Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Ασέβαστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:18
Ju-87 έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 12:15
Πασιφάη έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 12:09
Ασέβαστος , πες μαν μου, στον κύριο παραπάνω, πως οι δικοί του ''μέντορες'',
ήσαν γιδοβοσκοί και ψαράδες. Που μάζευαν τον όχλο σαν τα πρόβατα και αλίευαν πιστούς.
Εσύ τουλάχιστον ''χτυπάς'' καμιά ψαρούκλα για να ταϊσεις το σπίτι σου.
Και κατάφεραν να φτιάξουν την μεγαλύτερη και ισχυρότερη θρησκεία στον κόσμο των τελευταίων 1700 χρόνων. Και όλα αυτά χωρίς την ύπαρξη Θεού σύμφωνα με τον πανεπιστήμονα παραπάνω. Είδες πόσο γαμαμε εμείς οι χριστιανοί; Και χωρίς να στραβοψωλιαζουμε

Εσείς το πολύ - πολύ να ξεψειρίσετε τις αδέσποτες γάτες σας.
σωστα τα λες, αν αλλαξεις τη λεξη "θρησκεια" με "μαφια"
οι περισσοτερες μαφιοζικες οργανωσεις, ετσι ξεκινησαν, απο αγραμματους μικροαπατεωνες, και σιγα σιγα εξελιχθηκαν.
α, ναι, και δεν ειναι ουτε μεγαλυτερη, ουτε ισχυροτερη. ειδικα το μικρο κομματακι της, η ορθοδοξια που πιστευουν εδω.
-
George_V
- Phorum.gr user: George_V
από George_V » 20 Απρ 2021, 13:20
Thor έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:16
George_V έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:04
Thor έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 12:48

Δεν υπαρχει ακινητο αστρο.
Βασικα δεν υπαρχει τιποτα ακινητο στο Συμπαν.
Δε διαφωνω.
Λες να το ηξερε ο Μωυσης η ο Ιησους του Ναυη το 1500 π.χ. ? Η να πηγαν με τις γνωσεις που ειχαν τοτε? (δλδ γη ακινητη στο κεντρο του συμπαντος και ο ηλιος σε τροχια γυρω απο τη γη)
Φυσικα και δεν το ηξεραν,αλλα δεν εχει να κανει.
Εθεσες ενα ερωτημα το οποιο ηταν λανθασμενο και το επεσημανα για να μη μενουν λανθασμενες εντυπωσεις.
Το ερωτημα το εθεσα για ερμηνεια με βάση τις γνώσεις των συγγραφέων της Βιβλου 25 αιωνες πισω.
Οχι με τα σημερινα κριτηρια. Με τα σημερινα ειναι ενα σαφως λαθος ερωτημα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:24
Είδες πόσο γαμαμε εμείς οι χριστιανοί;
βασικα καθολου. οσοι ειστε αληθινοι χριστιανοι, that is. σχεδον απαγορευεται απο τη θρησκεια σας, μονο για αναπαραγωγη, μετα το γαμο, κλπ.
οσοι γαματε, δεν ειστε χριστιανοι. deal with it.

-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:27
Πασιφάη έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:00
Ειναι μια κλίκα εδώ μέσα, που γράφει εμέσματα και θεωρεί πως κατέχει το αλάθητο. Άστους βρε καλέ μου άνθρωπε. Να χρωστάνε χάρη που μαζεύω το στόμα μου ενίοτε. Και οι συντονιστές την υπομονή τους.
μην παθαινεις "νανδρο"
μπορεις να τους λιωσεις στο μπινελικι, χωρις να πεις ουτε μια κακη λεξη, και κατω απο τα ρανταρ του συντονισμου. ξερω οτι κατεχεις την τεχνη, μπορεις να την εφαρμοσεις.
-
Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
-
Επικοινωνία:
από Ζενίθεδρος » 20 Απρ 2021, 13:29
George_V έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:04
Thor έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 12:48
George_V έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 02:35
Λυσε μου μια απορια...
Στο βιβλιο του Ιησου του Ναυη λεει "Στητω ο ηλιος κατα Γαβαων και σεληνη κατα φάραγγα Αιλών".
Καταλαβαινω το σταμάτημα της κινησης της Σεληνης. Αλλα πως εξηγειται το σταμάτημα του ηλιου? Εφοσον πλεον γνωριζουμε οτι ο ηλιος ειναι ενα ακινητο άστρο πως μπορει να σταματησει κατι το οποιο ειναι ακινητο? Λες ο Θεος να μην ηξερε οτι ο ηλιος ειναι ακινητο αστρο? Λες να ψευδεται εν γνωσει του? Δεν το νομιζω. Απλα οταν γραφτηκε αυτο το χωριο, αυτο ηξερε ο κοσμος και αυτο εγραψε.
Λαθη, ανακολουθιες κτλ. μπορει να εχει. Μη ξεχναμε οτι αντιγράφηκε χιλιαδες φορές η Βιβλος απο χιλιαδες αντιγραφεις. Ειναι απολυτα λογικο να προεκυψαν τετοια λαθη.
Αλλα! Δεν αλλοιωνουν το θεολογικο της περιεχομενο ουτε το μηνυμα του Θεου στον κοσμο.
Υ.Γ. Κανεις δεν ειναι κατοχος ολης της αληθειας. Ουτε συ ουτε κι εγω.

Δεν υπαρχει ακινητο αστρο.
Βασικα δεν υπαρχει τιποτα ακινητο στο Συμπαν.
Δε διαφωνω.
Λες να το ηξερε ο Μωυσης η ο Ιησους του Ναυη το 1500 π.χ. ? Η να πηγαν με τις γνωσεις που ειχαν τοτε? (δλδ γη ακινητη στο κεντρο του συμπαντος και ο ηλιος σε τροχια γυρω απο τη γη)
H συγκεκριμένη μάχη πρέπει να έγινε κάπου στα 1200 π.Χ.
Υπάρχει μια προσπάθεια εξήγησης που λέει ότι αυτο που είδαν ηταν η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, η οποία έγινε ορατή στην Μέση Ανατολή στις 30 Οκτωβρίου του 1207 π.Χ. και ώρα 16:00, όπου τους φάνηκε ότι ξαναγινε ημέρα μετά την παρέλευση της και κρατησε μεχρι τις 17:30.
Ο Μωυσής εαν ειχε ανατράφει σαν πρίγκηπας της Αιγύπτου, θα είχε προφανώς κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις αστρονομίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Ζενίθεδρος την 20 Απρ 2021, 13:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Απρ 2021, 13:30
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:24
βασικα καθολου. οσοι ειστε αληθινοι χριστιανοι, that is. σχεδον απαγορευεται απο τη θρησκεια σας, μονο για αναπαραγωγη, μετα το γαμο, κλπ.

Άλλο πράγμα είναι το να είσαι (ή ορίζεται ως ..) χριστιανός και άλλο πράγμα το να πιστεύεις στον Χριστο
Άλλο πράγμα το να πιστεύεις στον Χριστο και άλλο το να πιστεύεις έτσι όπως θέλει ή εκκλησία
Το ειμαι Χριστιανός ή ... έχει σχέση με την ένταξη σε μία θρησκευτική κοινωνική εθνική ομάδα ΆΣΧΕΤΑ με τα πραγματικά μου ιδεολογικά πιστεύω
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:30
Thor έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:03
Ποσο αληθινη θα ηταν μια θρησκεια αν τα βιβλια της κυριολεκτουσαν και επιβεβαιωνοταν απ'τη πραγματικοτητα;
Αλλα,οχι,ο θεος τους πρεπει να μιλαει με αλληγορίες και με κρυφα νοηματα που τα καταλαβαινουν μονο καποιοι λιγοι εκλεκτοι.
Κατα τ'αλλα ειναι μια θρησκεια για ολους!
Κανε την εμφανιση σου ρε μαστορα και μη κρυβεσαι πισω απο αλληγοριες,να σε πιστεψουν ολοι ανεξαιρετως.
δω λενε αναστηθηκε, κι αντι να γυριζει για 10 χρονια τον κοσμο λεγοντας "μου κλασατε τ αρχιδια" η εστω να κανει 1-2 εμφανισεις σε μεγαλα πληθη, πηγε και φανερωθηκε μονο στους κολλητους του....
ελα τωρα, ουτε οι εμποροι φιδολαδου στο φαρ ουεστ δεν ελεγαν τοσο φανερες κοτσανες.
-
Πασιφάη
από Πασιφάη » 20 Απρ 2021, 13:31
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:27
Πασιφάη έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:00
Ειναι μια κλίκα εδώ μέσα, που γράφει εμέσματα και θεωρεί πως κατέχει το αλάθητο. Άστους βρε καλέ μου άνθρωπε. Να χρωστάνε χάρη που μαζεύω το στόμα μου ενίοτε. Και οι συντονιστές την υπομονή τους.
μην παθαινεις "νανδρο"
μπορεις να τους λιωσεις στο μπινελικι, χωρις να πεις ουτε μια κακη λεξη, και κατω απο τα ρανταρ του συντονισμου. ξερω οτι κατεχεις την τεχνη, μπορεις να την εφαρμοσεις.
Σαφέστατα.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
Thor
- Phorum.gr user: Thor
από Thor » 20 Απρ 2021, 13:33
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:30
Ποσο αληθινη θα ηταν μια θρησκεια αν τα βιβλια της κυριολεκτουσαν και επιβεβαιωνοταν απ'τη πραγματικοτητα;
Αλλα,οχι,ο θεος τους πρεπει να μιλαει με αλληγορίες και με κρυφα νοηματα που τα καταλαβαινουν μονο καποιοι λιγοι εκλεκτοι.
Κανε την εμφανιση σου ρε μαστορα και μη κρυβεσαι πισω απο αλληγοριες,να σε πιστεψουν ολοι ανεξαιρετως.
δω λενε αναστηθηκε, κι αντι να γυριζει για 10 χρονια τον κοσμο λεγοντας "μου κλασατε τ αρχιδια" η εστω να κανει 1-2 εμφανισεις σε μεγαλα πληθη, πηγε και φανερωθηκε μονο στους κολλητους του....
ελα τωρα, ουτε οι εμποροι φιδολαδου στο φαρ ουεστ δεν ελεγαν τοσο φανερες κοτσανες.
Αφου αναστηθηκε που,ειναι;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
-
Πασιφάη
από Πασιφάη » 20 Απρ 2021, 13:34
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:30
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:24

Άλλο πράγμα είναι το να είσαι (ή ορίζεται ως ..) χριστιανός και άλλο πράγμα το να πιστεύεις στον Χριστο
Άλλο πράγμα το να πιστεύεις στον Χριστο και άλλο το να πιστεύεις έτσι όπως θέλει ή εκκλησία
Το ειμαι Χριστιανός ή ... έχει σχέση με την ένταξη σε μία θρησκευτική κοινωνική εθνική ομάδα ΆΣΧΕΤΑ με τα πραγματικά μου ιδεολογικά πιστεύω

Μπορείς να το κάνεις λιανά; Οκ, εγώ δεν σου κρατάω κακία ρε μλκ, απλά να απαντήσεις.

-
George_V
- Phorum.gr user: George_V
από George_V » 20 Απρ 2021, 13:34
Μεσα απο ενα αθειστικο πρισμα εχεις δικιο.
Εν τουτοις μεσα απο ενα θρησκευτικο πρισμα εχεις αδικο.
Ο καθενας εχει τις αποψεις του και ειναι σεβαστες. Αλλοι επιλεγουν να μην πιστευουν αλλοι πιστευουν (ειτε η πιστη αυτη λεγεται χριστιανισμος, ειτε μουσουλμανισμος, ειτε ινδουισμος ειτε <insert anything here>.
To σημαντικοτερο ειναι να εκλειψει ο φανατισμος εκατέρωθεν και απο θρησκευομενους οποιασδηποτε θρησκειας αλλα και απο αθρησκους/αθεους. Γιατι αυτο ειναι το προβλημα και οχι η υπαρξη η μη του θειου.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:40
Πασιφάη έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:34
Μπορείς να το κάνεις λιανά; Οκ, εγώ δεν σου κρατάω κακία ρε μλκ, απλά να απαντήσεις.

τι λιανα θες ρε κοπελια; ο αινειαν ενα μυνημα εχει γραψει τοσα χρονια εδω, μονο ενα. και το επεναλαμβανει αυτιστικα καθε φορα με λιγο διαφορετικα λογια. οποιο ποστ του και να ανοιξεις το ιδιο λεει.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:41
Thor έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:33
Αφου αναστηθηκε που,ειναι;
λενε πως αναστηθηκε.
λενε ψεμματα.

-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 20 Απρ 2021, 13:43
George_V έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:34
Μεσα απο ενα αθειστικο πρισμα εχεις δικιο.
Εν τουτοις μεσα απο ενα θρησκευτικο πρισμα εχεις αδικο.
το πρισμα της λογικης ειναι το μονο που εχει σημασια.
-
Πασιφάη
από Πασιφάη » 20 Απρ 2021, 13:44
Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:40
Πασιφάη έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 13:34

τι λιανα θες ρε κοπελια; ο αινειαν ενα μυνημα εχει γραψει τοσα χρονια εδω, μονο ενα. και το επεναλαμβανει αυτιστικα καθε φορα με λιγο διαφορετικα λογια. οποιο ποστ του και να ανοιξεις το ιδιο λεει.

-
-
- 0 Απαντήσεις
- 596 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
24 Φεβ 2024, 19:53
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 348 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
15 Ιούλ 2024, 14:47
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 392 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από lagavulis
12 Νοέμ 2024, 17:35
-
-
- 307 Απαντήσεις
- 5058 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
15 Ιαν 2024, 10:10
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.