Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
The Socialist
Δημοσιεύσεις: 5968
Εγγραφή: 04 Ιαν 2021, 18:32

Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Socialist » 03 Απρ 2021, 13:27

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και «αντάρτικο» από δεκάδες καταστηματάρχες.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και στην Θεσσαλονίκη για την απόφαση να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του μέτρου του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... o/3254770/

Πάτρα: Σφοδρές αντιδράσεις για το λιανεμπόριο- «Εμείς θα ανοίξουμε τη Δευτέρα»

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... a/3254753/

Άβαταρ μέλους
The Socialist
Δημοσιεύσεις: 5968
Εγγραφή: 04 Ιαν 2021, 18:32

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Socialist » 03 Απρ 2021, 13:32

Στείλτε τα ΜΑΤ λέμε.


Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 03 Απρ 2021, 13:42

https://www.thebest.gr/article/615864-o ... o-o-petsas

Οι έμποροι της Αχαΐας ετοιμάζουν "αντάρτικο", με άνοιγμα των καταστημάτων- Στην Πάτρα αύριο ο Πέτσας
Σε αντάρτικο προσανατολίζονται οι έμποροι της Πάτρας, μετά την αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου στην Αχαΐα (μεταξύ τριών νομών). Όπως ενημερώνει το thebest ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν με βάση τις μέχρι τώραρ αντιδράσειςνα ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

"Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;" αναρωτήθηκε μιλώντας στο thebest ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μας ενημέρωσε πως αύριο, Κυριακή, οι έμποροι θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίο έρχεται στην Πάτρα ακριβώς γι αυτό το λόγο. Ο υφυπουργός Στέλιος Πέτσας, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη στις 09:00 και αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, προκειμένου να τους προστατεύσουν στην περίπτωση "ευτράπελων".
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"


Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 03 Απρ 2021, 14:34

Π. Φιλιππίδης: Ξεκινάμε έναν αγώνα τον οποίο θα γευτεί η κυβέρνηση 100%!
11:13
| THESTIVAL TEAM
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook
Share to TwitterShare to LinkedInShare to MessengerShare to E-mail

Στα κάγκελα είναι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης μετά τη νέα αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά τα καταστήματα στην πόλη, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο εμπορικός κόσμος ζητά επιτακτικά απαντήσεις από το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς, όπως λένε οι εκπρόσωποί του, δεν γίνεται μέσα σε λίγες ώρες να αλλάζουν αποφάσεις που καθορίζουν την εργασία και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. «Είμαστε πλέον μαθημένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά. Την προηγούμενη είχε εκδοθεί ΦΕΚ και ξαφνικά η απόφαση ακυρώθηκε τηλεοπτικά» σχολίασε στο Thestival ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, λόγω της επιβάρυνσης της κατάστασης στην πόλη. «Θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς αλλάζουν αποφάσεις μεταξύ 48 ωρών. Ο κόσμος δεν είναι παιχνιδάκι κάποιων που αποφασίζουν. Δεν μπορεί επειδή κάποιος ξυπνάει ένα πρωί, να αποφασίζει διαφορετικά».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, στις 18.30, ώστε να λάβουν αποφάσεις. Οι έμποροι δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον των αποφάσεων που τους επιβάλλονται και αλλάζουν ανεξήγητα μέσα σε λίγες ώρες. «Ξεκινάμε έναν αγώνα τον οποίο θα γευτεί η κυβέρνηση 100%. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορεί να μας καταστρέφει. Έχουμε οικογένειες, υποχρεώσεις, προβλήματα. Πρέπει να σεβαστεί τον εμπορικό κόσμο» κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης.

https://www.thestival.gr/eidiseis/koino ... Mk.twitter
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Citroenakias
Δημοσιεύσεις: 3676
Εγγραφή: 19 Δεκ 2020, 17:07
Phorum.gr user: Citroenakias

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias » 03 Απρ 2021, 14:51

Ε ρε κλάμα από τους ψηφοφόρους του Κουλη, χαχαχα
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε:
21 Μαρ 2020, 18:31
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος
Δημοσιεύσεις: 7751
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:26

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 03 Απρ 2021, 14:54

Για αυτό πάμε κατά διαόλου.
Οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα και υπάρχουν κόμματα που λαικιζουν και τους υπερασπίζονται.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 03 Απρ 2021, 15:12

Την αντίδραση των εμπόρων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, την ερχόμενη Δευτέρα.

“Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι έμποροι στον δήμο Πολίχνης της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στην πόλη και είναι αποφασισμένοι, όπως δηλώνουν, τη Δευτέρα να σηκώσουν ρολά και να ανοίξουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους παρά το όποιο κόστος των προστίμων.


Η εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Ιφιγένεια Τοσίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ,μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Έχουμε αποφασίσει να ανοίξουμε τη Δευτέρα όλα τα καταστήματά μας, με κάθε κόστος, γιατί αυτό δεν πάει άλλο, είμαστε αγανακτισμένοι, έχουν χαθεί τέσσερις σεζόν και πάμε για την 5η. Τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπαίνει ένα άτομο μέσα στα καταστήματά μας και αυτό με ραντεβού. Όταν όλοι είναι ή στις παραλίες ή μαζεύονται στα πεζοδρόμια και τις πλατείες και πίνουν καφέ είναι πολύ χειρότερο από το να δουλέψουμε και να μπαίνει μέσα στο κατάστημα ένα άτομο”.

Η Ζωή Κρανίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων, δηλώνει στο Thestival:

“Θα ανοίξουμε κανονικά την Δευτέρα. Εννοείται ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας. Θα βάζουμε στα μαγαζιά μας έως έναν πελάτη.

Αν έρθει η Αστυνομία θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σε περίπτωση προστίμου θα το μοιραστούμε.

Ήρθαμε σε επαφή με τον εμπορικό σύλλογο και μας είπε ότι είναι αρνητικός για κάτι τέτοιο.

Οι περισσότεροι από εμάς δώσαμε χρήματα για να πάρουμε εμπορεύματα για τη Δευτέρα. Είναι τρελό αυτό που συνέβη να μας κλείσουν μέσα στη νύχτα. Ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση. Σεβόμαστε τον αγώνα όλων για την πανδημία αλλά κι εμείς έχουμε έξι μήνες κλειστά τα μαγαζιά μας”.


https://www.thestival.gr/eidiseis/koino ... i-tha-ano/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29274
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 03 Απρ 2021, 15:22

Σωστοί. Διωξιμο μπάτσων και λαϊκές περιφρουρησεις για μάσκες και αποστάσεις. Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.


Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 03 Απρ 2021, 16:44

το kouli ούτε τους βουλευτες του δεν μπορεί να πείσει

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 03 Απρ 2021, 16:47

αφου η κυβέρνηση παΝΔημίας τους έχει εξασφαλίσει εισόδημα για ποιο λόγο θέλουν να ανοίξουν;

Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 23505
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 03 Απρ 2021, 16:49

Νομίζω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την σοσιαλιστική επανάσταση στην Πάτρα και την ευρύτερη Αχαΐα. Ήρθε η ώρα ο Πελετίδης να κηρύξει την ανεξαρτησία του νομού οι οι ανδρεοπαπανδρεϊκές σοσιαλιστικές πολιτοφυλακές να αναλάβουν την άμυνα του νομού...

Άβαταρ μέλους
Feindflug
Δημοσιεύσεις: 15919
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 03 Απρ 2021, 17:31

Αρχέλαος έγραψε:
03 Απρ 2021, 15:12
Την αντίδραση των εμπόρων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, την ερχόμενη Δευτέρα.

“Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι έμποροι στον δήμο Πολίχνης της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στην πόλη και είναι αποφασισμένοι, όπως δηλώνουν, τη Δευτέρα να σηκώσουν ρολά και να ανοίξουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους παρά το όποιο κόστος των προστίμων.


Η εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Ιφιγένεια Τοσίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ,μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Έχουμε αποφασίσει να ανοίξουμε τη Δευτέρα όλα τα καταστήματά μας, με κάθε κόστος, γιατί αυτό δεν πάει άλλο, είμαστε αγανακτισμένοι, έχουν χαθεί τέσσερις σεζόν και πάμε για την 5η. Τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπαίνει ένα άτομο μέσα στα καταστήματά μας και αυτό με ραντεβού. Όταν όλοι είναι ή στις παραλίες ή μαζεύονται στα πεζοδρόμια και τις πλατείες και πίνουν καφέ είναι πολύ χειρότερο από το να δουλέψουμε και να μπαίνει μέσα στο κατάστημα ένα άτομο”.

Η Ζωή Κρανίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων, δηλώνει στο Thestival:

“Θα ανοίξουμε κανονικά την Δευτέρα. Εννοείται ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας. Θα βάζουμε στα μαγαζιά μας έως έναν πελάτη.

Αν έρθει η Αστυνομία θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σε περίπτωση προστίμου θα το μοιραστούμε.

Ήρθαμε σε επαφή με τον εμπορικό σύλλογο και μας είπε ότι είναι αρνητικός για κάτι τέτοιο.

Οι περισσότεροι από εμάς δώσαμε χρήματα για να πάρουμε εμπορεύματα για τη Δευτέρα. Είναι τρελό αυτό που συνέβη να μας κλείσουν μέσα στη νύχτα. Ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση. Σεβόμαστε τον αγώνα όλων για την πανδημία αλλά κι εμείς έχουμε έξι μήνες κλειστά τα μαγαζιά μας”.


https://www.thestival.gr/eidiseis/koino ... i-tha-ano/
:smt005::smt005::smt005:
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Ίακχος
Δημοσιεύσεις: 7751
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:26

Re: Επανάσταση από εμπόρους σε Θεσσαλονίκη- Πάτρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 03 Απρ 2021, 17:50

Εμπεδοκλής έγραψε:
03 Απρ 2021, 16:49
Νομίζω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την σοσιαλιστική επανάσταση στην Πάτρα και την ευρύτερη Αχαΐα. Ήρθε η ώρα ο Πελετίδης να κηρύξει την ανεξαρτησία του νομού οι οι ανδρεοπαπανδρεϊκές σοσιαλιστικές πολιτοφυλακές να αναλάβουν την άμυνα του νομού...
Λαϊκή Δημοκρατία της Αχαϊκής Συμπολιτείας.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών