ST48410 έγραψε: ↑11 Απρ 2021, 19:42
Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Από τη μια να θαυμάζουμε χώρες της Ασίας που πήραν σκληρά μέτρα (και αποτελεσματικά όπως φαίνεται) άμεσα και από την άλλη να προκηρύσσουμε δημοψήφισμα ενάμιση χρόνο μετά. Δες επίσης ότι με το να έκανες δημοψήφισμα τον Ιούνιο δεν θα μπορούσες να αποφύγεις να πάρεις κάποιου είδους μέτρα μέχρι τότε γιατί το να άφηνες την κατάσταση στην τύχη της θα ήταν εγκληματικό.
Για πες μου ποιες ανατολικοασιατικες χωρες εκαναν 9 μηνες συλλογικο lockdown οπως η Ελλαδα. Μην πετας μια δηλωση στα κουτουρου γιατι σε οτι δεν εισαι ακριβης θα στο αντιγυρισω οπως κανεις κι εσυ σε μενα. Ψαξτο λοιπον και πες μας.
Ας δούμε όμως το σενάριο σου και έτσι. Έχεις ρίξει ότι χρήμα διατέθηκε σε στήριξη εργαζομένων και κλειστών καταστημάτων στο ΕΣΥ και έχεις φέρει ότι πειραματικό φάρμακο ήταν διαθέσιμο εξ αρχής. Ρεμδεσιβίρη, μετά μονοκλωνικά κοκ. Χωρίς να κλείσεις καταστήματα και να ασκήσεις περιοριστικά μέτρα θα μπορούσες να έχεις διπλάσιους ή τριπλάσιους θανάτους και να φρενάρεις μέρος αυτών με τα φάρμακα και κάποιες παραπάνω κλίνες που θα είχες διαθέσιμες. Ας πούμε ότι έφτανες Ιούνιο και αντί να έχεις 30.000 νεκρούς (αφού δεν πήρες μέτρα, δεν εμβολίασες και πιθανόν έφαγες και τέταρτο κύμα μέχρι τότε) θα είχες 20.000.
ΠΑΛΙ δεν ακριβολογεις και ΠΑΛΙ βαζεις στο στομα μου λογια που δεν ειπα. Εγω θελω lockdown για τους ηλικιωμενους και αυστηρο μαλιστα, μην λοιπον βασιζεσαι σε υποθεσεις οτι προτεινω μοντελο Σουηδιας. Επιπλεον σημερα υπαρχουν Ελληνες ειδικοι απο το τημ της κυβερνησης που παραδεχονται οτι το lockdown απετυχε γιατι υπηρξε ενδοοικογενειακη διασπορα και θα ηταν καλυτερα ο κοσμος να περιφεροταν εξω στον ηλιο και στον καθαρο αερα. Συνεπως εισαι λαθος και στο οτι το μοντελο της κυβερνησης προστατευσε τον κοσμο.
.