Stalker έγραψε: ↑13 Απρ 2021, 21:18
ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑13 Απρ 2021, 21:01
Η θρησκεία μου απαγορεύει την αιμομιξία. Αλλά, δεν είναι το θέμα μας η θρησκεία μου.
Ναι, στο ίδιο βιβλίο που απαγορεύει τα θαλασσινά και το να ανακατεύεις υφάσματα στο ίδιο ρούχο

Του μπι άνεστ ακουγόταν πιο αστείο στο μυαλό μου, αγνόησε, δεν σε έχω για φονταμενταλιστή που θεωρεί ότι η βίβλος κυριολεκτεί ούτως ή άλλως.
Το συμπέρασμα ότι θεωρώ το αστικό περιβάλλον προσφορότερο για αιμομιξία από το απομονωμένο αγροτόσπιτο από που προέκυψε; Φυσικά και η αιμομιξία ήταν μια πολύ διαδεδομένη πρακτική για χιλιετίες.
To υπέθεσα από εκεί που λες ότι προκύπτει από τις φιλοσοφικές που κυριαρχούν στον δυτικό κόσμο. Πιθανόν να έχω πιει πολύ καφέ, αν παρερμήνευσα σόρρυ.
Σχολίασα με βάση την τοποθέτηση του Αινιάν. Αν πάρεις ως αρχή την αυτοδιάθεση του εαυτού τότε, δεν μπορείς να απαγορέψεις τέτοιες σχέσεις. Το πολύ πολύ να απαγορέψεις την απόκτηση απογόνων.
ΠΙστεύω ανεφάρμοστο. Οι κινέζοι νομίζω το έκαναν με πρόστιμα, αλλά στην πράξη οι εκτρώσεις τα νεκρά νεογνά από έκθεση πηγαίνανε σύννεφο.
Σας τα έχω ξαναπεί. Φονταμενταλιστές είναι όσοι άθεοι ή άθρησκοι νομίζουν ότι η Βίβλος ερμηνεύεται σε όλα της τα σημεία κυριολεκτικά. Πάνε παρεάκι με τους Ευαγγελιστές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Βασικά προέρχονται από το ίδιο περιβάλλον. Αλλά, τέλος πάντων, Δεν παρεξηγώ.

Αυτό που είπα είναι όχι ότι η αιμομιξία επικρατεί στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και στον Δυτικό κόσμο, αλλά ότι δεν βλέπω πως οι φιλοσοφικές παραδοχές των συναινούντων ενηλίκων και της ελεύθερης αυτοδιάθεσης του εαυτού, που είναι κατεξοχήν προϊόντα του Δυτικού αστικού φιλοσοφικού στοχασμού, μπορούν στα σοβαρά να αμφισβητήσουν τις αιμομεικτικές σχέσεις.
Τώρα για την απαγόρεψη τεκνοποίησης από αιμομείκτες. Δεν ξέρω. Ίσως να μπορείς, ίσως και όχι.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.