Τα ερωτικά ήθη και έθιμα μίας κοινωνίας επηρεάζονται από τις οικονομικές υλικές συνθήκεςΜετανάστρια έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:37Βασικά όπως είπα σκασίλα μου για το φιλί. Το πρόβλημά μου είναι με τα πρότυπα αυτών των παραμυθιών.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:31Σημασια έχει ότι στο τέλος ή Χιονάτη παντρεύτηκε τον πρίγκηπα αρα δεν είχε πρόβλημα που την φίλησε ...Μετανάστρια έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:29
Αυτή είναι η ιδέα του Πάνα. Στο παραμύθι σαφώς εννοείτο κυριολεκτικώς.
Ασε που όταν τη φίλησε ήταν σε κώμα οπότε δεν είχε κανένα τρόπο να ξέρει αν ήταν ο άντρας των ονείρων της ή ο Λιγνάδης.
Εντούτοις, μας λέει πουθενά στο παραμύθι ότι είχε επιλογή να ρίξει χυλόπιτα στο γιό του βασιλιά και δεν το έκανε; Ότι μόλις τον είδε τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα; Όχι μόνο ότι παντρεύτηκαν. Η συναίνεση της Χιονάτης ατην επιθυμία του πρίγκηπα θεωρείται δεδομένη.
Η πολιτική ορθότητα έφαγε και τη Χιονάτη...
Re: Η πολιτική ορθότητα έφαγε και τη Χιονάτη...
Μυθολογία και παραμύθια είμαστε μαντάμ , ότι θέλουμε γράφουμε !!Gherschaagk έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:41Δλδ γέννησε δίδυμα και δεν το κατάλαβε παρά μόνο όταν της βύζαιναν το δάχτυλο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 19:11Ένας μπαζιλε έγραψε το παραμύθι που την ωραία κοιμωμενη την πηδαει ένας βασιλιάς ενώ έχει πέσει σε αιώνιο υπνο από κατάρα κι αυτή ξυπνάει επειδή τα δίδυμα που της έκανε της βυζαινουν το δάκτυλο, ποιος οβιδιος;George_V έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 18:44
Στο ορίτζιναλ παραμύθι ο πρίγκιπας της βγσζει απο το λαιμό το κομμάτι του μήλου που της είχε κολλήσει. Καμία σχέση.
Εσύ προφανώς αναφέρεσαι στην ιστορία που γράφει ο Οβιδιος στις Μεταμορφώσεις του. Κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Χιονάτη. Το μόνο κοινό που έχουν είναι το ονομα καθώς ο Ο ίδιος γράφει για τον αγώνα που κάνουν ο Απόλλωνας με τον Ερμή να κατακτήσουν τη νύμφη Χιονη.
Σιμς λετζιτ.

- Μετανάστρια
- Phorum.gr user: Μετανάστρια
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
- Υδράργυρος
Οι ανθρωποι ειναι αιωνες μπροστα.
Οι ιστοριες του ντισνευ εχουν και εκπαιδευτικο χαρακτηρα. Παραλληλα τα παιδια κανουν και σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στην οποια διδασκονται τα μπαναλ πραματα περι συναινεσης.
Εφοσον το υλικο της ιστοριας που φτιαχτηκε πριν 70 χρονια περιεχει υλικο που με τα σημερινα δεδομενα θεωρειται οτι δινει λαθος μυνημα, κοβεται
Οι ιστοριες του ντισνευ εχουν και εκπαιδευτικο χαρακτηρα. Παραλληλα τα παιδια κανουν και σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στην οποια διδασκονται τα μπαναλ πραματα περι συναινεσης.
Εφοσον το υλικο της ιστοριας που φτιαχτηκε πριν 70 χρονια περιεχει υλικο που με τα σημερινα δεδομενα θεωρειται οτι δινει λαθος μυνημα, κοβεται
Μπες σου λέω και μετά έλα να μου πεις τι διάβασες, καμία ευκαιρία, κανένας διάλογος. Το βασικό που πρέπει να υπάρχει σε μια σχέση. Βασικά μου το έχει κάνει και μένα μια. Χωρίσαμε χωρίς να ξέρω τον λόγο και μου τον είπε δέκα χρόνια μετά. Όταν το συζητήσαμε κατάλαβε πως είχε κάνει λάθος... τότε όμως δεν μου έδωσε καμιά ευκαιρία. Φυσικά δεν το συζητήσαμε για κάποια επανασύνδεση, απλά το συζητήσαμε. Όταν είχε πήξει το μυαλό της δηλαδή και είχε καταλάβει πως δεν υπάρχει το τέλειο που είχε πλάσει.Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:51Καλά όχι ακριβώς. Αλλά το tyn από δω ξεκίνησε.Πάνας έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:47Μπες στο φατσομπούκιο στην σελίδα που είπα να δεις γιατί λόγους ρίχνουν "tyn". Έτσι λέγεται η χυλόπιτα την σήμερον ημέρα. Tyn !Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:44
Δεν παίζει το τέλειο, αυτό είναι αντρική ερμηνεία. Έχουμε δέκα κριτήρια, αν κάνεις κλικ 7/10 και πάνω, οκ, αλλιώς, next. Απλά πράγματα. Γιατί να φρίξει κανείς;
the end
Δεν θα πρέπει τα σημερινά παιδιά να διαβάζουν παραμυθια βιβλία λογοτεχνία παλαιότερων εποχών ;Υδράργυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:57Οι ανθρωποι ειναι αιωνες μπροστα.
ωπ,7/10Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:44Δεν παίζει το τέλειο, αυτό είναι αντρική ερμηνεία. Έχουμε δέκα κριτήρια, αν κάνεις κλικ 7/10 και πάνω, οκ, αλλιώς, next. Απλά πράγματα.

- EKPLIKTIKOS
- Υδράργυρος
Οταν ερθει η ωρα να τα διαβαζουν ως τετοια, δηλαδη περασμενης εποχης.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:59Δεν θα πρέπει τα σημερινά παιδιά να διαβάζουν παραμυθια βιβλία λογοτεχνία παλαιότερων εποχών ;Υδράργυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:57Οι ανθρωποι ειναι αιωνες μπροστα.
Το εκπαιδευτικο υλικο επικαιροποιειται, και οπου χρειαζεται αλλαζει. Εξελιξη λεγεται
Αλλα νεα παραμυθια ειναι.
Ο νανος και οι 7 Χιονατες
Ο Ξυπολητος Σκυλος
Ο Πρασινοκαλτσουλης Λυκος
Ο Ασχημος Ξυπνιος
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Όπως έχω γράψει και πιο πάνω θέλω ή κόρη μου να διάβαζει και μελετά τα πάντα χωρίς ταμπού αλλά να εξασκεί την προσωπική της κριτική ικανότηταΥδράργυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 23:03Οταν ερθει η ωρα να τα διαβαζουν ως τετοια, δηλαδη περασμενης εποχης.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:59Δεν θα πρέπει τα σημερινά παιδιά να διαβάζουν παραμυθια βιβλία λογοτεχνία παλαιότερων εποχών ;Υδράργυρος έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 22:57Οι ανθρωποι ειναι αιωνες μπροστα.
Το εκπαιδευτικο υλικο επικαιροποιειται, και οπου χρειαζεται αλλαζει. Εξελιξη λεγεται
Είμαι εναντίον της λογοκρισίας και των απαγορεύσεων για ... ιδεολογικούς λόγους..
Καραμελίτσα Υ.Γ το τραγούδι αυτό το θυμάμαι... είναι από την ταινία η εκδίκηση της ξανθιάς.
the end
- EKPLIKTIKOS
Αδύνατο αυτο. Όταν είσαι μέλος μιας κοινωνίας ό,τι διαβάζεις πλαισιώνεται από αυτήν. Δεν υπάρχει αντικειμενικός αναγνώστης. Παντα έχουμε ένα υπόβαθρο, άρα παντα έχουμε bias (ιδεολογικο, κοινωνικό, πολιτικό κτλ)
- Winston Smith
Έλα ντε. Εγώ βρίσκω το αντίθετο κακό: να συμβιβάζεσαι με κάποιον που δεν σου κάνει κούκου για άλλους λόγους (χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβος μοναξιάς κλπ), το οποίο δεν καταλήγει ποτέ καλά. Οκ δεν χρειάζεται να έχεις παράλογες προσδοκίες αλλά αν δεν σ'αρέσει δεν σ'αρέσει, τι να διαπραγματευτείς, ψυχικό θα κάνεις;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑04 Μάιος 2021, 23:02Πού είναι το κακο σε αυτο; γιατι να διαπραγματευτεί κάποιος για ένα άτομο που δεν του κάνει κούκου;