Δηλαδή πόσο τα σπάει τα συγκεκριμένα "ισόβια";

Δεν είναι απίστευτα γελοίο να χρησιμοποιείται ακόμη αυτή η λέξη;
Δηλαδή πόσο τα σπάει τα συγκεκριμένα "ισόβια";
Εσύ, ναι. Προτιμάς μια ζωντανή γυναίκα.Nostalgia έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:19Προτιμω μια γυναικα διπλα μου που θα εχει και τα ξεσπασματα της και τα νευρα της και γενικα ολες τις κακες στιγμες που εχουν οι ανθρωποι, παρα ενα ρομποτ, ενας ανθρωπος χωρις συναισθηματικα ξεσπασματα θα με τρομαζε.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:09Εγώ πάντως κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να πει είναι ότι μια και η Καρολάιν ήταν ευέξαπτη και είχε ξεσπάσματα, ε, δεν είναι και ΤΟΣΟ φοβερό στην τελική που το ήρεμο και καλό παιδί δεν άντεξε άλλο και τη σκότωσε.
Αν ήταν πιο μετρημένη και σωστή, όπως ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κάθε γυναίκα, δεν θα τη σκότωνε βρε παιδί μου. Κάτι τέτοιο.
Γι αυτό τιμωρούνται για το έγκλημα.foscilis έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:08Έχει όμως νόημα να είναι εβδομήντα χρόνων με αρθριτικά την επόμενη φορά που θα έχουν νευρακια.Belisarius έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 10:47Λογικά θα είσαι ήρεμος άνθρωπος και γι αυτό δε καταλαβαίνεις. Κάποιοι άνθρωποι σηκώνουν τόσα πολλά νεύρα ξαφνικά (είτε μία κατάσταση τους έφερε σε αυτή τη θέση) ώστε βγαίνουν εκτός ελέγχου και κάνουν πράγματα που κανονικά δε θα επιθυμούσαν, τα θεωρούν λάθος κτλ. Σε αυτούς δεν έχει πολύ νόημα ο σωφρονισμός γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα ήθελαν να προβούν στη πράξη ούτε και να την επαναλάβουν.Jack Shephard έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 10:36Είναι σοκαριστικό όμως (τουλάχιστον σε εμένα) ότι για εγκλήματα εν βρασμώ δε προβλέπεται ποινή ισοβίων αλλά ανώτατη ποινή 15 ετών. Δηλαδή παίζουν δύο χαρτιά στο καφενείο, λέει σε κάποια φάση ο ένας στον άλλον "ρε κλέφτη" και ο άλλος του λέει "εμένα ρε είπες κλέφτη;" και τον καθαρίζει. Και αντί να τον θάψουν που έφαγε έναν άνθρωπο για το τίποτα έχει και το πλεονέκτημα του εν βρασμώ:
και αποξενωμένη από τον ίδιο της τον εαυτό.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:01Χειριστικές καταστάσεις μπορούν να υπάρχουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν ήταν μόνον η μικρή ηλικία της γυναίκας.
Αυτό λειτούργησε συνδυαστικά με το
α) ήταν απομονωμένη από τους ανθρώπους που θεωρητικώς μπορούσαν να τη βοηθήσουν
β) η οικογένεια της ήταν αποστασιοποιημένη από το πρόβλημα της (συνειδητά ή μη)
Με λίγα λόγια, οι σχέσεις της τόσο με οικογένεια όσο και με φίλους, ήταν επιφανειακές.
Κατά τη γνώμη μου, δεν φταίει το ότι ήταν μικρή αλλά το ότι ήταν μόνη.
Όταν λέμε ότι ένα ελαφρυντικό "σπάει" τα ισόβια, εννοούμε ότι η ποινή δεν είναι ισόβια.
Το θέμα δεν είναι ποσα θα σου ριξει το δικαστηριο, αλλά πόσο μενεις τελικα μεσα
Σύμφωνα με τον νέο κώδικα αν το δικαστήριο αναγνωρίσει ότι ο φόνος εγινε εν βρασμώ (εγώ προσωπικά το κόβω χλωμό καθώς ειδικά οι ενορκοι θα μπουν προκατειλλημενοι και θα φρικαρουν με το αδίκημα) η ανώτατη ποινή είναι 15 χρόνια. Αν πάρει δε και το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμο βίου θα φάει 10 Κάθειρξη για το φονο. Θα φάει μια 5αρα πάνω κάτω για το σκυλί και 1 χρόνο για τα άλλα δύο πλημμεληματα σύνολο 16 χρόνια.
Τα έχουμε πει αυτά, φλάφυ.Fluffy έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:08και αποξενωμένη από τον ίδιο της τον εαυτό.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:01Χειριστικές καταστάσεις μπορούν να υπάρχουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόβλημα δεν ήταν μόνον η μικρή ηλικία της γυναίκας.
Με λίγα λόγια, οι σχέσεις της τόσο με οικογένεια όσο και με φίλους, ήταν επιφανειακές.
Κατά τη γνώμη μου, δεν φταίει το ότι ήταν μικρή αλλά το ότι ήταν μόνη.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:01Ο λόγος που δεν βρίσκουν διέξοδο στα προσωπικά τους προβλήματα, δεν είναι το κράτος. Ναι, σαφώς και δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές για γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από μια κακή οικογενειακή κατάσταση αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ακόμη και αν υπήρχε άψογη κρατική στήριξη, θα το επιχειρούσαν ελάχιστες. Γιατί το βασικό τους πρόβλημα είναι ο φόβος για το τι θα πει η οικογένεια τους και η κοινωνία.
Αν δεν λύσουν αυτό το θέμα ετεροπροσδιορισμού (γιατί περί αυτού πρόκειται) θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε μια κατάσταση ημιπαράνοιας γιατί η ταυτότητα και οι ανάγκες τους καθορίζονται από αυτό που θέλουν να ξεφύγουν. Κι αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες.
Είναι ψυχολογικό και όχι πολιτικό θέμα.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:02Ο Prepon θέλει να παρουσιάζεται ως αντισυμβατικός και έχει υιοθετήσει τώρα ένα αφήγημα για να το επιτύχει. Πιθανολογώ πως ούτε που πιστεύει όσα ισχυρίζεται. Τουλάχιστον το ελπίζω να μην τα πιστεύει.Nostalgia έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:59Κοιταξε, αυτο που προσπαθει να παρουσιασει ο Prepon ειναι οτι προκειται για μια σχεση που ο Μπαμπης ετρωγε ξυλο, τον εβριζε, του συμπεριφεροταν πολυ ασχημα κλπ. Οποιος λοιπον μενει σε τετοια σχεση ειναι προβληματικος και ο ιδιος οχι μονη η σχεση. Εσυ εκανες αναφορα σε περιπτωση που καποιος στην σχεση παθαινει καταθλιψη, σε τετοια περιπτωση εαν δεις οτι δεν μπορεις να το λυσεις ζητας βοηθεια απο ειδικο. Οταν ομως φθασεις στο σημειο της βιαιης συμπεριφορας τι κανεις; Περιμενεις ελπιζοντας οτι καποτε θα λυθει; Θελω να πιστευω οτι οταν υπαρχει τοσο σοβαρο προβλημα το καλυτερο για ολους ειναι νοσηλεια σε κλινικη. Προφανως ομως εδω δεν μιλαμε για τετοια περιπτωση.ST48410 έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:35
Όχι δε λέω αυτό. Προφανώς δεν δικαιολογείται ο φόνος και δεν μιλάω καν για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτή η διατύπωση με προβληματίζει "Εαν τραβαγε οσα τραβαγε οπως προσπαθεις να μας παρουσιασεις και συνεχιζε να μενει σε αυτη την σχεση τοτε μιλαμε για προβληματικο ανθρωπο."
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:06Εσύ, ναι. Προτιμάς μια ζωντανή γυναίκα.Nostalgia έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:19Προτιμω μια γυναικα διπλα μου που θα εχει και τα ξεσπασματα της και τα νευρα της και γενικα ολες τις κακες στιγμες που εχουν οι ανθρωποι, παρα ενα ρομποτ, ενας ανθρωπος χωρις συναισθηματικα ξεσπασματα θα με τρομαζε.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:09
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να πει είναι ότι μια και η Καρολάιν ήταν ευέξαπτη και είχε ξεσπάσματα, ε, δεν είναι και ΤΟΣΟ φοβερό στην τελική που το ήρεμο και καλό παιδί δεν άντεξε άλλο και τη σκότωσε.
Αν ήταν πιο μετρημένη και σωστή, όπως ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κάθε γυναίκα, δεν θα τη σκότωνε βρε παιδί μου. Κάτι τέτοιο.
Κάποιοι άλλοι όμως προτιμούν μια γυναίκα με λειτουργικό ρομπότ.
Σκέψου τους τρεις νόμους της ρομποτικής του Ασίμωφ και απλώς άλλαξε τη λέξη "ρομπότ" σε "γυναίκα" και τη λέξη "ανθρώπινο όν" με τη λέξη "άντρας".
Αυτό ακριβώς θέλουν.
εχουμε ξανασυζητήσει γιαυτό όμως δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδιαΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:26Τα έχουμε πει αυτά, φλάφυ.Fluffy έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:08και αποξενωμένη από τον ίδιο της τον εαυτό.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:01
Χειριστικές καταστάσεις μπορούν να υπάρχουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Κατά τη γνώμη μου, δεν φταίει το ότι ήταν μικρή αλλά το ότι ήταν μόνη.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:01Ο λόγος που δεν βρίσκουν διέξοδο στα προσωπικά τους προβλήματα, δεν είναι το κράτος. Ναι, σαφώς και δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές για γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από μια κακή οικογενειακή κατάσταση αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ακόμη και αν υπήρχε άψογη κρατική στήριξη, θα το επιχειρούσαν ελάχιστες. Γιατί το βασικό τους πρόβλημα είναι ο φόβος για το τι θα πει η οικογένεια τους και η κοινωνία.
Αν δεν λύσουν αυτό το θέμα ετεροπροσδιορισμού (γιατί περί αυτού πρόκειται) θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε μια κατάσταση ημιπαράνοιας γιατί η ταυτότητα και οι ανάγκες τους καθορίζονται από αυτό που θέλουν να ξεφύγουν. Κι αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες.
Είναι ψυχολογικό και όχι πολιτικό θέμα.
Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.
Εγώ νομίζω ότι η επίμονη υπερασπιστική τάση που εκφράζει για τον αναξιοπαθούντα Μπάμπη, είναι απλώς μια προβολή των δικών του "πιστεύω", που θεωρεί ως τα πρέποντα κοινωνικά θεμέλια.Nostalgia έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:27ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 12:02Ο Prepon θέλει να παρουσιάζεται ως αντισυμβατικός και έχει υιοθετήσει τώρα ένα αφήγημα για να το επιτύχει. Πιθανολογώ πως ούτε που πιστεύει όσα ισχυρίζεται. Τουλάχιστον το ελπίζω να μην τα πιστεύει.Nostalgia έγραψε: ↑20 Ιουν 2021, 11:59
Κοιταξε, αυτο που προσπαθει να παρουσιασει ο Prepon ειναι οτι προκειται για μια σχεση που ο Μπαμπης ετρωγε ξυλο, τον εβριζε, του συμπεριφεροταν πολυ ασχημα κλπ. Οποιος λοιπον μενει σε τετοια σχεση ειναι προβληματικος και ο ιδιος οχι μονη η σχεση. Εσυ εκανες αναφορα σε περιπτωση που καποιος στην σχεση παθαινει καταθλιψη, σε τετοια περιπτωση εαν δεις οτι δεν μπορεις να το λυσεις ζητας βοηθεια απο ειδικο. Οταν ομως φθασεις στο σημειο της βιαιης συμπεριφορας τι κανεις; Περιμενεις ελπιζοντας οτι καποτε θα λυθει; Θελω να πιστευω οτι οταν υπαρχει τοσο σοβαρο προβλημα το καλυτερο για ολους ειναι νοσηλεια σε κλινικη. Προφανως ομως εδω δεν μιλαμε για τετοια περιπτωση.