Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής
Re: Τροφοδοτικά, μνήμες, επεξεργαστής
"Έσκασε" το ακριβό τροφοδοτικό 450W( Chieftec) , μύρισε καμένο. Eντάξει 7 χρόνια το είχα. 'Εβαλα ένα αγνώστου πατρός 550 που είχα μπακ απ.
Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.sharp έγραψε: ↑23 Φεβ 2021, 00:14Παραξήγησις, δεν είναι τα ίδια, ούτε τα ανοίγω ξανά κάθε μέρα. Προκύπτουν από πολλές μέρες, από κάτι που θέλω να δω ή να κάνω και να το αναβάλω (πχ να την πω σε κάποιον εδώ μέσαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 16:56Τον εαυτό σας κοροιδευετε με τόσα ανοιγμένα ταμπς. Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.). Και επειδή χρησιμοποιώ hibernate μένουν για καιρό σε διαφορετικά παράθυρα. Shutdown/restart παίζει μια φορά το μήνα σε μένα ή αν με εκβιάσει η Μάικροσοφτ με update που κι αυτό το γράφω τις περισσότερες φορές. Το σύνολο το διαβάζω όταν κάποια στιγμή θέλω να κλείσω το παράθυρο και μού λέει "σίγουρα θές να κλείσεις 350 tabs;"
.
Πριν κάτι χρόνια κρεμούσε η φώφη, αλλά τώρα σκυλί, έχει περάσει όλα τα κραστεστ.
Α και bookmarks έχω κάτι χιλιάδες... άλλος χαμός από κει. Πολλές φορές σώζω τα tabs σε μαζικά bmks για να τα δω αργότερα και ποτέ δεν το κάνω. Μερικά πρέπει να είναι πια διπλά, αλλά έχω βρει έναν καλό open source manager για sqlite και καααάποια στιγμή θα ασχοληθώ. Είμαι καλά γιατρέ μου;
Σου προτείνω να περάσεις ένα πλαγκίν στο φφ για σέσσιον μάνατζμεντ, θα κάνεις την ζωή σου ακόμη πιο εύκολη και θα έχεις και περισσότερες επιλογές όταν πχ κάνεις μια έρευνα για κάποιο θέμα με χ αριθμό καρτελών ανοιχτών, απλά σώζεις το σέσσιον και προχωράς με τη ζωή σου.
Πολύ βασικό βέβαια να έχεις ζωή εξαρχής αλλά αυτά θα στα εξηγήσει καλλίτερα ο νάνος σε 3...2...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Θενκς, θα το δοκιμάσω. Ένας ταπεινός 9700Κ είναι, αλλά τα 64 γίγα που έχω βάλει κάνουν όλη τη δουλειά. Πάντα ήμουν της μνήμης, γιατί πιστεύω ότι το μποτλνεκ είναι στο σουάπ.sys3x έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 15:52Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.sharp έγραψε: ↑23 Φεβ 2021, 00:14Παραξήγησις, δεν είναι τα ίδια, ούτε τα ανοίγω ξανά κάθε μέρα. Προκύπτουν από πολλές μέρες, από κάτι που θέλω να δω ή να κάνω και να το αναβάλω (πχ να την πω σε κάποιον εδώ μέσαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 16:56Τον εαυτό σας κοροιδευετε με τόσα ανοιγμένα ταμπς. Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.). Και επειδή χρησιμοποιώ hibernate μένουν για καιρό σε διαφορετικά παράθυρα. Shutdown/restart παίζει μια φορά το μήνα σε μένα ή αν με εκβιάσει η Μάικροσοφτ με update που κι αυτό το γράφω τις περισσότερες φορές. Το σύνολο το διαβάζω όταν κάποια στιγμή θέλω να κλείσω το παράθυρο και μού λέει "σίγουρα θές να κλείσεις 350 tabs;"
.
Πριν κάτι χρόνια κρεμούσε η φώφη, αλλά τώρα σκυλί, έχει περάσει όλα τα κραστεστ.
Α και bookmarks έχω κάτι χιλιάδες... άλλος χαμός από κει. Πολλές φορές σώζω τα tabs σε μαζικά bmks για να τα δω αργότερα και ποτέ δεν το κάνω. Μερικά πρέπει να είναι πια διπλά, αλλά έχω βρει έναν καλό open source manager για sqlite και καααάποια στιγμή θα ασχοληθώ. Είμαι καλά γιατρέ μου;
Σου προτείνω να περάσεις ένα πλαγκίν στο φφ για σέσσιον μάνατζμεντ, θα κάνεις την ζωή σου ακόμη πιο εύκολη και θα έχεις και περισσότερες επιλογές όταν πχ κάνεις μια έρευνα για κάποιο θέμα με χ αριθμό καρτελών ανοιχτών, απλά σώζεις το σέσσιον και προχωράς με τη ζωή σου.
Πολύ βασικό βέβαια να έχεις ζωή εξαρχής αλλά αυτά θα στα εξηγήσει καλλίτερα ο νάνος σε 3...2...
Silverstone. Έχω 3, no prob και κυρίως, αθόρυβα. Chieftec και be quiet είναι όντως καλά, αλλά πιστεύω ότι η Silverstone είναι μια κλάση ανώτερη. Υπάρχει και fanless, αλλά δεν το δοκίμασα, φοβάμαι τους υπόκωφους βόμβους που βγάζουν καμμιά φορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 19 Μαρ 2021, 18:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;sys3x έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 15:52Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.sharp έγραψε: ↑23 Φεβ 2021, 00:14Παραξήγησις, δεν είναι τα ίδια, ούτε τα ανοίγω ξανά κάθε μέρα. Προκύπτουν από πολλές μέρες, από κάτι που θέλω να δω ή να κάνω και να το αναβάλω (πχ να την πω σε κάποιον εδώ μέσαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Φεβ 2021, 16:56Τον εαυτό σας κοροιδευετε με τόσα ανοιγμένα ταμπς. Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.). Και επειδή χρησιμοποιώ hibernate μένουν για καιρό σε διαφορετικά παράθυρα. Shutdown/restart παίζει μια φορά το μήνα σε μένα ή αν με εκβιάσει η Μάικροσοφτ με update που κι αυτό το γράφω τις περισσότερες φορές. Το σύνολο το διαβάζω όταν κάποια στιγμή θέλω να κλείσω το παράθυρο και μού λέει "σίγουρα θές να κλείσεις 350 tabs;"
.

Πάντως, σε σχέση με αυτό που έγραψες, με το vimium είναι trivial να βρεις το tab που θες, στα 200 ανοικτά tabs.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:05Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;sys3x έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 15:52Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.sharp έγραψε: ↑23 Φεβ 2021, 00:14
Παραξήγησις, δεν είναι τα ίδια, ούτε τα ανοίγω ξανά κάθε μέρα. Προκύπτουν από πολλές μέρες, από κάτι που θέλω να δω ή να κάνω και να το αναβάλω (πχ να την πω σε κάποιον εδώ μέσα). Και επειδή χρησιμοποιώ hibernate μένουν για καιρό σε διαφορετικά παράθυρα. Shutdown/restart παίζει μια φορά το μήνα σε μένα ή αν με εκβιάσει η Μάικροσοφτ με update που κι αυτό το γράφω τις περισσότερες φορές. Το σύνολο το διαβάζω όταν κάποια στιγμή θέλω να κλείσω το παράθυρο και μού λέει "σίγουρα θές να κλείσεις 350 tabs;"
.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- Dwarven Blacksmith
Αν θυμάσαι unique keywords για κάθε σελίδα μπορεί. Κι άλλο mental workload δηλαδή.klg έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:16Πάντως, σε σχέση με αυτό που έγραψες, με το vimium είναι trivial να βρεις το tab που θες, στα 200 ανοικτά tabs.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:05Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;sys3x έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 15:52
Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.
Το θέμα δεν είναι τεχνολογικό αλλά βιολογικό. Για να είσαι ήρεμος πρέπει να ασχολείσαι με λίγα πράγματα κάθε φορά.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορείς άνετα να κλείσεις το ταμπ και μην αφήσεις το ξεσκαρταρισμα ως αγγαρεία για το μελλοντικό εαυτό σου.
Αν πραγματικά τα χρειάζεσαι go ahead και κράτα και 2 χιλιάδες ανοιχτά. Αλλά 99 στις 100 φορές θα δεις ότι δεν τα χρειάζεσαι.

Μα και μέ ένα search tabs το βρίσκει αμέσως. Επίσης αν θέλεις να ανοίξεις την ίδια σελίδα, σε πάει αυτόματα στην ήδη ανοιγμένη.klg έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:16Πάντως, σε σχέση με αυτό που έγραψες, με το vimium είναι trivial να βρεις το tab που θες, στα 200 ανοικτά tabs.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:05Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;sys3x έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 15:52
Εφόσον έχεις καλό μηχανάκι μάλλον στα πλαίσια του φυσιολογικού είναι η χρήση που κάνεις, ο νάνος φυσικά πάλι λέει.. ας πούμε κάτι που δεν ισχύει, πάλι.
- MiGiSukhoI
Τώρα όμως τό 'ριξες στην ψυχολογία, ενώ παραπάνω έγραψες το εξής:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:25Αν θυμάσαι unique keywords για κάθε σελίδα μπορεί. Κι άλλο mental workload δηλαδή.klg έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:16Πάντως, σε σχέση με αυτό που έγραψες, με το vimium είναι trivial να βρεις το tab που θες, στα 200 ανοικτά tabs.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:05
Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;
Το θέμα δεν είναι τεχνολογικό αλλά βιολογικό. Για να είσαι ήρεμος πρέπει να ασχολείσαι με λίγα πράγματα κάθε φορά.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορείς άνετα να κλείσεις το ταμπ και μην αφήσεις το ξεσκαρταρισμα ως αγγαρεία για το μελλοντικό εαυτό σου.
Αν πραγματικά τα χρειάζεσαι go ahead και κράτα και 2 χιλιάδες ανοιχτά. Αλλά 99 στις 100 φορές θα δεις ότι δεν τα χρειάζεσαι.
Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.
Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα και λανθασμένο, τουλάχιστον στην περίπτωση μου, διότι όπως εξήγησα δεν έχω ανοιγμένα ταμπς προκειμένου να τα βρίσκω γρηγορότερα. Και παρεμπ. δεν τα ξεσκαρτάρω μετά.
Περί τού ντίσιπλιντ και πόσο Γερμανός, Κινέζος ή Έλληνας θέλει/μπορεί να είναι κανείς, χρειάζεται άλλο νήμα.
- Dwarven Blacksmith
Είπες τι κάνεις και πως το κάνεις, αλλά δεν είπες γιατί το πως το κάνεις είναι το καταλληλότερο για το τι κάνεις, οπότε αφού δεν είναι το πλεονέκτημα η ταχύτητα, μένει πάλι η απορία ποιο είναι.sharp έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:32Τώρα όμως τό 'ριξες στην ψυχολογία, ενώ παραπάνω έγραψες το εξής:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:25Αν θυμάσαι unique keywords για κάθε σελίδα μπορεί. Κι άλλο mental workload δηλαδή.
Αν πραγματικά τα χρειάζεσαι go ahead και κράτα και 2 χιλιάδες ανοιχτά. Αλλά 99 στις 100 φορές θα δεις ότι δεν τα χρειάζεσαι.Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.
Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα και λανθασμένο, τουλάχιστον στην περίπτωση μου, διότι όπως εξήγησα δεν έχω ανοιγμένα ταμπς προκειμένου να τα βρίσκω γρηγορότερα. Και παρεμπ. δεν τα ξεσκαρτάρω μετά.
Περί τού ντίσιπλιντ και πόσο Γερμανός, Κινέζος ή Έλληνας θέλει/μπορεί να είναι κανείς, χρειάζεται άλλο νήμα.

Θα πάρω άλλο καλύτερο ,όταν επιτρέψουν οι συνθήκες . Αυτό είναι φτηνιάρικο των 30 ευρώ.

Δεν φαντάστηκα ότι θα είχε τόση σημασία, ώστε να αναλύσω τι κάνω και γιατί. Αφού όμως αναρωτιέσαι, ο κύριος λόγος είναι από ανασφάλεια μήπως δεν τα ξαναβρώ. Μετά θα πρέπει να ξαναψάχνω και δεν είμαι σίγουρος ότι θα θυμάμαι τι ήταν. Όντως δεν βοηθά την συγκέντρωση σε ένα πράγμα που υποτίθεται ότι κάνεις, αλλά είναι aspects of multitasking της νέας τάξης πραγμάτων του ιντερνετ. Και εσύ γράφεις όλη μέρα στο φόρουμ αυτό, αλλά υποθέτω ότι κάνεις και άλλα πράγματα παράλληλα. Ε, κάποιοι από εμάς διαχέοντα σε περισσότερα αντικείμενα, εξ ου και περισσότερα ταμπς.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:39Είπες τι κάνεις και πως το κάνεις, αλλά δεν είπες γιατί το πως το κάνεις είναι το καταλληλότερο για το τι κάνεις, οπότε αφού δεν είναι το πλεονέκτημα η ταχύτητα, μένει πάλι η απορία ποιο είναι.sharp έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:32Τώρα όμως τό 'ριξες στην ψυχολογία, ενώ παραπάνω έγραψες το εξής:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:25
Αν θυμάσαι unique keywords για κάθε σελίδα μπορεί. Κι άλλο mental workload δηλαδή.
Αν πραγματικά τα χρειάζεσαι go ahead και κράτα και 2 χιλιάδες ανοιχτά. Αλλά 99 στις 100 φορές θα δεις ότι δεν τα χρειάζεσαι.Νομίζετε ότι είναι πιο γρήγορο να τα βρείτε μέσα στο χάος πάρα να τα ανοίξετε από ένα μπουκμαρκ. Φυσικά, δεν είναι.
Δεν ισχύει για όλα φυσικά, κάποια τα κλείνω, όπως θα κάνω με αυτό εδώ μόλις γράψω.
Ναι εκεί είναι μάλλον που υπάρχει η διαφοροποίηση. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξεσκαρτάρω τίποτα. Δεν κλείνω κανένα tab μέχρι να χρειαστεί restart o browser.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:25Αν θυμάσαι unique keywords για κάθε σελίδα μπορεί. Κι άλλο mental workload δηλαδή.klg έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:16Πάντως, σε σχέση με αυτό που έγραψες, με το vimium είναι trivial να βρεις το tab που θες, στα 200 ανοικτά tabs.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 18:05
Τι σχέση έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ ρε εμμονικέ;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Τώρα που το σκέφτομαι έχει να κάνει και με συνήθεια που οφείλεται στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ, όταν οι ταχύτητες ήταν εντελώς χάλια. Εάν άνοιγες ένα λινκ και μετά ήθελες να γυρίσεις πίσω αργούσες πάρα πολύ, τόσο που πολλές φορές παρατούσες την προσπάθεια. Από τότε μού έμεινε η συνήθεια να μην ανοίγω σχεδόν ποτέ λινκ στο ίδιο ταμπ, αλλά σε καινούργιο.
Τις περισσότερες φορές σώζω τα ανοιγμένα ταμπς με batch bookmark mode Ctrl+Shift+D. Έτσι κρατάω μια ιδιότυπη History που δεν βαραίνει τον ΦΦ όπως κάνει η κανονική History. Και έχω ζωντανή απόδειξη για το πόσο καλή διαχείριση κάνει η sqlite.
Αυτά τα bmks είναι ένας λόγος που δεν αποφασίζω να πάω σε chrome. Μπορεί όμως να είναι καλύτερα, γιατί ό,τι χρησιμοποιεί η πλέμπα είναι αυτό που κυνηγιέται από κακόβουλα προγράμματα, διαφημίσεις κλπ
Τις περισσότερες φορές σώζω τα ανοιγμένα ταμπς με batch bookmark mode Ctrl+Shift+D. Έτσι κρατάω μια ιδιότυπη History που δεν βαραίνει τον ΦΦ όπως κάνει η κανονική History. Και έχω ζωντανή απόδειξη για το πόσο καλή διαχείριση κάνει η sqlite.
Αυτά τα bmks είναι ένας λόγος που δεν αποφασίζω να πάω σε chrome. Μπορεί όμως να είναι καλύτερα, γιατί ό,τι χρησιμοποιεί η πλέμπα είναι αυτό που κυνηγιέται από κακόβουλα προγράμματα, διαφημίσεις κλπ