«Υellow»: Δεν είναι αστείο να λες κιτρινιάρηδες τους Ασιάτες

https://www.lifo.gr/apopseis/idees/stop ... onias-meta
https://www.lifo.gr/videos/nowness/yell ... ys-asiates
......οι Ασιάτες –ακριβώς όπως και οι μαύροι– αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι στην αμερικανική κοινωνία, παρά την τεράστια βοήθειά τους στην αμερικανική οικονομία και την προσφορά τους σε ό,τι αφορά το πολυπολιτισμικό τους υπόβαθρο.

..... μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας stopasianhate.info αναφέρει ότι μόνο μέσα στο 2020 το πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης κατέγραψε αύξηση έως και 1900% σε εγκλήματα μίσους κατά Ασιατών σε εθνικό επίπεδο, ξεκινώντας από τη λεκτική και διαδικτυακή παρενόχληση έως και τις παραβιάσεις πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και τέλος μέχρι τις βαριές σωματικές επιθέσεις και την απρόκλητη βία.
Σύμφωνα με τις περισσότερες ακτιβιστικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα το δυτικό –και εν προκειμένω– το αμερικανικό μίσος εναντίον των Ασιατών χάνεται βαθιά μέσα στον χρόνο και παρά τα θρυλούμενα δεν εστιάζεται εξ ολοκλήρου στα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τις απαρχές του ευρωπαϊκού αποικισμού στη Βόρεια Αμερική και από το τέλος της δουλείας με χρήση έμμισθων σκλάβων, τα ασιατικά χέρια κρίθηκαν ως ιδανικά για το πέρασμα στη νέα εποχή. Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αγγλίας στις αρχές του 1800 και το κινεζικό επιχειρηματικό δαιμόνιο με τις πρώτες china towns αποτελούσε πάντα πηγή κερδών, αλλά και προβλημάτων για τους ασιατικής καταγωγής εμπόρους.

Ο «Ασιάτης», στο δυτικό υποσυνείδητο, ήταν πάντα ταυτισμένος όχι με τη σκληρή εργασία και την επιχειρηματική ευφυΐα, αλλά με τον χθόνιο εχθρό του έθνους που εισβάλλει ύπουλα προκειμένου να καταστρέψει την καλή «λευκή» οικονομία: να μια αντίληψη που, ειδικά επί Τραμπ

...... Στο σήμερα και με την αποχώρηση του Τραμπ από την εξουσία, η κυβέρνηση Μπάιντεν

