Χίλια κομμάτια μ'έκανε. Θα πάω να ακούσω Ρέμο.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Χίλια κομμάτια μ'έκανε. Θα πάω να ακούσω Ρέμο.
Ωραίος.Άφαντος έγραψε: ↑25 Μάιος 2021, 21:04Xatz...
Με βάση την ανθρώπινη λογικότητα και στα πλαίσια της διαδικασίας του Αριστοτέλειου λογικού συμπερασμού (αίτιο – αιτιατό), συνάγεται το συμπέρασμα της ύπαρξης δημιουργού του δημιουργήματος, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι το υπαρκτό της ύλης θεωρείται ως έκφραση βουλήσεως του Δημιουργού, και όχι ως αποτέλεσμα της αυθύπαρκτης δυνατότητας μιας εγγενούς εναλλαγής και μεταλλαγής υπαρκτικών καταστάσεων.
Στο σημείο αυτό λοιπόν έρχεται η επιστημονική θεωρία της μεγάλης έκρηξης για να δώσει μια κοσμολογική απόδειξη της δημιουργίας του σύμπαντος “εκ του μηδενός”. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που είναι θιασώτες αυτού του κοσμολογικού μοντέλου, “τα πάντα ήταν συγκεντρωμένα σ’ ένα μοναδικό σημείο, το οποίο “βρισκόταν στο πουθενά και στο τίποτα”. Κατά συνέπεια τα πάντα ξεπήδησαν από την άβυσσο (κβαντικό κενό) και άρχισαν να δημιουργούνται χωροχρονικές διαστάσεις και φως με την εμφάνιση μορφοποιητικών ισορροπητικών και αρμονικών αλληλεπιδράσεων, που παραπέμπουν τουλάχιστον σε μια δυναμική (νοητική ή όχι) ενέργεια.
Έτσι ή αλλιώς λοιπόν, ακολουθώντας τον λογικό συμπερασμό, ο δημιουργός ή το δημιουργικό αίτιο του σύμπαντος πρέπει να βρίσκεται έξω από το σύμπαν, ως προηγούμενος/ο του δημιουργήματός του.
Όμως ο άνθρωπος, ως πεπερασμένο ον του διαστατού σύμπαντος δεν μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει με τη λογική του, οτιδήποτε αναφέρεται σε υπαρκτικές καταστάσεις χωρίς προσδιορισμό χώρου και χρόνου.
Ως εκ τούτου, έχω την άποψη ότι οι νοητικές ακροβασίες που κάνεις στη προσπάθεια μιας λογικής εννοιολόγησης της ύπαρξης του Θεού πρέπει να γίνονται με μεγαλύτερη περίσκεψη και πάντως στα πλαίσια των πραγματικών δυνατοτήτων της ανθρώπινης λογικότητας.
Εξ άλλου η θρησκεία λέει ότι: “Θεόν νοήσαι αδύνατον, φράσαι δε αδυνατώτερον” (Μάξιμος Ομολογητής) και η φιλοσοφία ότι: “Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου” (Λ. Βιτγκενστάϊν).
Όπως και να έχει μιας και ρωτάς θεωρώ πως 4 είναι παγκοσμίως στην ιστορία οι κοσμοθεωρίες που υπαρχουν για την ερμηνεια του κοσμου και εκεί μέσα υπάρχουν και οι διάφοροι κλαδοι τους…Η Επιστημονικη, η Ινδουϊστική-Βουδιστική, η αρχαιοελληνική και η χριστιανική.
Στην ουσία όμως είναι μόνο 2...και θα εξηγησω γιατί:
Η δυτικη επιστημονικη, η αρχαιοελληνικη και η εξ ανατολων προσεγγισεις περι της αληθειας και της αρχής του Οντος περα απ τις οποιες διαφορες τους εχουν μια κοινη βαση.
Στην κβαντικη φυσικη το τιποτα σημαινει την απουσια πραγματικων σωματιδιων υλης και οχι καποιο "χωρο που δεν υπαρχει τιποτα απολυτως. Η συγχρονη γλωσσα της φυσικης μιλα για κενο το οποιο ονοματιζει ψευδοκενο απ τις τυχαίες και αέναες διακυμανσεις του οποιου προερχεται ο κοσμος. Δεν χρειαζεται καμια δημιουργικη ενεργεια απο ετερο ον.
Το ψευδοκενο ειναι το οντως υπαρκτο , και ειναι εν δυναμει συμπαν. Η αληθεια του Ειναι ειναι το μηδεν νοουμενο σαν 2+(-2)=0…(βεβαια εδώ ορίζεται το μηδεν με προυποθεση τον πρωτο ορο, παραθεωρεί ομως για το τι ειναι το μηδεν χωρις αυτον τον ορο).
Αλλα και οι ανατολικες φιλοσοφιες εχουν στην βαση τους την ιδια προσεγγιση. Υπαρχουν πολλα βιβλια οπως του Capra το ’’ΤΑΟ και φυσικη’’ που αναλυεται διεξοδικα αυτη η ταυτιση.
Για τους μυστικιστες της ανατολης δεν υπαρχει αυτο που λεμε ΤΙΠΟΤΑ. Το τιποτα ειναι γεματο απο κατι. Μεσα σ αυτο το ’’τιποτα’’ υπαρχει η αρχεγονη αιωνια ουσια και οι θεμελιωδεις αντιθετες δυναμεις απ τις οποιες γενναται, πεθαινει και αναγενναται παλι ο κοσμος.
Και οι δυο αυτες αντιληψεις δεχονται οτι υπαρχει μια ουσια προτερη του κοσμου απ την αναγκαιοτητα της οποιας προκυπτει η γεννεση, η πολυπλοκοτητα και η αρμονια των συμπαντων. Αυτή είναι η αναίτια αιτία και αρχή των πάντων..ο "θεός" δηλαδή αν θελει έτσι να το πει κάποιος έτσι ή η "θεότητα", αφού η έννοια "Θεός" δεν νοείται αν δεν είναι αυτοαίτια του εαυτού της.
Αλλα και για τους αρχαιους Ελληνες υπαρχει αυτη η βαση.
Για τον αρχαιο Ελληνα δεν υπαρχει αρχη αλλα μονο γεννεση. ..’’Κοσμον τονδε, τον αυτον απαντων, ουτε τις θεων ουτε ανθρωπων εποιησε, αλλ’ ην αει και εστιν και εστε πυρ αειζωον‘‘…ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
‘‘Εκ παντων εν, και εξ ενος παντα‘‘…ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.
Το Ειναι του κοσμου ταυτιζεται με το Ειναι του οντως Υπαρχειν.
Το Ειναι και το μη Ειναι ειναι Εν απ το οποιο και στο οποιο γενναται και επανερχεται ο κοσμος.
Κατα δε την Αριστοτελικη λογικη ειναι η αιτια της κινησης . Και επειδη η κινηση και η μεταβολη συγκροτει οτι υπαρχει μεσ το συμπαν, αυτο το πρωτο κινουν ειναι η αιτιωδης αρχη. Για να ειναι πρωτο αυτο το πρωτο κινουν πρεπει να ειναι ακινητο. Για να ειναι ακινητο αλλα να ενεργει την κινηση πρεπει να ειναι καθαρη ενεργεια. (με αλλη εννοια απ αυτην που αντιλαμβανεται η φυσικη την ενεργεια βεβαια σημερα). Για να ειναι καθαρη ενεργεια πρεπει να ειναι καθαρος νους. Για να ειναι νους ο οποιος ενεργει αλλα δεν πασχει την ενεργεια πρεπει να νοει αυτος εαυτον κ.λ.π.
Δηλαδη εχουμε μια συλληψη καθαρα ορθολογικη μιας αιτιωδους αρχης η οποια ειναι υποχρεωμενη απο την δικη μας λογικοτητα να εχει συγκεκριμενες ιδιοτητες. Και οχι μονο απο την δικη μας λογικοτητα αλλα και απ αυτο που ο αρχαιος Ελληνας εβλεπε μεσα στο συμπαν.
Εβλεπε οτι τα παντα διεπονται απο εναν Λογο. Απο μια λογικοτητα που κατευθυνει, οριζει και πραγματοποιει τα παντα. Ο θεος λοιπον–ή η εννοια του θεου–για τους Ελληνες ειναι υποταγμενος σ αυτην την λογικοτητα που διεπει τα παντα. Δηλαδη ειναι υποχρεωμενος απ την φυση του–απ την ουσια του–να ειναι θεος. Δεν μπορει να ειναι κατι αλλο απ αυτο που ειναι.
Αρα πριν τον θεο εμμεσα η και εκπεφρασμενα δεχοντουσαν μια αναγκαιοτητα που προηγειται...
Εξεταζοντας τωρα την θεολογικη ορθοδοξη προσεγγιση-πίστη (την οποια θεωρω τελειως διαφορετικη και απ τις τρεις προηγουμενες γιατί και οι άλλες πίστη θεωρούνται μιας και εφ όσον μιλάμε για την προ της δημιουργίας του σύμπαντος αχωροχρονική κατάσταση ουδόλως μπορεί να διερευνηθεί και να αποδειχθεί με την επιστήμη μεσω της παρατηρησης και του πειραματος αφου ειναι εξω απ το επιστητο. Μονο εικασίες και υποθεσεις μπορούν γινουν.) συμφωνα με την ορθοδοξη θεολογία ως αιτιωδης αρχη δεν ειναι μια ανερμηνευτη ‘‘θεια ουσια‘‘, μια άχρονη κοσμική σούπα τυχαίων κβαντικών διαδικασιών που νομοτελειακά θα εκδηλωθούν σε κόσμο, ή ενα απροσδιοριστο Εν το οποιο αυτοφυεται και υπαγορευει τους νομους της γεννησης, του θανατου και της επαναγεννησης, αλλα μια Τριαδα, μια κοινωνια προσωπων. Αυτη η Τριαδα υπαρχει ως ελευθερια, δηλαδη ως αγαπη.
Ο κοσμος προηλθε όχι από καποια προυπαρχουσα «υλη» η «αχωροχρονική κατασταση» αλλα «εκ του μη οντος» που σημαινει ότι δεν προηλθε ουτε κι από την Θεια ουσια, γι αυτό και είναι μη ον. Ο κοσμος είναι ετερουσιος σε σχεση με τον Δημιουργο και επειδη δεν είναι από την ουσια του κατ αναγκη ολη η υπαρξη του εξαρταται απ τις Θειες και δημιουργικες ενεργειες.
Ο Θεος υπαρχει επειδη ΘΕΛΕΙ να υπαρχει και την θεληση του να υπαρχει την πραγματοποιει γεννωντας τον Υιο και εκπορευοντας το Πνευμα. Δηλαδη συνιστωντας το Ειναι του σε υποστασεις. Επομενως το γεγονος της υπαρξης δεν ειναι οντοτητες αυτονομημενες και ατομικες, αλλα ειναι ΣΧΕΣΗ. Σχεσεις ελευθεριας δηλαδη αγάπης.
Ολη η συμπαντικη πραγματικοτητα αναδυθηκε απ την ανυπαρξια στη υπαρξη με την βουληση και ελευθερια τού μόνου αληθινά υπαρκτού και αυτοαίτιου αυτού όντος...δηλαδή του Θεού, αφού η έννοια "Θεός" δεν νοείται αν δεν είναι αυτοαίτια του εαυτού της.
Για τον χριστιανισμό αυτή είναι η αναίτια αιτία και αρχή των πάντων.
Ο καθένας επιλέγει.
Ειμαι περίεργος...
Εγώ νομίζω ότι υποτιμάς περισσότερο τη νοημοσύνη σου αν σε χαλάνε τα πειράματα του κάθε ανόητου.Πασιφάη έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 13:03Τροφή για σκέψη.
Ωραία η πλάκα που γίνεται μεταξύ συνομιλητών κατά καιρούς, δεν αντιλέγω. Μέσω αυτής μπορείς τις περισσότερες φορές να διαπιστώσεις και την ευφυϊα του άλλου. Τουλάχιστον έχω αυτή την αίσθηση.
Αυτό που δεν γουστάρω όμως είναι, να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και να με θεωρούν εμμέσως πλην σαφώς, μέρος κάποιου ''πειράματος'', για να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες.
Θε έλεγα κι άλλα χειρότερα, αλλά προτιμώ να το λήξω εδώ. Από μένα προσωπικά τέτοιες συμπεριφορές είναι μη αποδεκτές. Ευχαριστώ.
Είναι αρχή μου να μην τα δέχομαι. Και όταν κάτι με ενοχλεί τα μάλα, το λέω ξεκάθαρα._ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 13:41Εγώ νομίζω ότι υποτιμάς περισσότερο τη νοημοσύνη σου αν σε χαλάνε τα πειράματα του κάθε ανόητου.Πασιφάη έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 13:03Τροφή για σκέψη.
Ωραία η πλάκα που γίνεται μεταξύ συνομιλητών κατά καιρούς, δεν αντιλέγω. Μέσω αυτής μπορείς τις περισσότερες φορές να διαπιστώσεις και την ευφυϊα του άλλου. Τουλάχιστον έχω αυτή την αίσθηση.
Αυτό που δεν γουστάρω όμως είναι, να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και να με θεωρούν εμμέσως πλην σαφώς, μέρος κάποιου ''πειράματος'', για να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες.
Θε έλεγα κι άλλα χειρότερα, αλλά προτιμώ να το λήξω εδώ. Από μένα προσωπικά τέτοιες συμπεριφορές είναι μη αποδεκτές. Ευχαριστώ.
Παιδιά ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του. Εγώ για παράδειγμα είμαι λίγο από όλα.Πασιφάη έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 12:27Πώς μας πετσόκοψες έτσι;xatz41 έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 10:46Λοιπόν παιδιά. Όλο αυτό (η άγονη αμφισβήτηση, η ύπαρξη του Θεού, το υπάρχει Θεός) ήταν ένα μικρό πείραμα που έκανα για να κόψω αντιδράσεις. Φυσικά και δεν θα έγραφα τα ίδια πουθενά αλλού. Όχι σε αυτή την μορφή τουλάχιστον. Απλά ήθελα να δω πως αντιδρά ο κόσμος απέναντι σε τέτοιες απόψεις. Το έκανα και σε κάποια ξένα post στο instagram. Αν σας έλεγα ότι θα κάνω ένα πείραμα για την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικές απόψεις όλοι ή οι περισσότεροι από εσάς θα είχατε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Έβαλα την θρησκεία επειδή είναι ένα τεράστιο θέμα στο οποίο πολλοί διαφωνούν. Οπότε ήμουν σίγουρος ότι θα μάζευε κόσμο. Τα ορθογραφικά ήταν καθαρά επίτηδες για να δω τι θα πείτε. Αν παρατηρήσετε τα σχόλια μου θα δείτε ότι την πρώτη μέρα ήμουν πιο ομαλός εκτός από ένα σχόλιο ( Η ύπαρξη του Θεού ) που ήταν για να τσιτώσει τον κόσμο. Την δεύτερη μέρα ήμουν πιο επιθετικός και χθες δεν έδωσα και πολύ σημασία.
Παρατήρησα λοιπόν ότι υπάρχουν 8 κατηγορίες ανθρώπων:
1) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά δεν έχουν απολύτως κανένα επιχείρημα για να στηρίξουν την θέση τους. Επίσης καταλήγουν είρωνες.
2) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά χρησιμοποιούν επιχειρήματα. Είναι αρκετά συζητήσιμα άτομα και μπράβο τους.
3) Οι άνθρωποι που ενώ δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να συζητήσουν προτιμούν να πιάνονται από τα ορθογραφικά, το συντακτικό και την γραμματική ώστε να μειώσουν τον άλλον.
4) Οι άνθρωποι που είναι συγκαταβατικοί. Σου λένε την άποψη τους αλλά δέχονται να μελετήσουν και τα δικά σου επιχειρήματα.
5) Οι άνθρωποι που απλά ακυρώνουν ότι λες. Αυτοί δέχονται μόνο τα δικά τους επιχειρήματα ως ορθά. Έτσι καταλήγουν να ακυρώνουν σχεδόν τα πάντα πράγμα που δεν βγάζει πουθενά μαζί τους.
6) Εκείνοι που μπορεί να μην συμφωνούν μαζί σου αλλά θέλουν να σε βοηθήσουν να βελτιώσει τον λόγο σου. Μπράβο σε αυτούς.
7) Είναι όσοι ενώ έχουν επιχειρήματα χάνουν την υπομονή τους όταν τους προσβάλεις. Αυτό είναι μια αδυναμία αλλά διορθώνεται.
8) Όσοι απλά συμφωνούν μαζί σου.
Φυσικά δεν θα σας με ονόματα τη κατηγορία είναι ο κάθε ένας. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι αν υπήρχε ένας νέος Σωκράτης (δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Σωκράτη σε καμία περίπτωση) θα είχε την ίδια τύχη με τον πρώτο. Οι άνθρωποι όπως φάνηκε δεν άλλαξαν και πολύ από τότε. Συνεπώς θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε στο μικρό αυτό πείραμα.
Πες μου, εγώ δεν ήμανε καλή; Τί βαθμό παίρνω;
Θα ήταν ενδιαφέρον να αναρτούσες αυτην την εργασια στην πολιτική φιλοσοφια που πηρες 8,5. Οχι για να κρινουμε εσενα αλλα τον καθηγητη σου.
Το πείραμα το έκανα και στο ινστα. Πάλι έγραψα αυτή την απόδειξη του Θεού ακριβώς όπως το έκανα και εδώ. Η αλήθεια είναι πως οι αμερικάνοι τα δέχονται εύκολα ότι και να τους πεις. Αν θες σου λέω και που το έχω γράψει. Ο μόνος λόγος που μπήκα στο φόρουμ είναι γιατί εδώ μπορώ να βρω πολύ κόσμο για να κάνω το πείραμα. Δεν είχα σκοπό να σας διδάξω κάτι. Να δω πως σκέφτεστε ήθελα. Τώρα αν δεν συμφωνείς με τα αποτελέσματα που βγήκαν είναι άλλο θέμα. Αν και δεν νομίζω ότι έκανα λάθος.Άφαντος έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 14:23Xatz
1) Αν οντως (κατά περίεργο τροπο που αποδεικνυει την αποτυχια του εκπαιδευτικου μας συστηματος) πέρασες και σπουδαζεις φιλοσοφια, τοτε αντι να μαλακιζεσαι μεσα στο φορουμ παπαγαλιζοντας κοινότυπες και χιλιοειπομενες εκφρασεις καποιων φιλοσόφων η επιστημονων (που ουτε και καταλαβαινεις στο βαθος τι λενε) για να στηρίξεις τις προαποφασισμενες αποψεις σου, κατσε και διαβασε πολυ και σκεψου πολυ πολυ περισσοτερο.
Όπως σου είπα δεν είναι τόσο ότι αγνοείς την γλωσσα που μιλας και γράφεις. Ο τροπος σκεψης σου ειναι παιδαριωδης, αφελέστατος, αγνωσιακός και αβαθύς.
Δεν το κατηγορώ. Εισαι μικρος. Ο μικρος ομως σε ηλικια κυριως ακουει τα παντα, κριτικαρει τα παντα και σκεφτεται τα παντα. Δεν μπαινει σε φορουμ να διδασκει.
Αν παλι δεν είσαι φοιτητης φιλοσοφιας και μπηκες οπως και η πλειοψηφια εδω για να χαβαλεδιασεις...μην ανησυχεις. Δεν προκειται ποτε να γινεις ουτε και φοιτητης ουτε και φιλοσοφος και αυτό για την φιλοσοφια και τα πανεπιστημια μας ειναι πολυ παρηγορο.
2) Αν όντως πιστεύεις στον Θεό...
τότε μαθήτευσε απο άλλο δρομο στο τι είναι αυτη η πιστη που πιστευεις και μη παπαγαλιζεις μαλακιες που ακουσες απο καποιον ηθικοπλαστικο ιεροκηρυκα της "Ζωης" ή του "Σωτήρα" άσχετο με την ορθοδοξη θεολογια ή απ την γιαγια σου.
Μη με ρωτησεις ποιος ειναι αυτος ο αλλος δρομος. Με τις απαντησεις σου σε οσα σου εγραψα προσπαθωντας να σε βοηθησω να βαλεις σε μια ταξη, και σε μια βάση αρχής την ουσια του ερωτήματός σου, εδειξες πως δεν ενδιαφέρεσαι για κατι τετοιο.
Υ.Γ..:...Όσο για το πείραμα που λες οτι εκανες αλλού αυτά.
Κατάλαβες την ένδειά σου και προφανως ολο το βραδυ σκεφτοσουν πως θα το γυρισεις.
Καλη συνεχεια στη ζωη σου.
Οκ. Πηγαινε παιξε playstation τωρα. Αρκετα ειπαμε.xatz41 έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:47Το πείραμα το έκανα και στο ινστα. Πάλι έγραψα αυτή την απόδειξη του Θεού ακριβώς όπως το έκανα και εδώ. Η αλήθεια είναι πως οι αμερικάνοι τα δέχονται εύκολα ότι και να τους πεις. Αν θες σου λέω και που το έχω γράψει. Ο μόνος λόγος που μπήκα στο φόρουμ είναι γιατί εδώ μπορώ να βρω πολύ κόσμο για να κάνω το πείραμα. Δεν είχα σκοπό να σας διδάξω κάτι. Να δω πως σκέφτεστε ήθελα. Τώρα αν δεν συμφωνείς με τα αποτελέσματα που βγήκαν είναι άλλο θέμα. Αν και δεν νομίζω ότι έκανα λάθος.Άφαντος έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 14:23Xatz
1) Αν οντως (κατά περίεργο τροπο που αποδεικνυει την αποτυχια του εκπαιδευτικου μας συστηματος) πέρασες και σπουδαζεις φιλοσοφια, τοτε αντι να μαλακιζεσαι μεσα στο φορουμ παπαγαλιζοντας κοινότυπες και χιλιοειπομενες εκφρασεις καποιων φιλοσόφων η επιστημονων (που ουτε και καταλαβαινεις στο βαθος τι λενε) για να στηρίξεις τις προαποφασισμενες αποψεις σου, κατσε και διαβασε πολυ και σκεψου πολυ πολυ περισσοτερο.
Όπως σου είπα δεν είναι τόσο ότι αγνοείς την γλωσσα που μιλας και γράφεις. Ο τροπος σκεψης σου ειναι παιδαριωδης, αφελέστατος, αγνωσιακός και αβαθύς.
Δεν το κατηγορώ. Εισαι μικρος. Ο μικρος ομως σε ηλικια κυριως ακουει τα παντα, κριτικαρει τα παντα και σκεφτεται τα παντα. Δεν μπαινει σε φορουμ να διδασκει.
Αν παλι δεν είσαι φοιτητης φιλοσοφιας και μπηκες οπως και η πλειοψηφια εδω για να χαβαλεδιασεις...μην ανησυχεις. Δεν προκειται ποτε να γινεις ουτε και φοιτητης ουτε και φιλοσοφος και αυτό για την φιλοσοφια και τα πανεπιστημια μας ειναι πολυ παρηγορο.
2) Αν όντως πιστεύεις στον Θεό...
τότε μαθήτευσε απο άλλο δρομο στο τι είναι αυτη η πιστη που πιστευεις και μη παπαγαλιζεις μαλακιες που ακουσες απο καποιον ηθικοπλαστικο ιεροκηρυκα της "Ζωης" ή του "Σωτήρα" άσχετο με την ορθοδοξη θεολογια ή απ την γιαγια σου.
Μη με ρωτησεις ποιος ειναι αυτος ο αλλος δρομος. Με τις απαντησεις σου σε οσα σου εγραψα προσπαθωντας να σε βοηθησω να βαλεις σε μια ταξη, και σε μια βάση αρχής την ουσια του ερωτήματός σου, εδειξες πως δεν ενδιαφέρεσαι για κατι τετοιο.
Υ.Γ..:...Όσο για το πείραμα που λες οτι εκανες αλλού αυτά.
Κατάλαβες την ένδειά σου και προφανως ολο το βραδυ σκεφτοσουν πως θα το γυρισεις.
Καλη συνεχεια στη ζωη σου.
Άφαντος έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:43Θα ήταν ενδιαφέρον να αναρτούσες αυτην την εργασια στην πολιτική φιλοσοφια που πηρες 8,5. Οχι για να κρινουμε εσενα αλλα τον καθηγητη σου.
Όπως θα ειναι και πολυ κρίμα αυτό το σπουδαιο κοινωνικο πειραμα που εκανες στο φορουμ και τα συμπερασματα που εβγαλες ως μελλοντικος φιλοσοφος, να μην δημοσιευθει σε καποιο διεθνές συνεδριο φιλοσοφίας.
Σκεψου το.
Μήπως σε πολλούς απλά δεν αρέσει να φανερώνουν σε χώρο δημόσιο πως είναι συντηρητικοί σε απόψεις;