Μετα το βιντεο που τον δειχνει σε αλλο μερος ο Εισαγγελέας προτεινε να αποφυλακιστει ο "Ινδιανος" κανοντας την αντιστοιχη προταση προς την Ανακριτρια μετα απο αιτημα αποφυλάκισης.
Ομως η Ανακριτρια το πηρε πανω της και απέρριψε το αιτημα αποφυλακισης λεγοντας πως "Δεν μπορει να ταυτοποιηθει επαρκως ο κατηγορουμενος στο βιντεο αλλα ακομα και αν ταυτοποιηθει, η καμερα τον καταγράφει να μπαινει και οχι να βγαινει απο το γηπεδο. Αρα θα μπορουσε σε 20 λεπτα να παει και να γκρεμισει τον αστυνομικο" (αυτα λεει μεσες ακρες)
Δικαιοσυνη σου λενε μετα...
«Όχι» είπε η 13η ανακρίτρια στην αποφυλάκιση του επονομαζόμενου «Ινδιάνου» ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του 28χρόνου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.
Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας έχει προσκομίσει βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο 30χρονος βρισκόταν την ώρα της επίθεσης σε άλλο σημείο, η ανακρίτρια τονίζει στη διάταξη της ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βιντεοληπτικό υλικό.
Τι είπε η ανακρίτρια
«Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περάστε περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά.» αναφέρει η ανακρίτρια στην απορριπτική διάταξη της.
Παράλληλα, η 13η ανακρίτρια τονίζει ότι εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του 30χρόνου, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων.
Με αυτό το σκεπτικό και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, η ανακρίτρια απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την αίτησή του κατηγορουμένου και ήδη προσωρινά κρατούμενου στο κατάστημα κράτησης Κρήτη Τρικάλων.
Πηγη:
https://www.newsit.gr/egklhma/nea-smyrn ... u/3272359/
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.