Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 20 Μάιος 2021, 20:16

hellegennes έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:12
Beria έγραψε:
20 Μάιος 2021, 15:25
- Casper - έγραψε:
20 Μάιος 2021, 15:23
Είναι ιατρική πράξη η οδήγηση; Για να ξέρουμε δηλαδή.
Όχι, είναι δολοφονική αμέλεια να οδηγάς μεθυσμένος
Το ίδιο και να αρνείσαι να εμβολιαστείς γιατί θίγεται η ελεύθερή σου βούληση (μαιαςς)
Η μέθη είναι ενεργητική πράξη, το να είσαι φορέας -πόσο μάλλον δυνητικός φορέας- μικροοργανισμού όχι.
Εξαρτάται. Αν πχ. αγνοείς τα μέτρα προστασίας ή και το κυνηγάς, μία χαρά ενεργητική είναι η πράξη.
Επί της ουσίας, κάνεις το σφάλμα να θεωρείς ενεργητική μόνο την πράξη που σχετίζεται με κίνηση δική σου. Το πρόβλημα είναι ότι ενεργητική είναι και η πράξη σκόπιμης παράλειψης, όπως μάλιστα συναντάμε ακόμη και στο ποινικό δίκαιο.
Επιπροσθέτως, η πιθανότητα θανάτου από σύγκρουση με αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη, η πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό μικρή.
Είχαμε ποτέ 10.000 νεκρούς ετησίως από αυτοκινητιστικά, σε πλήρες lockdown (δηλαδή με ασφυκτικό περιορισμό μετακινήσεων) και 375.000 καταγεγραμμένα περιστατικά ατυχημάτων, όπως έχουμε κρούσματα κορωνοϊού;

Ξέρουμε ότι θα συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι τα εσφαλμένα επιχειρήματα μέχρι θανάτου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα αφήνουμε αναπάντητα.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 20 Μάιος 2021, 20:17

Beria έγραψε:
- Casper - έγραψε:
Το ίδιο και να αρνείσαι να εμβολιαστείς γιατί θίγεται η ελεύθερή σου βούληση (μαιαςς)

Η μία πράξη ενέχει ποινικές ευθύνες , η δε άλλη είναι συναινετική ( ακόμα) βάσει Συντάγματος. Δεν εξισώνονται όλα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Μάιος 2021, 20:19

Δημοκρατικός έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:09
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
20 Μάιος 2021, 19:59
έχει 2 μήνες που προχωράει...

"Οξφόρδη: Κλινικές δοκιμές του εμβολίου ΑstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι"

https://www.kathimerini.gr/life/health/ ... trazeneca/
Εικόνα
The Chinese practiced the oldest documented use of variolation, dating back to the fifteenth century. They implemented a method of "nasal insufflation" administered by blowing powdered smallpox material, usually scabs, up the nostrils. Various insufflation techniques have been recorded throughout the sixteenth and seventeenth centuries within China.

According to such documentation, mild smallpox cases were selected as donors in order to prevent serious attack. The technique used scabs that had been left to dry out for some time. Fresh scabs were more likely to lead to a full-blown infection. Three or four scabs were ground into powder or mixed with a grain of musk and bound in cotton. Infected material was then packed into a pipe and puffed up the patient's nostril. The practice of variolation is believed to have been ritualized by the Chinese. The blowpipe used during the procedure was made of silver. The right nostril was used for boys and the left for girls. Variolated cases were treated as if they were as infectious as those who had acquired the disease naturally. These patients were subsequently kept apart from others until the rash had cleared.

Two reports on the Chinese practice were received by the Royal Society in London in 1700; one by Dr. Martin Lister who received a report by an employee of the East India Company stationed in China, and another by the physician Clopton Havers. But no action was taken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Variolation#China
Dwarven Blacksmith, δικό σου.
Είναι βαθιά κι αρχαία η γνώση, πιστεύω δεν αργεί ο καιρός που θα ανασκάψουν οι Κινέζοι αρχαιολόγοι και το πρώτο αντιψεκ διάταγμα στον κόσμο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μάιος 2021, 20:22

Bill Hicks έγραψε:
20 Μάιος 2021, 19:04
Ασέβαστος έγραψε:
20 Μάιος 2021, 13:16
Scouser έγραψε:
20 Μάιος 2021, 09:57

Να τις αυξήσει κατά περίπου 0,2% δηλαδή, γιατί για τέτοιο ποσοστό θνητότητας μιλάμε για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Τώρα αν του κάτσει καμιά στραβή καμιά δεκαετία αργότερα από κάποια παρενέργεια που δεν είχαν προβλέψει γιατί τα εμβόλια βγήκαν σε 10 μήνες όταν κανονικά θέλουν περίπου 10 χρόνια, δε γαμιέται, έτσι και αλλιώς η ζωή μετά τα 40 μια τυπική διαδικασία είναι. :roll:
οι πιθανοτητες να του κατσει στραβη 10 χρονια μετα και λοιπες ψεκ πιπεςοτι θελουν 10 χρονια για να βγει εμβολιο δεν ευσταθουν.

απο ολα τα εμβολια, και ολα τα φαρμακα που υπαρχουν στον πλανητη, ποιο βγαζει παρενεργειες 10 χρονια μετα; παρενεργεις 10 μερες μετα, στεκει, 10 χρονια ειναι ψεκασμενια.

0.2% ειναι ζορικο ποσοστο. ειδικα αν σκεφτεις οτι αργα η γρηγορα, απο ολους μας θα περασει μια βολτα ο ιος, οπως η γριππη. οποτε 0.2 να ψοφησεις, ειναι τρομακτικο σε συγκριση με το 0.0% να παθεις κατι απο το εμβολιο.
και σε ετήσια βάση το risk-benefit είναι υπέρ τού εμβολίου, αλλά επίσης το ρίσκο είναι συσσωρευτικό.

στα 10 χρόνια που θα περιμένει ο Scouser θα'χει 10Χ ρίσκο.

το μέσο ετήσιο ρίσκο για νοσοκομείο από κόβιντ είναι πρπ 0.3%-0.5% (στοιχεία ΗΠΑ) χ10 = 3%-5% ή 1/20 να σού κάτσει

εμβόλιο στην χειρότερη μέσο ετήσιο ρίσκο για νοσοκομείο 1/100,000 χ10 = 1/10,000 ή 0.01%

:ne5:
Δεν λειτουργούν έτσι οι σωρευτικές πιθανότητες. 0,3% το έτος για 10 χρόνια είναι 2,96%, όχι 3%. Επίσης δεν λειτουργούν έτσι οι ιοί. Ακόμη κι αν ο κορωνοϊός συνεχίσει να υφίσταται σε 10 χρόνια, η πιθανότητα νοσηλείας θα έχει πέσει σημαντικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Μάιος 2021, 20:23

Dwarven Blacksmith έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:19
Δημοκρατικός έγραψε:
έχει 2 μήνες που προχωράει...

"Οξφόρδη: Κλινικές δοκιμές του εμβολίου ΑstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι"

https://www.kathimerini.gr/life/health/ ... trazeneca/
Εικόνα
The Chinese practiced the oldest documented use of variolation, dating back to the fifteenth century. They implemented a method of "nasal insufflation" administered by blowing powdered smallpox material, usually scabs, up the nostrils. Various insufflation techniques have been recorded throughout the sixteenth and seventeenth centuries within China.

According to such documentation, mild smallpox cases were selected as donors in order to prevent serious attack. The technique used scabs that had been left to dry out for some time. Fresh scabs were more likely to lead to a full-blown infection. Three or four scabs were ground into powder or mixed with a grain of musk and bound in cotton. Infected material was then packed into a pipe and puffed up the patient's nostril. The practice of variolation is believed to have been ritualized by the Chinese. The blowpipe used during the procedure was made of silver. The right nostril was used for boys and the left for girls. Variolated cases were treated as if they were as infectious as those who had acquired the disease naturally. These patients were subsequently kept apart from others until the rash had cleared.

Two reports on the Chinese practice were received by the Royal Society in London in 1700; one by Dr. Martin Lister who received a report by an employee of the East India Company stationed in China, and another by the physician Clopton Havers. But no action was taken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Variolation#China
Dwarven Blacksmith, δικό σου.
Είναι βαθιά κι αρχαία η γνώση, πιστεύω δεν αργεί ο καιρός που θα ανασκάψουν οι Κινέζοι αρχαιολόγοι και το πρώτο αντιψεκ διάταγμα στον κόσμο.
Να μαζέψουν τους βρωμιάριδές τους που κορόνιασαν ολόκληρο πλανήτη και θα το ξανακάνουν ευκαιρίας δοθείσης ποτέ προβλέπεται;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μάιος 2021, 20:28

Gherschaagk έγραψε:
Γνωρίζω 3 άτομα που ήρθαν σε επαφή με φορείς σε κλειστούς χώρους. Δεν την γλύτωσε ούτε ένας.

I rest my case.
Κι εγώ γνωρίζω ολόκληρες οικογένειες που ζούνε στο ίδιο σπίτι και κόλλησε μόνο ένας ή δύο.

Σου είπα, αν η πιθανότητα ήταν έστω κοντά στο 100%, μέσα σε λιγότερο από μήνα θα είχαν νοσήσει όλοι στην Ελλάδα. Δεν είναι άποψη αυτό, είναι μαθηματικά. Η πιθανότητα για οποιαδήποτε τυχαία επαφή είναι μονοψήφια. Λιγότερο από 10%. Να σ'το πω κι αλλιώς: δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να μην ήρθες σε επαφή με φορέα εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Κατά πάσα πιθανότητα ήρθες σε επαφή με πολλούς φορείς.

Ή να σου πω κι από την δική μου πλευρά ότι έχω έρθει σε επαφή με τριψήφιο αριθμό φορέων, επιβεβαιωμένα (ξέρω δηλαδή ότι είχαν κορωνοϊό).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Μάιος 2021, 20:30

20 Μάιος 2021, 19:45
Bill Hicks έγραψε:
20 Μάιος 2021, 19:33
Στύγιος έγραψε:
20 Μάιος 2021, 19:07
Έχουμε γεμίσει πουστράκια εδώ μέσα με ύφος χιλίων καρδιναλίων και γαμημένο θράσος. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ , εγώ παραθέτω ως αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας το κλάμα της μάνας σήμερα που με χάλασε πολύ.

ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ,ρίξτε μου ένα μπαν τώρα,στ' αρχίδια μου.
υποτροπίασες πάλι ρε μλκ, τσιλ. :D
υπομονή σε 20 μέρες κλείνουν τα σχολεία και θα χαλαρώσει. είναι από την πίεση της δουλειάς.
:lol:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Μάιος 2021, 20:33

Gherschaagk έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:23
Να μαζέψουν τους βρωμιάριδές τους που κορόνιασαν ολόκληρο πλανήτη και θα το ξανακάνουν ευκαιρίας δοθείσης ποτέ προβλέπεται;
Προβοκατόρικες εικασίες.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 20 Μάιος 2021, 20:35

Στύγιος έγραψε:
Bill Hicks έγραψε:
20 Μάιος 2021, 19:58
διδασκαλίας; :D
Δε μου θυμίζει τίποτα ,αλλά ακόμα και να το ήξερα ,μάλλον το έχω ξεχάσει.
παλιά ρε, που έβγαζες πρόγραμμα για πόσους καθηγητές, τι λούκι που ήταν κλπ κλπ; :lol:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Μάιος 2021, 20:36

hellegennes έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:28
Gherschaagk έγραψε:
Γνωρίζω 3 άτομα που ήρθαν σε επαφή με φορείς σε κλειστούς χώρους. Δεν την γλύτωσε ούτε ένας.

I rest my case.
Κι εγώ γνωρίζω ολόκληρες οικογένειες που ζούνε στο ίδιο σπίτι και κόλλησε μόνο ένας ή δύο.

Σου είπα, αν η πιθανότητα ήταν έστω κοντά στο 100%, μέσα σε λιγότερο από μήνα θα είχαν νοσήσει όλοι στην Ελλάδα. Δεν είναι άποψη αυτό, είναι μαθηματικά. Η πιθανότητα για οποιαδήποτε τυχαία επαφή είναι μονοψήφια. Λιγότερο από 10%. Να σ'το πω κι αλλιώς: δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να μην ήρθες σε επαφή με φορέα εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Κατά πάσα πιθανότητα ήρθες σε επαφή με πολλούς φορείς.

Ή να σου πω κι από την δική μου πλευρά ότι έχω έρθει σε επαφή με τριψήφιο αριθμό φορέων, επιβεβαιωμένα (ξέρω δηλαδή ότι είχαν κορωνοϊό).
Ποια επαφή Χέλη μου που έχω 14 μήνες να δω άνθρωπο; Τους γονείς μου όλον αυτόν τον καιρό τους είδα 4 φορές Χέλη μου. Η μοναδική περίπτωση να ήρθα κοντά σε φορέα ήταν στις φάσεις που πήγα να πάρω το παιδί απ' το σχολείο. Ποτέ άλλοτε.

Τι θες λοιπόν να μας πεις πως τα μέτρα είναι άχρηστα αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα γρίπης φέτος ή πως τα εμβόλια όπως απέδειξαν στο Ισραήλ δεν είναι αποτελεσματικά;

Άσε μας ρε Χέλη.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 20 Μάιος 2021, 20:38

hellegennes έγραψε:
Beria έγραψε:
- Casper - έγραψε:
Η μέθη είναι ενεργητική πράξη, το να είσαι φορέας -πόσο μάλλον δυνητικός φορέας- μικροοργανισμού όχι.

Επιπροσθέτως, η πιθανότητα θανάτου από σύγκρουση με αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη, η πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό μικρή. Η δε μέθοδος αποτροπής που συνίσταται στον εμβολιασμό είναι με νέα εμβόλια που βγήκαν με επισπευσμένες διαδικασίες. Δικαιολογείται απολύτως οποιοσδήποτε να μην θέλει να εμβολιαστεί μ' αυτά.

Η κανονική και τίμια σύγκριση ρίσκου μεταξύ των δύο δεν είναι ο μη εμβολιασμός με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά ο μη εμβολιασμός με την οδήγηση, σκέτο. Και πάλι η οδήγηση ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο.

Άρα η ελεύθερη βούλησή σου να οδηγείς είναι εγκληματική; Να απαγορεύσουμε την οδήγηση γιατί οι ζωές και οι τραυματισμοί είναι σημαντικότερα από την ελεύθερη βούλησή σου να οδηγείς;
Η οδήγηση έχει μια κάποια χρησιμότητα.

Ο μη εμβολιασμός τι χρησιμότητα έχει; πέρα του χώρου που καταλαμβάνει το εκάστοτε κοινωνικό κατακάθι ; :smt017
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μάιος 2021, 20:39

Gherschaagk έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:36
Ποια επαφή Χέλη μου που έχω 14 μήνες να δω άνθρωπο;
14 μήνες έχεις να βγεις απ' το σπίτι; Ψώνια δεν κάνεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Μάιος 2021, 20:41

hellegennes έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:39
Gherschaagk έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:36
Ποια επαφή Χέλη μου που έχω 14 μήνες να δω άνθρωπο;
14 μήνες έχεις να βγεις απ' το σπίτι; Ψώνια δεν κάνεις;
Πρέπει να με δεις πως πάω για ψώνια Χέλη μου για να καταλάβεις.
20 Μάιος 2021, 20:38
hellegennes έγραψε:
Beria έγραψε:

Επιπροσθέτως, η πιθανότητα θανάτου από σύγκρουση με αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλη, η πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό μικρή. Η δε μέθοδος αποτροπής που συνίσταται στον εμβολιασμό είναι με νέα εμβόλια που βγήκαν με επισπευσμένες διαδικασίες. Δικαιολογείται απολύτως οποιοσδήποτε να μην θέλει να εμβολιαστεί μ' αυτά.

Η κανονική και τίμια σύγκριση ρίσκου μεταξύ των δύο δεν είναι ο μη εμβολιασμός με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά ο μη εμβολιασμός με την οδήγηση, σκέτο. Και πάλι η οδήγηση ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο.

Άρα η ελεύθερη βούλησή σου να οδηγείς είναι εγκληματική; Να απαγορεύσουμε την οδήγηση γιατί οι ζωές και οι τραυματισμοί είναι σημαντικότερα από την ελεύθερη βούλησή σου να οδηγείς;

Ο μη εμβολιασμός τι χρησιμότητα έχει; πέρα του χώρου που καταλαμβάνει το εκάστοτε κοινωνικό κατακάθι ; :smt017
Πώς; Το να πιάσεις κλίνη σε ΜΕΘ δεν είναι σημαντικό;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Μάιος 2021, 20:41

Ο μη εμβολιασμός τι χρησιμότητα έχει;
Ο οδήγηση δεν είναι αναντικατάστατη. Μπορείς να κάνεις ποδήλατο ή να παίρνεις ΜΜΕ αν θες να πας κάπου που δεν μπορείς με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Ο μη εμβολιασμός με πειραματικό εμβόλιο είναι το δικαίωμα κάποιου να μην κάνει πειράματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 20 Μάιος 2021, 20:43

hellegennes έγραψε:
20 Μάιος 2021, 20:41

Ο μη εμβολιασμός τι χρησιμότητα έχει;
Ο οδήγηση δεν είναι αναντικατάστατη. Μπορείς να κάνεις ποδήλατο ή να παίρνεις ΜΜΕ αν θες να πας κάπου που δεν μπορείς με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Ο μη εμβολιασμός με πειραματικό εμβόλιο είναι το δικαίωμα κάποιου να μην κάνει πειράματα.

χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού πάντως, θα το χρειαστείς το ποδήλατο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών