Ανήκει σε άλλους, οπότε κατέληξες σωστά. Δώσε κάτι και πάρε ένα δικό σου, διώξε και το παλιό για κάτι ψιλά, και είσαι κύριος.
Το λάπτοπ της δουλειάς
Re: Το λάπτοπ της δουλειάς
Δεν εμποδίζει κανείς. Όλοι έχουν κινητά μαζί τους ή και τάμπλετ.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 07:52Δεν εχω καταλαβει κατι
Τι εμποδιζει εναν εργαζομενο ,, διπλα απο τους υπολογιστες της δουλειας του,, να εχει και το δικο του προσωπικο λαπτοπ ταμπλετ κινητο για ττην δικη του προσωπικη επικοινωνια , χωρις να χρησιμμοποιει γι αυτη τους υπολογιστες της δουλειας του ;
Ε τοτε που βρισκεται το προβλημα ;Antares έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 09:12Δεν εμποδίζει κανείς. Όλοι έχουν κινητά μαζί τους ή και τάμπλετ.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 07:52Δεν εχω καταλαβει κατι
Τι εμποδιζει εναν εργαζομενο ,, διπλα απο τους υπολογιστες της δουλειας του,, να εχει και το δικο του προσωπικο λαπτοπ ταμπλετ κινητο για ττην δικη του προσωπικη επικοινωνια , χωρις να χρησιμμοποιει γι αυτη τους υπολογιστες της δουλειας του ;
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Καταρχήν εμποδίζει το γεγονός ότι τις εργάσιμες ώρες σου αυτός που σε πληρώνει θέλει να δουλεύεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 07:52Δεν εχω καταλαβει κατι
Δεν είναι μόνο το σε ποιον ανήκει ο εξοπλισμός. Είναι και σε πιο δίκτυο συνδέεται. Αν έχεις το κινητό σου και είσαι με 4G, πέρα από το θέμα της παραγωγικότητας δεν είσαι απειλή για την εταιρεία γιατί δεν είσαι συνδεδεμένος σε δικό της δίκτυο.
Αν όμως συνδέσεις δικό σου εξοπλισμό στο δίκτυο της εταιρείας και έχεις πρόσβαση χύμα, τότε δεν έχει σημασία που ο εξοπλισμός είναι ιδιοκτησίας σου. Είσαι πηγή δυνητικής εκδήλωσης ηλεκτρονικής απειλής για την εταιρεία.
Δηλαδη εαν εχω ιντερνετ με δικες μου μοναδες και χρεωση στο κινητο μου για να μπαινω στο facebook και στο φορουμ κατα τα διαλειματα απο την δουλεια μου , υπαρχει ζητημα ;Jack Shephard έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 09:19Καταρχήν εμποδίζει το γεγονός ότι τις εργάσιμες ώρες σου αυτός που σε πληρώνει θέλει να δουλεύεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 07:52Δεν εχω καταλαβει κατι
Δεν είναι μόνο το σε ποιον ανήκει ο εξοπλισμός. Είναι και σε πιο δίκτυο συνδέεται. Αν έχεις το κινητό σου και είσαι με 4G, πέρα από το θέμα της παραγωγικότητας δεν είσαι απειλή για την εταιρεία γιατί δεν είσαι συνδεδεμένος σε δικό της δίκτυο.
Αν όμως συνδέσεις δικό σου εξοπλισμό στο δίκτυο της εταιρείας και έχεις πρόσβαση χύμα, τότε δεν έχει σημασία που ο εξοπλισμός είναι ιδιοκτησίας σου. Είσαι πηγή δυνητικής εκδήλωσης ηλεκτρονικής απειλής για την εταιρεία.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Όχι. Εκεί είσαι μία χαρά. Δεν εργάζεσαι και είσαι με δικό σου εξοπλισμό και δική σου σύνδεση. Κάνεις ό,τι θες.
Δεν έχω τα office στο λάπτοπ (πέρσυ έβαλα πειρατικά αλλά έχασα το κλειδί/κωδικό που μου τον ξαναζήτησε σε κάποια φάση - δεν το έβρισκα και δεν δουλεύουν πια). Για μια συγκεκριμένη εργασία πέρσυ είχα πληρώσει την word για ένα μήνα. Φέτος θα έβαζα κανονικά αλλά προσφέρθηκε η φίλη της μαμάς μου να μου δώσει το παλιό της λάπτοπ (που δεν το χρησιμοποιεί - βασικά το χρησιμοποιούμε μια φορά τον μήνα για να της κάνω κάτι reports για την δουλειά της) για να κάνω τις εργασίες μου και να το κρατήσω εφόσον δεν το θέλει. Εννοείται πως θα το δώσω πίσω με το που τελειώσω και ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για προσωπική χρήση, πέρα από e-mail και word που χρειάζομαι για να καθαρογράφω τις εργασίες μου, που ήταν και ο λόγος που το πήρα. Οπότε νομίζω πως απάντησα. 

Ωραιότατο εργαλείο, πράγματι.mao mao έγραψε: ↑22 Μαρ 2021, 21:00κατέληξα οτι δεν αξίζει να μπω στη διαδικασία προσωπική χρήσης.Γιάννης έγραψε: ↑22 Μαρ 2021, 18:53Σοβαρά τώρα τύπε, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προστατέψεις τα αρχεία σου σε ένα κρυπτογραφημένο drive (δοκίμασε VeraCrypt). Αλλά τη δραστηριότητά σου δεν μπορείς να την κρύψεις εύκολα, αφήνει πολλά χνάρια ακόμη και αν μπαίνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις το εταιρικό VPN.
Αλήθεια, τι καλό εργαλείο σου δώσανε;
Αυτό μου έδωσαν https://store.hp.com/UKStore/Merch/Offe ... k-power-g7
Κατά τα άλλα, έχεις δίκιο, δεν αξίζει τον κόπο η προσωπική χρήση. Εκτός αν ο εργοδότης σου έχει σαφώς δεδηλωμένο χαλαρό policy (μου έχει συμβεί), αλλά και πάλι στην περίπτωση αυτή καλό είναι να κρυπτογραφείς τα αρχεία σου και να κάνεις περιορισμένη χρήση. Αν δούν ότι τσεκάρεις προσωπικό μέηλ 1-2 φορές τη μέρα και πού και πού φτιάνεις δικά σου αρχεία σε word/excel, κλάιν, δεν τρέχει τίποτα. Αν φαίνεται ότι όλη μέρα π.χ. ψωλαρμενίζεις στο πχόρουμ και όλη νύχτα σερφάρεις τσοντοσάιτ, τότε ναι, ακόμα και με χαλαρό policy θα σου την πούνε και θα έχουν και δίκιο.
Κάψε ένα στικάκι με Λίνουξ, κάνε λάηβ μπουτ και προχώρα με την ζωή σου.mao mao έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 22:55Yochanan έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 22:40δεν αξιζει μπρο. αν ειναι για να γραφεις στο πχω μπορεις κι απο εξαετιας. απο γραφειο ποτε δεν εμπαινα εδω γιατι δεν ξερεις απο που θα σου σκασει η σβαστιγκα εδω μεσα. τωρα κανεις wfh βεβαια αλλα και παλι μπορει να πατησεις κανα παραξενο λινκ εδω και να ψαχνεσαι αμα χτυπησει στο ΙΤmao mao έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 21:04Μου δώσαν από τη δουλειά ένα λάπτοπ κτήνος. Εντάξει ας μην υπερβάλλω αλλά σε σχέση με το δικό μου που είναι εξαετίας είναι πολύ μπροστά.
Το θέμα είναι μπορώ να κάνω τίποτα για προσωπική χρήση χωρίς να κινδυνεύουν τα data μου ? Δλδ χωρίς να συνδέομαι σε vpn, μπορεί κάποιος απο το IT να βλέπει πχ οτι γράφω στο πχώρουμ;
το σκεφτόμουν για γενικότερη οικιακή χρήση. Πχωρουμ, σοσιαλ μίντια, youtube, καμια ταινεία νετφλιξ, σερφάρισμα. Επειδή είναι κρίμα να εχεις το καλο μηχανήμα μπροστά σου, και να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο που είναι αργό κλπ. Βέβαια χωρίς να έχω κάποια περίεργη ιντερνετική δραστηριότητα ( το πχώρουμ εξαίρεση) , δεν θα αισθανόμουν άνετα αν ήξερα οτι μπορούν να δουν που μπαίνω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Bro λογικά θα έχουν κάνει lock το BIOS/UEFI.sys3x έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 19:45Κάψε ένα στικάκι με Λίνουξ, κάνε λάηβ μπουτ και προχώρα με την ζωή σου.mao mao έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 22:55Yochanan έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 22:40
δεν αξιζει μπρο. αν ειναι για να γραφεις στο πχω μπορεις κι απο εξαετιας. απο γραφειο ποτε δεν εμπαινα εδω γιατι δεν ξερεις απο που θα σου σκασει η σβαστιγκα εδω μεσα. τωρα κανεις wfh βεβαια αλλα και παλι μπορει να πατησεις κανα παραξενο λινκ εδω και να ψαχνεσαι αμα χτυπησει στο ΙΤ
το σκεφτόμουν για γενικότερη οικιακή χρήση. Πχωρουμ, σοσιαλ μίντια, youtube, καμια ταινεία νετφλιξ, σερφάρισμα. Επειδή είναι κρίμα να εχεις το καλο μηχανήμα μπροστά σου, και να χρησιμοποιείς κάποιο άλλο που είναι αργό κλπ. Βέβαια χωρίς να έχω κάποια περίεργη ιντερνετική δραστηριότητα ( το πχώρουμ εξαίρεση) , δεν θα αισθανόμουν άνετα αν ήξερα οτι μπορούν να δουν που μπαίνω.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Άμα έχουν φτάσει μέχρι εκεί πάω μπάσο και χαλάλι τους.klg έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 19:46Bro λογικά θα έχουν κάνει lock το BIOS/UEFI.sys3x έγραψε: ↑23 Μαρ 2021, 19:45Κάψε ένα στικάκι με Λίνουξ, κάνε λάηβ μπουτ και προχώρα με την ζωή σου.mao mao έγραψε: ↑19 Μαρ 2021, 22:55
Βάζω στοίχημαν ότι στην περίπτωση μας δεν παίζει κάτι τέτοιο, δηλαδή οκ, μάο μάο νικ έχει ο μαν.
.
.
Εξαρτάται την εταιρεία, άμα δεν έχουν κάνει lock αυτά τα πράγματα τότε παίζει να μην έχουν βάλει καν MDM.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Δεν το τσέκαρα, αλλά θεωρώ σχεδόν σίγουρο οτι θα έχουν μπλοκάρει το boot απο usb. Aλλά και να μην το έχουν μπλοκάρει, τα live usb είναι σχετικά αργά, και δεν μπορείς να αποθηκεύσεις τίποτα.
Κίτρινο το κόβω, ζ μπουκ, μάο μάο, δε ξέρω μπορεί να μην ενώνω σωστά τις τελίτσες και να κάνω λάθος*, εξάλλου σε Λίνουξ δε θα μπορεί να παίζει και παιγνίδια*.
*Show
νοτ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
25 Φεβ 2024, 14:44
-
- 1 Απαντήσεις
- 325 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
18 Μάιος 2023, 06:25
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΠΤΟΠ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 1500 ΕΥΡΩ;
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 26 Μαρ 2025, 15:31 » σε Πληροφορική - 40 Απαντήσεις
- 952 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
27 Μαρ 2025, 11:49
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 299 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
03 Μάιος 2024, 08:48