Στο βωμό του χρήματος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Στο βωμό του χρήματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Απρ 2018, 13:49

Το πρόβλημα δεν είναι η αποταμίευση των 1600€. Το πρόβλημα είναι που η άλλη είναι 23 και ζητάει απ' τον πατέρα της 20€ να πάει για καφέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 13 Απρ 2018, 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 13 Απρ 2018, 13:49

Πάνας έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:48

Ούτε και εμένα. Εντύπωση κάνει στον mec που δεν ζει Ελλάδα. Το φαινόμενο βέβαια δεν δημιουργήθηκε με την κρίση, απλά διογκώθηκε.
Βασικα δεν το λέω γι'αυτό. Εμένα η γιαγιά μου σκίζεται όποτε με δει να με χαρτζιλικώσει. Είναι η νοοτροπία της.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Απρ 2018, 13:51

To χρήμα είναι το ν.2 μετά την υγεία. Δυστυχώς, επηρεάζει ως ένα σημείο και την υγεία. Οπότε μιλάμε για το πλέον σημαντικό κομμάτι της ζωής. Το πως θα το χαλάς είναι άλλο θέμα. Αλλά ακόμα και αν δε το χαλάς και το κάνεις ως επί το πλείστον μασούρι, πάλι καλό είναι. Σου παίρνει το άγχος. Μπαίνει μπροστά και σε προστατεύει από πάρα πολλά και πολλούς.

Let them make the first mistake. We make the last move.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 13:51

Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:41
Το χρήμα είναι για να το κινείς, αν ειναι να το κάνεις μασούρι, κλάφτα, μια ζωή φτωχός θα είσαι.
Όταν λέω να το κινείς, δεν εννοώ να το σκίζεις και να μη σου μένει δεκάρα, αλλά όχι να φτιαχνόμαστε μόνο με τα ποσά των καταθέσεων.
Δεν είπαμε να γίνεις όπως ο Δήμος Σταρένιος σε κάτι παλιες ελληνικές ταινίες.
Τώρα για τις καταθέσεις εξαρτάται από τα επιτόκια. Οι καταθέσεις είναι χρήμα που γεννάει. Προτιμότερες βέβαια είναι οι επενδύσεις, αλλά ένας σοφός επενδυτής έχει και καταθέσεις γιατί στη διασπορά του χαρτοφυλακίου του πρέπει να υπάρχουν και assets με ελάχιστο ρίσκο.

Πάντως ένας οικονομικός στόχος δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη δουλεια. Περισσότερα βγάζεις επενδύοντας παρά δουλεύοντας.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Απρ 2018, 13:52

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:51
Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:41
Το χρήμα είναι για να το κινείς, αν ειναι να το κάνεις μασούρι, κλάφτα, μια ζωή φτωχός θα είσαι.
Όταν λέω να το κινείς, δεν εννοώ να το σκίζεις και να μη σου μένει δεκάρα, αλλά όχι να φτιαχνόμαστε μόνο με τα ποσά των καταθέσεων.
Δεν είπαμε να γίνεις όπως ο Δήμος Σταρένιος σε κάτι παλιες ελληνικές ταινίες.
Τώρα για τις καταθέσεις εξαρτάται από τα επιτόκια. Οι καταθέσεις είναι χρήμα που γεννάει. Προτιμότερες βέβαια είναι οι επενδύσεις, αλλά ένας σοφός επενδυτής έχει και καταθέσεις γιατί στη διασπορά του χαρτοφυλακίου του πρέπει να υπάρχουν και assets με ελάχιστο ρίσκο.

Πάντως ένας οικονομικός στόχος δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη δουλεια. Περισσότερα βγάζεις επενδύοντας παρά δουλεύοντας.
Δε ζεις Ελλάδα σωστά;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 14:14

Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:52
Δε ζεις Ελλάδα σωστά;
Γαλλία. Έγραφα στο παλιό σαν Explorateur.
Πιστεύω ότι ο παράγοντας χώρα παίζει ρόλο στην αποκτηση χρήματος, αλλά δεν είναι καθοριστικός. Για μένα παίζει ρόλο η ανατροφή ή ένα ισχυρό κίνητρο. Ας πούμε αν είσαι Εβραίος είσαι πιο money-friendly και θα το αποκτήσεις γρηγορότερα. Αν πάλι έχεις βιώσει μεγάλη φτώχεια ή εξευτελισμούς από έλλειψη χρήματος ή κάτι άλλο δυνατό έχεις ένα ισχυρό κίνητρο. Εγώ δεν μπορούσα να βλέπω τον πατέρα μου να τον «καρπαζώνουν» οι μεσάζοντες και να το καταπίνει επειδή δεν είχε πού αλλού να πουλήσει.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 13 Απρ 2018, 14:16

Naida έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:49
Το πρόβλημα δεν είναι η αποταμίευση των 1600€. Το πρόβλημα είναι που η άλλη είναι 23 και ζητάει απ' τον πατέρα της 20€ να πάει για καφέ.
Κ μένα αυτό μου φάνηκε άσχημο. Βέβαια εξαρτάται πάντα. Αν σπουδάζει ακόμη... Κ μπορεί να έχει να πάει για καφέ πολλούς μήνες...

Αλλά πως κρίνουμε έναν άνθρωπο με τόση ευκολια επειδή έχει 1600 μόνο στην άκρη χωρίς να έχουμε ιδέα για το παραμικρό στη ζωή του.

Δε νομίζω πως ήταν το καλύτερο παράδειγμα για να σχολιάσουμε το θέμα που θες...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Απρ 2018, 14:18

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 14:14
Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 13:52
Δε ζεις Ελλάδα σωστά;
Γαλλία. Έγραφα στο παλιό σαν Explorateur.
Πιστεύω ότι ο παράγοντας χώρα παίζει ρόλο στην αποκτηση χρήματος, αλλά δεν είναι καθοριστικός. Για μένα παίζει ρόλο η ανατροφή ή ένα ισχυρό κίνητρο. Ας πούμε αν είσαι Εβραίος είσαι πιο money-friendly και θα το αποκτήσεις γρηγορότερα. Αν πάλι έχεις βιώσει μεγάλη φτώχεια ή εξευτελισμούς από έλλειψη χρήματος ή κάτι άλλο δυνατό έχεις ένα ισχυρό κίνητρο. Εγώ δεν μπορούσα να βλέπω τον πατέρα μου να τον «καρπαζώνουν» οι μεσάζοντες και να το καταπίνει επειδή δεν είχε πού αλλού να πουλήσει.
Πόσο καιρό έχεις να έρθεις Ελλάδα;
Εβραίος δεν είμαι αλλά money-friendly είμαι, αυτο όμως δε σημαίνει οτι αν δε με ευνοούσαν κάποιοι παράγοντες θα είχα μια υποτυπώδη άνεση που έχω τώρα.
Το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη χρήματος που έχω βιώσει μικρότερος.
Επίσης το πως θα συμπεριφερθεί κάποιος με το χρήμα είναι θέμα χαρακτήρα και όχι τόσο θέμα βιωμάτων, συνήθως όσοι γεννήθηκαν στο χρήμα είναι πιο συνετοί και οικονόμοι, περισσότερο πιθανοί υπηρέτες του χρήματος τους, παρά το αντίθετο.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Απρ 2018, 14:47

Το κλειδί για να ελαχιστοποιήσεις το λεγόμενο lifestyle inflation (όσο πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις) είναι να έχεις πάντα ως σημείο αναφοράς τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου.
Εγώ ας πούμε θα αγόραζα ένα πολύ ακριβό μαξιλάρι γιατί έχω ανάγκη να κοιμάμαι καλά. Δεν θα αγόραζα ένα ακριβό πίνακα γιατί είμαι άσχετος από πίνακες και θα πάει στράφι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 15:00

Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 14:18
Εβραίος δεν είμαι αλλά money-friendly είμαι, αυτο όμως δε σημαίνει οτι αν δε με ευνοούσαν κάποιοι παράγοντες θα είχα μια υποτυπώδη άνεση που έχω τώρα.
Επίσης το πως θα συμπεριφερθεί κάποιος με το χρήμα είναι θέμα χαρακτήρα και όχι τόσο θέμα βιωμάτων, συνήθως όσοι γεννήθηκαν στο χρήμα είναι πιο συνετοί και οικονόμοι, περισσότερο πιθανοί υπηρέτες του χρήματος τους, παρά το αντίθετο.
Έχω 7 χρόνια να έρθω και τί με αυτό; Εδώ μιλάμε για περίπτωση ανθρώπου που έχει στη διάθεση του 30 χρόνια (18 - 48) και βρίσκεται με 1600€ και μια μεγαλοκοπέλα που τον αρμέγει. Γαλλία μένει.
Σόρυ, αλλά στο δυτικό κόσμο αυτά τα λεφτά είναι ξεφτίλα. 1600Ε μπορούν να εξαφανιστούν σε χρόνο dt, αν σου τυχει μια αναποδιά.
Δεν είναι κατηγορητήριο, αλλά επισήμανση κινδύνου. Δεν με ενδιαφέρει ο άνθρωπος, εκτός αν αράξει με κανένα μακροχρόνιο προγραμμα πρόνοιας και τον πληρώνω με τους φόρους μου.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 13 Απρ 2018, 15:02

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:00

Έχω 7 χρόνια να έρθω και τί με αυτό; Εδώ μιλάμε για περίπτωση ανθρώπου που έχει στη διάθεση του 30 χρόνια (18 - 48) και βρίσκεται με 1600€ και μια μεγαλοκοπέλα που τον αρμέγει. Γαλλία μένει.
Σόρυ, αλλά στο δυτικό κόσμο αυτά τα λεφτά είναι ξεφτίλα. 1600Ε μπορούν να εξαφανιστούν σε χρόνο dt, αν σου τυχει μια αναποδιά.
Δεν είναι κατηγορητήριο, αλλά επισήμανση κινδύνου. Δεν με ενδιαφέρει ο άνθρωπος, εκτός αν αράξει με κανένα μακροχρόνιο προγραμμα πρόνοιας και τον πληρώνω με τους φόρους μου.
Εδώ ο μέσος όρος δεν έχει ούτε 50ρι. Περιμένει αγωνιωδώς μισθό/σύνταξη ΑΝ είναι τυχερός.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Απρ 2018, 15:20

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:00
Ερμής έγραψε:
13 Απρ 2018, 14:18
Δε ξέρω τι γίνεται στη Γαλλία. Σε Ελλάδα και Ν. Ιταλία πάντως δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό, με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε συνδυασμό με φορολογία, παροχές κράτους, ανεργία. Και δε ξέρεις τι στραβές μπορεί να του έχουν κάτσει ούτως ώστε να μην έχει γερή αποταμίευση.
Τώρα το να μιλάς αφ' υψηλού για επενδύσεις σε ανθρώπους που πιθανό έχουν φάει άπειρα χαστούκια στη ζωή τους γιαυτό να είναι πανί με πανί, δύο αποτελέσματα μπορεί να έχει, ή να φανείς αστείος στα μάτια τους, ή μισητός.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 13 Απρ 2018, 15:23

Cecily Anne έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:02
Εδώ ο μέσος όρος δεν έχει ούτε 50ρι. Περιμένει αγωνιωδώς μισθό/σύνταξη ΑΝ είναι τυχερός.
Και χρεωμένος/η να είσαι, το ερώτημα παραμένει: βάζεις το χρήμα στις προτεραιότητές σου με στόχο να εξασφαλίσεις την ανεξαρτησία σου; Τι θυσίες είσαι έτοιμος/η να κάνεις; να θυσιάσεις χρόνο; να πάρεις ρίσκα; να εκπαιδευτείς σε μια ειδικότητα; να μάθεις μια ξένη γλώσσα για να προσθέσεις ενα ατού; να απομακρύνεις ατόμα που σε τραβάνε πίσω; να ξυπνάς από τις 5 για να δουλεύεις κάποιο πλάνο; να αλλάξεις χώρα; κλπ κλπ
Τι θα κάνεις στο βωμό του χρήματος (που σου χρειάζεται για να γίνεις αυτόνομος/η);

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 13 Απρ 2018, 15:27

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:23
Και χρεωμένος/η να είσαι, το ερώτημα παραμένει: βάζεις το χρήμα στις προτεραιότητές σου με στόχο να εξασφαλίσεις την ανεξαρτησία σου; Τι θυσίες είσαι έτοιμος/η να κάνεις; να θυσιάσεις χρόνο; να πάρεις ρίσκα; να εκπαιδευτείς σε μια ειδικότητα; να μάθεις μια ξένη γλώσσα για να προσθέσεις ενα ατού; να απομακρύνεις ατόμα που σε τραβάνε πίσω; να ξυπνάς από τις 5 για να δουλεύεις κάποιο πλάνο; να αλλάξεις χώρα; κλπ κλπ
Τι θα κάνεις στο βωμό του χρήματος (που σου χρειάζεται για να γίνεις αυτόνομος/η);
Ό,τι θυσία και να κάνεις στην Ελλάδα, από αυτά που περιγράφεις παραπάνω, δεν θα σου περισσέψει ούτε σέντσι για αποταμίευση.
Εδώ οι περισσότεροι χρωστάνε, όχι να αποταμιεύουν κιόλας...
Εδώ τους παίρνουν τα σπίτια ή τα δίνουν όσο όσο για να μην έχουν φορολογικές επιβαρύνσεις...
Όχι, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο βωμοί και καθόλου χρήμα.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 13 Απρ 2018, 15:30

mec_ έγραψε:
13 Απρ 2018, 15:23

:blm:
5 γλωσσες να μιλας και πτυχία και διδακτορικά.
πάλι 500 είναι ο βασικός.
Έλα να σε δω να αποταμιεύεις με 500.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών