Έκλεισαν το λιανεμπόριο με 2.556 κρούσματα και μετά από 5 μήνες το ανοίγουν με 4.340 - Θα πληρώσει κανείς;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Έκλεισαν το λιανεμπόριο με 2.556 κρούσματα και μετά από 5 μήνες το ανοίγουν με 4.340 - Θα πληρώσει κανείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 02 Απρ 2021, 10:42

Daje έγραψε:
02 Απρ 2021, 08:20
Κανονικά οι οπαδοί του Κούλη έπρεπε να είναι 6 ώρες έξω, οι συριζαιοι ένα τεταρτακι, οι Πασοκικοι 24/24h, οι ΚΚΕδες και τ'αυγα καθόλου έξω.
Και ο ίδιος ο Κούλης και η Αγία Οικογένεια, φυσικά ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουνε.
Χαίρομαι που βλέπω οτι στηρίζεις την ισονομία και την ισοπολιτεία. Αυτό θα πεί Ευρωπαϊκή νοοτροπία. Μόνο που είσαι καμιά δεκαριά αιώνες πίσω, στο Φεουδαρχία. Αλλά γεωγραφικά το 'χεις.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Έκλεισαν το λιανεμπόριο με 2.556 κρούσματα και μετά από 5 μήνες το ανοίγουν με 4.340 - Θα πληρώσει κανείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 10:59

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 10:38
ST48410 έγραψε:
02 Απρ 2021, 09:31
Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 02:24
Αυτό το οποίο ζητούσατε τόσο καιρό έγινε. Η πίεσή σας έπιασε τόπο. Μην παραπονιέστε για ότι συμβεί από εδώ και μπρος.

Τουλάχιστον τώρα είναι εμβολιασμένος μεγάλος αριθμός υπερηλίκων και σημαντικός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού.

Οχι δεν εγινε, θυμιζω για 500η φορα τι ζητουσα:

α) ηλικιωμενοι και ευπαθεις σε καραντινα (και τωρα δεν θα τους εβγαζα εξω σε κορυφωση οπως κανει η κυβερνηση).

β) προσληψη νεων οδηγων και γενικοτερη διευθετηση του συγκοινωνιακου.

γ) τουρισμος ναι αλλα οχι με τον τροπο που γινεται αυτη τη στιγμη που ειναι ξανα μπαστε σκυλοι αλεστε.

δ) ενεργοποιηση της Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας.

ε) μαζικα τεστ και ιχνηλατηση κρουσματων οχι με μπακαλιστικο τροπο και χωρις πλανο αλλα στοχευμενα και με ομαδες νοσηλευτων που θα περιοδευουν καθημερινα σε πλατειες και σε υποβαθμισμενες γειτονιες.

.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Απρ 2021, 11:03

Daje έγραψε:
02 Απρ 2021, 08:20
Κανονικά οι οπαδοί του Κούλη έπρεπε να είναι 6 ώρες έξω, οι συριζαιοι ένα τεταρτακι, οι Πασοκικοι 24/24h, οι ΚΚΕδες και τ'αυγα καθόλου έξω.
γιατί, τι νομίζεις ότι συμβαίνει;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 02 Απρ 2021, 11:06

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 10:38
ST48410 έγραψε:
02 Απρ 2021, 09:31
Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 02:24
Αυτό το οποίο ζητούσατε τόσο καιρό έγινε. Η πίεσή σας έπιασε τόπο. Μην παραπονιέστε για ότι συμβεί από εδώ και μπρος.

Τουλάχιστον τώρα είναι εμβολιασμένος μεγάλος αριθμός υπερηλίκων και σημαντικός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού.
Οχι δεν εγινε, θυμιζω για 500η φορα τι ζητουσα:

α) ηλικιωμενοι και ευπαθεις σε καραντινα (και τωρα δεν θα τους εβγαζα εξω σε κορυφωση οπως κανει η κυβερνηση).

β) προσληψη νεων οδηγων και γενικοτερη διευθετηση του συγκοινωνιακου.

γ) τουρισμος ναι αλλα οχι με τον τροπο που γινεται αυτη τη στιγμη που ειναι ξανα μπαστε σκυλοι αλεστε.

δ) ενεργοποιηση της Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας.

ε) μαζικα τεστ και ιχνηλατηση κρουσματων οχι με μπακαλιστικο τροπο και χωρις πλανο αλλα στοχευμενα και με ομαδες νοσηλευτων.

.
Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα αυτό που διευκρινίζεις. Από την αρχή της πανδημίας υπήρξαν ουσιαστικά δυο στρατόπεδα. Ένα που έλεγε προσέξτε και εφαρμόστε μέτρα για να σωθεί ό,τι σώζετε και ένα που έκανε διαρκώς μάχη χαρακωμάτων έχοντας λυσσωδώς εναντιωθεί στην πλειοψηφία των όποιων μέτρων (είτε μέσων προστασίας όπως οι μάσκες, είτε περιορισμού της κυκλοφορίας, είτε του εμβολιασμού).
Τώρα θα χρεωθείτε ή θα πιστωθείτε ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων το μέρος της ευθύνης που αντιστοιχεί στη δημοσιότητα που παίρνουν οι απόψεις σας.
Και μη νομίζεις ότι θα καθίσει να διαβάσει κανείς λεπτομέρειες. Θα κρίνει χοντρικά και θα αποδώσει ευθύνες από το στρατόπεδο με το οποίο συνταχθήκατε. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να βγαίνει πάντα σωστός και υπεράνω απλώς βάζοντας τον πήχη πάρα πολύ ψηλά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 11:30

Αυτη η λογικη των δυο στρατοπεδων ειναι η αντικοινωνικη λογικη που προσπαθουν να προπαγανδισουν τα καναλια θεωρωντας οτι οσοι διαφωνουν με τις επιλογες της κυβερνησης ειναι ψεκες. Αυτη η αφηγηση θα επιανε αν η κυβερνηση τα καταφερνε στο πλανο της για παρατεταμενα συλλογικα lockdowns. Η κυβερνηση ομως απετυχε και υγειονομικα και οικονομικα καταστρεφοντας την οικονομια και τη μεσαια ταξη. Συνεπως πραγματι θα αναζητηθουν ευθυνες στο μελλον αλλα θα αναζητηθουν απο τη μεσαια ταξη, απο τους επιχειρηματιες που θα κλεισουν και απο τις στρατιες των ανεργων νεων. Ολοι αυτοι θυσιασαν τις ζωες τους χωρις λογο για να βλεπουμε τωρα την κυβερνησαρα της ΝΔ να προχωρει σε ανοιγμα ενω η θνησιμοτητα στη χωρα ειναι η κορυφαια στον πλανητη.

.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 02 Απρ 2021, 11:37

Αρίστος έγραψε:
31 Μαρ 2021, 20:35
Ουσιαστικα αναγνωρισε η κυβερνηση την αποτυχια του lockdown και παει σταδιακα σε φιλοσοφια Ιωαννιδη.

Έκλεισαν το λιανεμπόριο με 2.556 κρούσματα και μετά από 5 μήνες το ανοίγουν με 4.340 - Θα πληρώσει κανείς;

Η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία του lockdown κι ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου την ώρα που χθες η χώρα ξεπέρασε τα 4.300 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ των 739.

- Οι πολίτες από τη Δευτέρα θα έχουν περιθώριο 3 ωρών την ημέρα για ψώνια είτε με click away ή click in shop στέλνοντας SMS στο 13032

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει με μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής, με έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για να ψωνίσουν είτε εντός είτε εκτός καταστήματος.

Από το άνοιγμα εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα (malls) και τα πολυκαταστήματα, η κατάσταση των οποίων θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

- Επίσης από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από δήμο σε δήμο αλλά μόνο τα σαββατοκύριακα. Πρόκειται, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, για μετακίνηση για προσωπική άσκηση για τρία ατόμα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Με λίγα λόγια σήμερα η κυβέρνηση ομολόγησε πως εδώ και 5 μήνες καταστρέφει τσάμπα τους Έλληνες και «τελείωσε» τη χώρα για το τίποτα, αφού όταν έκλεισε στις 7 Νοεμβρίου τα πάντα τα κρούσματα ήταν 2556 και οι διασωληνωμένοι 207(!)

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας τότε δήλωνε τότε πως θα ανοίξουν ξανά τη χώρα μόνο αν τα κρούσματα έχουν πέσει στα 500. Χθες είχαμε... 4.340.

Η εμμονή στο lockdown από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά πλέον την πιο καταστροφική αποτυχία κυβέρνησης στη μεταπολίτευση μετά την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου η οποία έφερε τα μνημόνια, με τον πρωθυπουργό να μπαίνει πλέον στο κάδρο των «μοιραίων» της ελληνικής ιστορίας.

Άραγε η ταυτόχρονη οικονομική και υγειονομική καταστροφή μίας χώρας δεν συνιστά λόγο παραίτησης;

https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... is-anoigei

.

Ας ξαναγράψω τη δημοσίευσή μου, διατυπωμένη διαφορετικά, μιας και ο ''έγκριτος'' δημοσιογράφος μας, Αρίστος, πάτησε αναφορούλα. Καλώς έπραξες λατρεμένε, διότι προφανώς ενοχλεί τα μάλα ο καυστικός τρόπος κάποιων ανθρωπων, να χαρακτηρίζουν τις απόψεις σου, επιεικώς γελοίες.
Επιπροσθέτως, έτσι για την ιστορία, να γνωρίζεις, πως η δική μου πένα είναι κλάσεις ανώτερη και μπορώ να την κουμαντάρω όπως εγώ θελήσω.
Σου διευκρύνισα χθες κοντολογίς, πως έχετε κόψει άλισσο κοινώς, διότι απ'τη μια αλυχτάτε για τα στραβά της κυβέρνησης Κούλη, ενώ απ'την άλλη, αίφνης σκιστήκατε για την υγεία του κοσμάκη. Δεν μπορεί να βλέπω μόνον εγώ το οξύμωρο και την άθλια αντιπολιτευτική προπαγάνδα που επιχειρείται ένθεν κακείθεν.
Δεν μπορεί να βλέπω μόνον εγώ, πως μπροστά στις κομματικές σας ιδεοληψίες,θυσιάζετε στον ντορβά της αυτοϊκανοποίησής σας, με τρόπο καθ'όλα ''εύπεπτο'' ζωές συμπολιτών σας.
Έγραψα επίσης πως είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή πολιτική πλεύσις αντιμετώπισης στην πανδημία, αντί να γίνεται έρμαιο στα δόντια τυχάρπαστων αυτοδιοριζόμενων δελφίνων, προς τέρψιν της κομματικής ''ανησυχίας''.
Να μην πειράξουμε την καρδάρα με τον μαγικό ζωμό που γιγαντώνει απρέπειες, λοβιτούρες και αναισθησία.
Ίσως κάποιοι, όταν ανοίγετε νήματα πολιτικού ενδιαφέροντος, οφείλετε να ενσκύψετε περισσότερο στα θέλω και την κατάσταση που αντιμετωπίζει η ''πλέμπα'' του Μπίθουλα, αντί μιας καλοστημμένης προπαγανδιστικής χολέρας που σαν Άρπυια, κάνει χειρότερη ζημιά, μιας και απορρέει από μια χρόνια σιχαμένη νοοτροπία με την οποία έχετε γαλουχηθεί.

Αν έχετε θέμα κατανόησης κειμένου, ή αν βλέπετε όντως τον εαυτόν σας, απλά αναρωτηθείτε το λόγο.
Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 02 Απρ 2021, 11:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 11:39

Για να το πουμε απλα: αντι ο Κουλης να στελνει συνεργεια νοσηλευτων καθημερινα στις μεγαλες πλατειες της χωρας να κανουν τεστ και αντι να φτιαξει τις συγκοινωνιες για να μην εχουμε συνωστισμους επιννοησε το παγκοσμιας πρωτοτυπιας κουκουρουκου μετρο της εξοδου με SMS. Το ελληνικο lockdown θα πρεπει να παραμεινει στην ιστορια της ανθρωποτητας ως το πλεον αυτοκαταστροφικο και γελοιο υγειονομικο μετρο μεγαλης κλιμακας που εφαρμοστηκε ποτε.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 11:40

Πασιφάη έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:37

Ας ξαναγράψω τη δημοσίευσή μου, διατυπωμένη διαφορετικά, μιας και ο ''έγκριτος'' δημοσιογράφος μας, Αρίστος, πάτησε αναφορούλα.

Καμια σχεση, εγω δεν διαβαζω καν τι γραφεις.

.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 02 Απρ 2021, 11:41

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:40
Πασιφάη έγραψε:

Ας ξαναγράψω τη δημοσίευσή μου, διατυπωμένη διαφορετικά, μιας και ο ''έγκριτος'' δημοσιογράφος μας, Αρίστος, πάτησε αναφορούλα.

.
Σαφώς και διαβάζεις.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 02 Απρ 2021, 11:45

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:30
Αυτη η λογικη των δυο στρατοπεδων ειναι η αντικοινωνικη λογικη που προσπαθουν να προπαγανδισουν τα καναλια θεωρωντας οτι οσοι διαφωνουν με τις επιλογες της κυβερνησης ειναι ψεκες. Αυτη η αφηγηση θα επιανε αν η κυβερνηση τα καταφερνε στο πλανο της για παρατεταμενα συλλογικα lockdowns. Η κυβερνηση ομως απετυχε και υγειονομικα και οικονομικα καταστρεφοντας την οικονομια και τη μεσαια ταξη. Συνεπως πραγματι θα αναζητηθουν ευθυνες στο μελλον αλλα θα αναζητηθουν απο τη μεσαια ταξη, απο τους επιχειρηματιες που θα κλεισουν και απο τις στρατιες των ανεργων νεων. Ολοι αυτοι θυσιασαν τις ζωες τους χωρις λογο για να βλεπουμε τωρα την κυβερνησαρα της ΝΔ να προχωρει σε ανοιγμα ενω η θνησιμοτητα στη χωρα ειναι η κορυφαια στον πλανητη.
Στο ότι απέτυχε η κυβέρνηση συμφωνώ. Και έχω ασκήσει κριτική πάρα πολλές φορές ήδη από τα τέλη του περσινού Φεβρουαρίου.

Όταν όμως επί μήνες λες στον άλλο ότι:

* Οι ελίτ ήξεραν τι θα συμβεί και είχαν κάνει και σχετική πρόβα από το προηγούμενο Φθινόπωρο
* Ο Γκέιτς βρίσκεται πίσω από τα εμβόλια. Σκοτώνει παιδάκια σε φτωχές χώρες και έχει συγκεκριμένους λόγους που προωθεί τα εμβόλια
* Ο ΠΟΥ έκανε πλάτες στην Κίνα προκειμένου να εξαπλωθεί η πανδημία
* Ότι προσπαθούν να ασκήσουν οικονομικό έλεγχο με εργαλείο την πανδημία
* Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για την υγεία και δεν είναι σαν τα προηγούμενα εμβόλια που κάναμε
* Ότι τα μέτρα περιορισμού είναι η αρχή στέρησης δικαιωμάτων των πολιτών και επιβολής φίμωσης
* Ότι φουσκώνεται τεχνητά ο αριθμός των νεκρών για να δικαιολογηθούν πολιτικές

Πες μου τι πιστεύεις ότι θα κάνει κάποιος αφελής που θα δεχθεί ως σωστά όλα τα παραπάνω; Θα πάει να βάλει μάσκα; Θα μείνει μέσα στο σπίτι ή θα κυκλοφορεί περισσότερο; θα πάει να εμβολιαστεί ή όχι νομίζοντας ότι κάνει αντίσταση;

Μια ευθεία απάντηση στα τελευταία μου ερωτήματα παρακαλώ και μετά να συζητήσουμε ό,τι θέλεις.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 11:47

Πασιφάη έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:41
Αρίστος έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

.
Σαφώς και διαβάζεις.

Δεν σε διαβαζω γιατι γραφεις αποκλειστικα σεντονια και επιπλεον γιατι δεν μου απηυθυνες το λογο. Συνηθως διαβαζω γυρω στα 10-15 ατομα και απο τους υπολοιπους μονο οσους με κουοταρουν και μου απευθυνουν το λογο.

.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 02 Απρ 2021, 11:50

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:47
Πασιφάη έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:41
Αρίστος έγραψε:

.
Σαφώς και διαβάζεις.

Δεν σε διαβαζω γιατι γραφεις αποκλειστικα σεντονια και επιπλεον γιατι δεν μου απηυθυνες το λογο. Συνηθως διαβαζω γυρω στα 10-15 ατομα και απο τους υπολοιπους μονο οσους με κουοταρουν και μου απευθυνουν το λογο.

.
Παράθεση σε δική σου δημοσίευση έκανα, αναφέρθηκα σε σένα ονομαστικά και συμπεριέλαβα και όσους βλέπουν στα γραφόμενά μου κάτι τις ''γνώριμο''. Τόσο απλά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Απρ 2021, 11:53

Πασιφάη έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:50

Παράθεση σε δική σου δημοσίευση έκανα, αναφέρθηκα σε σένα ονομαστικά και συμπεριέλαβα και όσους βλέπουν στα γραφόμενά μου κάτι τις ''γνώριμο''. Τόσο απλά.

Δωσε λινκ γιατι δεν το προσεξα.

.

Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς » 02 Απρ 2021, 11:54

Αρίστος έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

.

Ε πες και συ πως την διαβάζεις, να ησυχάσουμε :lol:
μακρυά απο κουκυά

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 02 Απρ 2021, 11:56

Αρίστος έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:53
Πασιφάη έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:50

Δωσε λινκ γιατι δεν το προσεξα.

.
Παραπάνω είναι.. :lol:
Μπαντάς έγραψε:
02 Απρ 2021, 11:54
Αρίστος έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:

.

Ε πες και συ πως την διαβάζεις, να ησυχάσουμε :lol:
:lol:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών