Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο
- Λίνο Βεντούρα
Re: Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο
Πάντως δεν βλέπω πουθενά αναφορά σε αρμένικη εκτέλεση (ούτε μεταγενέστερη). Μαλλον οι Αρμένιοι δεν έχουν δικιά τους παραλλαγή.
Όποτε το ερώτημα είναι: τι ηχογράφηση εχουμε στο σηλαμπς με στάμπα 1910;
Και αυτή του 1916 που ανέβασες από Εβραίο καλλιτέχνη δεν είναι ;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:42Πάντως δεν βλέπω πουθενά αναφορά σε αρμένικη εκτέλεση (ούτε μεταγενέστερη). Μαλλον οι Αρμένιοι δεν έχουν δικιά τους παραλλαγή.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- hellegennes
Άκου αυτό, που είναι επίσης ΝΥ, 1927:Ζαποτέκος έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 18:45Αν ήταν του 1924 δεν θα έπρεπε να ακούγεται ας πούμε όπως το παρακάτω που είναι του 1928 και ηχογραφήθηκε και αυτό στην Νέα Υόρκη ;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 18:43Όλες οι ηχογραφήσεις καθαρές είναι. Το θέμα είναι αν ο δίσκος είναι ...καθαρός και δεν έχει γρατσουνιές κτλ. Δεν αμφισβητήθηκε η γνησιότητα του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Sid Vicious
Εκανα ενα μικρο τσεκ στην βαση δεδομενων των Αμερικανικων Ιστορικων Ηχογραφησεων Dahr και ειναι οντως ηχογραφηση του 24 σε 78αρι. Δεν ειναι ηχογραφηση τουρκων μουσικων ,ο συγκεκριμενος που παιζει τον σκοπο και το ηχογραφησε, ο Naftule Brandwein, ενας φημισμενος Εβραιος klezmer μουσικος, ειχε πολλες και εντονες επιρροες περα απο Εβραικα τραγουδια απο Ελληνικους, τουρκικους και Ουγγρικους σκοπους καθως και γενικοτερα απο Βαλκανικους και Μικρασιατικους.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 18:43Όλες οι ηχογραφήσεις καθαρές είναι. Το θέμα είναι αν ο δίσκος είναι ...καθαρός και δεν έχει γρατσουνιές κτλ. Δεν αμφισβητήθηκε η γνησιότητα του.Ζαποτέκος έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 17:36Κρίμα.hellegennes έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 02:43
Όχι, είναι διαφορετικό το θέμα. Μοιάζει στον βαθμό που μοιάζει σαν στυλ, κατά τα άλλα είναι τελείως άσχετο.Πάντως διαβάζω και σε μια συζήτηση στο rebetiko πως είναι αυτό.
Εγώ δεν έχω πειστεί ακόμη. Πολύ καθαρή ηχογράφηση για να είναι του 1924.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 08:26
Η εκτέλεση που έφερε ο Υδροχόος φαίνεται να είναι η παλιότερη ηχογράφηση
Καθολου απιθανο να ειχε ακουσει την Αρμενικη εκτελεση που φαινεται να προυπηρχε και να την ονομασε τουρκικη.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Λίνο Βεντούρα
Ναι, στο σαντούρι και στο πιάνο είναι δυο Εβραίοι παίχτες.Ζαποτέκος έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:45Και αυτή του 1916 που ανέβασες από Εβραίο καλλιτέχνη δεν είναι ;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:42Πάντως δεν βλέπω πουθενά αναφορά σε αρμένικη εκτέλεση (ούτε μεταγενέστερη). Μαλλον οι Αρμένιοι δεν έχουν δικιά τους παραλλαγή.
Και στο άλλο που λες του Μπραντβάιν το είδαμε από την αρχή πως είναι Εβραίος. Και στις δυο περιπτώσεις οι τίτλοι μας λένε πως πρόκειται για τουρκικό κομμάτι.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Και οι τρεις είναι από σχετικά καλοδιατηρημένους δίσκους και ακούγονται καλά.hellegennes έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:47Άκου αυτό, που είναι επίσης ΝΥ, 1927:Ζαποτέκος έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 18:45Αν ήταν του 1924 δεν θα έπρεπε να ακούγεται ας πούμε όπως το παρακάτω που είναι του 1928 και ηχογραφήθηκε και αυτό στην Νέα Υόρκη ;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 18:43
Όλες οι ηχογραφήσεις καθαρές είναι. Το θέμα είναι αν ο δίσκος είναι ...καθαρός και δεν έχει γρατσουνιές κτλ. Δεν αμφισβητήθηκε η γνησιότητα του.
Κινέζ Μογκόλ μπουνταλά χαϊβάν, όπως λέω στους Τούρκους.
Γλώσσα λίγο καλύτερη από τις εκφράσεις και τη γλώσσα του σώματος των ζώων, φτιαγμένη μόνο για να επικοινωνεί απλές σκέψεις.
- Λίνο Βεντούρα
Μπέρια, φτιάξε μας και μετέφερε την συζήτηση για το τραγούδι σε ένα ξεχωριστό νήμα σε παρακαλώ.
Μα δεν καταλήξαμε και πουθενά.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 20:02Μπέρια, φτιάξε μας και μετέφερε την συζήτηση για το τραγούδι σε ένα ξεχωριστό νήμα σε παρακαλώ.

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- hellegennes
Ότι ηχογραφήσεις του 1920+ στην ΝΥ ακούγονται μια χαρά καθαρές.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:56Δεν καταλαβαίνω τι λες. Και οι τρεις είναι από σχετικά καλοδιατηρημένους δίσκους και ακούγονται καλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Λίνο Βεντούρα
Ε, για να συνεχίσουμε την αναζήτησή.Ζαποτέκος έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 20:05Μα δεν καταλήξαμε και πουθενά.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 20:02Μπέρια, φτιάξε μας και μετέφερε την συζήτηση για το τραγούδι σε ένα ξεχωριστό νήμα σε παρακαλώ.

- Λίνο Βεντούρα
Η μιισιρλου που ανέβασε είναι κακοκαθαρισμενη ψηφιακά, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Κάπου πρέπει να την έχω από άλλην έκδοση και ακούγεται μια χαρά. Θα ψάξω να την βρω.hellegennes έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 20:05Ότι ηχογραφήσεις του 1920+ στην ΝΥ ακούγονται μια χαρά καθαρές.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 19:56Δεν καταλαβαίνω τι λες. Και οι τρεις είναι από σχετικά καλοδιατηρημένους δίσκους και ακούγονται καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λίνο Βεντούρα την 14 Απρ 2021, 20:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Κι εγώ την έχω κάπου, αυτό το έβαλα με μια γρήγορη αναζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Λίνο Βεντούρα
Α, εσύ την έβαλες. Τώρα το είδα. Νόμιζα ήταν ο Ζαποτέκος.hellegennes έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 20:10Κι εγώ την έχω κάπου, αυτό το έβαλα με μια γρήγορη αναζήτηση.
Να, την έχει το σήλαμπς χωρίς την ψηφιακή ισοπέδωση:
https://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=1355
έχει λίγο φύσημα
- Sid Vicious
Η καλυτερη ηχογραφηση του Misirlou ειναι η παρακατω
Και αποδεικνυει και την ανωτεροτητα του παραδοσιακου παλιου καλου Αμερικανικου Πανκ σε σχεση με τις υπολοιπες παραδοσιακές μουσικες
Και αποδεικνυει και την ανωτεροτητα του παραδοσιακου παλιου καλου Αμερικανικου Πανκ σε σχεση με τις υπολοιπες παραδοσιακές μουσικες
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Oι ΝεοΕΛ δεν εχουν προσφερει τιποτα τα τελευταια 200 χρονια στον παγκοσμιο πολιτισμο
από Μαδουραίος » 10 Νοέμ 2024, 12:06 » σε Ιστορία - 55 Απαντήσεις
- 1500 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
11 Νοέμ 2024, 20:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στοιχεία πρωτογονισμού στον πολιτισμό μας
από Unicex » 24 Ιαν 2025, 17:29 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 531 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
04 Φεβ 2025, 09:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απομονωμένη φυλή στον Αμαζόνιο βάζει σταρλινκ και ανακαλύπτει τον πολιτισμό
από Σενέκας » 05 Ιουν 2024, 17:23 » σε Τεχνολογία - 24 Απαντήσεις
- 896 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi
05 Ιουν 2024, 19:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αν έκαναν τα ίδια στον Β παγκόσμιο πόλεμο.
από Niki » 13 Ιουν 2024, 18:32 » σε Διεθνής πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
13 Ιουν 2024, 19:13
-