Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 στη Σκύρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 στη Σκύρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 13 Απρ 2018, 11:35

Namrail έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:30
Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:16
Namrail έγραψε:
13 Απρ 2018, 09:22
Οχι, σε πραγματικό πόλεμο θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την πρόταση διεξόδου για την κοινωνία, σε συνθήκες σύρραξης, δηλαδη με το δεδομένο οτι παράλληλα θα πρεπει να αποκρουσουμε και τον εισβολεα
Πως θα το κάνεις αυτό; Αν θες μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα.

Σε πραγματικό πόλεμο θα βρεθείς με το πιστόλι στον κρόταφο όχι από στρατιωτικούς αλλά από την ασφάλεια. Αν δεν έχεις παρουσιαστεί κιόλας σε επιστράτευση... σκούρα τα πράγματα. Δεν είναι ό,τ καλύτερο αλλά αυτό είναι το σχέδιο σε περίπτωση σύρραξης, ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις.
Αυτο εξαρτάται απο τους συσχετισμούς που θα υπάρχουν, δεν υφίστανται έτοιμες συνταγές. Μπορει πχ η πολιτικο οικονομικο στρατιωτική ηγεσία να τα εχει κανει πουτανα, οι απώλειες να ειναι πολλές και να βασίζονται σε στρατηγικά λαθη της ελίτ, οποτε μπορείς εύκολα να διμιουργησεις κινημα μεσα στο στράτευμα που μετα το τελος του πολέμου δεν θα παραδώσει τα όπλα αλλα θα τα στρέψει εκεί που πρέπει. Αυτο ειναι ενα απο τα εκατομμυρια σενάρια που δεν εξειδικεύονται εκ των προτέρων, αλλα εξαρτώνται απο τις δεδομένες συνθήκες.
Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, για να συμβεί πρέπει να υπάρχει μπακράουντ όπως η σοβιετική ένωση που δεν υπάρχει πια, ο μεγάλος αδερφός έχει τον πλήρη έλεγχο.
the end

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Απρ 2018, 11:36

Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 10:20
Τους Γάλλους τους ξέρουμε...

https://www.youtube.com/watch?v=4hYzH3seLnU

Καταγραφή.JPG
Θεούληδες :lol:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Απρ 2018, 11:42

Πριν τη σοβιετική ενωση, δεν υπηρχε κανενα παρόμοιο υπόδειγμα αλλα τελικα δημιουργήθηκε. Η Ιστορια ειναι γεμάτη απο ποιοτικές μεταβολές που εμφανίζονται για πρωτη φορα. Φυσικά οχι μια και εξω αλλα μεσα απο μια διαδικασία.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 13 Απρ 2018, 11:47

Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:24
Chainis έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:20
Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:17

Μα δεν το έχουμε ανάγκη... το Αιγαίο με τα νησιά του για εμάς είναι αεροπλανοφόρο.
Είναι και η Κύπρος στην μέση.
Και η περίπτωση να θέλεις να κτυπήσεις βαθιά μέσα στην Τουρκία.
Και το ΝΑΤΟ και οι υποχρεώσεις μας σ' αυτό.
Η Κύπρος είναι εντός εμβέλειας για ένα μαχητικό οποιουδήποτε τύπου όπως και η μισή Τουρκία. Αν βάλεις και απορριπτόμενες δεξαμενές τότε την κάλυψες όλη.
Αν πλήρωσε το ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση... πάσο αλλά δε νομίζω να το έκανε.
Δεν πλήρωσε, δεν πήραμε ιπτάμενα τάνκερ, κι όπως είπα το μαρκούτσι του εναέριου εφοδιασμού είναι στάνταρ του συστήματος.
Και τα F-16 που έχουμε έχουν την ίδια δυνατότητα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Απρ 2018, 12:14

Namrail έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:32

Το Κομμα λέει για διμέτωπο αγώνα. Και η θέση αυτη δεν ειναι καθολου περίεργη. Ειναι επι της ουσίας η σημερινή θέση του κόμματος σε συνθήκες πολέμου.
το πιο λογικο (για κομμουνιστη, ετσι;) ειναι αυτο. να εχεις ενα μετωπο, και να ανοιγεις δευτερο, στο εσωτερικο, σε αυτους που εχουν τον ιδιο εχθρο με εσενα. καταπληκτικη στρατηγικη. να γραψει αμεσα ενα βιβλιο ο μπογιοπουλος, να ξεφτιλισει τον σουν τζου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 13 Απρ 2018, 12:18

Υδράργυρος έγραψε:
13 Απρ 2018, 08:39
Juno έγραψε:
13 Απρ 2018, 02:01
Pumpimp έγραψε:
13 Απρ 2018, 01:56

μ αρεσει που επικεντρωνεις στην ουσια :bored:
το περιβαλλον στο εγραψα για να το δεις ως μια χαμηλου βαθμου σχεση εμπιστοσυνης αυτουνου που ρωταει με αυτον που απανταει
αλλα θα πεις σε εναν τουριστα που θα σε ρωτησει πχ και αλλα στον πατερα και στην μανα σου
αλλα αφου αμφοτεροι δεν ειμαστε οι μανες και οι πατερες τους, ας μην εκφραζουμε σιγουρια
αυτο που κυκλοφορει παραεξω παντως ειναι οτι επεσαν μονοι τους
το θεμα ειναι ομως γιατι φτασαμε σε αυτο (οπως και σημερα)
Εγώ το άκουσα κατευθείαν από κάποιον που έκανε τη θητεία του στην συγκεκριμένη μονάδα και είχε γυρίσει με άδεια στο σπίτι του εκείνη τη μέρα βρίζοντας και ήταν μες τα νεύρα. Δεν ήταν φάση "παιδιά να σας πω, δεν θα το πιστέψετε".
Σίγουρα δεν ήταν εμπειρογνώμονας, αλλά καταλαβαίνει αν είναι γαζωμένο ένα ελικόπτερο.
Δεν είπα "μου είπε η πεθερά του μπατζανάκη του ξαδέλφου της γκόμενας του γείτονα".
Αυτο ήταν ράδιο αρβύλα. Οι τρύπες ήταν από τα μπουλώνια που ξηλώθηκαν από την πρόσκρουση στο νερό. Είναι σίγουρο οτι δεν ήταν τρύπες απο σφαίρες. Το επίσημο πόρισμα ήταν και το πιο πιθανό
Αλίμονο!

How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 13 Απρ 2018, 12:21

Juno έγραψε:
13 Απρ 2018, 12:18

Αλίμονο!

Τι είναι το αλίμονο; Τι λέει αυτό;
Στα Ίμια δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο οτι καταριφθηκε. Τουναντίον το ελικόπτερο πέταγε σε συνθηκες πολύ πέρα από τις δυνατότητές του. Τα περί κατάριψης είναι ράδιο αρβύλα και ψεκασμενιές

jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 13 Απρ 2018, 13:40

Για μέρος της εκσυγχρονιστικής δημοσιογραφίας, η πτώση του αεροσκάφους ήταν το αποτέλεσμα της εθνικιστικής ρητορικής του Καμμένου:

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinio ... to-lathos/

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 13 Απρ 2018, 13:45

OANNHSEA έγραψε:
13 Απρ 2018, 09:11
Νταρνάκας έγραψε:
13 Απρ 2018, 02:33
Εγώ έχω περάσει πολλές ώρες φυλάγοντας F-16 στη σκοπιά. Δεν έχει κάποια βαρύτητα η γνώμη μου;
Μμμμ... Σιγά τη θέση χρυσό μου...
Ξέρεις πόσα σήματα έχω διαχειριστεί εγώ για F16 και για όλα τα άλλα αεροσκάφη της ΠΑ;;;
Και μάλιστα μέχρι και διαβαθμισμένα;;;

.
Χ/Ρ;
Ναι αλλά εσύ δεν τα εζησες από κοντά, δεν τα άγγιξες, δεν ξενύχτησες μαζί τους ατέλειωτες νύχτες με τσουχτερό κρύο και ψιλόβροχο...😀
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 13 Απρ 2018, 13:56

Νταρνάκας έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:45
OANNHSEA έγραψε:
Νταρνάκας έγραψε:
Εγώ έχω περάσει πολλές ώρες φυλάγοντας F-16 στη σκοπιά. Δεν έχει κάποια βαρύτητα η γνώμη μου;
Ξέρεις πόσα σήματα έχω διαχειριστεί εγώ για F16 και για όλα τα άλλα αεροσκάφη της ΠΑ;;;

.
Χ/Ρ;
Ναι αλλά εσύ δεν τα εζησες από κοντά, δεν τα άγγιξες, δεν ξενύχτησες μαζί τους ατέλειωτες νύχτες με τσουχτερό κρύο και ψιλόβροχο...😀
Κάποτε ένας μπατζής στην Τανάγρα που φύλαγε σκοπιά στην πίστα κρεμάστηκε από μια Pitot ενός mirage f1 και την στράβωσε.

Εικόνα

Προσπάθησε να την ισιώσει γιατί τα αεροπλάνα ήταν στη σειρά παρκαρισμένα και η στραβωμένη pitot έκανε μπαμ αλλά δεν τα κατάφερε.... ε, αποφάσισε να κρεμαστεί σε άλλα 6 αεροπλάνα για να είναι όλα τα ίδια και να μην το καταλάβουν.

Το θυμάμαι και μου έρχονται γέλια μαζί με κλάματα.
the end

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 13 Απρ 2018, 14:08

Νταρνάκας έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:45
OANNHSEA έγραψε:
Νταρνάκας έγραψε:

.
Χ/Ρ;
Tσου για Χ/Ρ...
Γραφείο σημάτων ΔΑΥ - στην υπόγα και στα απόρρητα....
Αχχ... 24ώρη βάρδια - δίπλα στα σήματα κοιμόμουν κάθε 2 ημέρες!!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 13 Απρ 2018, 14:50

Ασέβαστος έγραψε:
13 Απρ 2018, 12:14
Namrail έγραψε:
13 Απρ 2018, 11:32

Το Κομμα λέει για διμέτωπο αγώνα. Και η θέση αυτη δεν ειναι καθολου περίεργη. Ειναι επι της ουσίας η σημερινή θέση του κόμματος σε συνθήκες πολέμου.
το πιο λογικο (για κομμουνιστη, ετσι;) ειναι αυτο. να εχεις ενα μετωπο, και να ανοιγεις δευτερο, στο εσωτερικο, σε αυτους που εχουν τον ιδιο εχθρο με εσενα. καταπληκτικη στρατηγικη. να γραψει αμεσα ενα βιβλιο ο μπογιοπουλος, να ξεφτιλισει τον σουν τζου.
Το δεύτερο μέτωπο είναι ήδη ανοιγμένο, εκ των πραγμάτων,αντικειμενικά. Δεν μπορείς να ανοίξεις κάτι που ήδη υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 13 Απρ 2018, 16:21

Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 10:45
billy huge έγραψε:
13 Απρ 2018, 10:28
Μάλιστα, και στην ανωτέρω φωτο, το πρώτο πρώτο, με σειριακό αριθμό 546, είναι κι αυτό που κατέπεσε...
Δεν γνώριζα για την αναβάθμιση... πάντως άλλη μια φορά μας πούλησαν κάτι άχρηστο.

Το κακό με τη σέλφι ποιο είναι, ποιος δεν θα έβγαζε φώτο στη θέση του;
Τι άχρηστο λες ρε Πάνα, από τα καλύτερα που διαθέτουμε είναι ο συγκεκριμένος τύπος α/φους.
Το άχρηστο δλδ από που το συμπέρανες, επειδή έχει μηχανισμό για εναέριο ανεφοδιασμό ;; Σε όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που συμμετέχουμε κάνουν εναέριους ανεφοδιασμούς. Να μην το έχεις δλδ αφού στα πλαίσια της συμμαχίας σου χρειάζεται ;

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 13 Απρ 2018, 16:25

Αίγαγρος έγραψε:
13 Απρ 2018, 16:21
Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 10:45
billy huge έγραψε:
13 Απρ 2018, 10:28
Μάλιστα, και στην ανωτέρω φωτο, το πρώτο πρώτο, με σειριακό αριθμό 546, είναι κι αυτό που κατέπεσε...
Δεν γνώριζα για την αναβάθμιση... πάντως άλλη μια φορά μας πούλησαν κάτι άχρηστο.

Το κακό με τη σέλφι ποιο είναι, ποιος δεν θα έβγαζε φώτο στη θέση του;
Τι άχρηστο λες ρε Πάνα, από τα καλύτερα που διαθέτουμε είναι ο συγκεκριμένος τύπος α/φους.
Το άχρηστο δλδ από που το συμπέρανες, επειδή έχει μηχανισμό για εναέριο ανεφοδιασμό ;; Σε όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που συμμετέχουμε κάνουν εναέριους ανεφοδιασμούς. Να μην το έχεις δλδ αφού στα πλαίσια της συμμαχίας σου χρειάζεται ;
Εντάξει χρήσιμο για να συμμετέχουμε στους βομβαρδισμούς στην Συρία.

Τώρα είναι καλά με αυτή την οπτική;
the end

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών