμένων, άγνοια βασικών θεολογικών κειμένων και τα παρόμοια.
Θυμάμαι, μονάχα με τον Alphabet από το παλιό φόρουμ κάναμε ωραίες θεολογικές συζητήσεις, αν και διαφωνούσαμε ριζικά, αλλά εκείνος είχε καλή κατάρτιση.
.
Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ο θεός έφερε τις πυρκαγιές
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Μου έλαχε να κάνω έργο?
Των εξαφανισμένων?
Τί λες καλό μου, απουσιολόγιο και παρουσιολόγιο κρατάς?
Τώρα μου ήρθε η φώτιση, μπορεις να το πεις. Έργο δεν κάνω. Απλώς, ό,τι φροντίσει Εκείνος, αυτό κάνω.
Πάντως, τώρα που λέω για φώτιση, εκείνοι οι ομηρικοί καβγάδες τότε, πολύ καλό μου έκαναν, μου άνοιξαν τα μάτια και σε συγκεκριμένα θεολογικά ζητήματα αυτά καθεαυτά αλλά και εμμέσως, μέσα από την στάση και τα λεγόμενα των συμμετεχόντων.
Οπότε όλα καλά, είναι που λέει πως το διαμάντι και μέσα στα σκ@τ@ μπορεί καμιά φορά να το βρεις.
Ό,τι επιτρέψει...
Των εξαφανισμένων?

Τώρα μου ήρθε η φώτιση, μπορεις να το πεις. Έργο δεν κάνω. Απλώς, ό,τι φροντίσει Εκείνος, αυτό κάνω.
Πάντως, τώρα που λέω για φώτιση, εκείνοι οι ομηρικοί καβγάδες τότε, πολύ καλό μου έκαναν, μου άνοιξαν τα μάτια και σε συγκεκριμένα θεολογικά ζητήματα αυτά καθεαυτά αλλά και εμμέσως, μέσα από την στάση και τα λεγόμενα των συμμετεχόντων.
Οπότε όλα καλά, είναι που λέει πως το διαμάντι και μέσα στα σκ@τ@ μπορεί καμιά φορά να το βρεις.
Ό,τι επιτρέψει...

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Αυτό ακριβώς κάνετε: Θεολογία από τα Lidl!
Πες μου τώρα ότι αποδέχεσαι 100% σαν αληθές και θεόπνευστο το βιβλίο της γένεσης (για να γελάσουμε όπως λέει η δούλη Σουβλίτσα).
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Αμ δεν ξέρω και αν κατάλαβες για τί πράγμα μιλάω.
Τεσπα, αυτό για το οποίο μιλά το νήμα είναι πολύ μεγάλο θεολογικό θέμα, πολύ μεγάλο.
Σωτηριολογικό είναι. Αλλά εγώ δεν ξέρω τί να πρωτοπώ και τί να πρωτογράψω.
- Nandros
Το έγραψα αλλά δεν το διάβασες από επιλεκτική τυφλίτιδα: Η δουλεία συνεχίστηκε μέχρι τον 19ο Αιώνα βασισμένη στα ιερά βιβλία σας.Σουβλίτσα έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:13Καλά εντάξει, άσε τις δουλάρες.Nandros έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:06Κάτι έγραψα για ηθελημένες δουλάρες!Σουβλίτσα έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 19:29Οι γραφές ερμηνεύονται πρωτίστως από τους ίδιους που τις έγραψαν και τις παρήγγειλαν, δηλαδή μέσω πρώτα του Χριστού, μετά των μαθητών και Ευαγγελιστών και μετά από αυτούς που άφησαν στο "πόδι" τους οι ευαγγελιστές κατα παραγγελία του Χριστού.
Αλλά, και από την άλλη πλευρά να το πάρεις, το γράφω και παραπάνω, δεν μπορείς να κάνεις κριτική σε κάποια Θεολογία εαν δεν έχεις διαβάσει την Θεο-λογία της.
Δεν είναι έτσι?
Επίσης, ο Ούτις, σου παρέθεσε παραπάνω από τρεις διαφορετικούς Πατέρες, την θέση της Εκκλησίας περι γυναικών και ανδρών.
Εσύ όμως, έχεις στο μυαλό σου μόνο την ελευθεριότητα των ηθών και μπλα μπλα την οποία εκφράζεις ως "ισότητα" κτλ.
Μια χαρά υπάρχει το ιστορικό δεδομένο για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία βασικά, αλλά όχι μόνο (διάβασε τί έγραφε ο Ησίοδος για τις γυναίκες) απο αρχαιοτάτων χρόνων.
Για το χωρίο οπου ο Παύλος καταδικάζει τους δουλέμπορους έχεις να πεις κάτι?
Για τον Βολταίρο του Διαφωτισμού που ήταν υπέρμαχος και του δουλεμπορίου και της φυλετικής διακρίσεως, έχεις να πεις κάτι?
Όχι, δεν έχεις να πεις. Γιατί εσύ δεν είσαι δουλάρα
Ωραία ηθεωρία, αλλά η πρακτική 0 εις το πηλίκον.
Πώς καταπολέμησε η θρησκεία σας την δουλεία επί 1700 χρόνια εξουσίας;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Έχετε και το θράσος να συζητάτε για τον Αμβρόσιο και τη Βίβλο αμαρτωλοί!!!
Έχετε ξεφύγει από το δρόμο του Θεού και το μόνο που κάνετε είναι να ασχημονείτε!!!
Λίγα είπε ο Αμβρόσιος!!!
Και ναι:
Θα πέσει να σας κάψει!!! Ναι άστο, έπεσε...
Θα ρίξει πλημμύρες να σας πνίξει!!! Ναι... Άστο έριξε...
Θα κουνήσει τη γη για να καταστρέψει όλο τον αμαρτωλό κόσμο σας!!! Εντάξει, αυτό ακόμα δεν το έκανε...
Τέκνα του Μαμωνά!!! Αμαρτωλοί!!!
Γυρίστε πίσω στο δρόμο του Θεού γιατί αλλιώς όλοι σας θα πάτε στην κόλαση!!!
.
Έχετε ξεφύγει από το δρόμο του Θεού και το μόνο που κάνετε είναι να ασχημονείτε!!!
Λίγα είπε ο Αμβρόσιος!!!
Και ναι:
Θα κουνήσει τη γη για να καταστρέψει όλο τον αμαρτωλό κόσμο σας!!! Εντάξει, αυτό ακόμα δεν το έκανε...

.
- Nandros
Καλά, όταν μεγαλώσεις και ξεπεράσεις την ηλικία που έχεις φανταστικούς φίλους και συζητάς μαζί τους, ξαναέλα να τα πούμε!Σουβλίτσα έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:17Είναι που λέει, μωραίνει Κύριος...ακριβώς αυτό.
Είναι πώς σου αποκαλύπτονται οι αλήθειες των Γραφών ακόμη και σε μια μικρή διαδικτυακή γωνίτσα.
Και τέλος πάντων, ας μην νομίζει κανείς πως γράφουμε (όχι τουλάχιστον εγώ αλλά φαντάζομαι και οι υπόλοιποι) γιατί έχει καμιά όρεξη ο οποιοσδήποτε να ασχολείται με την πορωμένη συνείδηση και τον φανατισμένο και σκοτισμένο νου ορισμένων.
.
Θεολογία από τα Λιντλ κάνετε όσοι θέλετε να ασκήσετε κριτική χωρίς να γνωρίζετε τα στοιχειώδη.
Σκοπός της Γένεσης είναι να διδάξει στους ανθρώπους ότι ο Θεός είναι ένας και είναι δημιουργός των Πάντων! Εκεί έγκειται η Θεοπνευστία της. Δεν έχει ως στόχο να διδάξει επιστημονικές αλήθειες. Η Γραφή δεν είναι επιστημονικό εγχειρίδιο, αν αυτό υπονοείς.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- taliban
Κατάλαβα για ποιους μιλάς. Δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τον Αμβρόσιο ωστόσο. Και ούτε προφανώς εκφράζει το σύνολο της Εκκλησίας.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Τεσπα, αυτό για το οποίο μιλά το νήμα είναι πολύ μεγάλο θεολογικό θέμα, πολύ μεγάλο.
Εν συντομία λοιπόν η σωτηριολογική ερμηνεία για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι :
1) Μπορεί να προξενούσαν τα θύματα μεγαλύτερο κακό μελλοντικά άρα ο θεός καλώς τους πήρε μαζί του
2)Ξόφλησαν για τις αμαρτίες τους και βρήκε ο θεός την κατάλληλη στιγμή να τους πάρει
3) Του έλειπαν μερικά αγγελούδια και είπε να πάρει τα δίδυμα
4)....
Συμπλήρωσε εσύ πιθανές αιτίες (πέραν του αγνωσται αι βουλαι του κυριου)
- Nandros
Θυμάμαι πως το τελευταίο 10μηνο γκρίνιαζα επειδή είχε τελματώσει η Θρησκειολογία και έχανα την καθημερινή δόση γελωτοθεραπείας μου.Σουβλίτσα έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:23Μου έλαχε να κάνω έργο?
Των εξαφανισμένων?
Ό,τι επιτρέψει...

Είχαν εξαφανιστεί οι προσηλυτιστές, πλην του j-papάκι, που δεν έχει τα φόντα.
.
Τον 19ο αιώνα? Με βάση την θρησκεία Μας?
Για τον Βολταίρο βρε, για τον Βολταίρο, ουτε γι αυτόν έχεις να πεις τίποτα?
Δούλη του Θεού Σουβλίτσα, ναι:
ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμουν· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου. βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Για τον Βολταίρο βρε, για τον Βολταίρο, ουτε γι αυτόν έχεις να πεις τίποτα?
Δούλη του Θεού Σουβλίτσα, ναι:
ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμουν· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου. βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- Nandros
Τα 3 θαυμαστικά ανά πρόταση !!! είναι κάποιος κωδικός;OANNHSEA έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:31Έχετε και το θράσος να συζητάτε για τον Αμβρόσιο και τη Βίβλο αμαρτωλοί!!!
Λίγα είπε ο Αμβρόσιος!!!
Και ναι:
.

.
Και ποιά είμαι εγώ να συμπληρώσω "πιθανές αιτίες", Λοττο παίζουμε? Ή θα κάνω υποδείξεις δια υποθέσεων για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημιουργία και το Αυτεξούσιο παράλληλα?taliban έγραψε: ↑31 Ιούλ 2018, 20:34Κατάλαβα για ποιους μιλάς. Δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τον Αμβρόσιο ωστόσο. Και ούτε προφανώς εκφράζει το σύνολο της Εκκλησίας.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Τεσπα, αυτό για το οποίο μιλά το νήμα είναι πολύ μεγάλο θεολογικό θέμα, πολύ μεγάλο.
Εν συντομία λοιπόν η σωτηριολογική ερμηνεία για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι :
1) Μπορεί να προξενούσαν τα θύματα μεγαλύτερο κακό μελλοντικά άρα ο θεός καλώς τους πήρε μαζί του
2)Ξόφλησαν για τις αμαρτίες τους και βρήκε ο θεός την κατάλληλη στιγμή να τους πάρει
3) Του έλειπαν μερικά αγγελούδια και είπε να πάρει τα δίδυμα
4)....
Συμπλήρωσε εσύ πιθανές αιτίες (πέραν του αγνωσται αι βουλαι του κυριου)
Για να σοβαρευτούμε λίγο..
- taliban
Άποψη δεν σου επιτρέπει ο θεός σου να έχεις?
Σοβαρός είμαι.
Ο κόσμος κάηκε και ο ταγός σας βγήκε να κάνει πολιτική πάνω στα πτώματα.
Ωραία η θεολογία σας....
Σοβαρός είμαι.
Ο κόσμος κάηκε και ο ταγός σας βγήκε να κάνει πολιτική πάνω στα πτώματα.
Ωραία η θεολογία σας....
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάπτυξη που έφερε η ΝΔ στην Ελλάδα με μια εικόνα.
από Ζενίθεδρος » 22 Νοέμ 2023, 22:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 13 Απαντήσεις
- 442 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
22 Νοέμ 2023, 23:44
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 391 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
06 Απρ 2024, 11:40