ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Ιουν 2021, 11:31
Ναύτης έγραψε: ↑23 Ιουν 2021, 11:22
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα ανόητο, ιδεοληπτικό αντανακλαστικό,
να υιοθετείται άκριτα από κάποιους αριστερούς
κάθε ισχυρισμός κατά της αστυνομίας.
Δεν νομίζω ότι υιοθετείται από όλους άκριτα, είναι πολύ πιο σύνθετο.
Θες να το συζητήσουμε;
Και κριτική για τη δεξιά μέσα, δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Να το συζητήσουμε, γιατί όχι;
Για αρχή κράτα αυτό: η αριστερά -ό,τι κι αν εννοούμε με τον όρο αυτόν- φέρει τραύματα από την αυθαίρετη βία, τις πολιτικές διώξεις, τους βασανισμούς και την καταδυνάστευση που υπέστη κατά το (ακόμα και σχετικά πρόσφατο) παρελθόν από την κρατική εξουσία και ειδικά από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Νομίζω δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες και να το αναλύσουμε παραπάνω, δεν είναι και τόσο μακρινές οι εποχές εκείνες κατά τις οποίες εθεωρείτο έγκλημα να προέρχεσαι από οικογένεια που είχε χαρακτηριστεί σαν αριστερή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, άσχετα αν εσύ ο ίδιος δεν συμμεριζόσουν τις αριστερές ιδέες.
Αυτό το τραύμα, μαζί με το αφήγημα ότι κάθε κρατική εξουσία εντός του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής και του αστικοκοινοβουλευτικού εποικοδομήματος θεωρείται a priori ύποπτη και αντιλαϊκή, δημιούργησε σταδιακά ιδεοληψίες και αυτοματοποιημένα αντανακλαστικά που διατηρούνται έως και σήμερα.
Νομίζω κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι, εν προκειμένω, οι όποιες αντιδράσεις δεν αφορούν στην υποστήριξη του Γεωργιανού καθαυτού, αλλά στις πρακτικές της αστυνομίας, σύμφωνα με τούς ισχυρισμούς του Γεωργιανού.
Βλακωδώς;
Βλακωδώς.
Τώρα, υπάρχει κι ένα κομμάτι αναρχο-τρεχαγυρευόπουλων, που ωστόσο σχετίζονται με την αριστερά όσο σχετίζεται το αριστερό αυτί ενός ιπποπόταμου με το δεξί μάτι μιας καμηλοπάρδαλης, που πράγματι υπερασπίζονται (και ενίοτε συμμετέχουν σε) κάθε περιθωριακή, αντικοινωνική, παραβατική, έως και εγκληματική συμπεριφορά και δράση, αρκεί να στρέφεται καθ' οιονδήποτε τρόπο κατά του κράτους, της οργανωμένης κοινωνίας και των "κυρ-παντελήδων". Πρόκειται για νοσηρή περίπτωση, η δε αριστερά την καταδικάζει ρητά και απερίφραστα.