Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Re: Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 20 Ιουν 2021, 11:12

Nostalgia έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:01

Ρε αγορινα, δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να μας πεις ανεβαζοντας συνεχεια οτι αυτος ηταν μετρημενος και ηρεμος και αυτη ευεξαπτη και με ξεσπασματα. Εμενα αυτο μου χτυπαει μεγαλυτερο καμπανακι ως προς εκεινον οτι προκειται για ανθρωπο χωρις συναισθηματα που ειναι ικανος για ολα. Εαν τραβαγε οσα τραβαγε οπως προσπαθεις να μας παρουσιασεις και συνεχιζε να μενει σε αυτη την σχεση τοτε μιλαμε για προβληματικο ανθρωπο. Η αγαπη δεν αρκει για να μεινει καποιος σε μια προβληματικη σχεση, οι λογοι παντα ειναι αλλοι που σε "κρατουν", η αγαπη απλα ειναι η δικαιολογια. Μπορει επειδη ενοιωθε σουπερ γαματος τυπος να μην ηθελε να αποδεχτει οτι απο την στιγμη που θα εφευγε η γυναικα του θα γινοταν ενας ακομα "χασομουνης" οπως τοσοι αλλοι. Μπορει ολο αυτο να του χαλαγε το πρεστιζ που ειχε δημιουργησει στο κεφαλι του. Μπορει να μην γουσταρε στην ιδεα οτι κατι που θεωρουσε κτημα του θα το γαμαει αλλος, μπορει 1002 πραγματα να ειχε στο κεφαλι του, παντως νορμαλ δεν ηταν.

Αυτα τα ηρεμα και μετρημενα "ρομποτακια" ειναι συνηθως τα χειροτερα....
Αν ήταν χωρίς συναισθήματα δεν θα την ρωταγε όλη μέρα αν έχει φάει γιατί δε θα νοιάζονταν.
Δεν θα την πήγαινε σε ψυχολόγους.
Ούτε θα έτρεχε αυτός το παιδί στους γιατρούς για να ξαπλαρει η άλλη όλη μέρα.

Γενικά θα ήταν απαθής και θα τα είχε γράψει όλα στ αρχιδια του.

Εδώ δείχνει ότι προσπάθησε πράγματι να βελτιώνει τη σχέση τους.

Κατά τα άλλα δεν προσπαθώ να πω κάτι.

Ό,τι αντιλαμβάνομαι, πχ ήταν καλό παιδί ο Μπάμπης, το λέω. Μπορεί να κάνω και λαθος, χεστηκα. Δεν είμαι Νάρκισσος για να θέλω σώνει και καλά να επιβεβαιωθω και για αυτό να μιλάω πάντα κατόπιν εορτής, σαν τους γνωστούς εδώ μέσα.

Την ανθρώπινη ψυχή - άβυσσο επιχειρώ να ψιλαφησω όπως έκαναν και οι άλλοι σοφοί πριν από εμένα, διαχρονικα
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 20 Ιουν 2021, 11:13

Στο "εν βρασμώ" παίζει ρόλο και το πώς έγινε το κακό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 20 Ιουν 2021, 11:16

Prepon έγραψε:
OANNHSEA έγραψε:
20 Ιουν 2021, 10:37

Το πως σκοτώθηκε ο σκύλος...
Από αυτή και μόνο την λεπτομέρεια, είχα την σταθερή αντίληψη ότι ο δολοφόνος ήταν ο σύζυγος. Γιατί;
Πολύ απλά: στην ψυχολογία το να σκοτωθεί με ένα τέτοιο τρόπο ο σκύλος φανερώνει βαθύτερα αίτια.
Έστω ότι σκοτώνεις πάνω σε καυγά τη γυναίκα σου.
Μετά που ηρεμείς και συνειδητοποιείς τί έκανες αρχίζεις και σκέφτεσαι τις συνέπειες της πράξης σου.

Ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι πως το ότι θα πας στη φυλακή δεν είναι το χειρότερο, το μονάκριβο παιδί σου θα μεγαλώσει στα ιδρύματα.

Εκτός;
Εκτός κι αν σκοτώσεις το σκύλο ώστε να φανεί σα ληστεία

Λες δλδ ότι ένας άνθρωπος μετά που δολοφόνησε ο ίδιος τη σύζυγό του και μπροστά στο ενδεχόμενο να παει ο ίδιος φυλακή και το παιδί του στο ίδρυμα θα κωλωνε να πνίξει το σκυλί;

Δε χρειάζονται βαθύτερα αίτια επομένως για να το πνίξει, αρκεί η απόγνωση του στη προσπάθεια να γλυτώσει από τις συνέπειες αυτός και η κόρη του.
Τσου... τσου...
Σε αυτές τις περιπτώσεις το πιο εύκολο να σκεφτείς κάποιος είναι ο αυτοτραυματισμός, ακόμα και σοβαρός...

Το να σκεφτείς να σκοτώσεις το σκυλί, ανήκει σε άλλη κατηγορία...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 20 Ιουν 2021, 11:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Ιουν 2021, 10:45
OANNHSEA έγραψε:
20 Ιουν 2021, 10:37
Εάν έχετε προσέξει δεν έχω συμμετάσχει στο νήμα μέχρι τώρα λόγω μίας λεπτομέρειας που είχε εμφανιστεί από την αρχή και ήθελα να δω το τέλος:
Το πως σκοτώθηκε ο σκύλος...
Από αυτή και μόνο την λεπτομέρεια, είχα την σταθερή αντίληψη ότι ο δολοφόνος ήταν ο σύζυγος. Γιατί;
Πολύ απλά: στην ψυχολογία το να σκοτωθεί με ένα τέτοιο τρόπο ο σκύλος φανερώνει βαθύτερα αίτια.
Εάν ήταν απλοί μπουκαδόροι δεν θα σκότωναν το σκύλο με αυτό τον τρόπο.
Εάν ήταν ληστές, τότε κάποιος από αυτούς ήταν ψυχοπαθής και άρα πολύ εύκολο να βρεθεί στην πιάτσα.
Εάν ήταν επί πληρωμή δολοφόνοι, δεν θα το έκαναν γιατί πολύ απλά το μένος του ανθρώπου που θα τους είχε πληρώσει θα τελείωνε στον φόνο ή θα τους δολοφονούσε όλους ακόμα και το παιδί.
Με λίγα λόγια ο σύζυγος δεν αρκέστηκε στον φόνο της κοπέλας, αλλά επειδή είχε μίσος που ξεχείλιζε μέσα του, έπρεπε να το εκτονώσει κάπου αλλού, μια και δεν μπορούσε να το κάνει αυτό πάνω στη σύζυγο του γιατί θα τον καταλάβαιναν αμέσως...

Εγώ πιστεύω χαλαρά ότι ήξεραν από την πρώτη βδομάδα ποιός ήταν ο δολοφόνος. Όμως περίμεναν...
Τι; Δεν ξέρω...
Είναι όλα πολύ περίεργα σε αυτή τη δολοφονία και οι ισχυρισμοί του δολοφόνου απλά αστείοι...
Προσέξατε φυσικά ότι άρχισε να κυλάει η υπόθεση όταν μπήκε στη μέση η μασονική στοά και η δήθεν ψυχίατρος...
Υπάρχει πολύ παρασκήνιο από πίσω που θα το κουκουλώσουν όσο πιο πολύ και καλά μπορούν!!!
.
Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στην προσπάθεια του να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Κι εγώ πιστεύω ότι η εγκληματολογική υπηρεσία έχει πολύ πιο ευαίσθητες κεραίες σ' αυτά τα θέματα (το τι λέει ο κάθε δαιμόνιος ρεπόρτερ είναι συνήθως αναξιόπιστο) αλλά για να αποδοθεί κατηγορία δεν φτάνουν μόνον οι υποθέσεις αλλά και τα στοιχεία που αποτελούν απόδειξη και όχι ένδειξη.

Στην τελική, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν να κουκουλώσουν, από τη στιγμή που ο δράστης έχει ομολογήσει.
Όταν έχεις προβλήματα με το έτερον συζύγιον, τα λύνεις...
Όταν έχεις μεγάλα προβλήματα με το έτερον συζύγιον, ΧΩΡΙΖΕΙΣ!!!
Στα συν το ότι δεν ήταν έγκλημα πάθους, αλλά προμελετημένο

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 20 Ιουν 2021, 11:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:09
Nostalgia έγραψε:
Prepon έγραψε:
20 Ιουν 2021, 10:40

Εντάξει , αλλά και εσύ βρε παιδί μου μη κοιτάς το δάχτυλο, το φεγγάρι κοίτα.

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη κατάθεση είναι πως η μοναδική φίλη της Καρολάιν στην Αθήνα θεωρούσε το Μπάμπη καλό παιδί. Το ίδιο λογικά πίστευε και η μάνα της κοπέλας που τον είχε αγκαλιά στο μνημόσυνο.

Όπως σου είχα πει δεν υπάρχουν εγκληματίκες φυσιογνωμίες που κάθονται να τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους και αυτοί όλη την υπόλοιπη μέρα νοιάζονται για το αν εκείνη έχει φάει, πως νοιώθει κλπ κλλπ

Σε δεύτερο επίπεδο λέει πως η Καρολάιν ήταν ευεξαπτη και είχε ξεσπάσματα.
Ρε αγορινα, δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να μας πεις ανεβαζοντας συνεχεια οτι αυτος ηταν μετρημενος και ηρεμος και αυτη ευεξαπτη και με ξεσπασματα.
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να πει είναι ότι μια και η Καρολάιν ήταν ευέξαπτη και είχε ξεσπάσματα, ε, δεν είναι και ΤΟΣΟ φοβερό στην τελική που το ήρεμο και καλό παιδί δεν άντεξε άλλο και τη σκότωσε.

Αν ήταν πιο μετρημένη και σωστή, όπως ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κάθε γυναίκα, δεν θα τη σκότωνε βρε παιδί μου. Κάτι τέτοιο. :)
Προτιμω μια γυναικα διπλα μου που θα εχει και τα ξεσπασματα της και τα νευρα της και γενικα ολες τις κακες στιγμες που εχουν οι ανθρωποι, παρα ενα ρομποτ, ενας ανθρωπος χωρις συναισθηματικα ξεσπασματα θα με τρομαζε.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 20 Ιουν 2021, 11:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:09

Εγώ πάντως κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να πει είναι ότι μια και η Καρολάιν ήταν ευέξαπτη και είχε ξεσπάσματα, ε, δεν είναι και ΤΟΣΟ φοβερό στην τελική που το ήρεμο και καλό παιδί δεν άντεξε άλλο και τη σκότωσε.

Αν ήταν πιο μετρημένη και σωστή, όπως ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κάθε γυναίκα, δεν θα τη σκότωνε βρε παιδί μου. Κάτι τέτοιο. :)
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως ΑΝ η Καρολάιν ήταν ευεξαπτη και είχε ξεσπάσματα τότε θα μπορούσα να καταλάβω τα κίνητρα του δράστη, τι τον οδήγησε σε αυτό.

Δε θα συμφωνούσα, αλλά θα είχα καταλάβει τι έπαιξε.
Ειδικά αν χτύπαγε και το μωρο

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι σε αχορτογραφητα νερά. Και αυτό με φοβίζει, κατά κάποιο τρόπο υπαρξιακά.
Δε βγάζει νόημα ρε παιδί μου η ζωή γενικά.

Κάποιος σκοτώνει μια γυναίκα που είναι τέλεια απεναντι του. Όχι ρε παιδιά, πείτε μου βγάζει νόημα αυτό;

Όπως η άλλη περίπτωση στο Πύργο Ηλείας που ο άλλος σκότωσε τον ιδιοκτητη της Wind. Και αναρωτιομουν αν τον είχε κλέψει, θα αλλάζατε άποψη.

Εγώ είπα πως ναι, γιατί στο μυαλό μου η διαδρομή: με κλέβεις , νευριάζω , σε σκοτώνω έχει ένα λογικό ειρμό, σε αντίθεση με το : νευριάζω γιατί δεν μου αρέσει η φάτσα σου και σε σκοτώνω που δεν μπορώ να το επεξεργαστώ διανοητικα
Aριστοτελης έγραψε:
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Ιουν 2021, 11:21

Νon4me έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:12
Δεν εχω διαβασει λεπτομερειες ο σκυλος ομως αν ηταν ενα ζωο που δε το δενανε ποτε και αυτος το εδεσε για να κανει τη δουλεια μπορει και να κρεμαστηκε μονο του ( δεν ξερω που ηταν - βρεθηκε δεμενο κρεμασμενο) προσπαθωντας να φυγει
Εννοείς να το έδεσε στο κάγκελο της σκάλας από το λουρί και αυτό να έπεσε;

Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο γιατί πριν πέσει, θα γαύγιζε.
Αν δεν το ήθελε μέσα στα πόδια του, το πιο απλό θα ήταν να το έβαζε σε κάποιο μπάνιο ή σε μια αποθήκη.
Ούτως ή άλλως, το έχει αναφέρει και ο ίδιος.
Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές, θα έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου στα κάγκελα της σκάλας. ”.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Ιουν 2021, 11:22

Νon4me έγραψε:
Δεν εχω διαβασει λεπτομερειες ο σκυλος ομως αν ηταν ενα ζωο που δε το δενανε ποτε και αυτος το εδεσε για να κανει τη δουλεια μπορει και να κρεμαστηκε μονο του ( δεν ξερω που ηταν - βρεθηκε δεμενο κρεμασμενο) προσπαθωντας να φυγει
Οχι μονο τη σκοτωσε, αλλα κρεμασε και το "κωλοσκυλο" της. Ασε τυπε προσωπικα το εχω ξαναδει σαν εκδικηση που εφυγε, χωρις φονο.
Κατα τα αλλα κακη στιγμη ητανε

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 20 Ιουν 2021, 11:22

Otto Weininger έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:13
Εμένα η ένσταση μου δεν είναι στο "εν βρασμώ". Προφανώς και υπάρχει εν βρασμώ. Έγκλημα που δε το έχει προμελετήσει αλλά το έκανες πάνω σε ειδικές συνθήκες που σου δημιούργησαν φόρτιση.

Το θέμα μου εμένα είναι με την ποινή. 15 χρόνια max σημαίνει ότι με μεροκάματα στη φυλακή είσαι έξω στα έξι. Είτε σκότωσες τον πατέρα τη στιγμή που βάραγε για 1000η φορά τη μάνα σου είτε σκότωσες το γείτονα γιατί σου έβρεξε το αυτοκίνητο με το λάστιχο. Έχω σοβαρή ένσταση στο ότι το "εν βρασμώ" πρέπει να είναι πάντοτε ελαφρυντικό.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 20 Ιουν 2021, 11:24

Nostalgia έγραψε:
Εαν τραβαγε οσα τραβαγε οπως προσπαθεις να μας παρουσιασεις και συνεχιζε να μενει σε αυτη την σχεση τοτε μιλαμε για προβληματικο ανθρωπο. Η αγαπη δεν αρκει για να μεινει καποιος σε μια προβληματικη σχεση, οι λογοι παντα ειναι αλλοι που σε "κρατουν", η αγαπη απλα ειναι η δικαιολογια.
Ανεξάρτητα με την συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε (πχ αν είναι γνήσιο το ημερολόγιο και τι άλλο μπορεί να γράφει μέσα), την παραπάνω τοποθέτηση την είδα και από άλλους χρήστες και μου κάνει εντύπωση.

Αν πάθει ο/η σύντροφός σας κατάθλιψη και παρουσιάσει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά θα αναζητήσετε αμέσως δικηγόρο; Δεν θα το παλέψετε για κάποιο σεβαστό διάστημα να δείτε αν μπορεί με την βοήθεια ειδικού να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να επανέλθετε σε μια πιο φυσιολογική κανονικότητα; Ιδίως όταν υπάρχει και μικρό παιδί. Δηλαδή το ότι κάποιος παραμένει σε μια σχέση όπου ο άλλος αντιμετωπίζει επιλόχειο κατάθλιψη σημαίνει αυτομάτως για εσάς ότι είναι προβληματικός;

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 20 Ιουν 2021, 11:25

Jack Shephard έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:22
Otto Weininger έγραψε:
Εμένα η ένσταση μου δεν είναι στο "εν βρασμώ". Προφανώς και υπάρχει εν βρασμώ. Έγκλημα που δε το έχει προμελετήσει αλλά το έκανες πάνω σε ειδικές συνθήκες που σου δημιούργησαν φόρτιση.

Το θέμα μου εμένα είναι με την ποινή. 15 χρόνια max σημαίνει ότι με μεροκάματα στη φυλακή είσαι έξω στα έξι. Είτε σκότωσες τον πατέρα τη στιγμή που βάραγε για 1000η φορά τη μάνα σου είτε σκότωσες το γείτονα γιατί σου έβρεξε το αυτοκίνητο με το λάστιχο. Έχω σοβαρή ένσταση στο ότι το "εν βρασμώ" πρέπει να είναι πάντοτε ελαφρυντικό.
Στο αγγλικο δικαιο υπαρχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια για το τι ειναι και τι Δεν ειναι "βρασμος" ( π.χ εγκληματα οικογενειακης τιμης δεν ειναι )

Δεν υπάρχει κατι αντίστοιχο στο Ελληνικό δίκαιο;

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 20 Ιουν 2021, 11:26

Prepon έγραψε:
Nostalgia έγραψε:

Ρε αγορινα, δεν μπορω να καταλαβω τι προσπαθεις να μας πεις ανεβαζοντας συνεχεια οτι αυτος ηταν μετρημενος και ηρεμος και αυτη ευεξαπτη και με ξεσπασματα. Εμενα αυτο μου χτυπαει μεγαλυτερο καμπανακι ως προς εκεινον οτι προκειται για ανθρωπο χωρις συναισθηματα που ειναι ικανος για ολα. Εαν τραβαγε οσα τραβαγε οπως προσπαθεις να μας παρουσιασεις και συνεχιζε να μενει σε αυτη την σχεση τοτε μιλαμε για προβληματικο ανθρωπο. Η αγαπη δεν αρκει για να μεινει καποιος σε μια προβληματικη σχεση, οι λογοι παντα ειναι αλλοι που σε "κρατουν", η αγαπη απλα ειναι η δικαιολογια. Μπορει επειδη ενοιωθε σουπερ γαματος τυπος να μην ηθελε να αποδεχτει οτι απο την στιγμη που θα εφευγε η γυναικα του θα γινοταν ενας ακομα "χασομουνης" οπως τοσοι αλλοι. Μπορει ολο αυτο να του χαλαγε το πρεστιζ που ειχε δημιουργησει στο κεφαλι του. Μπορει να μην γουσταρε στην ιδεα οτι κατι που θεωρουσε κτημα του θα το γαμαει αλλος, μπορει 1002 πραγματα να ειχε στο κεφαλι του, παντως νορμαλ δεν ηταν.

Αυτα τα ηρεμα και μετρημενα "ρομποτακια" ειναι συνηθως τα χειροτερα....
Αν ήταν χωρίς συναισθήματα δεν θα την ρωταγε όλη μέρα αν έχει φάει γιατί δε θα νοιάζονταν.
Δεν θα την πήγαινε σε ψυχολόγους.
Ούτε θα έτρεχε αυτός το παιδί στους γιατρούς για να ξαπλαρει η άλλη όλη μέρα.

Γενικά θα ήταν απαθής και θα τα είχε γράψει όλα στ αρχιδια του.

Εδώ δείχνει ότι προσπάθησε πράγματι να βελτιώνει τη σχέση τους.

Κατά τα άλλα δεν προσπαθώ να πω κάτι.

Ό,τι αντιλαμβάνομαι, πχ ήταν καλό παιδί ο Μπάμπης, το λέω. Μπορεί να κάνω και λαθος, χεστηκα. Δεν είμαι Νάρκισσος για να θέλω σώνει και καλά να επιβεβαιωθω και για αυτό να μιλάω πάντα κατόπιν εορτής, σαν τους γνωστούς εδώ μέσα.

Την ανθρώπινη ψυχή - άβυσσο επιχειρώ να ψιλαφησω όπως έκαναν και οι άλλοι σοφοί πριν από εμένα, διαχρονικα
Δηλαδη θες να πεις οτι εγινε εν βρασμω, ενω την σκοτωσε οχι πανω σε ενα καυγα αλλα στον υπνο της μερικες ωρες μετα και τοποθετωντας και το μωρο διπλα στην νεκρη μητερα και καθαριζοντας και τον σκυλο. Ενταξει καλο παιδι ο Μπαμπης απλα ξεφυγε λογω νευρων.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Ιουν 2021, 11:26

Jack Shephard έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:22
Otto Weininger έγραψε:

Σιγα μην ειναι εν βρασμω. Αυτος πριν τη σκοτωσει για μηνες τη φαντασιωνοταν δολοφονημενη. Ειχε προσχεδιασει και την παραμικρη λεπτομερεια, μεχρι και οτι θα κατσει λιγο στη φυλακη ειχε προβλεψει

Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 20 Ιουν 2021, 11:29

ST48410 έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:24
Nostalgia έγραψε:
Εαν τραβαγε οσα τραβαγε οπως προσπαθεις να μας παρουσιασεις και συνεχιζε να μενει σε αυτη την σχεση τοτε μιλαμε για προβληματικο ανθρωπο. Η αγαπη δεν αρκει για να μεινει καποιος σε μια προβληματικη σχεση, οι λογοι παντα ειναι αλλοι που σε "κρατουν", η αγαπη απλα ειναι η δικαιολογια.
Ανεξάρτητα με την συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε (πχ αν είναι γνήσιο το ημερολόγιο και τι άλλο μπορεί να γράφει μέσα), την παραπάνω τοποθέτηση την είδα και από άλλους χρήστες και μου κάνει εντύπωση.

Αν πάθει ο/η σύντροφός σας κατάθλιψη και παρουσιάσει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά θα αναζητήσετε αμέσως δικηγόρο; Δεν θα το παλέψετε για κάποιο σεβαστό διάστημα να δείτε αν μπορεί με την βοήθεια ειδικού να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να επανέλθετε σε μια πιο φυσιολογική κανονικότητα; Ιδίως όταν υπάρχει και μικρό παιδί. Δηλαδή το ότι κάποιος παραμένει σε μια σχέση όπου ο άλλος αντιμετωπίζει επιλόχειο κατάθλιψη σημαίνει αυτομάτως για εσάς ότι είναι προβληματικός;
Εαν δεν μπορουσε αλλο ας εφευγε, οχι να την σκοτωσει, αυτο λεμε, εαν εφθασε στα ορια του μπορουσε να φυγει.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 20 Ιουν 2021, 11:34

talaipwros έγραψε:
20 Ιουν 2021, 11:25
Δεν υπάρχει κατι αντίστοιχο στο Ελληνικό δίκαιο;
Θα προτιμούσα να το απαντήσει ένας δικηγόρος αυτό. Εγώ έχω διαβάσει το παρακάτω. Εσύ τι καταλαβαίνεις από το παρακάτω; Εμένα μου φαίνεται ότι αν καταφέρεις να κερδίσει το "ήμουν εκτός εαυτού, δεν ήξερα τι έκανα αυτά τα 5 λεπτά" πληρείς τις παρακάτω προϋποθέσεις ανεξαρτήτως συγκεκριμένου εγκλήματος:

Ο βρασμός ψυχής ή ορθότερα βρασμός ψυχικής ορμής αποτελεί νομικό όρο με τον οποίο χαρακτηρίζεται κυρίως ο αποκλεισμός της σκέψης που οφείλεται σε αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος. Ο βρασμός ψυχικής ορμής χρησιμοποιείται από τον νομοθέτη μόνο στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας και η ύπαρξή του θεμελιώνει προνομιούχο έγκλημα. Έγκλημα, δηλαδή, που τιμωρείται ελαφρύτερα σε σχέση με το βασικό έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ενώ η ανθρωποκτονία από πρόθεση τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη (5-20 χρόνια) - σσ. προφανώς είναι παλαιότερο της αλλαγής του ΠΚ - . Ο «βρασμός ψυχικής ορμής» θα πρέπει να συντρέχει και κατά την απόφαση για την τέλεση του εγκλήματος και κατά τη στιγμή της τέλεσης. Αν ο δράστης αποφασίσει σε βρασμό ψυχικής ορμής να σκοτώσει κάποιον, όταν τον σκοτώνει όμως είναι ψύχραιμος, τότε δεν τελεί σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Βρασμός ψυχικής ορμής δεν είναι ο εκνευρισμός του δράστη και δε συντρέχει στις περιπτώσεις απλής προσβολής του εγωισμού. Θα πρέπει να έχει αποκλειστεί η σκέψη, ο δράστης δηλαδή να μην είναι σε θέση να σταθμίσει τα αίτια που τον κινούν στην τέλεση της πράξης και τα αίτια που τον συγκρατούν από την τέλεση της πράξης. Ο βρασμός ψυχικής ορμής αποκλείεται σε κάθε προμελετημένη ανθρωποκτονία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jack Shephard την 20 Ιουν 2021, 11:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών