Επιστροφη στο Χωριο

Χλωρίδα - πανίδα και άνθρωπος
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Re: Επιστροφη στο Χωριο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 25 Απρ 2021, 22:28

Cecily Anne έγραψε:
25 Απρ 2021, 22:18
Δημοκρατικός έγραψε:
25 Απρ 2021, 22:09

Ε ναι, η ζωή στην επαρχιακή Πελοπόννησο δεν είναι σαν αγρόκτημα στην άγρια δύση ή στο αυστραλιανό μπούς. Σε μισή ώρα, άντε 45 λεπτά, είσαι σε πόλη με το αυτοκίνητο. Αποστάσεις εντός Αττικής είναι αυτά.
Ναι, αλλά δεν μπορείς να ζητάς από έναν άνθρωπο στα καλά καθούμενα να ξεσπιτωθεί και να πάει να ζήσει στην επαρχία. ΟΚ, αν τίθενται λόγοι επιβίωσης, να το καταλάβω, αλλά εδώ μιλάμε να αλλάξουν επαγγέλματα, ζωή, κλπ. με ολίγον πρόχειρο σχεδιασμό. Συνάδελφός μου που όντως έκανε αυτό το πράγμα, πήγε πρώτος τον πρώτο χρόνο και έστησε το θέμα και πηγαινοερχόταν Αθήνα και το δεύτερο έτος ακολούθησε η οικογένεια. Παράλληλα έκανε και δεύτερη δουλειά, για να συντηρούνται μέχρι να αποδώσουν. Όμως αυτός είχε μεγαλώσει σε τέτοιες συνθήκες, ήξερε από δουλειές χωραφιού και γενικά ήταν αγροτόπαιδο. Τώρα, αν οι άλλοι έχουν μεγαλώσει στην πόλη και είναι άμπαλοι, πώς θα πάνε έτσι ξέμπαρκα;
Νομίζω δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για χαμηλοϋπάλληλο που μένει στο νοίκι, ενώ στην επαρχία έχει σπίτι και 150 στρ.

Τα αγροτόπαιδα, άστα, στους καφενέδες για μπαρμπούτι και στα κωλόμπαρα θα τα βρείς. Δεν είναι για σοβαρές καλλιέργειες.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 25 Απρ 2021, 22:31

Με αυτό το νήμα μου ήρθε μια επιθυμία να μετακομίσω ξανά στην Heidelberg. Σε σοβαρό κράτος.
Οι φυσικοί δεν δουλεύουν στην επαρχία; Από εκεί ξεκινάνε νομίζω και μερικές φορές δεν κατορθώνουν να πάνε σε μεγάλη πόλη, οι ιστορικοί, οι νοσηλευτές; Εκτός και αν υπάρχει θέση σε εταιρείες.
Βρε τι ακούμε για την άγρια επαρχία. :003:

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 25 Απρ 2021, 22:35

Antares έγραψε:
25 Απρ 2021, 22:31
Με αυτό το νήμα μου ήρθε μια επιθυμία να μετακομίσω ξανά στην Heidelberg. Σε σοβαρό κράτος.
Οι φυσικοί δεν δουλεύουν στην επαρχία; Από εκεί ξεκινάνε νομίζω και μερικές φορές δεν κατορθώνουν να πάνε σε μεγάλη πόλη, οι ιστορικοί, οι νοσηλευτές; Εκτός και αν υπάρχει θέση σε εταιρείες.
Βρε τι ακούμε για την άγρια επαρχία. :003:
Κατά κει το κάθε κωλοχώρι έχει και βιομηχανική περιοχή με εταιρία παγκοσμίου βεληνεκούς. Σαν φυσικός ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείς να βρείς κανονικά δουλειά στην βαθιά επαρχία. ΟΚ, σαν μπαρίστα, γκαρσόνι, σεκιουριτάς, κλπ, θα πεινάσεις.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 25 Απρ 2021, 22:43

Δημοκρατικός έγραψε:
25 Απρ 2021, 22:35
Κατά κει το κάθε κωλοχώρι έχει και βιομηχανική περιοχή με εταιρία παγκοσμίου βεληνεκούς. Σαν φυσικός ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείς να βρείς κανονικά δουλειά στην βαθιά επαρχία. ΟΚ, σαν μπαρίστα, γκαρσόνι, σεκιουριτάς, κλπ, θα πεινάσεις.
Το γνωρίζω. Αν και είναι καλύτερα να έχεις σπουδάσει φυσικός στην χώρα τους.
Αλλά αναφερόμουν στην Ελλάδα. Συνήθως οι εκπαιδευτικοί (αν είναι εκπαιδευτικοί) ξεκινάνε από επαρχία.

Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές » 25 Απρ 2021, 22:49

Σορρυ κοιμιζα μικρα εξου και καθυστέρησα να απαντησω
Κατω μεγάλωσα μέχρι τα 15 και κατεβαίνω κάθε χρόνο όποτε εχω σχέσεις , απο μικρα τότε ασχολουμασταν με αγροτικές εργασίες πλαι σε γονείς όποτε εχω σχεση με τη γη , τρακτερ παιζει, μονο που ναι παλιο δεκαετίας 80 φευγα , ρίζες εχω καμια 400 αρια αλλα πολλες αφημένες , όταν παιρνεις 10μερες άδεια το καλοκαίρι δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα + του ότι υπάρχουν και υποχρεωσεις που σε αποσπουν απο το να κάνεις (μια τα μπάνια , μια να δείξεις κανενα μέρος όπως η αρχαια Μεσσηνη, μια εκδρομη στη Νέδα τελείωσαν οι μέρες)
Για ζωα δεν συζητάω σε πρώτη φάση πολυ μπελαλιδικο και θέλει χέρια που δεν υπάρχουν
ΥΓ όταν είπα για πολιτισμο , δεν ενοω οτι οι συγχωριανοι μου ειναι απολιτιστοι , (προς Θεου ) απλά δεν έχουν επαφη αμεση και τριβη με πολιτιστικά και πολιτισμικα δρωμένα και ενασχολήσεις που μπορει να βρει κανεις στην πόλη, πχ η πιθανότητα να ασχοληθει μια κοπελίτσα με το μπαλέτο σε ενα χωριο ειναιο απειρως μικρότερη απο ότι στην πόλη, αντίστοιχα εαν θέλει να μάθει κάποιος ενα εξεζητημένο μουσικο όργανο κλπ

Άβαταρ μέλους
Πάρταλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάρταλος » 25 Απρ 2021, 22:52

EKPLIKTIKOS έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:42

Έχεις κ παιδιά, τις δραστηριότητες τους τις σκέφτηκες; Ότι δεν παίζουν τπτ εκτός από τα πολύ βασικά τύπου Αγγλικα; Ότι δε θα έχουν ευκαιρίες να αναπτυχθούν όπως τα παιδιά της πόλης; Ότι οι δομές υγείας κυριολεκτικά δεν υπάρχουν;

Τι χρονιά έχουμε ; :lol:
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 25 Απρ 2021, 23:00

Antares έγραψε:
Με αυτό το νήμα μου ήρθε μια επιθυμία να μετακομίσω ξανά στην Heidelberg.
'Ερχομαι αύριο πρωί. Είχα πάει φοιτήτρια να κάνω Ferienkurs και την ερωτεύτηκα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 25 Απρ 2021, 23:00

καταρχήν έχοντας πολύ στενούς οικογενειακούς φίλους Ντρέδες από το Ψάρι κι επισκεφθεί αρκετά την ευρύτερη περιοχή, θα πω ότι ξεκινάς από πολύ καλή βάση :)

στη θέση σου θα ξεκινούσα άμεσα το πρότζεκτ τσιφλικάς, αφήνοντας γυνή και τέκνα στην Αθήνα και πηγαινοερχόμενος το ΣΚ, γνωρίζω ότι αγροτοκτηνοτροφία δεν είναι 9-5 & 5/7 αλλά με λίγη ευελιξία πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 25 Απρ 2021, 23:01

Πάρταλος έγραψε:
25 Απρ 2021, 22:52
EKPLIKTIKOS έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:42

Έχεις κ παιδιά, τις δραστηριότητες τους τις σκέφτηκες; Ότι δεν παίζουν τπτ εκτός από τα πολύ βασικά τύπου Αγγλικα; Ότι δε θα έχουν ευκαιρίες να αναπτυχθούν όπως τα παιδιά της πόλης; Ότι οι δομές υγείας κυριολεκτικά δεν υπάρχουν;

Τι χρονιά έχουμε ; :lol:
Για τις δομές υγείας δεν εχει αδικο.
Σπάνια να πέσεις σε καλά οργανωμένο Κ.Υ. σε επαρχία.

Και από γιατρούς....μακρυά.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 25 Απρ 2021, 23:03

Cecily Anne έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:00
Antares έγραψε:

Εικόνα
:romance-hearteyes:

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 25 Απρ 2021, 23:05

Δημοκρατικός έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:33
taliban έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:24
Ντρές έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:19
Ναι βρε αλλα ειναι κρίμα να χεις περιουσία και να πηγαίνει χαμένη και συ να ζεις στο ενοικιο περιμένοντας στα τελη του μηνα να μπει ο μισθος και να μετρας τα πάντα
Πάρε τον Γ.Γ. να στα φτιάξει όλα και συ θα κονομας :smt005:
100-150 στρ. (μη-ερημικά) με λίγο κεφάλαιο για εφόδια και μηχανήματα, σου παρέχουν σίγουρα ένα καλό μηνιαίο μισθό. Aν πρόκειται για κανέναν υπάλληλο των 800-1000 με υπερωρίες και σαδισμό απο τα αφεντικά, δεν υπάρχει λόγος.
Πρώτα ξεκινάς από την διάθεση του προϊόντος.
Και αν αυτή η διαθεση κανει απόσβεση και έχεις κάποιο Χ κέρδος για να ζήσεις την οικογένεια.

Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στην πορεία..

Αλλά αν δεν θελει ο ένας απ τους 2 για να υπάρχει και η κατάλληλη υποστήριξη ειναι δύσκολο.

Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές » 25 Απρ 2021, 23:06

+ του ότι εαν δεν ασχοληθω , θα καταντήσουν όλα δασικά στο τέλος ετσι όπως το πάνε με τους δασικους χάρτες ή θα αναγκάζομαι να πληρωνω εργατικα τσάμπα για να καθαρίζονται τα χωράφια

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 25 Απρ 2021, 23:08

Antares έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:03
Cecily Anne έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:00
Antares έγραψε:

Εικόνα
:romance-hearteyes:
Άχχχ τί μου θύμισες!!! Πού έμενες; Εμένα μου είχαν βρει εκτός κέντρου στις καινούριες εστίες. Δε θα με χάλαγε να έμενα κέντρο, σε καμία περίπτωση, αλλά πέτυχα τρελα καινούρια εστία (τότε) και ήταν μες στη χλίδα. :hebit: Νταξ, πιο πολύ από όλα μου έχει λείψει το περπάτημα!!!! Καλά, έπρεπε να ψαχτείς για το Max Planck.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 25 Απρ 2021, 23:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Πάρταλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάρταλος » 25 Απρ 2021, 23:10

taliban έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:01

Για τις δομές υγείας δεν εχει αδικο.
Σπάνια να πέσεις σε καλά οργανωμένο Κ.Υ. σε επαρχία.

Και από γιατρούς....μακρυά.
Μάλλον είμαι τυχέρος γιατί πέτυχα μία από τις σπάνιες περιπτώσεις. Ο φίλος όμως έγραψε πως κυριολεκτικά δεν υπάρχουν, αυτό απλά δεν ισχύει.
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 25 Απρ 2021, 23:11

taliban έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:05
Δημοκρατικός έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:33
taliban έγραψε:
25 Απρ 2021, 21:24

Πάρε τον Γ.Γ. να στα φτιάξει όλα και συ θα κονομας :smt005:
100-150 στρ. (μη-ερημικά) με λίγο κεφάλαιο για εφόδια και μηχανήματα, σου παρέχουν σίγουρα ένα καλό μηνιαίο μισθό. Aν πρόκειται για κανέναν υπάλληλο των 800-1000 με υπερωρίες και σαδισμό απο τα αφεντικά, δεν υπάρχει λόγος.
Πρώτα ξεκινάς από την διάθεση του προϊόντος.
Και αν αυτή η διαθεση κανει απόσβεση και έχεις κάποιο Χ κέρδος για να ζήσεις την οικογένεια.

Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στην πορεία..

Αλλά αν δεν θελει ο ένας απ τους 2 για να υπάρχει και η κατάλληλη υποστήριξη ειναι δύσκολο.
Να βάλει ακτινίδια. Μεσίτης ο Γιαννόπουλος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικολογία & Φύση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών