Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσεις το ποσοστό που θεωρείς μη επιβαρυντικό, πριν προχωρήσεις σε επιτάξεις για την παραγωγή του κάθε κατάλληλου εμβόλιου ή φάρμακου. Ποιο είναι;
Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ειναι μονο το ποσοστο, αλλα και η μορφη επιβαρυνσης. Η θρομβωση πχ δεν ειναι ουτε φαγουρα, ουτε ζαλη, ουτε πονοκοιλος. Επισης δεν ξερεις το βαθος χρονου κι αυτο ειναι το χειροτερο.
Οκ, τότε ανέφερε το ποσοστό, τη μορφή επιβάρυνσης και το βάθος χρόνου που θεωρείς ασφαλές.Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:32Δεν ειναι μονο το ποσοστο, αλλα και η μορφη επιβαρυνσης. Η θρομβωση πχ δεν ειναι ουτε φαγουρα, ουτε ζαλη, ουτε πονοκοιλος. Επισης δεν ξερεις το βαθος χρονου κι αυτο ειναι το χειροτερο.
Για να καταλήξουμε κάπου, βρε παιδί μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τι ερωτηση ειναι αυτη τωρα?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:34Οκ, τότε ανέφερε το ποσοστό, τη μορφή επιβάρυνσης και το βάθος χρόνου που θεωρείς ασφαλές.
Για να καταλήξουμε κάπου, βρε παιδί μου.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
για πεςGherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 01:04
Παραλλαγμένο το έχω πει σε νέοπα οδηγό οταν μου χώθηκε τόσο άσχημα που είπα τετέλεσται.
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ήμουν κυρία και δεν τον στόλισα καταλλήλως αλλά τον έφτασα ενώ έκανε ότι μπορούσε για να μην, και αναγκαστικά κατέβασε παράθυρο κι άκουσε ένα μίνι λογίρδιο.alekhine έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:40για πεςGherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 01:04
Παραλλαγμένο το έχω πει σε νέοπα οδηγό οταν μου χώθηκε τόσο άσχημα που είπα τετέλεσται.
Επίσης επειδή δεν είμαι απ' αυτούς που βάζουν κασέτα, επακριβώς και μέσα στα νεύρα μου δεν θυμάμαι τι είπα αλλά δεν έβρισα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχω την εντύπωση πως για να πετύχει ο εμβολιασμός, δλδ να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης για την οποία μιλάμε άπαντες οι λογικοί, πρέπει να εμβολιαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πες μου πως θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο με ένα ή το πολύ δύο εμβόλια;Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:08H oυσια του προβληματος βρισκεται στο οτι τα εμβολια αντιμετωπιζονται ως η συνταγη αναψυκτικου. Η ερευνα σε μεγαλο βαθμο εχει γινει απο δημοσια ιδρυματα και η συμβολη του ιδιωτικου τομεα ειναι κυριως στον τομεα των δοκιμων και της παραγωγης/συσκευασιας. Εχουμε ηδη ενα αριθμο σκευασματων το καθενα με διαφορετικα χαρακτηριστικα σε οτι αφορα την συντηρηση του και τις παρενεργειες. Μεχρι στιγμης φαινεται οτι το σκευασμα της Pfizer ειναι το πιο ακινδυνο και της J&J ειναι το πιο πρακτικο. Ποιος ειναι ο λογος να υπαρχουν 4 σκευασματα και οχι 1 ή 2 το πολυ. Ποιος ειναι ο λογος που τα κρατη που πληρωνουν αδροτατα την ερευνα αλλα και προπαραγγελνουν την παραγωγη να μην αντιμετωπισουν το εμβολιο ως δημοσιο αγαθο χωρις πατεντα και να γινει προσπαθεια της μεγιστης δυνατης παραγωγης, αντι να εξαρτωνται απο 4-5 φαρμακεμπορους? Ποιος ειναι ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται οι εγκαταστασεις της Astra για την παραγωγη ενος απο τα λιγοτερο επιβαρυντικα εμβολια?Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 01:27Μισό λεπτό. Εγώ έκανα το Moderna που υποτίθεται είναι αυτό με τις λιγότερες παρενέργειες σε άτομα με αλλεργίες, αλλά μλκιες με έλιωσε η κνίδωση, και έχει ποσοστό προστασίας μου είπαν 92% από την πρώτη δόση.Το ΑΖ μου είπε άτομο που το έκανε πως η πρώτη δόση προστατεύει γύρω στο 67% που προσωπικά μου φαίνεται πολύ χαμηλό. Το Pfizer είναι το πιο ήπιο απ' όλα και ενδείκνυται για άτομα που έχουν διάφορα άλλα σοβαρά θέματα υγείας όπως πχ Πάρκινσον.foscilis έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 01:10
Ότι δε μας ενδιαφέρει θεωρητικά τι εμβόλια υπάρχουν, ήδη έχει στοιχίσει γύρω στις τρεις χιλιάδες ζωές η καθυστέρηση στον εμβολιασμό. Παίζει ρόλο ποιο είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά και ποιο έχει πιο εύκολα logistics
Και δεν είναι και ίδια ακριβώς. Το Pfizer τελικιαζει σε μεγαλύτερο ποσοστό προστασίας αλλά το Astra Zeneca δίνει μεγαλύτερο ποσοστό προστασίας από την πρώτη δόση.
Επίσης τα άλλα εμβόλια κανείς δε σου λέει ότι είναι ακίνδυνα. Απλώς έχουν μικρότερα ποσοστά παρενεργειών. 113 θανατους σε 13 εκατομμύρια δόσεις είχαν οι ΗΠΑ τον πρώτο μήνα με εμβολιασμό και δεν κάνουν καθολου Άστρα.
Αν τα βάλεις όλα αυτά κάτω δεν είναι καθόλου προφανές ποιο εμβόλιο συμφέρει, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αλλά όλα συμφέρουν χιλιάδες φορές περισσότερο από τον κορωνοϊο.
Το ότι ψειριζουμε τη μαϊμού αν το ένα προστατεύει 98% ενώ το άλλο 96% κι αν το ένα έχει σαν παρενέργεια το θάνατο μια φορά στις εκατό χιλιάδες ενώ το άλλο μία στις εκατό εφτά χιλιαδες κι όση ώρα τα πληκτρολογουσα αυτά πέθαναν δύο άτομα, όλο αυτό είναι πολύ απλά ακραίος ομαδικός αυνανισμος και το τελευταίο επεισόδιο στη φαρσοκωμωδια των ευρωπαϊκών κατορθωμάτων απέναντι στην πανδημια
Εννοείται πως αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι απλά μια γριπούλα και πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος.
Παρόλα αυτά, όποιος δεν θέλει να κάνει το ΑΖ ας κάνει κάποιο άλλο.
Η άλλη ήταν με την σύριγγα στο χέρι και με ρωτούσε αν θέλω να το κάνω ή όχι. Μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτάνε. Στην τελική οποίος δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα πολύ πιθανό να γίνει στατιστική. Τι να κάνουμε;
Ο ιδιος λογος που ο Μπορις ελεγε για ανοσια αγελης, βεβαια μετα κοντεψε να πεθανει κι εκανε τα κακα του. Ο ιδιος λογος που ενω η επιδημια ουσιαστικα δεν ειχε ερθει στην Ελλαδα, η ΝΔ την προσκαλεσε με την μορφη των τουριστων και μετα αφησε την χωρα ακαλυπτη για 3 μηνες μεχρι να δημιουργηθει ικανη επικοινωνιακη αποσταση απο την καλοκαιρινη σεζον.
Παρενεργειες υπαρχουν σε ολα τα φαρμακα αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Ομως εδω δεν μιλαμε μονο για το επιστημονικο κομματι. Μιλαμε για ενα απιστευτο κυνισμο και πραγματικες προσπαθειες παραπλανησης της κοινης γνωμης για α) το κερδος μιας χουφρας ιδιωτικων εταιρειων και β) την επιστροφη στην ''κανονικοτητα'' με οποιο κοστος.
Αν δεν καταλαβαίνετε ποια είναι η ανάγκη του εμβολιασμού, δε μπορώ να βοηθήσω.
Επίσης μπορώ κι εγώ να κάθομαι να γκρινιάζω που ενώ έκανα το εμβόλιο με τις λιγότερες παρενέργειες στους αλλεργικούς υποτίθεται, έλιωσα από την κνίδωση που είναι αλλεργική αντίδραση και να κάθομαι να λέω πως κακώς το έκανα και άλλα τέτοια. Δεν το κάνω όμως γιατί έχω το μυαλό να σκεφτώ πως άσχετα αν με γμσε το εμβόλιο, ο ιός, μια γριπούλα είναι ο κοροϊδοιός, θα με πηδούσε ασάλιωτα.
Έγινα σαφής;
Δεχεσαι δηλαδη apriori οτι το εμβολιο ειναι ενα προιον που προσφερεται απο μια ιδιωτικη εταιρεια με τους ιδιους ορους που αγοραζεις μια κοκα κολα ετσι? Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer δεν μας περνα απ το μυαλο.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:19Έχω την εντύπωση πως για να πετύχει ο εμβολιασμός, δλδ να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης για την οποία μιλάμε άπαντες οι λογικοί, πρέπει να εμβολιαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πες μου πως θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο με ένα ή το πολύ δύο εμβόλια;Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:08H oυσια του προβληματος βρισκεται στο οτι τα εμβολια αντιμετωπιζονται ως η συνταγη αναψυκτικου. Η ερευνα σε μεγαλο βαθμο εχει γινει απο δημοσια ιδρυματα και η συμβολη του ιδιωτικου τομεα ειναι κυριως στον τομεα των δοκιμων και της παραγωγης/συσκευασιας. Εχουμε ηδη ενα αριθμο σκευασματων το καθενα με διαφορετικα χαρακτηριστικα σε οτι αφορα την συντηρηση του και τις παρενεργειες. Μεχρι στιγμης φαινεται οτι το σκευασμα της Pfizer ειναι το πιο ακινδυνο και της J&J ειναι το πιο πρακτικο. Ποιος ειναι ο λογος να υπαρχουν 4 σκευασματα και οχι 1 ή 2 το πολυ. Ποιος ειναι ο λογος που τα κρατη που πληρωνουν αδροτατα την ερευνα αλλα και προπαραγγελνουν την παραγωγη να μην αντιμετωπισουν το εμβολιο ως δημοσιο αγαθο χωρις πατεντα και να γινει προσπαθεια της μεγιστης δυνατης παραγωγης, αντι να εξαρτωνται απο 4-5 φαρμακεμπορους? Ποιος ειναι ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται οι εγκαταστασεις της Astra για την παραγωγη ενος απο τα λιγοτερο επιβαρυντικα εμβολια?Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 01:27
Μισό λεπτό. Εγώ έκανα το Moderna που υποτίθεται είναι αυτό με τις λιγότερες παρενέργειες σε άτομα με αλλεργίες, αλλά μλκιες με έλιωσε η κνίδωση, και έχει ποσοστό προστασίας μου είπαν 92% από την πρώτη δόση.Το ΑΖ μου είπε άτομο που το έκανε πως η πρώτη δόση προστατεύει γύρω στο 67% που προσωπικά μου φαίνεται πολύ χαμηλό. Το Pfizer είναι το πιο ήπιο απ' όλα και ενδείκνυται για άτομα που έχουν διάφορα άλλα σοβαρά θέματα υγείας όπως πχ Πάρκινσον.
Εννοείται πως αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι απλά μια γριπούλα και πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος.
Παρόλα αυτά, όποιος δεν θέλει να κάνει το ΑΖ ας κάνει κάποιο άλλο.
Η άλλη ήταν με την σύριγγα στο χέρι και με ρωτούσε αν θέλω να το κάνω ή όχι. Μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτάνε. Στην τελική οποίος δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα πολύ πιθανό να γίνει στατιστική. Τι να κάνουμε;
Ο ιδιος λογος που ο Μπορις ελεγε για ανοσια αγελης, βεβαια μετα κοντεψε να πεθανει κι εκανε τα κακα του. Ο ιδιος λογος που ενω η επιδημια ουσιαστικα δεν ειχε ερθει στην Ελλαδα, η ΝΔ την προσκαλεσε με την μορφη των τουριστων και μετα αφησε την χωρα ακαλυπτη για 3 μηνες μεχρι να δημιουργηθει ικανη επικοινωνιακη αποσταση απο την καλοκαιρινη σεζον.
Παρενεργειες υπαρχουν σε ολα τα φαρμακα αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Ομως εδω δεν μιλαμε μονο για το επιστημονικο κομματι. Μιλαμε για ενα απιστευτο κυνισμο και πραγματικες προσπαθειες παραπλανησης της κοινης γνωμης για α) το κερδος μιας χουφρας ιδιωτικων εταιρειων και β) την επιστροφη στην ''κανονικοτητα'' με οποιο κοστος.
Επίσης μπορώ κι εγώ να κάθομαι να γκρινιάζω που ενώ έκανα το εμβόλιο με τις λιγότερες παρενέργειες στους αλλεργικούς υποτίθεται, έλιωσα από την κνίδωση που είναι αλλεργική αντίδραση και να κάθομαι να λέω πως κακώς το έκανα και άλλα τέτοια. Δεν το κάνω όμως γιατί έχω το μυαλό να σκεφτώ πως άσχετα αν με γμσε το εμβόλιο, ο ιός, μια γριπούλα είναι ο κοροϊδοιός, θα με πηδούσε ασάλιωτα.
Έγινα σαφής;
- Otto Weininger
Αφού την κρατικοποιήσεις πρώτα, μη ξεχνιομαστε
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δέχομαι πως ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΖ.Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:23Δεχεσαι δηλαδη apriori οτι το εμβολιο ειναι ενα προιον που προσφερεται απο μια ιδιωτικη εταιρεια με τους ιδιους ορους που αγοραζεις μια κοκα κολα ετσι? Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer δεν μας περνα απ το μυαλο.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:19Έχω την εντύπωση πως για να πετύχει ο εμβολιασμός, δλδ να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης για την οποία μιλάμε άπαντες οι λογικοί, πρέπει να εμβολιαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πες μου πως θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο με ένα ή το πολύ δύο εμβόλια;Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 13:08
H oυσια του προβληματος βρισκεται στο οτι τα εμβολια αντιμετωπιζονται ως η συνταγη αναψυκτικου. Η ερευνα σε μεγαλο βαθμο εχει γινει απο δημοσια ιδρυματα και η συμβολη του ιδιωτικου τομεα ειναι κυριως στον τομεα των δοκιμων και της παραγωγης/συσκευασιας. Εχουμε ηδη ενα αριθμο σκευασματων το καθενα με διαφορετικα χαρακτηριστικα σε οτι αφορα την συντηρηση του και τις παρενεργειες. Μεχρι στιγμης φαινεται οτι το σκευασμα της Pfizer ειναι το πιο ακινδυνο και της J&J ειναι το πιο πρακτικο. Ποιος ειναι ο λογος να υπαρχουν 4 σκευασματα και οχι 1 ή 2 το πολυ. Ποιος ειναι ο λογος που τα κρατη που πληρωνουν αδροτατα την ερευνα αλλα και προπαραγγελνουν την παραγωγη να μην αντιμετωπισουν το εμβολιο ως δημοσιο αγαθο χωρις πατεντα και να γινει προσπαθεια της μεγιστης δυνατης παραγωγης, αντι να εξαρτωνται απο 4-5 φαρμακεμπορους? Ποιος ειναι ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται οι εγκαταστασεις της Astra για την παραγωγη ενος απο τα λιγοτερο επιβαρυντικα εμβολια?
Έγινα σαφής;
Μέχρι την τελευταία στιγμή η επιλογή ήταν δική μου όπως και το ρίσκο. Όπως παίρνω το ρίσκο και εμβολιάζω το παιδί μου κατά συγκεκριμένων ασθενειών. Ελπίζω να μην αγνοείς το γεγονός πως και εμβόλια που είναι ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.
Αν θέλετε να σταματήσουμε να έχουμε γεμάτες ΜΕΘ από κόβιντ πρέπει να επιτευχθεί ανοσία αγέλης. Άλλος τρόπος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Κάντε ότι νομίζετε κατά τα άλλα.
Απορία όμως, εσύ εμβολιάστηκες; Αν ναι με ποιο;
Eγω εχω ραντεβου με τον καινουριο μηνα, υποτιθεται για pfizer. Αν μεχρι τωρα δεν ηταν μονο το Αστρα διαθεσιμο θα ειχα ηδη εμβολιαστει. Καταλαβες τωρα για τι μιλαμε? Ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες ναι, αλλα εδω μιλαμε για θανατους εστω και σε χαμηλο ποσοστο, οχι ξυσιμο στ' αρχιδια. Και φαινεται οτι οσο κατεβαινουμε ηλικιακη ομαδα τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες. Εγω ερωτω γιατι να επιμεινουμε στο Αστρα εφοσον εχει προκυψει και ουσιαστικο αλλα και επικοινωνιακο προβλημα, γιατι να μην παραξουμε περισσοτερη ποσοστητα απο τα αλλα σκευασματα. Η απαντηση ειναι γιατι πρεπει να κονομησει και η Αστρα και δεν γαμιεται ο κοσμος ολος.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:31Δέχομαι πως ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΖ.Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:23Δεχεσαι δηλαδη apriori οτι το εμβολιο ειναι ενα προιον που προσφερεται απο μια ιδιωτικη εταιρεια με τους ιδιους ορους που αγοραζεις μια κοκα κολα ετσι? Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer δεν μας περνα απ το μυαλο.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:19
Έχω την εντύπωση πως για να πετύχει ο εμβολιασμός, δλδ να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης για την οποία μιλάμε άπαντες οι λογικοί, πρέπει να εμβολιαστούν σε μικρό χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πες μου πως θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο με ένα ή το πολύ δύο εμβόλια;
Έγινα σαφής;
Μέχρι την τελευταία στιγμή η επιλογή ήταν δική μου όπως και το ρίσκο. Όπως παίρνω το ρίσκο και εμβολιάζω το παιδί μου κατά συγκεκριμένων ασθενειών. Ελπίζω να μην αγνοείς το γεγονός πως και εμβόλια που είναι ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.
Αν θέλετε να σταματήσουμε να έχουμε γεμάτες ΜΕΘ από κόβιντ πρέπει να επιτευχθεί ανοσία αγέλης. Άλλος τρόπος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ποιον είδες να επιμένει στο ΑΖ;Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:41Eγω εχω ραντεβου με τον καινουριο μηνα, υποτιθεται για pfizer. Αν μεχρι τωρα δεν ηταν μονο το Αστρα διαθεσιμο θα ειχα ηδη εμβολιαστει. Καταλαβες τωρα για τι μιλαμε? Ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες ναι, αλλα εδω μιλαμε για θανατους εστω και σε χαμηλο ποσοστο, οχι ξυσιμο στ' αρχιδια. Και φαινεται οτι οσο κατεβαινουμε ηλικιακη ομαδα τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες. Εγω ερωτω γιατι να επιμεινουμε στο Αστρα εφοσον εχει προκυψει και ουσιαστικο αλλα και επικοινωνιακο προβλημα, γιατι να μην παραξουμε περισσοτερη ποσοστητα απο τα αλλα σκευασματα. Η απαντηση ειναι γιατι πρεπει να κονομησει και η Αστρα και δεν γαμιεται ο κοσμος ολος.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:31Δέχομαι πως ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΖ.Lord Snow έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 14:23
Δεχεσαι δηλαδη apriori οτι το εμβολιο ειναι ενα προιον που προσφερεται απο μια ιδιωτικη εταιρεια με τους ιδιους ορους που αγοραζεις μια κοκα κολα ετσι? Το ενδεχομενο να εμενε στην ακρη το Αστρα το οποιο φαινεται ως τωρα να δημιουργει τα περισσοτερα προβληματα, και οι εγκαταστασεις της εταιρειας να παρηγαγαν επιπλεον pfizer δεν μας περνα απ το μυαλο.
Αυτοί που επιμένουν είναι όσοι λένε πως είναι πιο επικίνδυνο από τον ίδιο τον κόβιντ.
Θες να σου βάλω τι γράφει το χαρτάκι του παναντολ από παρενέργειες ή του primolut nor που το πήρα δύο φορές κι έφτασα στο τόσο από την κρίση πανικού.
Η επιλογή όπως και το ρίσκο δικά σου.
Σταματήστε την κλάψα λοιπόν.
Αν μου έλεγες πως ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και σε ανάγκαζαν να κάνεις μόνο αυτό και κανένα άλλο ας έλεγες. Στην παρούσα φάση δεν καταλαβαίνω τον λόγο ειλικρινά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gherschaagk την 23 Μάιος 2021, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
λόρδος και νερο μοιράζουν λογική στο νήμα
Εγώ λέω να τη.βαλουμε να φτιάξει και φρέντο καπουτσίνο με όση εγκατάσταση περισσέψει
Αυτό δεν αναιρει το τι συμβαίνει. Συμβαίνει ότι οι μαλάκες κάνουν τεράστιο ζήτημα έναν ή δύο θανάτους σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις την ίδια στιγμή που οι πενήντα και οι εκατό την ημέρα αντιμετωπίζονται ως "ε και". Είναι ξεκάθαρο ότι παίζει ψυχολογικός μηχανισμός και όχι ορθολογική εκτίμηση ρισκου-οφελους άρα καλά κάνει η κυβέρνηση και τους αντιμετωπίζει σαν παιδάκια. Τι να κάτσεις να συζητήσεις με κάποιον που συμφωνεί με την υπόλοιπη καφετέρια "μα είναι ένας θανατος πώς γίνεται να μην παγώνουν τα πάντα ή έστω να μην τα μετατρέπουν όλα σε φαϊζερ με το μαγικό ραβδι" κι όση ώρα το συζητάνε εχουν μπει εντατική πέντε άτομα από κοβιντ.Σενέκας έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 00:56Και πάλι, αυτή την άποψη θα μπορούσα σε ένα βαθμό να της δεχτώ αν υπήρχε κάποιος να βγει και να το ξεκαθαρίσει στον κόσμο και να πάρει πάνω την ευθύνη. Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου, με τους γιατρούς να σφυρίζουν αδιάφορα(αν όχι να παραπλανούν) την κυβέρνηση στην κόσμο της, και φυσικά τη φαρμακευτική που έχει αποποιηθεί κάθε ευθύνη. Ποσοτικά, φυσικά και δεν συγκρίνονται με τους θανάτους απο covid, ποιοτικά, θα έλεγα ότι είναι πιο εξοργιστικοί, γιατί γίνονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε πρόγραμμα state sanctioned εμβολιασμού, και παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από αυτούς που συντονίζουν το πρόγραμμαfoscilis έγραψε: ↑23 Μάιος 2021, 00:50Ναι αν αγνοήσεις τελείως ότι οι μεν μιλάνε για 3.5 εκατομμύρια θανάτους ενώ οι δε για περίπου 100.Σενέκας έγραψε: ↑22 Μάιος 2021, 21:53
έλα τώρα, πες την αλήθεια, το επιχείρημα "δε σκοτώνει πολλούς άρα δε υπάρχει πρόβλημα", δε σου θυμίζει λίγο το άλλο με τον covid και τη γρίπη;Είναι λίγο φαιδρό να ξεκινάει κανείς να την πει στους covid deniers και να χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους διάφορους αρίστους, καταλήγοντας astra-denier
Το 100:
.
Μπροστά στο ένα χιλιοστό του 3.500.000:
..........
..........
..........
.....
Επειδή είναι παρόμοια η ρητορική δε σημαίνει ότι υποπίπτει στα ίδια σφάλματα. Οι Covid deniers δεν ελέγχονται για τη ρητορική τους δεινότητα (αν και οι περισσότεροι βγάζουν μια συνολική βοθριλα) αλλά για την ουσία αυτού που λένε. Όντως είναι αμελητέος (εννοώ από τακτικής άποψης σαν κοινωνία, όχι φυσικά για το θύμα και τους οικείους του) ένας θάνατος στους πεντακόσιους χιλιάδες, αν είναι λόγω κάποιου εμβολίου που κάνει ακίνδυνο τον κορωνοϊο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid, μετά την παραδοχή σπάνιας παρενέργεια
από Μαδουραίος » 08 Μάιος 2024, 05:28 » σε Κοινωνικά θέματα - 73 Απαντήσεις
- 2329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
10 Νοέμ 2024, 18:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μα πώς κάνετε έτσι για λίγα σκουλικάκια?
από Kauldron » 27 Νοέμ 2023, 15:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Νοέμ 2023, 15:18
-
-
- 113 Απαντήσεις
- 2107 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από giotis2005
02 Μάιος 2025, 15:36
-
-
Νέα δημοσίευση Υγιής επιχειρηματικότητα στο Ελλαδισταν - Πώς να γίνετε εκατομμυριούχος με λίγα κλίκ
από Unique » 30 Ιουν 2024, 12:30 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 198 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
30 Ιουν 2024, 13:02
-