Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
νταξ, και λίγο context δεν βλάπτει. οι Σεϋχέλλες είναι χώρα 100.000 κατοίκων, αρκεί να κολλήσουν κανα-δυό χωριά για δεκαπλασιαστούν τα κρούσματα. προφανώς η κινεζιά (no data>60s etc.) ρίχνει τον μέσο όρο αποτελεσματικότητας απ'αυτήν τού ΑΖ αλλά:
Πως φαινεται ο παπαρολογος που εχει για ολα μια εξηγηση.
.
εγώ δεν έκανα καμμία σύγκριση, κάποια στοιχεία για τις Σεϋχέλλες παρέθεσα.
εσύ ως γνωστός παπαρολόγος συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
νταξ, και λίγο context δεν βλάπτει. οι Σεϋχέλλες είναι χώρα 100.000 κατοίκων, αρκεί να κολλήσουν κανα-δυό χωριά για δεκαπλασιαστούν τα κρούσματα. προφανώς η κινεζιά (no data>60s etc.) ρίχνει τον μέσο όρο αποτελεσματικότητας απ'αυτήν τού ΑΖ αλλά:
.
εγώ δεν έκανα καμμία σύγκριση, κάποια στοιχεία για τις Σεϋχέλλες παρέθεσα.
εσύ ως γνωστός παπαρολόγος συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.
Οταν με κουοταρεις να βαζεις και το υπολοιπο του κειμενου που τεκμηριωνει το συλλογισμο μου και οχι να με λογοκρινεις.
Το συμπερασμα σου για τις Σευχελλες το καταρριπτει η περιπτωση της Ισλανδιας κι επειδη αυτο δεν σε συμφερε λογοκρινες την Ισλανδια στο κουοτ.
Εγώ όταν εμβολιαστεί σκοπεύω να τα γράψω όλα στ' αρχιδια μου. Ένα χρόνο τώρα έχω την πανδημία κι έχω και τους ψεκ να κάνουν τα πάντα για να γίνει χειρότερη ε συγνώμη αλλά αν βρεθούμε σε φάση να έχω εγώ ανοσία και να μην έχουν αυτοί σε αρρώστια που επιμένουν να μην παίρνουν στα σοβαρά καταλαβαίνετε δεν είμαι και η Μητέρα Τερέζα.
Βασικά, ναι, δεν είσαι η Μητέρα Τερέζα. Μπορεί να είσαι λίγο μαλάκας, αλλά η Μητέρα Τερέζα δεν ήταν καθόλου καλός άνθρωπος και δεν θα άξιζες αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
"I've been preparing for this pandemic for 15 years," Iceland's chief epidemiologist told the BBC, when asked exactly how he had managed it. Prof Thorolfur Gudnason was put firmly in charge of Iceland's pandemic response from the start.
"We decided immediately what we would do: testing, contact-tracing, and putting everyone diagnosed into isolation. We did this aggressively, from day one."
για την Ισλανδία και παρόμοιες χώρες νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης εφόσον έχεις την δυνατότητα λόγω συνθηκών. αλλά δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με χώρες όπου δεν ισχύουν αυτές οι συνθήκες.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
"I've been preparing for this pandemic for 15 years," Iceland's chief epidemiologist told the BBC, when asked exactly how he had managed it. Prof Thorolfur Gudnason was put firmly in charge of Iceland's pandemic response from the start.
"We decided immediately what we would do: testing, contact-tracing, and putting everyone diagnosed into isolation. We did this aggressively, from day one."
για την Ισλανδία και παρόμοιες χώρες νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης εφόσον έχεις την δυνατότητα λόγω συνθηκών. αλλά δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με χώρες όπου δεν ισχύουν αυτές οι συνθήκες.
Τον ιδιο τροπο αντιμετωπισης ειχαν ΟΛΕΣ οι πετυχημενες χωρες που νικησαν εγκαιρα την επιδημια και δεν χρειαστηκαν παρατεταμενα lockdowns που δεν προσφεραν τιποτα. Πιχι Νοτια Κορεα και Ταιβαν.
Οταν με κουοταρεις να βαζεις και το υπολοιπο του κειμενου που τεκμηριωνει το συλλογισμο μου και οχι να με λογοκρινεις.
.
όχι ρε, το'βαζα μόνο του όσο απαντούσες.
Εγώ όταν εμβολιαστεί σκοπεύω να τα γράψω όλα στ' αρχιδια μου. Ένα χρόνο τώρα έχω την πανδημία κι έχω και τους ψεκ να κάνουν τα πάντα για να γίνει χειρότερη ε συγνώμη αλλά αν βρεθούμε σε φάση να έχω εγώ ανοσία και να μην έχουν αυτοί σε αρρώστια που επιμένουν να μην παίρνουν στα σοβαρά καταλαβαίνετε δεν είμαι και η Μητέρα Τερέζα.
Εξαρταται πως οριζεις τον ψεκ. Ειναι ψεκ και ο Ιωαννιδης που ελεγε πως το παρατεταμενο lockdown θα φερει τα αντιστροφα αποτελεσματα και θα φτασουμε ενδεχομενως τους 10.000 θανατους;
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 08 Μάιος 2021, 12:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
καλά, μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια. δεν ξέρω τι κατάλαβες, αλλά εγώ δεν είπα ότι οι Σεϋχέλλες είναι κανα success story, απλώς υπέδειξα ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται στις επικεφαλίδες.
καλά, μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια. δεν ξέρω τι κατάλαβες, αλλά εγώ δεν είπα ότι οι Σεϋχέλλες είναι κανα success story, απλώς υπέδειξα ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται στις επικεφαλίδες.
Εγω ομως ειπα οτι η Ισλανδια που ειναι ΙΔΙΑ περιπτωση με τις Σευχελλες ειναι σαξες στορυ χωρις να εφαρμοσει μεσαιωνικο lockdown. Kατα βαθος θα ηθελες παρα πολυ και η Ελλαδα να ειχε ακολουθησει πολιτικες Ισλανδιας, παραδεξου το.
Υπάρχουν πια δεδομενα για το αν και ποσο δουλεύουν τα εμβόλια και ποια εμβόλια. Στις Σευχέλλες το κινέζικο (της Σινοφαρμ που έλαβε σήμερα έγκριση από τον ΠΟΥ και υποτίθεται οτι έχει 78% αποτελεσματικότητα) και το αστραζενεκα απέτυχαν πλήρως να περιορίσουν εκει την πανδημία. Ενω έχει πλήρως εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού τους έχουν κάνει ρεκορ κρουσμάτων που δεκαπλασιάστηκαν σε ένα μήνα!
Γιατι δεν συνεβηκε το ιδιο και στην περιπτωση της Ισλανδιας;
Η οποια ειναι ενα απο τα παγκοσμια σαξες στορυ στην αντιμετωπιση του ιου ΧΩΡΙΣ να κανει lockdown, ΧΩΡΙΣ να κλεισει την αγορα, τη διασκεδαση και τα σχολεια αλλα με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τροπο:
Είμαστε σίγουροι ότι αν το κράτος κρατουσε τα πάντα ανοιχτά αλλά Αν ερχόσουν σε επαφή με κρούσμα και σε έκλεινε μέσα εσένα και όλο σου το σόι για 14 μέρες και σου εκοβε τον κωλο αν σκεφτόσουν εστω να πας μέχρι την γωνία να πάρεις αέρα, δεν θα μας ζαλιζατε τα παπάρια για καταπάτηση ελευθεριών και Μυστικα σχέδια Μπιλ Γκέιτς;
μπα, μια χαρά στέκει όπως είναι. είναι και στην ίδια σελίδα, ξέρω τα προσέχεις αυτά!
Η οποια ειναι ενα απο τα παγκοσμια σαξες στορυ στην αντιμετωπιση του ιου ΧΩΡΙΣ να κανει lockdown, ΧΩΡΙΣ να κλεισει την αγορα, τη διασκεδαση και τα σχολεια αλλα με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τροπο:
Είμαστε σίγουροι ότι αν το κράτος κρατουσε τα πάντα ανοιχτά αλλά Αν ερχόσουν σε επαφή με κρούσμα και σε έκλεινε μέσα εσένα και όλο σου το σόι για 14 μέρες και σου εκοβε τον κωλο αν σκεφτόσουν εστω να πας μέχρι την γωνία να πάρεις αέρα, δεν θα μας ζαλιζατε τα παπάρια για καταπάτηση ελευθεριών και Μυστικα σχέδια Μπιλ Γκέιτς;
Ναι ειμαστε σιγουροι. Εγω και περισσοτερο θα καθομουν μεσα προκειμενου να υποστηριξω την πολιτικη μιας κυβερνησης που παιρνει τετοια μετρα προκειμενου και η αγορα και τα σχολεια να δουλευουν χωρις προβλημα.
Πάντως τα στοιχεία που ανακοίνωσαν δείχνουν οτι οι ηλικίες 30-44 δεν το προτίμησαν και πολύ το Αστρα Ζενεκα. Σε αντίθεση με τις ηλικίες 45-54 που πήγαν με όλα τα εμβόλια (δηλαδή κυρίως Pfizer) και είχαν διπλάσια και βάλε συμμετοχή. Λογικό το βρίσκω. Εδώ τα στοιχεία:
ομάδα των πολιτών 30-39 ετών με 222.456 εμβολιασμούς μιας δόσης ή προγραμματισμένο ραντεβού
η ηλικιακή κατηγορία των 40-44 με 154.666 εμβολιασμούς μιας δόσης ή προγραμματισμένο ραντεβού
η ομάδα των πολιτών 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς μιας δόσης ή προγραμματισμένο ραντεβού
οι πολίτες 50-54 ετών με 316.275 εμβολιασμούς μιας δόσης ή προγραμματισμένο ραντεβού
η ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών με 271.087 εμβολιασμούς μιας δόσης ή προγραμματισμένο ραντεβού
Ναι ειμαστε σιγουροι. Εγω και περισσοτερο θα καθομουν μεσα προκειμενου να υποστηριξω την πολιτικη μιας κυβερνησης που παιρνει τετοια μετρα προκειμενου και η αγορα και τα σχολεια να δουλευουν χωρις προβλημα.
.
Καλά αυτο το λες τώρα .
Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο διαφορα ζώα να μην αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν σελφ τεστ αλλά έχουν την απαίτηση να πάνε κανονικά σχολείο. Οπότε μια χαρά φαντάζεσαι τι θα γινόταν στον αναγκαστικό εγκλεισμό ενω όλος ο υπόλοιπος κόσμος κυκλοφορει
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.