Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Απρ 2021, 11:17

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:12
Ανοσια αγελης εχουν πετυχει αυτοι του 10-15% για παρτη τους. Οχι η κοινοτητα εξ αιτιας αυτου του ποσοστου.
Αυτο το 10-15% ομως πρεπει να προστεθει στη θεωρητικη ανοσια που θα πετυχουν τα εμβολια.
Δηλαδη δεν ξεκινανε τα εμβολια απο το μηδεν στο να χτισουν τειχος ανοσιας.
Δεν είναι λάθος αυτό που λες. Ωστόσο το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό. Σήμερα ανοίγουν τα Λύκεια και μπορεί να προκαλέσουν αύξηση μετάδοσης που θα την δεις σε 10-15 μέρες. Αν στο μεταξύ υπάρξει μία ανάσχεση εξαιτίας και των εμβολιασμένων μπορεί τα δύο φαινόμενα να ισορροπήσουν και χωρίς αναλυτικά στοιχεία να λέμε ανοησίες. Οι μισοί να υποστηρίζουν πως το άνοιγμα των σχολείων δεν έφερε αύξηση και οι άλλοι μισοί ότι τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτα. Στην πράξη όμως δεν θα ισχύει τίποτα από τα δύο.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Απρ 2021, 11:19

AlienWay έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:16

Αυτό που λες δεν είναι ανοσία αγέλης. Ξαναδιάβασε τι είναι η ανοσία της αγέλης. Επίσης ψάξε και βρες αν θεωρείται εφικτή στην περίπτωση του covid.

Spoiler alert: Λένε ότι ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ μπορεί να επέλθει ανοσία αγέλης στην περίπτωση του covid. Στο καλύτερο σενάριο ο covid θα περιοριστεί στους αντι-εμβολιαστές. Στο χειρότερο σενάριο, θα μεταλλαχτεί (ή θα αποδειχτεί ότι τα εμβόλια δεν πιάνουν) και θα τον φάμε στη μάπα για καμια 5ετία (από εκεί και πέρα θα γίνει ενδημική ασθένεια, πιο αποδυναμωμένη).

Δεν έχεις καταλάβει με τι έχουμε μπλέξει.

α) Αν ο εμβολιασμος δεν μπορεσει να δημιουργησει ανοσια αγελης τοτε δεν θα μιλαμε για εμβολια αλλα για φαρμακα. Οποτε σε αυτη την περιπτωση ας φερουν και τα μονοκλωνικα να τελειωνουμε.

α) Ξερω πολυ καλα τι ειναι η ανοσια αγελης οπως ξερω τι ειναι η φυσικη (διασταυρουμενη) ανοσια και τι η επικτητη. Και εχω διαβασει μελετες για ποσοστα και στις δυο.

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 12 Απρ 2021, 11:20

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:15
Ωστοσο φοβαμαι για πολυ χειροτερες συνεπειες απο τη γενικοτερη στροφη σε γενετικα προιοντα απο τα τυχον προσκαιρα οφελη.
Σε αυτό είμαι επιφυλακτικός κι εγώ. Δεν μπορώ όμως να θεωρήσω σωστό να συμφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, κάτι που συνεπάγεται άμεση απώλεια χιλιάδων ζωών εδώ και τώρα.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 12 Απρ 2021, 11:20

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:15
ST48410 έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:10

Επίσης αν το εμβόλιο του covid αποδειχθεί μάπα δεν έχω κανένα λόγο να το υποστηρίξω. Αυτή τη στιγμή όμως οι πιθανότητες να ξεφύγουμε κάπως από αυτό το χάλι αυξάνονται (μέχρι της αποδείξεως του εναντίου) από το μαζικό εμβολιασμό.

Κι εγω θα το παραδεχθω αν αποδειχτει αποτελεσματικο. Ωστοσο φοβαμαι για πολυ χειροτερες συνεπειες απο τη γενικοτερη στροφη σε γενετικα προιοντα απο τα τυχον προσκαιρα οφελη.

.
Γενετικό προϊόν το εμβόλιο; :smt017

Αιπηστυμων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αιπηστυμων » 12 Απρ 2021, 11:23

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:08

Γυρω στο 65%-70% θελει να κανει τα νεα εμβολια και σιγουρα ενα 10%-15% εχει ηδη ανοσια αγελης. Το συνολο λοιπον της ανοσιας θεωρητικα θα φτασει σε επιπεδα 75%-85%. Δεν φανταζομαι να ισχυρισθουν μετα οτι ουτε αυτο το ποσοστο δεν αρκει για να χτισθει τειχος προστασιας σε ολη την κοινοτητα.

.
Η ανοσια αγελης ειναι μετριεται μονο παγκοσμιως και οχι μεσα στα συνορα ενος κρατους
Για τον απλουστατο λογο πως μολις επιστρεψουμε στην κανονικοτητα θα γεμισουμε εισαγωμενα κρουσματα και αυτα θα φερουν εγχωρια κρουσματα ανεμβολιαστων

Οι ανεμβολιαστοι θα κολλησουν σε συντριπτικο ποσοστο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αιπηστυμων την 12 Απρ 2021, 11:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Απρ 2021, 11:23

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:19
AlienWay έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:16

Αυτό που λες δεν είναι ανοσία αγέλης. Ξαναδιάβασε τι είναι η ανοσία της αγέλης. Επίσης ψάξε και βρες αν θεωρείται εφικτή στην περίπτωση του covid.

Spoiler alert: Λένε ότι ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ μπορεί να επέλθει ανοσία αγέλης στην περίπτωση του covid. Στο καλύτερο σενάριο ο covid θα περιοριστεί στους αντι-εμβολιαστές. Στο χειρότερο σενάριο, θα μεταλλαχτεί (ή θα αποδειχτεί ότι τα εμβόλια δεν πιάνουν) και θα τον φάμε στη μάπα για καμια 5ετία (από εκεί και πέρα θα γίνει ενδημική ασθένεια, πιο αποδυναμωμένη).

Δεν έχεις καταλάβει με τι έχουμε μπλέξει.

α) Αν ο εμβολιασμος δεν μπορεσει να δημιουργησει ανοσια αγελης τοτε δεν θα μιλαμε για εμβολια αλλα για φαρμακα. Οποτε σε αυτη την περιπτωση ας φερουν και τα μονοκλωνικα να τελειωνουμε.

α) Ξερω πολυ καλα τι ειναι η ανοσια αγελης οπως ξερω τι ειναι η φυσικη (διασταυρουμενη) ανοσια και τι η επικτητη. Και εχω διαβασει μελετες για ποσοστα και στις δυο.

.
Δεν γίνεται να έρχεται ένα τσουνάμι κατά πάνω σου (φυσική καταστροφή) κι εσύ να ψάχνεις για μαγικές λύσεις.

Δεν γίνεται να σκάνε βόμβες γύρω σου από πολεμικά αεροσκάφη κι εσύ να γράφεις άρθρα που λένε ότι "ο πόλεμος θα φέρει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία".

Πρέπει να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στα μέσα (αν όχι στην αρχή) μιας παγκόσμιας καταστροφής.

Μην βλέπεις παντού λύσεις και μαγικά ραβδάκια.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Απρ 2021, 11:26

Γιατι εγω πιστευω οτι με αυτο βρισκουν δικαιολογια για την αποτυχια των εμβολιων;

Καθως μεχρις στιγμης μας ελεγαν σε Ελλαδα και Ευρωπη οτι η ανοσια ειναι εφικτη με 60%-70% ενω με γυρω στο 40% ξεκιναει να περιοριζεται καπως η διασπορα. Εδω κοτζαμ Σουηδια βασιστηκε σε αυτα τα ποσοστα για το ριψοκινδυνο πειραμα της.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Απρ 2021, 11:29

AlienWay έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:23

Δεν γίνεται να έρχεται ένα τσουνάμι κατά πάνω σου (φυσική καταστροφή) κι εσύ να ψάχνεις για μαγικές λύσεις.

Δεν γίνεται να σκάνε βόμβες γύρω σου από πολεμικά αεροσκάφη κι εσύ να γράφεις άρθρα που λένε ότι "ο πόλεμος θα φέρει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία".

Πρέπει να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στα μέσα (αν όχι στην αρχή) μιας παγκόσμιας καταστροφής.

Προς το παρον εχω υποστηριξει δυο πραγματα που εχουν βγει και τα δυο:

α) Οι ευθυνες της Κινας και του ΠΟΥ.

β) Η επιτυχια των ανατολικοασιατικων χωρων στη διαχειριση της πανδημιας ΧΩΡΙΣ να εφαρμοσουν συλλογικο παρατεταμενο lockdown και ΧΩΡΙΣ να καταστρεψουν την οικονομια τους.

Οποτε θα μου επιτρεψεις να κραταω μικρο καλαθι και για εμβολια που δεν εχουν χρονια κλινικων δοκιμων αν δεν σε πειραζει.

.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Απρ 2021, 11:34

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:29
AlienWay έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:23

Προς το παρον εχω υποστηριξει δυο πραγματα που εχουν βγει και τα δυο:

α) Οι ευθυνες της Κινας και του ΠΟΥ.

β) Η επιτυχια των ανατολικοασιατικων χωρων στη διαχειριση της πανδημιας ΧΩΡΙΣ να εφαρμοσουν συλλογικο παρατεταμενο lockdown και ΧΩΡΙΣ να καταστρεψουν την οικονομια τους.

Οποτε θα μου επιτρεψεις να κραταω μικρο καλαθι και για εμβολια που δεν εχουν χρονια κλινικων δοκιμων αν δεν σε πειραζει.

.
Ναι, μέσα στα 50 δεδομένα που έχεις συσχετίσει, έπεσες μέσα σε 2. Οκ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Απρ 2021, 11:37

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:26

Γιατι εγω πιστευω οτι με αυτο βρισκουν δικαιολογια για την αποτυχια των εμβολιων;

Καθως μεχρις στιγμης μας ελεγαν σε Ελλαδα και Ευρωπη οτι η ανοσια ειναι εφικτη με 60%-70% ενω με γυρω στο 40% ξεκιναει να περιοριζεται καπως η διασπορα. Εδω κοτζαμ Σουηδια βασιστηκε σε αυτα τα ποσοστα για το ριψοκινδυνο πειραμα της.

.
Θες μια καλή συνωμοσία;

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα καλλιεργήθηκε από τις κεφαλές της ΕΕ, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αργοπορία του εμβολιασμού.

Αν δεν υπήρχατε εσείς οι αντι-εμβολιαστές, αυτή τη στιγμή θα ξήλωνε ο κόσμος τα πεζοδρόμια για την απαράδεκτη αργοπορία, η οποία αυξάνει τα κρούσματα και τους θανάτους, αλλά επίσης συμβάλλει και στη δημιουργία μεταλλάξεων.

Τώρα που υπάρχετε εσείς και οι απόψεις σας, είναι απλά Δευτέρα..
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Απρ 2021, 11:42

Εγω δεν ειμαι αντιεμβολιαστης και πριν τον Covid δεν ηξερα καν οτι υπηρχε αντιεμβολιαστικο κινημα, σοβαρα τωρα. :lol: Οι επιφυλαξεις μου ειναι επειδη τα νεα εμβολια ειναι fast track και καποια ειναι και γενετικα. Και εγιναν ακομη μεγαλυτερες οταν ειδα ποσο ελεεινος ηταν ο ανταγωνισμος για την κυριαρχια του δικου τους εμβολιου απο ολες τις μεγαλες χωρες, οπου οταν μια εταιρεια εβγαζε χι αποτελεσματικοτητα, μια αλλη ανεβαζε παραπανω τη δικη της αποτελεσματικοτητα, η προηγουμενη ελεγε τα βλεπω και ανεβαζω κι αλλο. :003:

.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 12 Απρ 2021, 11:48

Αρίστος έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:42
Εγω δεν ειμαι αντιεμβολιαστης και πριν τον Covid δεν ηξερα καν οτι υπηρχε αντιεμβολιαστικο κινημα, σοβαρα τωρα. :lol: Οι επιφυλαξεις μου ειναι επειδη τα νεα εμβολια ειναι fast track και καποια ειναι και γενετικα. Και εγιναν ακομη μεγαλυτερες οταν ειδα ποσο ελεεινος ηταν ο ανταγωνισμος για την κυριαρχια του δικου τους εμβολιου απο ολες τις μεγαλες χωρες, οπου οταν μια εταιρεια εβγαζε χι αποτελεσματικοτητα, μια αλλη ανεβαζε παραπανω τη δικη της αποτελεσματικοτητα, η προηγουμενη ελεγε τα βλεπω και ανεβαζω κι αλλο. :003:

.

Καλά πριν δεις τα παιχνίδια των εταιριών που όντως υπάρχουν, κάτι έλεγες για Μπιλ Γκέιτς και παγκόσμιες συνομωσίες αν θυμάμαι καλα
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 12 Απρ 2021, 11:51

Αρίστος έγραψε:

.
Ε, τότε ίσως είναι καλύτερο να εστιάσεις σε συγκεκριμένα εμβόλια, που αποδεδειγμένα αποδεικνύονται ελαττωματικά. Και οι αντίθετοι το ίδιο (να μη λέμε δηλαδή ότι όλα τα εμβόλια είναι καλά. Το αν είναι καλά θα το δούμε στην πράξη).

Σε άλλο νήμα λες ότι μπορούμε να προμηθευτούμε μέχρι 10.000 μονοκλωνικά. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μια μαγική λύση. Αναμφίβολα θα συνέβαλλαν, το πρόβλημα είναι και το κόστος.

Ο λόγος που αυτή τη στιγμή τρώμε στη μάπα κάποια εμβόλια που εμφανίζουν παρενέργειες, είναι πως είναι φθηνά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 12 Απρ 2021, 12:03

AlienWay έγραψε:
12 Απρ 2021, 11:51
Αρίστος έγραψε:

.
Ε, τότε ίσως είναι καλύτερο να εστιάσεις σε συγκεκριμένα εμβόλια, που αποδεδειγμένα αποδεικνύονται ελαττωματικά. Και οι αντίθετοι το ίδιο (να μη λέμε δηλαδή ότι όλα τα εμβόλια είναι καλά. Το αν είναι καλά θα το δούμε στην πράξη).

Σε άλλο νήμα λες ότι μπορούμε να προμηθευτούμε μέχρι 10.000 μονοκλωνικά. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μια μαγική λύση. Αναμφίβολα θα συνέβαλλαν, το πρόβλημα είναι και το κόστος.

Ο λόγος που αυτή τη στιγμή τρώμε στη μάπα κάποια εμβόλια που εμφανίζουν παρενέργειες, είναι πως είναι φθηνά.

10.000 μονοκλωνικα ρε συ συμφωνα με τον Κουβελα κοστιζουν μονο 10 εκατομμυρια. Και σε συγκριση το lockdown καθε μηνα μας στοιχισε αμεσα 3 ΔΙΣ (εμμεσα στο μελλον μπορει να κοστισει πολυ περισσοτερα). Δηλαδη για ποιο λογο δεν εδωσαν 10 εκατομμυρια προκειμενου και ζωες να σωθουν και λεφτα να γλυτωσουν απο το lockdown που θα τερματιζοταν γρηγοροτερα;

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών