George_V έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 10:08
Prepon έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 10:01
nowhere έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 09:38
είναι ανωμαλία ο γάμος μεταξύ αμεα?είσαι τελείως μαλάκας?
Όχι, είναι πολύ φυσιολογικό.
Δεν είναι σε θέση να πάρουν δάνειο 100 ευρώ, να προχωρήσουν σε οποιουδήποτε είδους συμφωνία , ούτε καν με τον ΟΤΕ ώστε να έχουν κινητό αλλά μπορούν κάλλιστα να παντρευτούν και να κάνουν και είκοσι παιδιά αν το θελήσουν.
Ποιος είναι ο μαλακας τώρα;
Μισο εξαρταται τι ειδους ΑΜΕΑ ειναι. Αν μιλάμε για μογγολισμο ειναι σαφές οτι για καθε δικαιοπραξια πρεπει να υπαρχει δικαστικη συμπαρασταση ή επιτροπος (ανεξαρτητου ηλικιας)
Αν μιλαμε για ελαφρα νοητικη υστέρηση στις περισσότερες των περιπτώσεων δε χρειαζεται. Καθε αλλος ΑΜΕΑ προφανως δεν χρειαζεται ιδιαιτερη μεταχειριση.
Και στο φιναλε γαμος μεταξυ ΑΜΕΑ δεν ειναι παραλογος.
Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και Προαιρετικό Πρωτόκολλο
Άρθρο 1
Σκοπός
Ο σκοπός της παρούσας Σύμβασης είναι η προαγωγή,προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων τωνδικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα ΑμεΑ και ηπροώθηση του σεβασμού της εγγενούς αξιοπρέπειας.
Στα ΑμεΑ συμπεριλαμβάνονται άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές,πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφοραεμπόδια δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τουςστην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους.
Άρθρο 23
Σεβασμός για την οικία και τηνοικογένεια
1. Τα Κράτη Μέρη λαμβάνουν αποτελεσματικά και κατάλληλαμέτρα για να εξαλείψουν τη διάκριση κατά των ΑμεΑ σε όλα τα θέματα σχετικά μετο γάμο, την οικογένεια, την πατρότητα/ μητρότητα και τις συναναστροφές, σε ίσηβάση με τους άλλους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι:
(α) αναγνωρίζεταιτο δικαίωμα των ΑμεΑ που είναι σε ηλικία γάμου να παντρεύονται και ναδημιουργούν οικογένεια, εφόσον υπάρχει ελεύθερη και πλήρης συγκατάθεση τωνσυζύγων,
(β) αναγνωρίζονταιτα δικαιώματα των ΑμεΑ να αποφασίζουν ελεύθερα και υπεύθυνα για τον αριθμό τωνπαιδιών που θα αποκτήσουν και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα τααποκτήσουν και να έχουν πρόσβαση σε ηλικιακά κατάλληλη πληροφόρηση και σεεκπαίδευση για την αναπαραγωγή και τον οικογενειακό προγραμματισμό, και ότιτους παρέχονται τα απαραίτητα μέσα για να διευκολύνουν την άσκηση τωνδικαιωμάτων αυτών,
(γ) ταΑμεΑ, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, διατηρούν την ικανότητα αναπαραγωγής σείση βάση με τους άλλους.
https://unric.org/el/%CF%83%CF%8D%CE%BC ... -%CE%BC-2/