Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από wooded glade » 05 Απρ 2021, 05:00
Οι γάβροι ήταν πάντα περισσότεροι σε φιλάθλους.
ΑΕΚ και ΠΑΟ παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Αυτό άλλωστε έδειχναν πάντα και τα εισιτήρια που έκοβαν.
Δεν υπάρχει αντίρρηση ότι ο ΟΣΦΠ έχει τους περισσότερους. Τη χρονιά Στάνκοβιτς που ταυτόχρονα έγινε και το Γουέμπλεϋ του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός των Μυλωνά-Λιαδέλη-Καπερνέκα παραλίγο να πέσει. Όμως βγήκε πρώτος σε εισιτήρια με διαφορά. Το ίδιο και τη χρονιά Αλκέτα, προ Αγκίρε-Φούνες.
Ο ΠΑΟΚ είναι επαρχιακή ομάδα. Στο βορρά καλά πάει από κόσμο - δεν θα έλεγα όχι.
Η σχέση των τριών του ΠΟΚ είναι 35-25-25 περίπου.
Πάντα παίζει ρόλο και η πορεία της ομάδας, ακόμα και για το θρύλο.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα η ΑΕΚ των Μαύρου-Μπάγεβιτς με την ΑΕΚ των Δανδέλη-Βιτσέντε.
Παίζει δε ρόλο όχι μόνο στα εισιτήρια αλλά και έξω, στα καφενεία, στις δημοσκοπήσεις κλπ. Μετά που φάγαμε εμείς 5 γκολ χτες θα γνωστοποιήσω εγώ ότι είμαι ΑΕΚ ; Είναι εποχή για να μπαίνουμε στα λαγούμια, με τον καβούρια πρόεδρο που έχουμε.
Τώρα τα νέα παιδιά συνήθως ακολουθούν τον μπαμπά, αλλά σε μερικές περιπτώσεις επηρεάζονται από άλλο μέλος της οικογένειας, π.χ. τη μαμά ή το θείο. Έτσι αυτά τα ποσοστά παραμένουν διαχρονικά αναλλοίωτα.
Γιατί ο γάβρος να έρχεται πρώτος σε φιλάθλους ;
Κατά τη γνώμη μου παίζουν ρόλο τα εξής: Πρώτον έχει μεγάλη βάση τον Πειραιά και τους γύρω δήμους της Αττικής. Δεύτερον το σερί των fifties, που ήταν κι αυτό ένα δυνατό σερί πρωταθλημάτων με τους Υφαντή-Μπέμπη-Κοτρίδη και τους άλλους. Αλλά και το κλεμένο όνομα -της αρχαίας Ολυμπίας- έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Αν ήταν Ποδηλατοδρομιακός, όπως είναι το πραγματικό όνομα αυτού του συλλόγου, δεν θα είχε κάνει τίποτα.
Βέβαια το όνομα Ολυμπιακός υπάρχει και αλλού. Υπάρχει Ολυμπιακός Λιοσίων, Λουτρακίου, Χαλκίδος, Βόλου, Λευκωσίας αλλά και οι διάφορες ξένες Ολυμπίκ. Όμως όλα είναι κλεμένα και η ΔΟΕ δυστυχώς το άφησε το θέμα όταν έπρεπε να είχε επέμβει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα