Υπάρχει ένα σάιτ που περιγράφει πως πήρε η κάθε πολιτεία των ΗΠΑ την ονομασία της.Είναι ενδιαφέρον,γιατί μερικές έχουν πραγματικά περίεργα ονόματα.
Mας παρακολουθεί όντως το facebook;
Re: Mας παρακολουθεί όντως το facebook;
- Dwarven Blacksmith
Ναι γιατί δεν τελειώνουν σε Μαρκ οι Ελληνικές λέξεις. Η Αριζόνα όμως είναι ταμάμ, σαν τη Νέα Μηχανιώνα.

Ταμάμ για να την κλείνεις όπως στα ελληνικά εννοείς ;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:27
Ναι γιατί δεν τελειώνουν σε Μαρκ οι Ελληνικές λέξεις. Η Αριζόνα όμως είναι ταμάμ, σαν τη Νέα Μηχανιώνα.
Εμένα δεν μου αρέσει ηχητικά,τώρα αν είναι σωστό ή όχι...δεν ξέρω,είναι σαν να λες αναλόγως "το Άινταχο","του Άινταχου"...ξέρω γω ; το ακούς σωστά αυτό ;
Επειδή συμπτωματικά ταιριάζει στη γλώσσα σου. Θα μπορούσε να είναι η Αριζόνα της Αριζόνας, ή της Αλαμπάμας όπως της Καλαμάτας ή της Καλαμπάκας. Το Λόντον του Λόντον όμως δεν σού πάει. Από την άλλη όπως σωστά παρατήρησες το Κονέκτικατ το λέμε έτσι και όχι Κονεκτικάτο. Πρέπει όμως να σού πω ότι η προσαρμογή στη γλώσσα είναι παλαιά και με τα χρόνια έχει κι αυτή περιπέσει σε κριτική. Έτσι λέμε πχ το Σάλτσμπουργκ και όχι το Σαλσβούργο, ενώ λέμε Στρασβούργο που είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση. Κάποτε ένας Γερμανός αρκετά μεγαλύτερος μου που μιλούσε Ελληνικά μού είπε "το καλοκαίρι πήγαμε στο Σαλσβούργο". Αρχικά νόμιζα ότι ήταν υπερβολικός, τελικά όμως μάλλον είχε δίκιο, κάπου πρέπει να το είχε διαβάσει. Δεν αποκλείεται σε κάποιο παλιό βιβλίο να βρεις Κονεκτικάτο, όπως υπάρχει το Σακεσπήρος (Shakespeare)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 04 Ιουν 2021, 22:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έχεις τα δίκια σου πάντως. Είναι γκρίζα ζώνηPapa John έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:30Ταμάμ για να την κλείνεις όπως στα ελληνικά εννοείς ;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:27
Εμένα δεν μου αρέσει ηχητικά,τώρα αν είναι σωστό ή όχι...δεν ξέρω,είναι σαν να λες αναλόγως "το Άινταχο","του Άινταχου"...ξέρω γω ; το ακούς σωστά αυτό ;

Μισό λεπτό.sharp έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:32
Επειδή συμπτωματικά ταιριάζει στη γλώσσα σου. Θα μπορούσε να είναι η Αριζόνα της Αριζόνας, ή της Αλαμπάμας όπως της Καλαμάτας ή της Καλαμπάκας. Το Λόντον του Λόντον όμως δεν σού πάει. Από την άλλη όπως σωστά παρατήρησες το Κονέκτικατ το λέμε έτσι και όχι Κονεκτικάτο.
Ο Αμερικάνος λέει "Αριζόνα" και "Κοννέκτικατ".
Το ίδιο λέμε και εμείς εδώ,"Αριζόνα" και "Κοννέκτικατ".
Αφού προτείνεις να λέμε "της Αριζόνας",τότε δεν θα έπρεπε να λέμε επίσης "του Κοννεκτικάτου" ;
Επιμένω δε ότι η Αριζόνα δεν είναι ελληνοποιημένη λέξη.Είναι ίδια περίπτωση με το Κοννέκτικατ.
- Bill Hicks
πολυ΄πιο μαλακό είναι, σχεδόν βήτα.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

Γιατί δεν λες τότε το Αριζόνα;Papa John έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:40Μισό λεπτό.sharp έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 18:32
Επειδή συμπτωματικά ταιριάζει στη γλώσσα σου. Θα μπορούσε να είναι η Αριζόνα της Αριζόνας, ή της Αλαμπάμας όπως της Καλαμάτας ή της Καλαμπάκας. Το Λόντον του Λόντον όμως δεν σού πάει. Από την άλλη όπως σωστά παρατήρησες το Κονέκτικατ το λέμε έτσι και όχι Κονεκτικάτο.
Ο Αμερικάνος λέει "Αριζόνα" και "Κοννέκτικατ".
Το ίδιο λέμε και εμείς εδώ,"Αριζόνα" και "Κοννέκτικατ".
Αφού προτείνεις να λέμε "της Αριζόνας",τότε δεν θα έπρεπε να λέμε επίσης "του Κοννεκτικάτου" ;
Επιμένω δε ότι η Αριζόνα δεν είναι ελληνοποιημένη λέξη.Είναι ίδια περίπτωση με το Κοννέκτικατ.
μεγαλο καημο ειχαμε πως γραφεται η Αριζονα ... ρε αντε σε καμια Γλωσσολογια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Δημοκρατικός
Εδώ μπορεί και δημοσιεύει παράνομα προσωπικά δεδομένα δυνητικά ο κάθε πεταμένος, το facebook σας πείραξε 

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 05 Ιουν 2021, 02:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Γιαννοπουλήζεις, στο έχω ξαναπεί.Δημοκρατικός έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 23:34Εδώ μπορεί και δημοσιεύει παράνομα προσωπικά δεδομένα ο κάθε πεταμένος, το facebook σας πείραξε

the end
βαραγανε μυγες στο αλλο φορουμ και βγαζουνε χολη σε μισο λαθος συντονιστη εδω μεσα ... αναμενομενοΠάνας έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 23:41Γιαννοπουλήζεις, στο έχω ξαναπεί.Δημοκρατικός έγραψε: ↑04 Ιουν 2021, 23:34Εδώ μπορεί και δημοσιεύει παράνομα προσωπικά δεδομένα ο κάθε πεταμένος, το facebook σας πείραξε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Νηματακι έπος. Ελάτε στο άλλο που ξεμαλλιαζομαι με τον υπερτασικο
Και βέβαια είναι έπος... ανοίχτηκε για το φατσομπούκιον και γεμίσανε τρεις σελίδες γλωσσολογίας.
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Παρακολουθει κανεις το debate;
από Portia » 11 Οκτ 2023, 21:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 76 Απαντήσεις
- 3525 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
15 Οκτ 2023, 20:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση η εφορία παρακολουθεί τα σοσιαλ
από dna replication » 25 Ιαν 2024, 16:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 524 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
25 Ιαν 2024, 23:17
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
29 Νοέμ 2023, 21:17
-
-
Νέα δημοσίευση Όταν η αρθρογραφία είναι όντως δημοσιογραφία....
από Ανδροπαραδίνομαι » 22 Οκτ 2024, 12:07 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
22 Οκτ 2024, 12:57
-