Αστέρια Michelin.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Αστέρια Michelin.
η γκεοποζερια σας εχει χτυπησει κοκκινο.
Αγις έγραψε: ↑05 Ιουν 2018, 23:54Τα καλύτερα μπατσελορ είναι αυτά που γίνονται χωρίς να επίκειται γάμος.

Μα δεν λέτε καθόλου το ίδιο πράγμα ...
Τεσπα. Φαγανέ νομίζω θα έκλεινα στη θέση σου ημέρα χαλάρωσης με σπα μασάζ φαγητό κ το βράδυ ποτά κ καπνό στην πισίνα ξέρω γω.
Άμα είναι το τυχερό του γαμπρού να πηδήξει ας μην είναι επι πληρωμή .
~~¥~~
Mari/Leoni σιγα μην παμε σπα μαζι με ολο τον μπιθουλα.
Εμεις θα παμε εδω
https://vimeo.com/253847020
και θα τρωμε τα γλυκακια μας με αυτα τα κουταλακια
Ναι οπως εγραψε και πανω ο πτωχος Παναγιωτακης φαινεται λιγο γκει ποζερια

- Cecily Anne
Πω μλκ θα σε άφηνα πριν τα σκαλιά της εκκλησίας, ειλικρινά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Του Γιούρι Γκέλερ είναι το μαγαζί αυτό;fagano3 έγραψε: ↑06 Ιουν 2018, 08:51Mari/Leoni σιγα μην παμε σπα μαζι με ολο τον μπιθουλα.
Εμεις θα παμε εδω
https://vimeo.com/253847020
και θα τρωμε τα γλυκακια μας με αυτα τα κουταλακια
Ναι οπως εγραψε και πανω ο πτωχος Παναγιωτακης φαινεται λιγο γκει ποζερια
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Ουτε εμένα με συγκινεί η ιστορία του μπατσελορ, στις μέρες μας δε βρίσκω κάποιο νόημα.
Αν θα έκανα κάτι όμως, θα ήταν ένα ΣΚ με αντίστοιχους πιστόκαυλους φίλους, στο Ρινγκ ή στη Monza, παίζοντας με όσες περισσότερες "κυρές" μπορούμε. Και μετά ασύστολα στέκια, μπύρες και κρασά, τριγύρω.
Μια φάση φαγανού και εγώ σχετικά με εμπειρία σε στριπτιζάδικο.
Δε μου κάνει εντύπωση που θαμώνες είναι μεσόκοποι που υποτίθεται ξέρουν τις γυναίκες σα τη παλάμη τους λόγω εμπΥριων. Στην πραγματικότητα ξέρουν μόνο σχετικά με την εκάστοτε ανατολικομπλοκίτισσα που η μοίρα την έριξε στη ντουλειά καθώς μπορεί να παίξει και καμια μπάλα με καμια μεσόκοπη παντρεμένη-χωρισμένη που κάνει ψυχικά.
Αν θα έκανα κάτι όμως, θα ήταν ένα ΣΚ με αντίστοιχους πιστόκαυλους φίλους, στο Ρινγκ ή στη Monza, παίζοντας με όσες περισσότερες "κυρές" μπορούμε. Και μετά ασύστολα στέκια, μπύρες και κρασά, τριγύρω.
Μια φάση φαγανού και εγώ σχετικά με εμπειρία σε στριπτιζάδικο.
Δε μου κάνει εντύπωση που θαμώνες είναι μεσόκοποι που υποτίθεται ξέρουν τις γυναίκες σα τη παλάμη τους λόγω εμπΥριων. Στην πραγματικότητα ξέρουν μόνο σχετικά με την εκάστοτε ανατολικομπλοκίτισσα που η μοίρα την έριξε στη ντουλειά καθώς μπορεί να παίξει και καμια μπάλα με καμια μεσόκοπη παντρεμένη-χωρισμένη που κάνει ψυχικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Μπήκε στον οδηγό. Το επόμενο βήμα είναι το αστέρι, θα το δείτε. Τα είχαμε πει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Στον αδερφό μου απλά βγήκαμε σε εστιατόριο. Η νύφη δε ξέρω τι έκανε.Cecily Anne έγραψε: ↑05 Ιουν 2018, 16:57
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΥΣΤΗ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΤΣΕΛΟΡ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πήγα χτες το απόγευμα εν τέλει με την σύντροφο, ειδική περίσταση όπως είχα ξαναπεί. Να πω πως όσο κοντοζύγωναν οι μέρες το περίμενα πως και πως και ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος. Περνώ μπροστά από το εστιατόριο σχεδόν κάθε μέρα τα απογεύματα και την τελευταία εβδομάδα είχε συνέχεια κόσμο, οπότε ανυπομονούσα να δω τι ακριβώς σερβίρουν.
Το εστιατόριο είναι το Bilson Eleven, στο east end της Γλασκώβης. Το αστέρι Michelin (ή την αναφορά στο Michelin Guide 2018, δεν ξέρω τι ακριβώς διαφορά μπορεί να υπάρχει) το πήρε πολύ πρόσφατα, κάποια στιγμή μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είδα την πλακέτα μπροστά από το μαγαζί και τότε μπήκε στο ραντάρ μου.
Ήταν η πρώτη φορά σε Μισελενάτο εστιατόριο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ, τόσο ο χώρος όσο και το φαγητό. Φωτογραφίες έχω πιο κάτω με επεξηγήσεις των πιάτων. Κάποια στιγμή είπα στη σύντροφο ότι αν τελειώσουμε νωρίς και πεινάμε, θα πάμε σπίτι για ντελίβερυ, αλλά δεν χρειάστηκε. Θα ήταν η υπέρτατη και ύστατη ντροπή για τον οποιοδήποτε σεφ να βγει η βρώμα ότι φεύγουν οι πελάτες και πεινάνε, και πάνε παραδίπλα για ένα ξεγυρισμένο Big Mac ή deep fried σκυλοτροφή. Το φαγητό είναι αρκετό και (όπως σωστά επεσήμανε η σύντροφος) το τρικ του να υπάρχει πεντάλεπτη αναμονή μεταξύ κάθε πιάτου για να στήσει το προσωπικό το τραπέζι και να πάει το σήμα στον εγκέφαλο ότι χορταίνεις, πιάνει.
Απ' ό,τι βλέπω στο νετ, το μέρος ήταν πιο παλιά κανονικό εστιατόριο (βλέπω φωτογραφίες από πιάτα που θα θεωρούσα υπερβολικά, με βάση αυτό που είδα χτες, και θυμάμαι επίσης τον πρώτο καιρό που περνούσα από εκεί ΠΟΛΥ κόσμο μέσα) αλλά περίπου ένα χρόνο πριν το άλλαξαν σε εποχιακό tasting menu, και φαίνεται να δούλεψε, αφού πήραν και το αστέρι. Στο σάϊτ επίσης λένε πως προτείνουν 3.5 ώρες για να ευχαριστηθεί κανείς όλα τα πιάτα, και μου φαινόταν υπερβολικό, αλλά εν τέλει δεν ήταν πολύ εκτός πραγματικότητας. Η κράτηση ήταν για 18:00, φτάσαμε εκεί 17:45, μας πήγαν στο τραπέζι 18:15, και βγήκαμε έξω 20:45, οπότε περάσαμε 2,5 ώρες στο τραπέζι (πέρασαν νεράκι). Ένα ζευγάρι δίπλα έκανε το full experience με τα matching reserve drinks, κάτι που είχα και εγώ κατά νου αλλά τελικά το θεωρήσαμε υπερβολικό και πήραμε μπουκάλι κρασί. Τους έφερναν νέο ποτήρι κρασί με κάθε πιάτο, και μιλάμε για 7 πιάτα συν το cheese board. Τα παιδιά έμπαιναν γκολ στο τέλος με 8 ποτήρια διαφορετικών κρασιών, όσο περνούσε η ώρα μιλούσαν και πιο δυνατά. Το point ήταν πως βρίσκονταν εκεί ήδη και είχαν ήδη σερβιριστεί τουλάχιστον το πρώτο πιάτο όταν φτάσαμε στις 17:45, και φύγαμε την ίδια ώρα, οπότε με λίγο εξτρά χρόνο μεταξύ των πιάτων για να σερβιριστούν τα ποτά τους πέρασαν εκεί σίγουρα 3.5 ώρες.
Το πρόσημο ήταν θετικό, μου άρεσε, και θα ξαναπήγαινα σε παρόμοιο εστιατόριο (έχω βάλει το Cail Bruich στο μάτι, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι Γλασκώβη). Στο Bilson Eleven θα σκεφτόμουν να ξαναπάω αν άλλαζαν το μενού - αν έχεις πάει μία φορά σε tasting menu μαγαζιά δεν έχει νόημα να το ξανακάνεις, εκτός αν είναι κανονικά εστιατόρια και έχουν επιλογές. Με όσα βλέπω online, το αστέρι Μισελέν ανέβασε τις τιμές τους κατά 20%, και θεωρώ πως οι παλαιότερες τιμές ήταν ελαφρώς πιο τίμιες. Και πάλι όμως, είμαι ευχαριστημένος.
Το μαγαζί από έξω
Δύο ποτήρια σαμπάνια Laurent-Perrier La Cuvée.
Μπουρεκάκια που μας έφεραν μαζί με τη σαμπάνια, νόστιμα για αρχή. Περιείχαν παρμεζάνα.
Το μενού
Φωτογραφίες από τον χώρο αναμονής. Ήταν άλλο ένα ζευγάρι εκεί όταν πήγαμε και δεν ήθελα να τους ενοχλήσω, οπότε δεν έβγαλα πολλές, αλλά οι υπάρχουσες δίνουν μία ιδέα.
Το κρασί μας (Château Montaiguillon, Montagne St. Emilion, 2014)
Amuse bouche, δεν υπήρχε στον κατάλογο. Το κρακεράκι πάνω δεξιά είναι βρώσιμο, δεν φαίνεται πολύ καθαρά. Από ένα review του Guardian: Amuse bouche referencing a ploughman’s lunch: not bad, with its bendy little horseradish and salmon cracker and ramekin layered with ham hough, pickled onion and cheese foam.
Ζεστό μαύρο ψωμί με βούτυρο από malt, και αλάτι από το νησί Skye. Όποιοι έχουν βρεθεί HB ξέρουν ότι το βούτυρο με το ψωμί στα γεύματα τους είναι safe bet. Πήραμε δύο από αυτά διότι και άλλοι το έκαναν, δεν χρέωσαν το δεύτερο. Το ψωμί το έφτιαχναν εκείνη τη στιγμή, με αρτοπαρασκευαστή υποθέτω.
Πρώτο πιάτο, chicken & bacon. Πουρές από συκώτι κοτόπουλου με κομματάκια μπέϊκον και μικρά κρουτόν, μέσα σε μία μικρή γυάλα.
Δεύτερο πιάτο, curried skink. Ψάρι μέσα σε σως από μουστάρδα, η οποία περιείχε κυβάκια από πατάτα.
Τρίτο πιάτο, lamb, αρνί. Δεν μου άρεσε πολύ το σερβίρισμα, το φύλλο rhubarb έκρυβε τη σως από μελιτζάνα με κομματάκια ντομάτας. Οι μαύρες γραμμές στα αριστερά του πιάτου είναι ωριμασμένο balsamico 20ετίας. Καλό πιάτο.
Πρώτο πιάτο, chicken & bacon. Πουρές από συκώτι κοτόπουλου με κομματάκια μπέϊκον και μικρά κρουτόν, μέσα σε μία μικρή γυάλα.
Δεύτερο πιάτο, curried skink. Ψάρι μέσα σε σως από μουστάρδα, η οποία περιείχε κυβάκια από πατάτα.
Τρίτο πιάτο, lamb, αρνί. Δεν μου άρεσε πολύ το σερβίρισμα, το φύλλο rhubarb έκρυβε τη σως από μελιτζάνα με κομματάκια ντομάτας. Οι μαύρες γραμμές στα αριστερά του πιάτου είναι ωριμασμένο balsamico 20ετίας. Καλό πιάτο.
Τέταρτο πιάτο, gigha halibut, ψάρι, η σως δίπλα επίσης μουστάρδα αν θυμάμαι καλά, με μία σταγόνα ελαιόλαδου πάνω της. Ωραίο.
Πέμπτο πιάτο, beef from the farm, κολοκυθάκι με αρακά και κουκουνάρι, φιλέτο μοσχάρι και πουρές. Επίσης πολύ καλο.
Πριν περάσουμε στα επιδόρπια είχαμε δροσιστικό κεράσι με πάγο αρωματισμένο με ginger και λεμόνι.
Πρώτο επιδόρπιο, chocolate caramel. Όπως λέει το όνομα, μισά scoops παγωτών με γεύση καραμέλα και σοκολάτα, με ψιλοκομμένο καρύδι και τρίμματα κέικ σοκολάτας για βάση, και ένα μπισκοτάκι από πάνω που ίσα που φαίνεται λόγω γωνίας της φωτογραφίας. Η σύντροφος ξετρελάθηκε.
Δεύτερο επιδόρπιο, strawberry. Δύο μικρά sorbet φράουλας με μπισκότο ενδιάμεσα, το από κάτω έχει και λίγη σαντιγύ, το από πάνω έχει λευκά και ροζ μαρεγκάκια.
Για τέλος πήραμε και το cheese board για να το μοιραστούμε, έξι είδη mature τυριών, brie, cheddar, red leicester νομίζω, και άλλα 3 που δεν άκουσα πως λέγονταν αλλά που ήταν γαλλικά, παλαιωμένα, και ως εκ τούτου μύριζαν (άσχημα). Κρακεράκια πάνω δεξιά, και σερβίρονται με μαρμελάδα, αποξηραμένα σύκα, και μέλι.
Πέμπτο πιάτο, beef from the farm, κολοκυθάκι με αρακά και κουκουνάρι, φιλέτο μοσχάρι και πουρές. Επίσης πολύ καλο.
Πριν περάσουμε στα επιδόρπια είχαμε δροσιστικό κεράσι με πάγο αρωματισμένο με ginger και λεμόνι.
Πρώτο επιδόρπιο, chocolate caramel. Όπως λέει το όνομα, μισά scoops παγωτών με γεύση καραμέλα και σοκολάτα, με ψιλοκομμένο καρύδι και τρίμματα κέικ σοκολάτας για βάση, και ένα μπισκοτάκι από πάνω που ίσα που φαίνεται λόγω γωνίας της φωτογραφίας. Η σύντροφος ξετρελάθηκε.
Δεύτερο επιδόρπιο, strawberry. Δύο μικρά sorbet φράουλας με μπισκότο ενδιάμεσα, το από κάτω έχει και λίγη σαντιγύ, το από πάνω έχει λευκά και ροζ μαρεγκάκια.
Για τέλος πήραμε και το cheese board για να το μοιραστούμε, έξι είδη mature τυριών, brie, cheddar, red leicester νομίζω, και άλλα 3 που δεν άκουσα πως λέγονταν αλλά που ήταν γαλλικά, παλαιωμένα, και ως εκ τούτου μύριζαν (άσχημα). Κρακεράκια πάνω δεξιά, και σερβίρονται με μαρμελάδα, αποξηραμένα σύκα, και μέλι.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
φίλε δε φαίνονται οι φωτογραφίες
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Είναι θέμα του desktop Chrome (και ίσως και του φόρουμ; ), δοκίμασε άλλον browser (φορτώνουν όλα με Edge τώρα που δοκίμασα) ή προσπάθησε από κινητό.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
την λυπητερη δεν βλεπω
60 το τεμαχιο?
60 το τεμαχιο?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 05 Αύγ 2018, 18:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έκαμα κανά δυό φορές ριφρές και φορτώσανε σε κρόουμ.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
22 Δεκ 2024, 20:07