Αυτή ειναι μεγαλειώδης παρέλαση

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Αυτή ειναι μεγαλειώδης παρέλαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 05 Απρ 2021, 17:00

πατησιωτης έγραψε:
05 Απρ 2021, 15:22
Καραμελίτσα έγραψε:
05 Απρ 2021, 14:30
Αυτό είναι καινούριο φρούτο. Ο παλιός αιγυπτιακός εθνικισμός ήταν Αραβικός. Τώρα φαίνεται να θέλουν να τον κάνουν μη Αραβικό. Έχω την αίσθηση ότι η μη αραβική ταυτότητα για Αιγύπτιους δεν είναι εύκολα συμβατή με το Ισλάμ.

Μικρή αλλαγή.Ναι,ο Νάσερ είχε την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία αλλά ο αραβικός εθνικισμός ήταν τότε ξεκάθαρα κοσμικός κατ απομίμηση του τουρκικού.Δηλαδή οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ήσαν και τότε υπό διωγμόν και το Κοράνι είχε υποχωρήσει.Φυσικά και το αρχαίο αιγυπτιακό παρελθόν προβαλλόταν,ίσως όχι τόσο αλλά πάντως δεν το έβλεπαν αρνητικά όπως οι ισλαμιστές που το θεωρούν τζαχιλίγια.
Σε καμμία περίπτωση πάντως ο Σίσι δεν λέει ότι είναι μη Άραβες.Προφανώς υπάρχει το αφήγημα ότι οι Άραβες ενσωμάτωσαν τους παλιότερους πολιτισμούς και είναι οι ίδιοι άνθρωποι.
Είναι σαν να βγει κάποιος στην Ελλάδα και να δώσει ένα κλικ παραπάνω στην αρχαιότητα από το Βυζάντιο για να μειώσει την επιρροή της εκκλησίας αλλά το βασικό αφήγημα δεν αλλάζει.
Καλά, δεν υπάρχει σύγκριση. Η ιστορία η ελληνική και η αιγυπτιακή τελείως διαφορετικές. Εδώ η μουσουλμανική κατάκτηση έγινε πιο αργά και οι μουσουλμάνοι εκδιώχτηκαν τελικά. Θα υπήρχε αντιστοιχία αν οι Αιγύπτιοι ήταν Κόπτες στην πλειοψηφία.

Η χώρα λέγεται Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, κι αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα. Αλλά ψάχνοντας βλέπω ότι η έννοια του ότι "δεν είμαστε Άραβες, αλλά Αιγύπτιοι" έχει τεράστια αποδοχή ιδιαίτερα στους ζούμερς και στα πιο μορφωμένα στρώματα. Παλιότερα, αυτό το έλεγαν μόνο οι Κόπτες, στον Ισλαμικό χώρο η απένδυση από την Αραβική ταυτότητα δεν μπορεί να μην έχει και θρησκευτικές συνέπειες.
Z

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 05 Απρ 2021, 17:04

Ζενίθεδρος έγραψε:
04 Απρ 2021, 02:08
Υδράργυρος έγραψε:
04 Απρ 2021, 02:01
Τι κιτς ειναι αυτο; ειμαι πια πεπεισμενος οτι η αιγυπτος ειναι δικτατορια
Απο το να είναι χαλιφάτο, καλύτερα πάντως.
Φασιστακοοοοοο... :8)
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis » 05 Απρ 2021, 17:09

George_V έγραψε:
04 Απρ 2021, 13:10
πατησιωτης έγραψε:
04 Απρ 2021, 11:31
Καραμελίτσα έγραψε:
04 Απρ 2021, 11:01
Οι μόνοι που έχουν κάποια συνέχεια με τους αρχαίου Αιγυπτίους ειναι οι Κόπτες.

Εντύπωση μου κάνει ότι ταυτίζονται και οι μουσουλμάνοι Αιγύπτιοι.
Δεν ταυτίζονται όλοι.Οι εξτρεμιστές καθόλου δεν ταυτίζονται και εδώ είναι η εσωτερική πολιτική σημασία της παρέλασης και της φαραωλατρείας γενικώς.Έχεις 8% Κόπτες και 92% μουσουλμάνους διαφόρων επιπέδων θρησκευτικότητας.Πως θα απομονώσεις τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που τείνουν να επεκταθούν σε όλη τη συντριπτική πλειοψηφια των μουσουλμάνων με τη βοήθεια και του Ερντογάν βεβαίως;θα προτάξεις το γενικό εθνικό παρελθόν της Αιγύπτου που είναι αναγνωρισμένο από όλο τον πλανήτη ώστε το εθνικό συναίσθημα να αντιρροπήσει τον θρησκευτικό φανατισμό και ότι ψάρια πιάσεις.Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το μουχαμπαράτ ,η κρατική ασφάλεια δηλαδή. :D
Οι Αιγυπτιοι που εχω γνωρισει κατα καιρους ειναι ολοι τους περηφανοι για την ιστορια της Αιγυπτου και ας μην εχουν κοπτικη καταγωγη. Και μου ειχε κανει εντυπωση τοτε πως κατορθωσαν να προσπεράσουν την αραβικη καταγωγη τους και να αγκαλιασουν την αιγυπτιακη κληρονομια.
Λογικό. Όταν έχεις σε κοντινή απόσταση κατασκευές που φτιάχτηκαν το 3000 π.Χ θα νοιώθεις κάποια περηφάνια γι'αυτό. Εδώ έχω πετύχει Τούρκο που ήταν περήφανος για την πλούσια ιστορία της χώρας του που έλεγε ότι χρονολογούνταν από το 2000 π.Χ. Μου φάνηκε γελοίο, μέχρι που κατάλαβα ότι έπιανε οτιδήποτε υπήρχε στην Μικρά Ασία μέχρι σήμερα σαν ιστορία της Τουρκίας.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 09 Απρ 2021, 12:57

Σημερα διαβασα πως οι μουμιες που βρισκονταν στα αρματα ειχαν σφραγιστει σε κιβώτια με συνεχη παροχη αζώτου ετσι ωστε να διατηρειται η ιδανικη χαμηλη θερμοκρασια που χρειαζονται για να διατηρηθουν οι μουμιες αλλα και τα φέρετρα.

Οποιος εχει παει στο Μουσειο του Καιρου ξερει ποσο κρυο εκανε στην αιθουσα με τις μουμιες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών